מוסורסקי...

אורית15

New member
זה קצת יותר..

מזה, זה לא רק לפי דרגות.. זה גם תלוי בעוד דברים, אני פשוט עכשיו לא זוכרת.. קראתי על זה מתישהו אבל בכל אופן, יש שיטות להתרכז ואני אישית לא ממליצה ריטלין, מסיבות אישיות ומניסיון אישי.. שכדאי לנסות משהו יותר טבעי:)

NacroMittler

New member
גם אני

לא אוהב את הריטלין... אני לא אוהב אותו מתוך נסיון, אם את יכולה להמליץ על משהו אחר אני אשמח... אני מתעב ריטלין...

אורית15

New member
:)

יש הרבה דברים אממ.. יש פרחי בך או איך שקוראים לזה (האמת גם את זה אני לא אוהבת, אבל גם- סיבות אישיות שאני עברתי..:)) ואמממ בשביל להתרכז התכוונת? אני לא יפראקטיבית, אבל יש לי בעיות ריכוז.. אז אני בעיקרון מתמקדת בנשימות שלי וזה עוזר לי.. אבל בעעעע היה מאמר שקראתי והיה בו על כל הנושא.. אני פשוט לא מוצאת אותו../:

jbu

New member
תוספת קטנה

אם יש לך בעיות כאלה אז אולי כדאי לך לשיפ את הכישוף בצד לכמה שנים ותעבוד על ההיפראקטיביות, משום שזה משפיעה יותר על ילדים .

NacroMittler

New member
על הנושא של ההיפראקטיביות

אני עובד מכיתה ג'. אני מצליח להתרכז כבר הרבה יותר טוב, וכשאני צריך ממש להתרכז, אני לוקח ריטלין, אבל זה לא משנה, זה עדיין קשה... אני התגברתי על זה, אבל לא כל אחד יכול. (זו היתה רק דוגמה למגבלה גופנית שעלולה להקשות)

NacroMittler

New member
אני אמור לקחת קבוע

אבל אני לא אוהב את התרופההזאת, יש לה הרבה תופעות לוואי, אז אני לוקח כשאני צריך לעשות משהו שבאמת דורש הרבה ריכוז. כמו מבחן, מדיטציה, כישוף, כל מני...

ToryMaster

New member
אני לא חושבת על אף אחד ספציפית

פשוט נראה לי, שאני יכולה לייצג לא רע את האנשים שמחפשים קיצורי דרך. אנחנו אנושיים, נכון? אנשים תמיד יחפשו קיצורי דרך לכל מינ ידברים, ולא משנה כמה הם עמוק בעסק. על מי אני יכולה לחשוב בדיוק?

השאלה היא, מה הוא קיצור הדרך

אם קיצור הדרך הוא "אני רוצה לעשות עכשיו כישוף ושיעבוד לי", אז איך אומרים באנגלית Bugger. זה לא קיים. אם קיצור דרך מבחינתך זה להשיג ספר דרך קאזה או כל דרך אחרת ללא תשלום, זה כבר משהו אחר. אבל בכל זאת, משהו שאנחנו עבדנו קשה כדי להשיג אותו, נעריך אותו יותר (ולבקש כסף מההורים זו לא עבודה קשה
מבחינתי עבודה קשה יכולה להיות חיפוש מעמיק בתוך האינטרנט אחרי ספר מתאים). כנ"ל גם לגבי תשובות ושאלות - החיפוש אחר התשובות חושף אנשים בפני יותר ידע - ומצריך גם מחשבה. אם נתנות תשובות מוכנות מראש, זה לא תורם דבר.

ToryMaster

New member
ובכן

קיצור דרך מבחינתי זה לא "אני רוהצ לעשות כישוף עכשיו", ואומרים באמר (כאילו באסה). אני כבר מזמן למדתי שזה בלתי אפשרי, ולי לא היה מישהו שיגיד ל יאת זה, למדתי מהניסיון. אין יותר חכם ויותר מעשיר מלמידה מהניסיון ומטעויות. אבל אני חושבת, שלא צריך לבוא אל אנשים שמבקשים קיצור דרך בגישה של "יא מטומטם, נמאס ממך ומהחברים שלך כבר", זה סתם פוגע וחסר טעם. אפשר ליעץ, להגיד שמנסיון אישי אין קיצורי דרך, אבל צריך לזכור, שאדם צריך ללמוד גם מהניסיון האישי שלו ולא רק משל אחרים. תלוי מה את הקורא עבודה קשה. אני רציתי בושם מסוים לפני שבוע כשהייתי באנגליה, וכל הטיול בערך ניג'סתי לאימא, זה נקרא עבודה קשה? לדעתי לא. אני מעריכה ומעריצה את הבושם הזה כאילו הוא היה גוש זהב שחפרתי שנה כדי למצוא אותו. עבודה קשה זה מושג מאוד אישי, בדיוק כמו שקיצור דרך זה מושג אישי, ו"קל" זה משוג אישי. אתה לא יכול להגדיר אותם.

ודווקא לא במובן של בעסה

אלא במובן של "לך תחפש". וכן, למה אני מגיב, מגעיל שכמותי ב"לך תחפש"? כי זה מה שמישהו כזה לדעתי צריך לעשות, ללכת לחפש. מה המשמעות של מה שהוא מבקש. זה לא רחוק, זה נמצא במאמרי הפורום ובהודעת המנהל.

ToryMaster

New member
אבל

יש דרכים קצת יותר נחמדות להגיד את זה. אפילו אני עם כל הטמטום שלי מסוגלת למצוא אותן.

אף אחד לא קרא לך מטומטמת

ואם זה מה שאת חושבת, תתחילי לעבוד קצת על הבטחון העצמי שלך. במשך שנתיים הייתי נחמד לכולם. אחרי שגיליתי שהשיטה לא עובדת, שיניתי גישה. זה לא שאני חושב שלהיות נחמד זה רע, נהפוך הוא, אבל זה לא עובד. יש אנשים שצריכים לקבל את המכה בראש כדי שהוא יתחיל לעבוד נכון.

ToryMaster

New member
אהמ

אף אחד לא קרא לי מטומטמת, אמרתי שכן? לא, אבל אני כן. אנשים צריכים לקבל את המכה בראש? לא בהכרח. השיטה שלי, שזה אורמ לתת נאום ארוך על החשיבות של העבודה הקשה וכו' עובדת טוב מאוד, ואולי אפילו יותר טוב.

כמו שאמרתי

את צריכה לעבוד קצת על הבטחון העצמי שלך. כמו שאמרתי - ניסיתי את זה במשך יותר משנתיים. לא עבד במיוחד. עכשיו אני מנסה שיטה אחרת.

למעלה