מוקדש לhadooper

הפרבולה

New member
מעשית אין שום שלום עם ירדן ומיצריים

ובטח שהם לא זנחו את הפלסטינים , להיפך, הפלסטינים היה מאז ומתמיד מכשיר בידי מדינות ערב כנגד ישראל. מדינות ערב ובעיקר מיצריים וירדן מתעקשים לדחוף את הפלסטינים לתוך ישראל במקום הפתרון המתבקש לאמץ אותם אליהם ( כולל השטח כלומר יו"ש תהיה חלק מירדן לאו דוקא בגבולות 67, ועזה תהיה חלק ממיצריים ).
&nbsp
לגבי הקלצניקובים שחולקו אז ננקטו "אמצעי זהירות", היה רישום של המספר הסידורי של כל רובה שנמסר לצבא של ערפאת ( חתן פרס נובל לשלום חחח) שהיה אמור לשמור עלינו מפני הטרור בלי בגץ ובלי בחלם ( חחחח )

vinney

Well-known member
בטח שיש, על מה אתה מדבר?

אולי התיירים מירדן הפסיקו לבוא (עד שנות ה2000 היו מלא מכוניות עם לוחיות זיהוי ירדניות בתל אביב), אבל בהחלט יש שלום ושיתוף פעולה במלא תחומים, כולל בטחוניים. זה נראה שביבי מדבר עם מלך ירדן יותר ממה שהוא מדבר עם אובמה, לפחות הרושם שלי מהחדשות. וטוב שכך, אגב, זה חשוב לקיים קשרים עם השכנים.
&nbsp
לגבי מצרים והפלשטינים - הם כבר מזמן באותו הצד איתנו, והם לא מתעקשים לדחוף את הפלשטינאים לישראל, אלא מתעקשים לא לקבל את הפלשטינאים אליהם, משהו שאני בהחלט יכול להבין. המצור של המצרים על עזה זאת בעיה פוליטית קשה לסיסי, והוא עדיין מקיים אותו.
&nbsp
אתה פשוט קשקשן ולא יודע מה אתה מדבר.

הפרבולה

New member
אתה פשוט חי במציאות מדומה,

אולי בגלל שאתה רחוק מכאן וניזון רק מהחדשות המעוותות של הניורק טיימס.

מטרת מיצריים זה לדחוף את ערביי עזה אלינו הם גם אמרו זאת כמה פעמים שערביי עזה הם חלק מפלסטין, גם בירדן אמרו שהם לא יוותרו על זכות השיבה , אתה מבין את האבסורד ? הירדנים עומדים על זה שישראל תוצף בערבים בחלק מכיל הסדר, ציטוט:

ראש ממשלת ירדן, מערוף אל-בח'ית, הצהיר ב- 3.5.2011 כי ירדן לא תסכים להקמת מדינה פלסטינית מבלי שתובטח זכות השיבה, היא תפעל כדי להכשיל כל "מזימה" או ניסיון של ישראל להסיר את העניין הפלסטיני מסדר היום ולא תרשה שיעשו ויתורים שיהיו על חשבון האינטרסים העליוניים שלה.[1]

http://www.memri.org.il/cgi-webaxy/...5141_memri&act=show&dbid=articles&dataid=2858

וגם השינאה והאנטישמיות במיצריים כלפי ישראל והיהודים, כמו סילוק אותו חבר פרלמנט מיצרי והשלכת נעל עליו על שהעז לדבר עם שגריר ישראל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4771851,00.html

מסתבר שהבעיה שלך זה באמת שלא איכפת לך מה הערבים חושבים בגלל שאתה מחליט בשבילהם מה הם אמורים לחשוב , ממש כמו חלק מהתקשורת השמאלנית אצלינו.

vinney

Well-known member
אני יכול לצטט גם פוליטיקאים ישראלים, אז מה

שר החוץ לשעבר רץ על מצע של "טרנספר לערבים", נו אז מה?
&nbsp
פוליטיקאים הם קשקשנים, אבל מה נעשה בפועל? במבחן התוצאה, הירדנים הם נגד הפלשטינאים ועם ישראל עוד מלפני מלחמת יום הכיפורים, והחמאס רואה במצרים יותר אוייב מישראל.
&nbsp
אבל למה שהעובדות יבלבלו אותך באמת...

הפרבולה

New member
זה לא נכון ש "החמאס רואה במצרים יותר אוייב מישראל."

האם החמאס יורה טילים על מיצריים ? האם החמאס קורא לשחרר את סיני מהכיבוש המיצרי?
אגב רק הבוקר ירו 4 טילים על ישראל.

vinney

Well-known member
אני מניח שלא מעניין אותך מה קורה מחוץ לעולמך הצר

אבל כן, החמאס, והאחים המוסלמים (תנועת האם שלהם במצרים) ועוד איך יורים על מצרים. טילים, מפוצצים צינורות, תוקפים בסיסים... למעשה, התנועות הפונדמנטליסטיות במצרים הרגו הרבה יותר חיילים ואזרחים בפיגועי טרור רק בשנתיים האחרונות ממה שהצליחו להרוג בארץ בעשורים האחרונים. רק המטוס הרוסי היה איזה 200 ומשהו איש.
&nbsp
אבל זה כנראה לא בדיוק עניין את עורך החדשות של רוטר....
&nbsp
נו שויין.

הפרבולה

New member
זה נכון שיש מלחמות בין הערבים אבל מסתבר

שאויבו של אויבי הוא לא בהכרח ידידי
לא היו תקיפות של ערביי עזה לתוך מיצריים למעט כמה תקריות ליד רפיח, ומה שחשוב אין כוונה של ערביי עזה לשחרר את מיצריים מהכיבוש המיצרי. אכן יש תמיכה של ערביי עזה לאחים המוסלמים במסגרת מלחמת האזרחים הפנימיתבמיצריים בין קיצוני האיסלם לבין המשטר החילוני , בכל מקרה מסתבר ש 90% מהמיצרים חילוניים ודתיים מתנגדים לעצם קיומה של ישראל .

hadooper

New member
לא ירדת לסוף דעתי בעליל.

בסופו של יום בלי בניית הגדר (והלגיטימציה לעשות זאת), ההסתננויות של השאידים המתאבדים מהגדה לשטח ישראל, חגורות הנפץ וחלקי הגופות של הישראלים שעפים מהאוטובוסים ומהמסעדות ברחוב לכל עבר, היו תופעות שהיו יכולות ללוות אותנו עד עצם היום הזה, אבל הן פסקו באופן די מפתיע באמצע העשור הקודם, אחרי בניית הגדר.
&nbsp
בעיניי די הזוי שמה שהציבור הימני כה סולד ממנו, הוא אותו אסון שהוא עצמו היה ממית עלינו בכמויות פי כמה וכמה יותר פסיכיות...

הפרבולה

New member
אני לא נגד בנית הגדר , להיפך גם אני חושב שהגדר חשובה מאד

אם כי אני לא רוצה שתעבור ממש על הקו הירוק אלה תכלול כמה שיותר את גושי ההתישבות ( הבעיה שבירושלים זה מסובך יותר בגלל שיש יותר מידי ערבוב )

hadooper

New member
ואיך בדיוק היית מצפה שהיתה ניתנת לנו אי פעם לגיטימציה

בינלאומית או בכלל אפשרות פרקטית לבנות אחת כזו, אלמלא הסכמי אוסלו הרלוונטיים וההתנתקות משטחי A (יוזמת השמאל, על-פי גישת הימין)?

הפרבולה

New member
הבעיה זה לא שיטת הבחירות

הבעיה זה שהעם מפולג קשה בין ימין לשמאל ולפירצה הזאת נכנסים הדתיים .

תיקח למשל את ממשלת נתניהו הקודמת שבה היו שותפים גם חלק מהשמאל ( יש עתיד והתנועה של ציפי ליבני ), ו הם ניהלו מו"ם עם אבו מאזן בחסות גון קרי , וכצפוי המו"ם יתפוצץ ( שהרי דרישות הערבים לא מקובלות אפילו על קיצוני מר"צ ).

אז במקום לקבל את הדין ולהשלים עם זה שאין ומעולם לא היה פרטנר , ולהתרכז במטרות יותר חשבות מאשר הנסיונות הפאטתים להפוך את אבו מאזן למשת"ף שלנו אז מפלגות השמאל פרקו את הקואליציה . מה לעשות ,השמאל נתון באובססיה מטורפת לקיים תהליך מדיני , אין לו חיים בלי תהליך מדיני, אז מה הפלא שהימין מוצא תמיכה רק במפלגות הדתיות.

ההצעות שלך להחליש את כוחם של הדתיים ( וקבוצות מיעוט אחרות כמו למשל אולי ערבים) באמצעים טכניים של שיטות בחירות לא יטשטשו את הקרע העמוק בעם, לכל היותר רק יגרמו שלחלק מהאולוסיה לא יהיה יצוג הולם בכנסת מה שיגביר את המתחים החברתיים.

abcdoremy

New member
הדתיים נכנסים דרך הקואליציה, וזאת הפרצה שאני מציע לסגור.

הניתוח הפוליטי שלך שגוי משתי סיבות

א. בטחונית: לפני 30 שנה כ"ך קיבלו מנדט בודד בבחירות לכנסת, ואז הוציאו אותה מחוץ לחוק. היום קרוב למחצית היהודים תומכים בגירוש ערבים. רבין ביצע תיקוני גבול קטנים במסגרת הסכם השלום עם ירדן, אבל בגין החזיר את סיני, שרון את עזה, וביבי את חברון.

ב. המחלוקת האמיתית היום היא בנושאים כלכליים וחברתיים, והבעיה של המחנה הציוני היא חוסר יכולת לעשות סוויץ', ולאמר בפומבי שהם נוטשים את הנסיון לעשות שלום לטובת הנושאים בהם הם באמת חולקים על ביבי.

ההצעה שלי תוביל לכך שלכל מפלגה יהיה כח פרופורציונלי למספר הח"כים שלה, מה שאומר שהכח של ש"ס ויהדות התורה יקטן, וזה של הרשימה המשותפת יגדל. עם מספר דומה של ח"כים, צריך להיות להם כח דומה, משהו רחוק מאוד מהמצב הקיים.

zaske

New member
בוא נדייק, ועוד קצת מידע על שיטת הבחירות באוסטרליה

א. אתה צודק בגדול, כולל הקטע שאני תמיד הולם באנשים בפייסבוק ואומר להם -
תפסיקו לבכות, או שתשלימו עם זה שישראל תהפוך למדינה תאוקרטית ו/או תאוסלמו בכח, או שתהגרו. אין דרך באמצע. גם הרצוג , גם לפיד המתחרד , וגם הארכי נוכל , החבר הטוב של ההומופוב דרעי, קרי ח"כ אמיר אוחנה, יודעים שאין ממשלה בלי שס , יהדות התורה וכו.
יכולה להיות ממשלה, אבל מי יישב עם לפיד אם הוא יזכה ב30 מנדטים?
בנט? הזועביז? מי? יעדיפו לעשות גועליציית עוקף לפיד של מחנ"צ, ליכוד, שס, יהודת התורה , בית יהודי וכו' ולקבור את המפלגה שלו, שגם ככה היא מושחתת (נא לקרוא בגוגל על מעללי לפיד + אחותו של הלל קוברינסקי + אורי יוגב)

באוסטרליה, ואני אתייחס לפדרציה בלבד, ולא לרמת הסטייט, יש 155 מחוזות בחירה. אני למשל גרתי עד לא מזמן במחוז הפדרלי הגיניס, שחברת הפרלמנט שלו היא קלי אודוייר, מטאור עולה במפלגה הליברלית (מפלגת הימין-מרכז שבשלטון), בנוסף להיותה חברת פרלמנט שמחלקת את זמנה בין קנברה (בעיקר) למלבורן (במחוז הבחירה) היא גם שרה-עוזרת לשר האוצר, והשרה לעסקים קטנים.
עכשיו עברתי בית , למחוז ליד, מחוז הות'אם, שחברת הפרלמנט שלו היא קלייר אוניל, שהיא חברת פרלמנט מהאופוזיציה של הלייבור.
בגדול בפרלמנט באוסטרליה תוכלו למצוא את :
"הקואליציה" - ברית בין המפלגה הליברלית לבין המפלגה הלאומית (מפלגת ימין-חקלאים-פריפריה). הברית הזו היא זו שבשלטון.
הלייבור - מפלגת העבודה האוסטרלית.
לפעמים יש נציג לירוקים (מפלגת איכות סביבה/שמאל קיצוני).

אבל יש לנו עוד בית - הבית העליון. הסנאט. יש שם לכל סטייט 12 חברים (יש 6 סטייטים) ולכל טריטוריה יש 6 (יש 2 טריטוריות), המצב הזה יוצר מצב של ריבוי מפלגות בסנאט, ויוצר צורך של ניהול מו"מ בין שני הבתים, כי הסנאט אמור להיות החותמת הסופית ללא מעט אם לא כל החקיקה שמתבצעת בפרלמנט.

השרים חייבים להיות סנאטורים או חברי פרלמנט, וראש הממשלה מגיע מהפרלמנט, וחבר פרלמנט בעצמו.
חבר הפרלמנט מטעם מחוז וונתוורת' בסידני, מלקולם טרנבול, הוא ראש הממשלה.

לרוב החלפת מנהיג מבוצעת בתוך המפלגה ובסיעה בפרלמנט, זה קורה אחרי בחירות. בלי פריימריז, ובהליך מהיר. ברור שיש פלוסים ומינוסים לזה.

בהצבעה (יש חובת הצבעה לכל האזרחים), אתה צריך לדרג מה העדיפות שלך מבחינת חברי פרלמנט - למשל אם תמכת בנציג מפלגת החייזרים, והוא לא נכנס, מי מספר 2 בעדיפות - האם למשל הנציג של הליברלים או זה של הלייבור?

לסיכום -
חסרונות - יכול להווצר מצב שבו אין יצוג למפלגה למרות שקיבלה אחוז לא מבוטל מקולות, כך למשל קרה עם המפלגה הימנית הקיצונית one nation שקיבלה 9 אחוז מהקולות ברמה הארצית, ולא הכניסה חבר פרלמנט אחד.
הסנאט הוא מצד אחד סוג של איזון ובלמים, ומצד שני ריבוי המפלגות הפוטנציאלי בו יוצר בעיות (היה עדיף שנלך לפי המודל האמריקאי פה).

יתרונות - נציג איזורי צריך להיות קשור במידה זו או אחרת לאיזור שלו ולייצג את האיזור שלו.
מקטין את מספר המפלגות ואת כח הסחטנות.

zaske

New member
הזוית האוסטרלית

במלבורן, לפני כמה שנים, בערך מתי שאצלכם היה ברוטשילד, היתה הפגנת יוקר מחיה, לא משנה שזה ה most livable city in the world.

הצעירים גם מוחים על זה שלא יוכלו לגור בשכונת ההורים שלהם על שטח של 500 מ"ר, והם נאלצים לעבור לבתים קטנים (מה שנקרא יוניטים) או חס וחלילה לדירות.

מצד שני, ישנם לא מעט מהגרים (כולל עבדכם הנאמן) שעבורים החיים באוסטרליה היא שיפור עמדות (ולא רק בגלל נושאי דת) , בדיוק כמו שאולי מהנדסים מיובאים מהודו יתלהבו בארץ.

בסופו של דבר המספרים לא משקרים :
א. לפי ממד האקונומיסט , מלבורן היא העיר שהכי כדאי/הכי נוח לחיות בה 5 שנים רצוף.
ב. זוג שכל אחד מבני הזוג מרוויח משכורת חציונית, יוכל לחסוך ללא עזרת הורים , במשך כ3.5 שנים ולהגיע להון עצמי לדירה בפרבר סאותבנק - קילומטר אחד מכיכר הפדרציה. זה שקול ללגור קילומטר מכיכר רבין.
פרבר עם לא מעט מקומות בילוי, קרוב מאוד מאוד ללב מלבורן כאמור, ואטרקציות תיירותיות.
האם על 13000 ברוטו לזוג, שזה בערך המשכורת החציונית ברוטו כפול 2 בארץ אפשר להגיע לזה?
אגב בחישובים כללתי גם שכירות צנועה בפרבר שיש לו רכבת אל לב העיר.

הפרבר שאני גר בו, 25 ק"מ דרומית מזרחית לכיכר הפדרציה, הוא סוג של כפר, תחשבו כפר ויתקין של מלבורן.
בית על מגרש של 600 מ"ר עלה כ620,000 דולר אוסטרלי .
אני אהיה ישר ואודה שיש עבודה על הבית , גם אחרי שיפוץ שעשינו. יש לי לא מעט דשא שאני צריך לכסח, קקטוסים (?!?) שצריך לקטוע , עץ רימון שצריך להציל ועוד.
מבחינת פוטנציאל בניה - אני שכן של מגרש גולף ויכול לבנות בחלק האחורי עוד נכס ולהפוך אותו לנכס מניב. עלות בניה לא כזו יקרה (אנחנו לא בונים מבטון פה).
היום אני יכול לקבל שכירות של 450 דולר בשבוע על הבית שלי אחרי השיפוץ. אם אבנה עוד בית קטן, אני מאמין שאוכל לקבל 375 על כל אחד מהנכסים.
יש פה כל מיני כלים פיננסיים שצריך לדעת להשתמש בהם, ואחד הדברים הקשים בהגירה זה ללמוד את הכלים האלה. אני לא נולדתי פה, ודברים שטרויאלים לילדי המקום לי הם מוזרים.

user32

Well-known member
מנהל
זסקה, העושר הוא יחסי וכך גם הפערים

נהג מונית הודי שעובד בניו יורק מאושר מה"עושר" שיש לו בעוד שצעיר יליד העיר שגר אצל ההורים בדירה מרווחת מתוסכל ממצבו.
ארה"ב, אוסטרליה, ועוד כמה מדינות תמיד היו עדיפות על ישראל כלכלית עוד מלפני קום המדינה. אף אחד לא חולק על כך.
ההרעה בתנאים שהכתבה מתייחסת אליה נוגעת לכולם והיא יחסית. צעירים אוסטרלים בדור הY לא מגיעים למה שהוריהם הגיעו ועל זה העניין. זה שיש להם יותר מצעיר ישראלי ממוצע זה כמו לבוא לישראלי בת"א ולהגיד לו שבאפריקה לצעירים אין אפילו לחם לאכול שלא לדבר על בשר אז אין לו מה להתבכיין. מה זה עוזר לבחור שרוצה לקנות דירה בהוד השרון? כמו שזה לא עוזר לאמריקאי שרוצה הכנסה שנתית של XYZ ולהחזיר הלוואת סטודנטים.
לא רציתי שהדיון יגלוש שוב לבאיזה מדינה יש ווילות יותר גדולות, כמה דשא וקקטוסים ובטח לא סקירה של שכונות שחוץ ממך לאף אחד אין מושג איך הן נראות ומה הן שוות.

zaske

New member
אנחנו אומרים אותו הדבר

אמ,לק:
א. הצעירים גם פה בוכים שהם לא יכולים לקנות בשכונה של ההורים
ב. המצב פה למהגרים שבאו ממקומות "נחותים יותר" בנדל"ן עדיף, בדיוק כמו שלמשל אבא שלי בילדו חלק דירה עם עוד משפחה (ככה זה היה בקייב בשנות ה30 ) וכמובן שדירה בארץ למשפחה זה עדיף
ג. המידע כן עוזר, כי בוא נגיד ככה, נסכים (אני מקווה) שיש דברים לא הוגנים בעליל בהתנהלות בארץ. לא רק בקטע של האפליה שאני חוויתי,
נניח כשביבי היה ראש ממשלה אני זוכר שהוא דיבר על מיתון מיתון, אני ואתה יודעים למי עלה באותה התקופה התקציב, נכון?
ד. לגבי שכונות תמיד יש גוגל סטריט וויו, וכבר כתבתי - אני ישר ואומר שהבית שאני גר בו לא חדש, לפני 40 שנה בקריית השרון היה רק חול.

הבעיה היא

שהשיקול איפה לגור, ובעיקר איפה לגדל ילדים, הוא לרוב האנשים בארץ לא רק כלכלי.

hadooper

New member
לפן הכלכלי משקל רב מאד

לרכוש כאן בישראל בית ורכב באותה רמה כמו בברלין הוא חלום רטוב.
&nbsp
אבל כן, גם כשמסתכלים למשל על דברים שאי אפשר להשיג בכסף, המצב באותן המדינות נראה יותר טוב. בחירת / התאמת בן/בת זוג קלה יותר כשיש יותר מבחר והיצע, שלא לדבר על המחסור החמור כאן... בייחוד כשכאן עולים חדשים "רוסים" נחשבים פחות פופולריים ואטרקטיביים מאשר במקומות רבים אחרים בעולם. התחושה היא שבישראל רוב הזוגות מכירים "בתוך העדה" או המגזר ואין הרבה אנשים שפתוחים לצאת החוצה משם.

user32

Well-known member
מנהל
טוב שלא נסחפת

אם לא הולך לך בדייטים אתה לא צריך להאשים את המדינה גם בזה. טוב שלא אמרת שגם פרחי הבר פה פחות צבעוניים. אני לא יודע איזה זוגות מכירים "בתוך העדה" כדבריך אבל זה לא שאתמול עלית לארץ ואתה לא יודע מילה בעברית.

למעלה