מוקדש לhadooper

אני לא עיוורת לקשיים האלה, אבל מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה?!

אני מצביעה למי שהכי קרוב לתפיסת עולמי.
אם חלק מהמצע שלו זו הפרדת דת ומדינה על כל המשתמע מכך - מעולה.
אם לא אז לא.
עם כמה שזה מפריע לי, זה לא בראש סדר העדיפויות שלי.
לא כי אני עיוורת לקשיים, אני לא, פשוט כי לי אישית יש דברים יותר חשובים כרגע.

(ואני לא חושבת שיש קנסות לנהגי מוניות, אבל אם אתה אומר...)

vinney

Well-known member
זה לא בראש סדרי עדיפויות שלך, זה ברור

אבל מה שמקומם ומכעיס זה שאתם לא רוצים שזה יהיה בראש סדרי עדיפויות של אנשים אחרים.
&nbsp
"בגדול הכל טוב", זה "רק מרגיז, לא מגביל" - אלה שקרים מקוממים ומכעיסים. אין לי בעיה שתגידי "כן, זאת בעיה חמורה עבורך, אבל לי אישית לא איכפת כמה אתה סובל". כי זאת תהיה האמת. אבל אל תעזו לבוא לפה ולהגיד "אתה לא באמת סובל, זה רק קצת מרגיז".

למה אתה כותב דברים בשמי?!

"לי אישית לא אכפת כמה אתה סובל"?
כתבתי די מפורשות שאכפת לי, ואני מאמינה למי שאומר שהוא סובל!

האמת שחשבתי על זה הרבה בשבת, ויש לי הרבה מה לכתוב על העניין, אבל אם מכניסים לי מילים לפה ומחליטים בשבילי מה אני חושבת, זה נראה לי מיותר...
שבוע טוב.

BravoMan

Active member
אין כפיה אקטיבית? את רצינית???

בפסח האחרון נוכחנו לגלות ששומרים בגנים ציבוריים ובתי חולים הונחו לחפש בתיקים של אנשים חמץ!
כן - לא פצצות או סכינים, אלא סנדוויצ'ים!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4644653,00.html
&nbsp
כן - בכניסה לשטח ציבורי פתוח!!!
&nbsp
אה, אבל את בטח חושבת שבתור דתייה דבר כזה לא יפגע בך, כי את לא מתקרבת לחמץ בפסח, אובכן, תחשבי שוב!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4645184,00.html
כשנותנים לבן אדם שאומן לבדוק נשק ולחפש מחבלים להיות משגיח כשרות, גם אנשים דתיים חוטפים.
&nbsp
הצרה עם חיים במדינה שכופה הלכה מתוקף חוק - היא שהלכה של אחד אינה הלכה של אחר, גם אם שניהם טוענים להיות יהודיים...
&nbsp
אז לא - במדינה שלנו ממש לא יותר טוב ממקומות אחרים.
לא הייתי אומר שרע פה עד כדי כך שצריך לברוח, חשוב לי להדגיש שאיני נמנע (עדיין) עם viinie או zaske, אבל היחס כמו שלך ושל מנהל הפורום - "לא נעים אבל לא נורא" עוד ידרדר אותנו למצב של מדינות שכנות...

BravoMan

Active member
באשר ל-"למה היא ציבורית בכלל":

מהסיבה שאת לא רוצה לחיות במדינה של קפיטליזם חזירי בו כל אחד עושה מה שהוא רוצה.
את רוצה לחיות במדינה שבה את יכולה לסמוך על התשתית.
&nbsp
זוכרת מה קרה החורף כשחברת החשמל החליטה לשבות בדיוק כשחלק ניכר מגוש דן ישב ללא חשמל שעות?
יופי לך שאת מסכימה שבשבת יהיו חברות תחבורה פרטיות שיעשו מה שבראש שלהן, האם תסכימי לזה גם בשאר ימי השבוע?
ואם יש לך רכב ולא אכפת לך מתחבורה ציבורית, מה עם שאר חברות התשתיות?
תסכימי שספקית האינטרנט שלך, תאגיד המים שלך, וכו' יעבדו "מתי שבא להם"?
&nbsp
לפני שאת מדברת על "חופש", תעצרי רגע ותחשבי מה את צריכה ביום יום, כי הסיבה שאנו חיים במסגרת חוקים שמגבילים אותנו בצורות שונות היא שחופש של אחד יכול להפוך בקלות לכלא של אחר!

זה לא נשמע לי רעיון כל כך רע

הכל עניין של תחרות.
חברת החשמל החליטה לשבות כשהיינו צריכים אותה כי היא יכולה, כי גם ככה אין אלטרנטיבה.
אם היו כמה חברות חשמל, וכל אחד היה מחליט של מי הוא רוצה להיות לקוח, מבטיחה לך שזה לא היה קורה.
אני בעד חברות פרטיות, בכל דבר. תחרות זה טוב. אם התחבורה תהיה פרטית - השירות יהיה הרבה יותר טוב. כנ"ל לגבי תאגידי המים, אם יהיו כמה... זה לא שיש תחרות כרגע.
אני די קפיטליסטית בתפישת עולמי. אני חושבת שזה יותר טוב לאזרח הקטן, שצריכה להיות איזושהי מדיניות רווחה בסיסית, אבל שהמדינה צריכה להתערב במינימום ההכרחי.

את המשפט האחרון שלך לא הבנתי.

BravoMan

Active member
אוקיי, ואיך בדיוק תממשי את זה?

פעם היו פה 3 חברות סלולר.
על פניו, היית אמורה להיות תחרות, אבל הן באו ויצרו קרטל, והאזרחים סבלו מתוכניות כובלות לשלוש שנים ומחירים בשמיים.
&nbsp
ומה עצר את זה? פתיחת שוק לתחרות?
לא! חוקים שאסרו על מכירת מכשירים נעולים ועסקאות כובלות של יותר משנה וחצי.
&nbsp
ואם כבר מדברים על פתיחת השוק לתחרות - זה באמת הוריד את המחירים והטיב עם הצרכן, רק מה - חברות כמו גולן, ללא השגחה של הרשויות פתאום מפרקות אנטנות, ועלולות בכל רגע להשאיר את הלקוחות שלהם בבור (למען גילוי נאות - אני מנוי שלהם כבר יותר משנה ובינתיים מרוצה).
&nbsp
שקלת שיש סיבה למה החברות הוותיקות עדיין יקרות יחסית ולא יישרו קו כדי להתחרות?
מה הן יודעות שאנחנו לא?
&nbsp
קפיטליזם לא עובד בכל מצב, ובטח שלא בלי רגולציה.
קחי למשל קו אוטובוס שנוסע בין ב"ש לת"א.
&nbsp
לכמה חברות תתני להתחרות על הקו הזה?
אל תשכחי שבסופו של יום יש כביש אחד.
&nbsp
אכן יש דברים שתחרות טובה להם - אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין תשתיות כמו תחבורה, מים, חשמל, ואפילו דלק, לבין מוצרי צריכה כמו מילקי ואבקת כביסה.
&nbsp
מסיבות טכניות נטו את לא יכולה לקיים באותו שטח קטן כמות חברות חשמל פרטיות עצמאיות כמו שיש לך כמות יצרניות מכשירי טלפון שתוצרתן מיובאת לארץ.
זה לא יכול לעבוד!
&nbsp
ואגב תחבורה פרטית: ראית מה הולך עם נהגי הסעות של חברות פרטיות?
שוכחים ילדים, משתוללים על הכביש.
אני זוכר כשהייתי בתיכון, איך היינו נוסעים באוטובוסים מתפרקים ועתיקים, כנראה כי העירייה התקמצנה על חברת ההסעות או חברת ההסעות לא רצתה להשקיע בהסעת ילדים מחשש להשחתה.
&nbsp
ראיתי אוטובוסים צהובים של המועצות המקומיות במצב טוב יותר מרכבים של חברה פרטית!
&nbsp
וכנראה גם אין לך יותר מידי ניסיון עם מוניות במדינה הזו, כי כבר ראיתי הכל החל מנהג שעשה סיבוב מיותר כדי לגבות 100 ש"ח על נסיעה שהיית אמורה להימשך 10 דקות ועד רכבים לא מטופלים שנתקעו באמצע לא פעם ולא פעמיים (קו "שירות").
&nbsp
ובאשר למשפט האחרון שלי מהודעה קודמת:
אנחנו חיים במדינה עם מערכת חוקים.
כל חוק כזה מגביל אזרח אישית במשהו.
&nbsp
עכשיו, נניח שהיינו מסירים מגבלה אחת ונותנים לכולם חופש לגנוב דברים.
איך היית רואה את החיים שלך במצב כזה?
ראית את הסרט "The purge"?

h a j b i

New member
אורח החיים החילוני דווקא כן השתנה, לטובתו

היום יש יותר מקומות פתוחים בשבת מאי פעם, יותר מקומות לא כשרים ובכלל, כוחם של המפלגות החרדיות לא באמת גדל משמעותית.
&nbsp
תמיד משעשע אותי שחושבים שהמדינה מתחרדת ונהיית דתית יותר כאשר התהליך בפרספקטיבה של עשרות השנים האחרונות הוא דווקא הפוך.

hadooper

New member
וזה עדיין לא מספיק כדי ש200K מהנדסים רוסים לא יעזבו את הארץ

ומסתבר שגם לא כדי להפריד את הדת מן המדינה.
בקדציה הקודמת לא היו בכלל דתיים בממשלה ועדיין לא הצליחו להסיר את החסמים.

h a j b i

New member
וודאי שהיו דתיים בממשלה

מפלגה לא קטנה במיוחד בשם הבית היהודי.
הפרדת דת ממדינה זה משהו שגם ח"כים חילונים רבים לא תומכים בו ולכן אני לא רואה את זה קורה כל כך מהר.
&nbsp
200,000 מהנדסים רוסים? מאיפה הנתונים המונפצים? לא רק שאין לך פה 200,000 מהנדסים רוסים, אני בספק אם יש לך בישראל 200,000 מהנדסים בכלל. מציע להתבסס על נתונים קצת יותר רציניים.
&nbsp

hadooper

New member
לפי נתוני הלמ"ס כ 200K יוצאי ברית המועצות עזבו את הארץ.

טעות שלי, לא מדובר רק במהנדסים כמובן.
&nbsp
אבל אם לוקחים בחשבון ששיעור העוסקים במקצועות החיוניים ביותר לצמיחת המשק (בהם מהנדסים) הוא גבוה פי כמה וכמה אצלם מאשר בכל מגזר אחר בעם, אז המצב כאן באמת די עגום... למרות שאינני מאמין שישנו מחסור אמיתי במהנדסים בישראל, רק מעצם רצונם לקום ולעזוב.
&nbsp
גם כשאני מסתכל מסביבי, ידוע לי אישית לפחות על שבעה מהנדסים שעבדתי איתם (בין אם בצבא, בעבודה נוכחית או עבודות קודמות) שעזבו את הארץ בשלוש השנים האחרונות, מתוכם ארבעה רק בשנה האחרונה ומהמקום הנוכחי. שוב, לא שהתקנים שלהם לא אויישו מספיק מהר מיד לאחר מכן, קרי אין אצלנו מחסור אמיתי במהנדסים. גיוס גם הוא לא עורך זמן רב בימינו.

h a j b i

New member
טוב זה כבר נשמע יותר הגיוני

אם כי הבנתי שזו הערכה ולא באמת נתונים מדויקים (בין 150,000 ל - 200,000 ש"ח). לעומת זאת זכור לי שהגירה השלילית מישראל דווקא ירידה והיא בין הנמוכות ב OECD ככה שכנראה המצב לא כזה גרוע. ההפרש בין ההגירה החיובית לשלילית גם כשהוא שלילי (כלומר יורת עוזבים מבאים מדובר על אלפים בודדים, לא כמות רצינית).
גם אני עבדתי עם שניים שעזבו, שניהם היו יוצאי ברית המועצות.
&nbsp
אז אם נסכם הכל, נראה שאין מחסור אמיתי במהנדסים (מסכים אתך), ההגירה השלילית מהארץ נמוכה ומתקזזת היטב עם ההגירה החיובית. נראה שיש אחוז גבוה של יוצאי בריה"מ מבין אלה שעוזבים.
&nbsp
אז? מה הבעיה? מזה אתה מסיק שאורח החיים החילוני לא השתנה לטובה? יותר אנשי היי טק שעוזבים, יותר משרות עבורנו

hadooper

New member
ההפרש ב OECD הוא לכל המקצועות ולא רק הנדסה.

אני לא יודע האם יש להם פילוח אחר.
&nbsp
וכן, עוזבים מברית המועצות זה גרוע מאד.
כי זה אומר שנייבא הנה הודים וסינים בזיל הזול שבסופו של דבר יגררו את הורדת שכר קולקטיבית לכל המהנדסים.
&nbsp
בדרך כלל, מה שעושים למשל בהולנד עבור מנפיקי ויזת עבודה, הוא להתנות את ההנפקה בזה שהמנפיק מוצא עבודה בשכר מינימלי של בערך 2000 יורו בחודש.
&nbsp
הבעיה היא שזה שאנחנו מפרשים שאין מחסור, לא אומר שהממשלה מפרשת זאת כך. פתיחת השערים שלה שלה עבור מאות הודים כנראה לא תכלול את ההתניה הזאת.

h a j b i

New member
אני יודע שזה לכל המקצועות

גם הסטטיסטיקה של 150,000 - 200,000 זה לכל המקצועות, מנסה להשוות תפוחים לתפוחים.
&nbsp
כמה מאות הודים לא באמת ישנו משהו לדעתי. יותר מזה, השכר בתכל'ס בענף הוא כזה גבוה שאני אפילו לא הייתי חושש אם ירד קצת (אם כי אני בספק אם זה יקרה בלי מיתון או משבר שלא קשור לרוסים שעוזבים או הודים שבאים). אנשים היום עם כמה שנות ניסיון מרוויחים 20+ ומתלוננים, בוגרים קוראים לשכר של 8K, 9K אפילו 10K שכר רעב, יש מצב שהגזמנו קצת.

hadooper

New member
אסור לשכוח שכל הרעיון לא מדבר על "להביא הנה הודים"

(את זה הרי כבר אפשר לעשות כיום).
&nbsp
הרעיון של הממשלה מדבר על לצמצם לחלוטין את הבירוקרטיה בהבאתם, שזה אומר בין היתר שלא תהינה כל מני התניות כמו שכר מינימלי, תואר אקדמי מוכר, הוכחה שהמעסיק לא הצליח למצוא אף אזרח מתאים וכד'.
&nbsp
ואז זה כבר בהחלט יכול להשפיע...

h a j b i

New member
בסדר, שיהיה להם בהצלחה

כפי שכתבתי, אני בספק אם תהיה כמות משמעותית (כמה שנים מבטיחים להציף את השוק בפועלי בניין זרים וזה עוד מקצוע שישראלים ממש לא רוצים לעבוד בו) וגם אם כן ואפילו אם ייפגע השכר הממוצע, אני מאמין שזה לא יפגע בעובדים המנוסים הבינוניים ומעלה.
&nbsp
אני לא רוצה לדבר בשם אחרים אבל אסתכן ואגיד שבטח יש פה לא מעט שתומכים ביבוא מקביל, הפחתת מכסים במזון, יבוא של עובדים וקבלנים זרים וצעדים נוספים שעלולים לפגוע בעובדים ותעשיות בארץ. אז אני לפחות לא אהיה צבוע בעניין הזה.
&nbsp
אנחנו לא מיוחסים וגם אנחנו עשויים למצוא את עצמנו בתחרות והאמת, אין סיבה שנפחד ממנה.

ipv6

Member
האכלוסיה גדלה

אז יש יותר מקומות באופן כללי.
יש גם יותר מסעדות כשרות מאשר בשנות ה70.

השאלה איך משתנה האחוז של המקומות שפתוחים בשבת לאורך השנים. אני לא בטוח שאתה צודק.

לש"ס מצביעים גם המון מזרחים מסורתיים לאו דווקא חרדים.

h a j b i

New member
אני די בטוח שאני צודק

בתי קולנוע? מתחמים שלמים? קיוסקים, סופרים, מסעדות ובתי קפה? בשר לא כשר בלי לנסוע לערבים? כל הדברים האלה לא היו קיימים כשהייתי ילד קטן ואני עוד גרתי באזור חילוני לחלוטין. אתה יכול לחפש קצת בגוגל על מאבקי השבת והחזיר מהעבר ולהבין שמה שהיום היה מובן מאליו לא היה ככה בעבר.
&nbsp
בנוגע לש"ס, זה לא משנה את העובדה שהמפלגות החרדיות לא מגדילות את כוחן. יהדות התורה לא יותר גדולה (למעשה אפילו יותר קטנה) משתי המפלגות מהן הוקמה אגודת ישראל ודגל התורה וש"ס מלבד פעם אחת נשארת באותו גודל כבר 20 שנים (לפי הסקרים למעשה נראה שהיא חוזרת לגודלה מלפני 30 שנים). אז אני לא מודאג יותר מידי.
&nbsp
לדעתי נותנים יותר מידי משקל לעניין התחבורה הציבורית בשבת. זה בהחלט nice to have אבל מי שממש לא רוצה להחזיק רכב, שייסע במונית בסופי שבוע ומידי פעם כשהוא רוצה לנסוע לכינרת או לטיול בטבע שישכור רכב. ממילא נסיעה לקמפינג בתחבורה ציבורית עם כל הציוד והמשפחה לא נשמע לי כזה תענוג גדול.

zaske

New member
אני מבין שאתה חי בשנת 2025?

אותי לימדו ש1945 + 80 = 2025.

למעלה