אוקיי, ואיך בדיוק תממשי את זה?
פעם היו פה 3 חברות סלולר.
על פניו, היית אמורה להיות תחרות, אבל הן באו ויצרו קרטל, והאזרחים סבלו מתוכניות כובלות לשלוש שנים ומחירים בשמיים.

ומה עצר את זה? פתיחת שוק לתחרות?
לא! חוקים שאסרו על מכירת מכשירים נעולים ועסקאות כובלות של יותר משנה וחצי.

ואם כבר מדברים על פתיחת השוק לתחרות - זה באמת הוריד את המחירים והטיב עם הצרכן, רק מה - חברות כמו גולן, ללא השגחה של הרשויות פתאום מפרקות אנטנות, ועלולות בכל רגע להשאיר את הלקוחות שלהם בבור (למען גילוי נאות - אני מנוי שלהם כבר יותר משנה ובינתיים מרוצה).

שקלת שיש סיבה למה החברות הוותיקות עדיין יקרות יחסית ולא יישרו קו כדי להתחרות?
מה הן יודעות שאנחנו לא?

קפיטליזם לא עובד בכל מצב, ובטח שלא בלי רגולציה.
קחי למשל קו אוטובוס שנוסע בין ב"ש לת"א.

לכמה חברות תתני להתחרות על הקו הזה?
אל תשכחי שבסופו של יום יש כביש אחד.

אכן יש דברים שתחרות טובה להם - אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין תשתיות כמו תחבורה, מים, חשמל, ואפילו דלק, לבין מוצרי צריכה כמו מילקי ואבקת כביסה.

מסיבות טכניות נטו את לא יכולה לקיים באותו שטח קטן כמות חברות חשמל פרטיות עצמאיות כמו שיש לך כמות יצרניות מכשירי טלפון שתוצרתן מיובאת לארץ.
זה לא יכול לעבוד!

ואגב תחבורה פרטית: ראית מה הולך עם נהגי הסעות של חברות פרטיות?
שוכחים ילדים, משתוללים על הכביש.
אני זוכר כשהייתי בתיכון, איך היינו נוסעים באוטובוסים מתפרקים ועתיקים, כנראה כי העירייה התקמצנה על חברת ההסעות או חברת ההסעות לא רצתה להשקיע בהסעת ילדים מחשש להשחתה.

ראיתי אוטובוסים צהובים של המועצות המקומיות במצב טוב יותר מרכבים של חברה פרטית!

וכנראה גם אין לך יותר מידי ניסיון עם מוניות במדינה הזו, כי כבר ראיתי הכל החל מנהג שעשה סיבוב מיותר כדי לגבות 100 ש"ח על נסיעה שהיית אמורה להימשך 10 דקות ועד רכבים לא מטופלים שנתקעו באמצע לא פעם ולא פעמיים (קו "שירות").

ובאשר למשפט האחרון שלי מהודעה קודמת:
אנחנו חיים במדינה עם מערכת חוקים.
כל חוק כזה מגביל אזרח אישית במשהו.

עכשיו, נניח שהיינו מסירים מגבלה אחת ונותנים לכולם חופש לגנוב דברים.
איך היית רואה את החיים שלך במצב כזה?
ראית את הסרט "The purge"?