אני מקבל את הכותרת.
בהחלט זכותך לאמר שאני מדבר שטויות. בעיית ה"קבלה" ביהדות היא אכן גם סוגה באמוציות. זו עובדה שיש חכמים ביהדות, כמעט רק מעדות המזרח, המקבלים את הקבלה כחלק מהיהדות (ברור שיש כאן השפעות תרבותיות מעמי ההאיסלאם). לא ניראה לי שיש רבנים אחרים המקבלים את ה"קבלה". אני יודע שאני ניכנס כאן ל"שדה מוקשים", ורבים לא יסכימו איתי, כי "עקרונות הקבלה" רווחים בקרב הרבה מאד אנשים, המכבדים "מקובלים", אבל אין להם את הידע כדי לשפוט את הקבלה, חוץ מהרגשות קאמאיות בקשר ל"תורת סוד וניסתר", תורה המושכת בקסמיה אנשים תמימים. כאשר למשל הרב עובדיה, הניסמך על תורת הקבלה, שואל את עצמו "מדוע נירצחו מאות אלפים של ילדים תמימים ע"י הנאצים י"ש?, שבוודאי לא עשו חטא כלשהוא", עונה הרב עובדיה, ובצדק רב לפי הקבלה, "אותן נשמות טהורות נותנות סכוי לנשמות חוטאות קודמות לשלם על חטאיהם", כן הרב עובדיה ניזקק ל"גילגול נשמות" כדי להסביר עיקרון קבלי חשוב. הרב עובדיה זכה בקיתון של צוננים, שלא באשמתו, להסבר הזה, לא באשמתו כי מבחינת הקבלה ההסבר הזה הינו מחוייב המציאות. משמע, העם אוהב את ה"קבלה" כל זמן שאין הוא ניכנס לפרטיה, ורק מבקש "ברכות" מכל מיני מקובלים שאת חוכמתם הוא מעריך ללא שהוא יודע את פרטיה, אך כאשר הוא שומע פתאום את המסקנות הקבליות היותר עמוקות, הוא מזדעק וניזעק. אני יודע שהקבלה מקובלת ביהדות, וזאת מהטעם הפשוט, שאותם מקובלים מקיימים את שאר חוקי קבלת עול תורה ומצוות, ולכן הם יהודים, אך צר לי לאמר ש"גילגול נשמות" אינה תורה יהודית, אלא אליליות מובהקת. אפילו עקרונות "תחיית המתים" ו"ביאת המשיח" אינם עקרונות יהודיים (לפי הרמב"מ) המיועדים לחכמים, אלא רק להמונים, חכמי הדור אמורים להשתמש ב"פטנטים" אלה רק כדי למשוך אחריהם אנשים לדת, ולא ממש להאמין בכך בעצמם, ואילו הקבלה לקחה את אותם "אמצעי שווק להמונים" והפכה אותם כעיקר אמת לחכמים עצמם. לסיכום, הקבלה בנויה על עקרונות פרימיטיביים, אליליים, לא יהודיים, בחלקם טרום-מוסלמיים, ומושכת את ליבם של ההמונים הבורים הכמהים להרגשה של אב חזק גדול ורחום המושך בחוטי העולם בדרכים של סוד רומנטי. ידידי, אני יודע שאזכה מכם לקיתון של צוננים, אם לא נאצות וקללות, זה בסדר, אני מצטער, היהדות איננה קולנוע, ולא חייבים לללכת לסרט שמצליח להוציא ממך הכי הרבה אמוציות, היהדות עמוקה מכך בהרבה.