אוקי לי נמאס...
עמדתי מהצד עד עכשיו, אבל גם אני חייב להגיד משהו... אני קפואריסט, קבוצת אבאדא, לומד כמעט שנתיים, ומודה: קפוארה אינה אומנות לחימה יעילה עכשיו, באה השאלה למה ? אז קודם כול, אני לא בא מהצד ותוקף סתם, שנתיים הם זמן מספיק (לדעתי לפחות) לקבל פחות חוות דעת ראשונית... אוקי, הבעיה הראשונה של קפוארה שחמישים אחוז מהגוף מתבזבז, ולמה ? כי אין לנו אגרופים ! בקראטה יש, בטאיקוואנדו יש, אבל לנו אין... דבר שני, משחקי רצפה הם הדבר הכי לא אפקטיבי שיש, אולי לברוח כן, אבל חניקות למדנו ? בריחים ? נקודות תורפה בגוף האדם ? דבר שלישי, חוסר השימוש בנשק, חוץ ממקוללה, אין הרבה קשר לשימוש בנשק כיום, וזה די בעייתי... דבר רביעי, הרוחניות, אין את הרעיון של נשמה וגוף כאחד, פשוט תעשה כי זה טוב... אבל !!! וזה אבל גדול !!! אני בחיים, אבל בחיים, לא מתכוון להפסיק בגלל זה... ולמה ? פשוט, כי אני נהנה... כי זה עושה לי טוב, כי אחרי כול אימון אני יוצא עם חיוך, זה למה !!! ואתם חושבים שלא אכפת לי מכול ה4 שציינתי למעלה ? בטח שאכפת לי, אז משלימים מה שחסר, קונים שק איגרוף, עושים מדיטציה אם רוצים וכו'... כשמשהו עושה לך טוב, כול עוד הוא אינו "רע" (מכול המונחים..) אין סיבה שתפסיק... אז אל תקראו לקפוארה אומנות לחימה מצידי, גם אני לא קורא לה ככה, קראו לה טקס חיזור של טווסי בר, חושבים שאכפת לי ? אני ממילא לא בקפוארה בשביל האספאקט הלחימתי, אם הייתי שם בשביל זה, הייתי מעדיף קרב מגע ישראלי (אין כמו כחול-לבן !). כול הסלטות של בראבו עשו ועושות עד היום רק דימוי רע, אבל גם זה לא משנה, עובדה שקפוארה היא אומנות "הלחימה" השולטת ביותר בארץ (לפי מס' חוגים...) אז מה עושה קפוארה כול כך טובה ??? אפשר להשוות קפוארה לאומנויות לחימה אחרות ככה: נניח שכול האומנויות האחרות הם מכוניות מרוץ, פורמולה אחת ככה, כול אחת שונה מהשנייה, האפקטיביות שלהם על אמת נמדדת (או נמשלת) למהירות... במקרה הזה קפוארה היא אודי TT... ולמה ? תעשו פתיחות עם כולם, אחת מהם תיקח (לדעתי קרב מגע, אבל לא חשוב...) בטח שלא האודי, נכון ? אבל עכשיו, בוא נסתכל על היופי, על הזרימה, על הרעש מנוע, מי יותר ? האודי כמובן ! וזה מה שעושה קפוארה אטרקטיבית, ואהובה עלי, ועל עוד מיליונים אחרים בעולם, היופי, הזרימה, מגוון האפשרויות שבה, זה הדבר בו היא עולה פי כמה על כול שאר האומנויות לחימה הקיימות... ו...זהו, אני אסכם את זה ככה, קפוארה אינה אפקטיבית, ואתם יכולים להתווכח על זה עד מחר, אבל אני קפואריסט עם קצת ניסיון מודה, אבל, אין עליה בכול שאר הדברים שציינתי, וזו הסיבה שאני כול כך אוהב אותה !!! סוף הסיפור... הערה לזא-קומאה: אני יודע שאתה יודע מי אני , וזה יופי, עכשיו אין צורך לעשות אאוטינג פה, ולפרסם שמות... תודה וביי...