מונותיאיזם - שאלה

sg המקורי

New member
מונותיאיזם - שאלה

מדוע נחשב המונותיאיזם ככזה למתקדם יותר מפוליתיאיזם (להבדיל מאמונה באלילים מעשה אדם)?

Henryf

New member
ההפך, ההפך.

המונותאיזם הינו האסון הגדול ביותר שנחת אי פעם על האנושות. בתקופת ריבוי האלים, היו הרבה אלים, היו גם אלים שלי, וגם אלים שלך, לאף אחד, לאף אל, לא היתה בעלות על כל האמת, האדם היה יכול להיות פתוח לאלים אחרים, לגישות שונות, לאמונות שונות. עם המצאת המונותאיזם ע"י המצרים הקדמונים, החל האדם להאמין שיש רק אל אחד, משמע אל יחיד, וזה האלוהים שלי. כל אמונה אחרת היא בהכרחה לא נכונה. כיון שרק האלוהים שלי הוא האלוהים היחיד והנכון, הרי בשמו מותר לי לפגוע בכל האחרים שמאמינים בהכרח באלוהים לא נכון, או בהגדרה אחרת "כופרים". המונותואיזם הוא הסיבה שרוב המלחמות וההרוגים שבדברי ימי ההיסטוריה האנושית נעשו בגלל הדת ובשם האלוהים. היהודים, ביוצאם ממצרים, הביאו איתם את הגישה המונותאיסטית, אמנם ליהדות לא הייתה השפעה רבה על התרבות העולמית, אולם הנצרות שנוסדה בישראל, קיבלה על עצמה באופן המשכי את המונותאיזם. הנצרות אינה המשכה התרבותי של היהדות, כלל וכלל לא, הנצרות היא המשכה התרבותי של ההלניזם, אך כיון שבמקרה היא נולדה בישראל, הנצרות גם היא בעיקרה מונותאיסטית, ואיני צריך להזכיר לך לכמה הרוגים אחראים מלחמות הדת הנוצריים.

david o

New member
בירה נשר

מה הקשר בין רעיון לבין מה שאנשים טוענים בשמו? האם המיליונים שנהרגו למען דגל זה או אחר מהווים הזמנה לברביקיו דגלים (שריפת הדגל)?

Henryf

New member
לברביקיו דגלים

האם המיליונים שנהרגו למען דגל זה או אחר מהווים הזמנה לברביקיו דגלים בהחלט כן! מי שמנהרג למען "דגל" הוא פאשיסט, וזוהי הזמנה לשריפת האידאולוגיה הזו. אני מכבד רק את מי שנלחם עבור מדינה, כמכשיר, לא כערך, כשהדגל הוא רק הסמל שלה, לא יותר, וזאת כדי לקדם את ערכיו האחרים.

david o

New member
מתי לאחרונה ראית נאורים ששרפו דגל?

אע"פ שפטריוטים מעולים מזדרזים להרוג למען הדגל, תתקשה למצוא בקבוצות שתחשיב כנאורות הפגנות הכוללות שריפת הדגל. אלה עושים עוולות בשמו, אלה טוענים לטוב בשמו (הרי ניתן להעריך מכשיר מבלי לראות בו ערך). OT: אני בכל מקרה ממליץ לתלות את מלחמות האדם בטבע האנושי ולא ברעיון מסוים. עובדה היא שיתכן שיהודים, נוצרים ומוסלמים יחיו זה לצד זה בשלום, ולא רק בעת האחרונה. גם בעבר היו תקופות שיהודים חיו בשלום תחת דת מונותאיסטית אחרת (למשל תור הזהב בספרד). אני לא טוען לכך שהטבע האנושי השתנה אלא לכך שהתרבות השתנתה (בעולם המערבי לפחות).

Henryf

New member
נאורים ששרפו דגל?

מתי לאחרונה ראית נאורים ששרפו דגל? שים לב שכתבתי בפרוש שריפה אידאולוגית מלחמות האדם בטבע האנושי ולא ברעיון מסוים לדעתי אתה טועה. איך היה ניראה העולם לולא נילחם בנאציזם? הרעיונות האנושיים, אותם רעיונות הניקראים "ערכים עליונים", או אידאולוגיות, אינן לוגיות, ובהחלט קיימים "ערכים עליונים" שכאלה שלא רק נוגדים זה את זה, אלא ממש הם אחד על חשבון השני. אפילו האדם הלוגי ביותר, יחפש את הדרך הכי לוגית כדי להגיע ל"ערכיו העליונים", שהם עצמם אינן לוגיים. לכן הלוגיקה האנושית לא תביא לנו שום פתרון. על ערכים לא ניתן להתווכח, רק להלחם לפעמים הרגשת ה"צדק" של קבוצה אחת, נוגדת לחלוטין את הרגשת ה"צדק" של קבוצה אחרת, והדבר ה"צודק" ביותר מצד 2 הקבוצות הוא לצאת למלחמה, כל אחת למען ה"צדק" שלה. מי שלא מוכן להקריב את חייו למען "ערך עליון", אינני בטוח אם לחייו יש מלכתחילה הרבה ערך. המקרה של מלחמות דת הוא הרבה יותר מסובך, כי כאן אפילו ההגיון האנושי לא יכול לתרום. תור הזהב הדוגמא של "תור הזהב" היא דוגמא שלדעתי מוטעית מ-2 סיבות: 1. ראה איך הוא ניגמר. 2. בתור הזהב היהודים היו מיעוט, וכידוע ישנם חוקים יהודיים בהם על היהודים להתנהג אחרת כשהם במיעוט, ואחרת כאשר הם שולטים, ואז התמונה אינה תמונה אידילית כלל ועיקר.

david o

New member
הבאתי את דוגמת הדגל כאנלוגיה למונו'

והמושג "שריפה אידאולוגית" בלבל לי את האנלוגיה. האם אתה יוצא נגד הדגל או נגד הפאשיזם? על זה נסוב הויכוח - האם הדגל בהכרח מייצג פאשיזם. האם המונותאיזם בהכרח מייצג מלחמות דת. אם המונותאיזם הוא אסון בגלל מה שעשו "בשמו", האם לא כך גם הדגל? כמתנגד לכיבוש, מהן הסיבות שבגינן לא תשרוף את דגל ישראל ברבים? לגבי הטבע האנושי, התכוונתי שהוא הגורם למלחמה ולא ללחימה (אני לא פצפיסט). הגזענות, הצתיינות, הפחד והשנאה, הטיפשות, העדריות, הרצון לשלוט - כולם מניעים אנושיים לרוב מלחמות העולם, גם כשהם מתחזים לסיבות אחרות. הדת היא רעיון שנמצא בידי האדם ומעוצב על ידו ונחזה בדמותו. ע"פ המשפט המפורסם, לא הדת מעצבת את התודעה אלא ההוויה. בתרבות חשוכה הדת חשוכה, בתרבות סובלנית הדת סובלנית (אני בכוונה לא אומר נאורה באשר 'נאורות' היא מערכת ערכים נפרדת מהדת). אין צידוק לתירוץ עוולות במנותאיזם. כמו כל רעיון, הוא אך ורק מה שאנשים עושים ממנו. הערות שוליות: ------------------- אני מסכים לגמרי להבחנה בין לוגיקה ולערכים (אני חושב שבטעות הבנת כאילו אני אומר ההפך). לגבי תור הזהב - לא כ"כ משנה לי איך הוא נגמר (יש לציין שבהשפעת קנאים מוסלמים מאפריקה) כפי שמשנה שהוא התרחש. והאמת היא שגם זה לא כ"כ משנה מכיוון שמספיק לי לדעת שבזמננו מוסלמים ויהודים יכולים לחיות ביחד. לחוקים היהודיים כבר התייחסתי בעקיפין בהודעתי.

Henryf

New member
התייחסתי בכבוד, דוד.

דוד, התייחסתי בכבוד למילותיך המדויקות, למה שאתה כתבת האם המיליונים שנהרגו למען דגל זה או אחר.... במשפט שלך אתה מורה על אנשים שנהרגו למען דגל ולא למען מה שהדגל מסמל. זהו בדיוק ההבדל בין פאשיסט לבין פאטריוט. רק לזה התכוונתי. קבוצות יכולות לחיות ביחד לא תמיד, רק בתנאי. בתנאי שהערכים העליונים של הקבוצות השונות לא מתנגשות. וזו הסיבה שהפניתי אותך לסוף תקופת תור הזהב.

rty11

New member
זה טפשי למדוד דת בעיניים חילוניות.

זה טפשי למדוד דת בעיניים חילוניות. בדיוק כמו שזה טפשי למדוד אידיאולוגיות חילוניות בעיניים דתיות.

שאלה מצויינת

גם אני לא זכיתי להבין זאת מעולם. אני זוכר בילדותי את נימת הגאווה על פניהם של מורי ורבותי כאשר הציגו בפני את היהדות כבעלת ההישג הזה של המונותיאיזם. אבל אפשר להתייחס לדברים הבאים: 1. היתה התפתחות היסטורית ארוכה מאד של מעבר מפוליתיאיזם למונותיאיזם, ואם נניח שהאנושות מתקדמת עם הזמן, הרי שמן הסתם גם בהתפתחות זאת יש משום התקדמות. ניחא, בדוחק רב. 2. המדע בן זמננו רואה ברכה בהנחה של אחידות. השאיפה היא לצמצם את הכל לתיאוריה אחת חובקת עולם. גם אם ישנם כוחות שונים ומערכות חוקים שונות שאינם תלויים זה בזה, הרי לפחות ישנה זירה אחת שבה הם מתמודדים. הרבה יותר נוח לחשוב שבזירה הזאת, לפחות בה, שולטת מערכת חוקים משלה הקובעת מי מכל המערכות השונות תשפיע יותר על מהלך העניינים. המונותיאיזם, במישור התיאולוגי, מקביל בתפיסתו לתפיסה המדעית הזאת ובכך הוא נוטל לעצמו, שלא בדיוק כדין - הילה של קידמה. שיהיה. בעיני המונותיאיזם והפוליתיאיזם מפגרים באותה מידה.

lmatan1

New member
השאלה האם יש לכם תחליף

או שאתם מחקים שהמדע יפתור לכם את הבעיה, האם כבר מצאתם תאוריה שמשתווה לידע שבתנך האם ישלכם ידע שיעמוד במבחן הזמן לפני שאתם הורגים את אלוהים האם חבתם איך תחיו בלעדיו, אולי הנרי ידידינו תרחיב בענין תורת המיתרים ונראה חכמה אקטואלית,

Henryf

New member
שמשתווה לידע שבתנך

בתנ"ך אין ידע. התנ"ך הוא ספר אמונה, הוא לא ספר מדעים. הן בשירה, הן במדעים, והן בסיפורת, יש הרבה הרבה ספרים טובים הימנו. ומי אמר שלאמונה צריך להיות תחליף? אפשר להשאיר את הנושא ב"טעון עיון". מי שמחפש ידע, שיפנה למקורות ידע, מי שמחפש אמונה, שיפנה לספרי אמונה, אין בין הדברים הללו שום קשר.

lmatan1

New member
מה אם תורת המיתרים יש לך ידע

או שזה גם טעון עיון הכונה שלי היתה שאם אתה מבטל בהינף יד את הידע שאפשר לרכוש מהתנך אתה בעצם הופך את עצמך למין אלוהים שממציא את החיים לעניות דעתי האמונה היא ידע,ואתה מתעסק באנשים כשפני נסיון לידע חסר תכלית, אז מה ההבדל בינך ובין נצח,

ל נ צ ח

New member
ההבדל הוא שלנצח <יודע > את אלוהים

מהניסיון העשיר שלו במעבר בין שתי העולמות(עולם החיים ועולם המוות) ולא רק.
בין פרוזדור לטרקלין ו... נתן זהבי 20/5/2000 18:29 לנצח ----------------------- הבנתי שראית היום את נתן זהבי בערוץ 2 חבל שלא ראית בשבוע שעבר, כתבה מעולה, זה היה על המשיח. לא נורא, כנראה פעם ישדרו זאת בשידור חוזר -ובקשר לתוכנית של היום "בין הפרוזדור לטרקלין", אומר לך בוודאות את נקודת האי אמת שהדתיים בונים עליה ומזו אמיתותם נוצרות ההקדמות הכוזבות השקריות שהם מעבירים לתלמידיהם ולילדיהם שמאמינם גם הם בזה השקר ומעבירים הלאה בדרכיהם ובדרכים שונות זה מגיע גם עד לאוזנינו. כך יוצא ויהיה שבבוא היום וזה קרוב, שכל השקר הזה שהם בונים עליו, התנפץ להם ולמי שמאמין בזה ישר בפרצוף. ובמה מדובר? מדובר על עיקשותם על זו אמיתותם השקרית שהעולם הזה פרוזדור והעולם הבא הטרקלין. בקשר לעולם הבא, אפשר להשוותו לטרקלין, אך לא כזה כמו שהדתיים מצפים ובונים על זה, הם מצפים לגן עדן של דתיים ז"א * גן-עדן* כמשמעו, ואין כזה הדבר לא היה ולא יהיה ולעולמי עד זה לא יהיה. נקודת השבירה שלהם היא השקר שהם בונים עליו "כשהם טוענים שהעולם הזה פרוזדור", לצערי לצערנו לצערם לדאבונם (ולחרפתם הקרובה כשהאמת תתגלה), פרוזדור זה המעבר בין עולם זה לעולם הבא ז"א * הגיהינום! * כן הגיהינום הוא הפרוזדור, העולם הזה, העולמות שהיו ואלה שיהיו, הם הטרקלין הוא האולם, ז"א העולם שאלוהים ברא לאדם כדי שיחייה-בו בדיוק כמו שאנו חיים עכשיו בעולמנו-זה. זו האמת שהם לא מאמינים בה. מר' נתן זהבי העביר לנו את הדברים מבלי לדעת איפה הם צודקים והיכן הם שוגים. ז"א כרגיל, את האמת והשקר מעורבים. והוא ככולם יוצא אחד, נשארו בעניין זה תועים ומבולבלים. __________________ ומהדברים שסיפרתי לערני: __________________ זו מציאות ערני, מציאות וללא שום צל של צל של ספק! תיאוריה אתה ואחרים רואים זאת, לא כך אני ערני, זו חוויה המוכרת לי מהעבר (מהעולם הקודם שחרב וזמן מה לפני החרבתו) ז"א עברתי את זה (תאמין או לא זה בכלל לא משנה לי) וכך מניסיוני ההוא ומחוויות שהיו באלה חיי מיום לידתי ממש (בו עברתי ההתגלות האלוהים הראשונה) ולאחר מכן גם בשנות הילדות המוקדמות בם חוויתי עוד כמה נבואות ומאוחר יותר מגיל בר מצווה התנסיתי גם בדרך ייסורים רבים וביניהם נוראים (כולל נבואות נוראות ממש), ומאז שנות העשרים למדתי בדרכי גם מספר הקודש ומאוחר יותר בצעתי מהצלבת הנתונים שחוויתי ומהכתוב בתנ"ך. (שבינתיים רק לי יש את הקודים לפרשם "פירוש אמת ונכון" ז"א הפירוש האמיתי מכולם של האמת ) * והתוצאות שקבלתי היו מדויקות להדהים * , בדיוק של אבני לגו המתאימים למקומם , וכך הגעתי סוף סוף באמצע שנות השבעים לדעת לאמת האוניברסלית ז"א לידיעת סוד חידת החיים מהדברים הקרדינלים ביותר הכולל ראיית העתיד הנצחי וכך זה הביא אותי גם להבין שזו הדרך וזה הזמן לספר לך ולאחרים (דרך מאמרי בפורומים) את אלה הנבואות לעתיד נבואות אמת מוחלטת וללא שום צל של צל של ספק! בברכה: |s| * _____ * ל נ צח * _____ * |s| _____________________ ועוד מהתשובות שלי לשאלות ערני: _____________________ ואני אומר לך ערני בביטחון שבוודאות שללא שום צל של הספק שנשיא המדינה בכבודו ובעצמו יבוא אליו ולאחר כבוד רב יעלו למכונית הנשיאותית והם ייסעו בה ליעדם שבין היתר כנראה לכנסת ישראל בירושלים ואז דבר השם יתפשט לעולם כולו. דבר זה נודע לי בהתגלות עתידנית שעברתי בילדות. וההכרזה הגדולה ערני, בוודאי תבוא מלמעלה (מהשמיים) ז"א דרך * מראות אלוהים * ז"א צלחת מעופפת וכל המשתמע מכך, אך זה כנראה יהיה בשלב מאוחר יותר. לא ראיתי את הנשיא בעיני, אלא שמעתי זאת מפיהם של שני אנשי הצבא שהיו איתי (אחד מהם היה קצין),היינו(נסענו לשם בג'יפ צבאי) במקום שנקבע מראש במדבר ירדנו מהג'יפ הם החזיקו בידם שעוני-עצר(סטופרים) הביטו כל פעם בשעונים וחישבו את הזמן שעובר "כאן ז"א בזמננו זה, ומחשבים התאמה לזמן ההוא שהיינו במדבר, ותוך כדי מבטם ללא הרף בשעונים, היו מדברים ביניהם ולידי שהייתי צמוד להם ואומרים את הדברים הנבואיים שאותם אני יודע בוודאות ואחד מהדברים היה על הנשיא שבמכוניתו המשיח. גם שמעתי את הצפירות (מקבלת המשיח בזמננו ובקרוב) והמאורעות הקרדינלים (גם אחרים) של שנים בזמננו ושיהיו,(כולל על הצלחת המעופפת שעל זה מעיקר הדברים)חלפו במהירות עצומה שם במקום בו היינו, ז"א הזמן כאן רץ להם שם (ואתן דוגמא להמחשה: זה כמו שמריצים סרט במהירות בווידאו ז"א בזמן בו היינו שם שעתיים, כאן בזמננו זה עברו כ 20-25 שנה לפחות ותקופת המשיח ומאורעותיה הקרדינלים הייתה המטרה או התכלית למעשינו שם במקום ההוא בשנת 1948 הייתי אז ילד בגיל 4 כך נודעו לי עוד דברים, והדבר האחרון שראיתי, ואת זה ממש ראיתי במו עיני שם זה את האדם השלישי שרץ לקראתנו מזמן תקופת המשיח (הוא נראה לי כהשחקן הקולנוע המפורסם דאז "ג'ף צ'נדלר" והיום אני יודע כמעט בוודאות שזה שמעון פרס), והוא התקרב הם אמרו כמה דברים נורא חשובים שלא אומר אותם כעת, אני קיבלתי מכה, אבדתי הכרתי וכשהתעוררתי על גבעת חול במדבר, הם שניהם שלקחו אותי לשם הרימו אותי וכששאלתי אותם מה קרה, כי שכחתי הכל, אמרו לי שאקום מהר ואכנס אתם לג'יפ ונזנק משם כי ערבי פגע בי באבן ואנחנו חייבים להסתלק משם כל הדרך בחזרה הם דיברו ביניהם וחזרו בדבריהם על המשיח שהגיע אני זכרתי רק את הקטע של הצפירות המכריזות על המשיח והייתי בטוח שהוא הגיע בזמן ההוא ב1948 כשהגענו הביתה, ראיתי את אמא שלי מחכה לי בדאגה ליד הבית, וכשירדתי מהג'יפ רצתי אליה והיא אלי, התחבקנו והיא נישקה אותי באהבה ובחמימות כהרגלה תוך כדי שאני אומר לה: אמא אמא, המשיח הגיע, המשיח הגיע! והיא מתפלאת מדברי ואומרת לי, בני הקטן והיקר: המשיח עוד לא הגיע כולנו מחכים שהוא יגיע, אך עדיין לא הגיע, ולקחה אותי לביתנו החם והבטוח שכחתי לגמרי את אלה הדברים שעברנו במדבר וחזרתי לחיות חיי ילדות רגילים ונורמלים, שחקתי אם החברים, והחתולים שבחצר, שנה אחרי זה הלכתי לבית הספר ,למדתי כמו כולם והייתי ילד בריא מאושר ומצטיין בלימודים, ילד ככל הילדים. בגיל 7 בערך, ירדתי עם הוריי לברזיל חייתי שם ח"י שנים וכשחזרתי ארצה בגיל 25 בערך חזרו לי זיכרונות הילדות וגם הדברים שעברתי בגיל 4 במדבר. זהו זה להפעם ערני נסחפתי וסיפרתי גם את זה

lmatan1

New member
נצח מה אתה אומר לנו בלי צחוק,,,,,,,

ספר על תורת המיתרים כבר אתה יודע מה מזל טוב על הרכב 2005 בוא נשחק אם המילים אני יגיד לך שאני לא מקנא בך על הרכב החדש שלך ואתה תגיד שאתה לא אלוהים מסכים בלי להתרגז,

ל נ צ ח

New member
תודה. לאלוהים אני עבדו הבחיר מכולם.

בקשר לתורת המיתרים תוכל עליה לשמוע ממומחים ממני ובפרלמנט.

lmatan1

New member
לנצח כך את החיים בקלות../images/Emo91.gif

מאחר ויש כאן אנשים ילדים תינוקות וכאלה,,,, והם מנסים לבטל אותך או לחסום אותך האם תהיה מוכן לשקול להיות במקום מספר 27 ברשימה במקום במקום ראשון המספר הוא מקרי כי יש 36 צדיקים בכל דור ונתתי לך מקום טוב באמצע מה דעתך,

ל נ צ ח

New member
אין צדיק בסדום. ../images/Emo73.gif

* אנשי סדום * זה כאן במדינת ישראל של הזמן הזה! 31/5/2000 1:13 לנצח ----------------------- ספר בראשית פרק יג (יג) ואנשי סדם רעים וחטאים ליהוה מאד ........... * ......... * וההידרדרות המוסרית בקרוב תבוא לקיצה * ביחד אם כל דעות היופיופיות הלקקניות והמתחסדות של הצבועים והצבועות האנטי מוסריים הגורמים לסחף ההידרדרות ולקריסת שארית המוסר במדינת ישראל וזאת אני נשבע! |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| ----------------------- * והנה תשובותי עמנואל הלפרין: 27/8/2000 13:33 לנצח ----------------------- בוודאי שכתבי הקודש נכתבו כדי להטעות את הרבים וזאת בכדי שהעולם ינהג כמנהגו ז"א הדתות וכו') ולכוון את המעטים ובמיוחד את היחיד (עבדו הבכיר של ה' )לאמת האבסולוטית . ולכן לשאלתך אם נוצל הרעש שבסדום כבסיס לסיפור סדום ועמורה, התשובה היא כן, כמו ששאר מרכיבי הבסיס(השורש) נוצלו להתרקמות עלילותיו של הסיפור. העניין הוא לדעת להבין את שפת הצופן בו משתמש אלוהים מדבריו הכתובים בפשט שבתנ"ך וכך לגלות את האמת המסתתרת מאחורי הסיפור. ניקח לדוגמא את סיפור רעש וחורבן סדום ועמורה, נפרש אותו בקודים האמיתיים, ונבין ש רעש סדום ועמורה משול לאירועים הנוראים של זמננו אנו בעתיד, ז"א אחרי ימות המשיח כשמלחמת גוג-מגוג ועוד נבואות חורבן המתארות זוועות נוראות, זו אותה הגברת בשינוי האדרת של סוף-העולם. בקשר להפחדה על ידי רעש, זה תלוי בכל מני גורמים, וזה יחסי כי זה יכול לשמש למטרות שונות גם מזיקות וגם מועילות, אך בוודאי שזה פסול אם לוקחים את כלי זה ויוצרים פאניקה בציבור. וחכם להבין שהאלוהים כתב את הדברים בתנ"ך כסיפור היסטורי, גם מהסיבה הזאת שהעולם כמנהגו ינהג ובספקותיו, וללא הפאניקה של הידיעה הנוראה ברבים מעצם "הידיעה הברורה" שזה עומד להתרחש עוד בחיינו. ולשאלתך האחרונה והיא היכן אני עומד בין שתי הגישות הללו, תשובתי כנראה ידוע מראש לאלה שקראו ממאמריי, והיא זו מה שטענת על מי שדתי יאמר לך "מה פתאום מדובר במעשה מתוכנן של האלוהים" ולמרות שאינני אדם דתי, זו תהיה גם תשובתי. בברכה: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| -----------------------

למעלה