מוסורסקי...

jbu

New member
לא הסברתי כי לכול אחד מצריך הסבר שו

לא הסברתי כי לכול אחד מצריך הסבר שונה, מחוץ מזה זה כמו להסביר את יופיו של ציור, אי אפשר ממש להסביר את זה. מחוץ מזה זה הייתה דעתי, מי שהבין הבין ומי שלא, או שיבין או שלא.

jbu

New member
אני לא יודע מה יהיה איתי.

גם אני נפגעתי מהיחס הזה למאגיה, אבל עזבי את זה. מי שנפגע הוא מי שיודע שהוא עשה משהוא לא בסדר אחרת הוא לא היה מרגיש רע לגבי זה.

אורית15

New member
לא נכון..

אני קצת מתערבת, אבל פשוט אני לא חושבת שאמרת נכון עכשיו.. לדעתי, אתה לא צריך להפגע משום יחס שמתייחסים למאגיה.. ואני לא יודעת איך החלטת שמי שנפגע הוא זה שיודע שעשה משהו רע.. כלומר, כל מי שנפגע מהיחס שלך אז הוא עשה משהו רע?... כזה לא הבנתי..

אורי רז

New member
הבעת עמדה אישית

אני מסכים עם העמדה הבסיסית שיותר זול וקל לחפש פתרונות באינטרנט, וכידוע אני לא פעם מעדיף להוריד ספר בפורמט אלקטרוני תמורת גרושים במקום לקנות אותו במחיר מופקע בחנויות (לדוגמא Oedipus Aegyptiacus שעולה רק כמה אלפי דולרים), אבל מנסיוני הגישה של 'יותר זול וקל לחפש פתרונות באינטרנט' נלקחת לעיתים קרובות לקיצוניות מופרזת מעבר להעדפותי האישיות. דוגמא מהיום היא מישהו שנכנס לפורום משפט וטכנולוגיה בחיפוש אחר אתר שיש בו שטנצים של חוזים להשכרת דירה. לא משנה מה הגישה שלו לנושא חוזים (לדוגמא אם הוא רוצה להשתמש בחוזה קיים as is או שהוא מוכן לשנות אותו על-פי הצורך), אני מוכן להמר על שטרות מונופול מול דולרים שהוא לא ממש נתן את דעתו לנושא הפורום (ולכן שלח אליו שאלה שהיא off topic) ולא טרח להשתמש במשאבים העומדים לרשותו (חמש דקות עם מנועי חיפוש ובדיקה בשני פורומי חוק ומשפט היו מביאות לו לפחות שלושה ארבעה שטנצים סבירים פלוס). זה מגיע לקיצוניות שאנשים לא רק שלא טורחים להפעיל מנוע חיפוש, לבחור את הפורום המתאים, או לקרוא את מכתב הפתיחה ולסקור את דפי הקהילה (לדוגמא לבדוק אם יש מאמר שעונה על השאלה או קישור לאתר רלוונטי), אלא לא טורחים אפילו לקרוא את ההודעות בעמוד הראשון של הפורום, שלעיתים יש בהן דיון עם שאלה דומה להפליא ודיון עם תשובות של חברי הפורום. יש עוד הרבה דוגמאות כאילו, ובלא מעט מהן השואל חוטף קריזה כשמנסים ללמד אותו איך לדוג במקום לתת לו שני דגים מטוגנים לטעמו ברוטב החביב עליו, מתוך גישה שאנשים בכלל, ובעלי ידע בפרט, נמצאים בפורומים כדי לדוג, לטגן, ולהגיש עם חיוך דגים חינם לכל דורש. זה ההבדל בין לפנות לספרנית בתביעה בסגנון 'אני פה בשביל לעשות עבודה על X, אז תביאי לי שני ספרים טובים, תפתחי לי אותם בעמוד הנכון, ואל תזייני לי בשכל על לחפש ספר בעצמי ואיך להשתמש באנציקלופדיה' ובין לפנות אליה בבקשה 'אני עושה עבודה על X, תוכלי לעזור לי למצוא ספר בנושא ואיך להשתמש בהם ?' עם כל הכבוד לשוני בין אנשים (שמתבטא, בין השאר, בשיטת הלימוד המתאימה אישית והשקפת עולם), אני חושב שמי שלא משקיע את המינימום הדרוש כדי ללמוד להשתמש בכלים כמו מנועי חיפוש ופורומים הוא מישהו שהראש שלו תקוע בהילוך בניוטרל עם ציפייה שידחפו אותו לראש הגבעה, והדרך הכי טובה לעזור לו היא עם מכה על הראש.

jbu

New member
לדעתי

ספר אלקטרוני ומאתרים זה דבר שונה משום שאתרים יכולים להביא לך את התשובה שאתה חיפשתה גרדא אולם אם אתה תשיג ספר טוב תקבל עוד הרבה תשובות לשאלות שתשאל בעתיד או שבכלל לא חשבתה עליהם, לדעתי חיפוש תשובה ספציפט זה לא טוב בכלל אם אתה מתכוון לעסוק בנושא.

אורי רז

New member
אני מסכים שאתר הוא לא תחליף לספר

לפחות לא תחליף אחד לאחד, אבל: א. אפשר למצוא באינטרנט הרבה ספרים שלמים, לדוגמא את Book 4 ו Book of Thoth של קראולי, The Pictorial Key to the Tarot של Waite, וחלק נכבד מהחומרים שמופיעים ב The Golden Dawn השחור והעבה של Israel Regardie. קרי אפשר בהחלט למצוא באינטרנט הרבה יותר מתשובה ספציפית לשאלה צרה. ב. האינטרנט מאפשר אינטראקציה עם אנשים, מה שאי אפשר לקבל מספר. זה מאפשר לקבל המלצות על ספרים טובים, לפתור בעיות עם קטעים לא ברורים או מידע חסר מספרים, לקבל errata לספר, וכיוצא באילו דברים שטקסט סטטי לא יכול לתת.

jbu

New member
ספרים זה משהוא אחר

ספרים זה משהוא אחר אפילו אם הם באיטרנט. בדר"כ אין התשובות מורחבות דיו. אין לי תלונות לדבי פורום אחרת מה הייתי עושה ה.

אורי רז

New member
אנא הסבר לי בפשטות ובפירוט מה

ההבדל בין לקנות את Book 4 בחנות ובין להוריד את Book 4 כארבעה קבצי PDF ולקרוא אותם מהמחשב, פרט ליכולת להתכרבל עם הנייר במיטה ?

Swicca

New member
אני מוכרח להסכים ......

... זה שהספר לא מפרט על כל שאלה שקיימת לא פוסל אותו כמקור מידע וחוץ מזה מי אמר שאתה יודע יותר טוב מהספר !?... בכל מקרה חח אין ממש הבדל לקריאת החומר מהמחשב (למרות שלי אישית יותר נוח ... להביא אוכל שתייה ואין משהו שמפריע שצריך להחזיק) ... לבין הספר עצמו ... ועם אפשר לא לשלם עליו ולהוריד אותו מהאנטרנט זה רק חוסך זמן וכסף וזה הרבה יותר נחמד ככה ... שזה נגיש גם לאלו שלמשל הורים שלהם לא היו נותנים להם לקנות ולהזמין דברים מאנטרנט כי גם הם קטנים מידי בשביל שיהיה להם כרטיס אשראי אישי משלהם ... חח ד.א מאיזה גיל זה באמת ? .. לא משנה בקיצור ההבדל היחיד הוא שאתה לא משלם על אחד ועל השני כן ... ושניהם נוחים באותה מידה ....

jbu

New member
אני לא אמרתי את זה

נהפוך הוא אמרתי "ספר אלקטרוני ומאתרים זה דבר שונה משום שאתרים יכולים להביא לך את התשובה שאתה חיפשתה גרדא אולם אם אתה תשיג ספר טוב תקבל עוד הרבה תשובות לשאלות" ואז אתה דיברתה על ספרים האיטרנט ותמכתה בשימוש בהם אז אני אמרתי "ספרים זה משהוא אחר אפילו אם הם באיטרנט." אחרי הנקודה הגבתי ל-ב' (ב. האינטרנט מאפשר אינטראקציה עם אנשים, מה שאי אפשר לקבל מספר.) "בדר"כ אין התשובות מורחבות דיו." ואז כשהבתה דוגמא לפורום אני אמרתי: "אין לי תלונות לדבי פורום אחרת מה הייתי עושה ה." (אין לי תלונות לגבי פורום אחרת מה הייתי עושה פה.) אני היגבתי בנקודות מפעת קוצר זמן לא היה לי זמן לסדר את זה. אני לר רואה הבדל בין ספרים חוץ מהעניין של הנוחות.

shataltal

New member
יש הבדל עצום

בלקרוא ממדיה אלקטרונית מול קריאה מספר. יהיה הבדל אפילו אם תוריד את הקבצים ותדפיס אותם. ההבדל הוא בכמות חומר שתזכור במדויק ובמשך זמן שתזכור אותו. חומר הנקרא ממדיה אלקטרונית יזכר לתקופה קצרה יותר ובפירוט מועט (יותר רעיונות כלליים, פחות פרטים) מול ספר שיזכר בפירוט רב הרבה יותר ולתקופה ארוכה יותר. ההסבר לכך הוא פסיכולוגי ונובע מכמות החושים המופעלים בעת הקריאה (ראיה ממדיה אלקטרונית מול ראיה, מגע וריח לספר). למרות הבדל זה, הייתי ממליץ בחום לכל אחד להוריד את כל הספרים שהוא רק יכול ורק אז לרכוש אותו וגם אז רק אם הוא מתחבר אל הספר והקניה בכלל באפשרותו. מידע נולד לחופש וחופשי הוא צריך להשאר.

כרמית.

New member
ועוד איך אפשר להתכרבל

בשביל זה המציאו את הלאפ טופ

והנה תסריט אחר

"ישבתי בשירותים, הלאפ-טופ היה על הברכיים, הייתה לי עצירות, התאמצתי והלאפ-טופ נפל... מה זאת אומרת "זה לא באחריות"???"

אורית15

New member
אתה לא צריך לדאוג שזה יעבוד..

בעיקרון, למה אכפת לך כל כך?! לדעתי צריך להיות נחמד.. אם הבנאדם קולט את זה או לא זה כבר בעיה שלו אתה לא צריך לצפות מאנשים שיהיו בדרך מסוימת.. זה כבר בעיה שלהם איך שהם מקבלים את הדברים..ועדיף תמיד להיות נחמדים. ובכלל תהיה איך שאתה.. אל תנסה בכוח להיות נחמד או לא..

jbu

New member
אני?

אני לא רואה שום סיבה להיבחן, על אחת כמה וכמה למישהוא שלא מלמד אותי מחוץ מזה יש את השאלות בסוף פרק שאני עונה עליהם. גם ממש אין לי זמן לזה, אני צריך ללמוד לפסיכומטרי. בכול זואות אמרתה שתפרסם אתרים, וזה נשמע מעניין לראות מה אתה מביא.

למעלה