הבעת עמדה אישית
אני מסכים עם העמדה הבסיסית שיותר זול וקל לחפש פתרונות באינטרנט, וכידוע אני לא פעם מעדיף להוריד ספר בפורמט אלקטרוני תמורת גרושים במקום לקנות אותו במחיר מופקע בחנויות (לדוגמא Oedipus Aegyptiacus שעולה רק כמה אלפי דולרים), אבל מנסיוני הגישה של 'יותר זול וקל לחפש פתרונות באינטרנט' נלקחת לעיתים קרובות לקיצוניות מופרזת מעבר להעדפותי האישיות. דוגמא מהיום היא מישהו שנכנס לפורום משפט וטכנולוגיה בחיפוש אחר אתר שיש בו שטנצים של חוזים להשכרת דירה. לא משנה מה הגישה שלו לנושא חוזים (לדוגמא אם הוא רוצה להשתמש בחוזה קיים as is או שהוא מוכן לשנות אותו על-פי הצורך), אני מוכן להמר על שטרות מונופול מול דולרים שהוא לא ממש נתן את דעתו לנושא הפורום (ולכן שלח אליו שאלה שהיא off topic) ולא טרח להשתמש במשאבים העומדים לרשותו (חמש דקות עם מנועי חיפוש ובדיקה בשני פורומי חוק ומשפט היו מביאות לו לפחות שלושה ארבעה שטנצים סבירים פלוס). זה מגיע לקיצוניות שאנשים לא רק שלא טורחים להפעיל מנוע חיפוש, לבחור את הפורום המתאים, או לקרוא את מכתב הפתיחה ולסקור את דפי הקהילה (לדוגמא לבדוק אם יש מאמר שעונה על השאלה או קישור לאתר רלוונטי), אלא לא טורחים אפילו לקרוא את ההודעות בעמוד הראשון של הפורום, שלעיתים יש בהן דיון עם שאלה דומה להפליא ודיון עם תשובות של חברי הפורום. יש עוד הרבה דוגמאות כאילו, ובלא מעט מהן השואל חוטף קריזה כשמנסים ללמד אותו איך לדוג במקום לתת לו שני דגים מטוגנים לטעמו ברוטב החביב עליו, מתוך גישה שאנשים בכלל, ובעלי ידע בפרט, נמצאים בפורומים כדי לדוג, לטגן, ולהגיש עם חיוך דגים חינם לכל דורש. זה ההבדל בין לפנות לספרנית בתביעה בסגנון 'אני פה בשביל לעשות עבודה על X, אז תביאי לי שני ספרים טובים, תפתחי לי אותם בעמוד הנכון, ואל תזייני לי בשכל על לחפש ספר בעצמי ואיך להשתמש באנציקלופדיה' ובין לפנות אליה בבקשה 'אני עושה עבודה על X, תוכלי לעזור לי למצוא ספר בנושא ואיך להשתמש בהם ?' עם כל הכבוד לשוני בין אנשים (שמתבטא, בין השאר, בשיטת הלימוד המתאימה אישית והשקפת עולם), אני חושב שמי שלא משקיע את המינימום הדרוש כדי ללמוד להשתמש בכלים כמו מנועי חיפוש ופורומים הוא מישהו שהראש שלו תקוע בהילוך בניוטרל עם ציפייה שידחפו אותו לראש הגבעה, והדרך הכי טובה לעזור לו היא עם מכה על הראש.