מונותיאיזם - שאלה

ל נ צ ח

New member
קשורה לעניין הדרקונים ועוד איך:

תקופת הדרקונים לא הייתה מציאות היסטורית כמו שהתקופה התנ"כית המקראית ההיסטורית לא הייתה במציאות הן פשוט לא היו מציאות במציאות העולם עולם-החיים. על כך הבאתי את דברי סרפר החכמים כדוגמא היא מחזקת את דבריי אותם אמרתי לכם כאן בזה הפורום ולא פעם אחת על שהכל קרה קורה ויקרה אך ורק בזמן המודרני ואך ורק רק בחלקיה של המאה ה 20 ובחלקיה של המאה ה 21 והמעבר ביניהם(הגיהינום) הם הזמן המודרני. ולא בשום מציאות היסטורית אחרת מציאות שקרית לה מאמינים (עדיין) רוב בני האדם על שהייתה כך כמו חושבים שהייתה באמת תקופת הדרקונים ההיסטורית (כביכול. והאמת היא שהיא אף פעם לא הייתה במציאות כי לא הייתה שום מציאות היסטורית שלפני הזמן המודרני. בברכה, לנצח

ל נ צ ח

New member
לא רק אני, יש גם פרופסורים מכובדים

שמבססים את הפרכת ההסטוריה. דרך הסבר צלול אמין ומאלף ביותר. כבר לפני כמה שנים נתנו הרצאות על עניין זה שמועות על כך מסתובבות חזק באקדמיה. אני בעצמי ביחד עם אשתי שלפני כן אמרה שאני מדבר שטויות שינתה את דעתה מקצה לקצה כאשר שמעה וביחד איתי לכמה מהם אז לפני כמה שנים כאשר היינו חברים במועדון "שורשים" ד'אז זה היה מועדון יהדות תרבות מדע מדי כמה חודשים כינסו מנהלי המועדון את גדולי הפרופסורים בארץ במקום מפגש כמו שפיים לדוגמה, לשם כמה וכמה פעמים היינו מוזמנים לסופי שבוע (שי-שבת) להרצאות מאלפות ביותר על מדע תרבות וכו' בהפסקה לארוחת ערב-שבת בלובי המלון שבשפיים זה לצד זה אני בעצמי שוחחנו אני והוא פרופ' אידל המעולל שהתרשם מאוד ממני. גם עם פרופ' רביצקי ואחרים ענקים שוחחתי. בחיפוש במאמריי תוכל למצוא על מה אני מבסס את הפרכת ההיסטוריה ואם לא השתכנעת, אני מציע לך לשמוע הרצאות פרופסורים בעניין זה. נ.ב: והילד הירוק מצידי שימשיך את חוסר הידע שלו לצחוק עד שיתפכח. לנצח

אוסיף על כך

אני חושב שהנקודה היא לווא דווקא בריבוי האלים, אלא באבסטרקטיות של האל היחיד. העניין הוא כזה, אם נסתכל על האמונות מרובות האלים תמיד לאלים ישנן תכונות ספיציפיות, האלים היוונים יושבים על האולימפוס, לאלים הודיים יש כמה ידיים והם מסתובבים בערים שונות, אלים אינדיאניים לעיתים קשורים קשר ישיר לאיתני הטבע. אך עם התפתחות האנושות היה ניתן לראות שכל עניין האלים לא סביר, אנשים טיפסו על כל ההרים ביוון, וראו שאין שם כלום, בדקו באופן מדעי את הרוח וגילו שאין בכך משום האלוהות. האל היחיד לעומת זאת נשאר מעורפל ואבסטרקטי ולא היה כה קל להפריך אותו. מדוע המונותאיזם התפשט כל כך טוב מלכתחילה? התשובה לכך לפי דעתי מצוייה דווקא בפן הפסיכולוגי של התפתחות האדם. הכמיהה לאב מגונן, האלוהים היחיד כאב מגשים את הכמיהה הזאת.

למעלה