תשתדל לא להכניס לי מילים לפה
מנהיגי החרדים הסכימו שהמדינה תכתיב מינימום של לימודים כלליים בבתי הספר של הזרם החרדי בתמורה להסכמות של מנהיגי החילונים. אם הם מקבלים את מה שהובטח להם ולא נותנים את התמורה, הם מפרים את ההסכם.
משחקי מילים מכאן ועד מוסקבה, וההתנהגות הזאת עדיין תהיה מכוערת.
"לגבי עצם הטענה, הלימודים מעולם השתנו. תמיד למדו (די מעט) לימודי חול בבתי הספר (חיידרים) ולא למדו בכלל בישיבות וכך זה היום."
החרדים הסכימו במכתב הסטטוס קוו לשנות אותו. אתה יכול לקשקש עד מחרתיים, אבל הפרה של הסכם היא הפרה של הסכם היא הפרה של הסכם.
"הדיון פה הוא לא על השינוי שיש במדינה ב-10 או עשרים או שלושים שנה האחרונות."
הדיון הוא על השינוי שיש במדינה מאז שהקריאו את הכרזת העצמאות, ולא על איזה תקופה שנוחה לך.
"לגבי גיוס תמיד חרדי יכל לשבת וללמוד ולקבל תקצוב. לפי מה שידוע זה לא השתנה מקום המדינה. נכון, היה שינוי גדול בכמות החרדים אבל לא ברמת החוק. להיפך, פעם החוק אפשרלכל אחד לא להתגייס והיום דורשים אחוזסים מסוימים לגיוס."
לא נכון.
א. החוק דרש מכל החרדים להתגייס. משרד הבטחון חילק להם פטורים בניגוד לחוק.
ב. עד 77' הייתה מכסה (לא חוקית, כאמור, אבל הייתה) של כמה מאות אברכים, והרוב המכריע של החרדים שרת בצבא. בגין ביטל את המכסה.
ג. החוק שאתה מדבר עליו הועבר כדי לתקן את המצב.
"לדעתי, מה שמציק לך"
דעתך לא משנה כלום. מציק לי שאתם משנים את הסטטוס קוו בסיטונאות, מתכחשים לזה, ואז מאשימים את החילונים. זה בזוי, וזה בדיוק מה שאתם.
" האתגר הוא לשנות אותי או אותך אלא לחיות אם המציאות שאני לא מוכן לשמוע שירת נשים"
לא מטריד אותי בגרוש אם אתה מוכן לשמוע שירת נשי או לא.
"הדת חשובה לי"
לא מטריד אותי בגרוש אם הדת חשובה לך. מטריד אותי שלחרדים יש יותר זכויות, פחות חובות, ושהם מנסים להצדיק את זה בערימת שקרים.
"אתה רוצה מימון לחינוך מיני"
לא מזיז לי אם תקבל חינוך מיני או לא. אני מרחם על נשים דתיות ש"פותרות" את העקרות ההלכתית שלהן בעזרת טיפולים רפואיים מיותרים. אני לא מוכן לממן טיפולים רפואיים כדי שהן יוכלו גם לשמור על חומרא דרבי זירא וגם להביא ילדים לעולם.
"רוצה שוויון מלא בין המינים."
אם נשים חרדיות מוותרות על חלק מהזכויות שלהן, בעיה שלהן. אין לך זכות להחליט שגם נשים חילוניות צריכות לוותר עליהן.