מה קרה

tessen

New member
קשה לומר

לקפואירה יש יתרונות ואת החסרונות כמו כל דבר אחר, כאומנות לחימה היא מועליה מאוד בנושא של תנועה בקרב טווח ראיה גמישות ועוצמה ברגליים. היא מספקת הרבה מקום לפיתוח של כושר אילתור. בארץ נראה כאילו היא איבדה מהאפקטיביות שלה, היא נטשה את המקורות שלה והפכה למשהו שהוא הרבה יותר לפיתוח כושר גמישות וחוזק גופני. כאחד שבתקופה מסוימת למד קפואירה, קשה לי לומר שהיא מבחינת אפליקציות אפקטיבית. היא כן מעולה בזמן התנועה במהלך הקרב ובתגובות לחבטות אבל לא הייתי בוחר לבצע את התנועות הללו ברחוב מפני שהן חשופות מדי ודורשות טווח תנועה גדול מדי.

Ze Colmeia

New member
אני...

מסכים איתך שהחיסרון הגדול ביותר של הקפואירה זה שהיא נורא פתוחה, מול קפואריסטים אחרים היא פחוט פתוחה אבל מול אומנויות לחימה אחרות היא דיי פתוחה, וגם עוד חיסרון קטן ותלוי באדם שאתה מולו זה שצריך מקום, למרות שאני למשל יכול להרים בעיטה לפנים של בן אדם עד הגובה וקצת יותר משלי ממרחק דיי קרוב (בערך חצי מטר אולי פחות). וברור שאם מישהו ברחוב יתקוף אותי אני לא אתחיל לעשות מולו ג'ינגה אני בדרך כלל יותר משתמש בידים, אבל השנה הכוח, היכולת והשליטה שלי בבעיטות השתפרה מאוד ויחסית למשקל שלי (80 קילו) שזה המון מסה שפוגעת אני אולי יחשוב פעמים וכן ישתמש באיזה בעיטה שכאני יסתבך, אבל אני בהחלט אוכל לעמוד בתנוחה של הג'ינגה כדי להרים בעיטות. עוד דבר, בגלל שאנחנו לא מגנים עם הידים בעיטות ואגרופים שבאים אלינו, מתפתח לקפואריסטים אינסטינקטים מאוד מהירים (אני ראיתי אנשים מנוסים שיכולים באמצע בעיטה פתאום להביא משום מקום התחמקות מבעיטה שבאה אליהם) וזמן התגובה שלנו פוחט כך שכשתוקפים אותנו אנחנו עדיין נוכל להתחמק. עוד יתרון של הקפואירה מול אומנויות לחימה אחרות זה שהיא נורא גמישה ובתנועה מתמשכת וגם צורת התקיפה שלה שונה, לדוגמא כשראיתי כל מיני קרבות קראטה וג'ודו ראיתי שבאים אחד מול השני ותוקפים כשבאים ליריב מולו, אבל בקפואירה אתה נע מול היריב שלך בלי סוף אתה משגע אותו, ולפעמים אם אתה זריז אתה יכול שכשהוא במצב של סיבוב לקפוץ מהר מהר מסביבו ואז כשהוא יוצא מהסיבוב פתאום אתה מאחוריו. נכון מקודם סיפרתי שבא ההוא שעשה קונג פו, אז הוא עשה משחק עם המורה שלי, והוא ממש התקשה לעמוד עם כל התנועות המעגליות, נכון כשהוא יצא ותקף המורה שלי בקושי הצליח להתחמק (אם בכלל) אבל כשהמורה תקף היה לו קשה בגלל שהוא מכל מקום וכיוון.

hajy

New member
אבל זה בדיוק הקטע בקפוארה..........

לקפוארה יש קצב, ללוחם קצת מנוסה אין בעייה פשוט לעלות על הקצב שלך ודפוק לך בעיטה במקום הנכון שתרדים אותך לכמה זמן. חוץ מזה הסיפורים שהבאת מוכיחים את מה שאמרתי, האנשים שנפגעו ממשהו שנלחם בהם בטכניקה של קפוארה נפגעו כי תקפות כשהם לא היו מוכנים ולא יכלו להגן על עצמם.....

Ze Colmeia

New member
לא הבנתה אותי שוב...

נכון יש מקצב, אבל הוא רק מכתיב איזה סוג משחק ישחקו ובאיזה מהירות ינועו אבל אנחנו לא מגבלים בדיוק למקצב ואין רגע מסויים שאתה יכול או לא יכול לבעוט בו, אתה משתמש בקצב גם בשביל האקסטאזה וגם בשביל לקבוע את סוג המשחק. והאנשים שנפגעו זה אנשים שלשניה עשו טעות, שים לב בסיפור הראשון זה לא טעות זו ערמומיות, לתפוס את היריב בשניה שהוא הכי לא מוכן. בקיצור אתה יכול להתווכח איתי עד מחר על זה, וגם אז אתה לא תוכל לשכנע אותי והדרך היחידה שתתחיל להאמין לי זה שתלך ללמוד קפואירה קצת, מה שלא יקרה אז...

tessen

New member
בהקשר לקצב

לכ דבר גם לקרב ישנו קצב, החוכמה להתאפס על הקצב של היריב ואז לשבור אותו. או לחילופין להכתיב בעצמך את הקצב של הקרב, קצת קשה לי לראות לוחם קפואירה עובד מול קוים סטטיים וישרים תקנו אותי אם אני טועה. אחת החולשות החזקות של האומנות היא החוסר הגנה על הפנים. אבל תזכותה יאמר שעם הזמן בא הגובה ראיתי מס' מורים שיש להם פשוט נסיון והם עובדים יפה מאוד. כולל זה שאני למדתי אצלו, הייתה לו היכולת לצפות מהלכים. הוא לא מטה להתפתות לתרגילים אקרובטים מפוארים, אלא לשמור על פשוט ואז כמו שאומרים בקטנות להכניס לך.

hajy

New member
אי אפשר לסמוך על זה שהיריב יעשה

טעות....... אומנות לחימה שמסתמכת על טעות של היריב היא אומנות לחימה בשם "מזל". לפי אומנות לחימה זאת אתה רק מכווה מאוד שתנצח ונותן לגורל לעשות את שלו...... ומה עם היריב לא יעשה טעות? מה עם אתה תעשה את הטעות?

tessen

New member
תמיד אשאף לעשות כמה שפחות טעויות

אבל כמובן שאני לא מושלם, טעות שלי יכולה לעלות לי ביוקר וזה קרה. טעיתי פעם בקרב, לא הערכתי נכון את היריב ושברתי את האף. אבל מטעויות לומדים, כמו תמיד. לגבי לסמוך על היריב, כמובן שאני לא סומך עליו. אם אני אחכה לו שיעשה טעות, באמת אני נלחם עם מזל. אפשר לגרום ליריב לעשות טעויות, לגרום לו לפתוח איזור שאותו אתה רוצה להתקיף בכוונה. אחד הטריקים הטובים הוא זריקת פתיונות וגם שבירה של רצב הקרב לאחר שאתה קובע אותו.

hajy

New member
../images/Emo93.gif

מצטער... ההודעה הזאת הייתה מופנת לקפואריסט......

NetDragon

New member
לדעתי

קפוארה היא בלי ספק אומנות לחימה. התאמנתי שנתיים בקפוארה. בקבוצת קודאו ג'י אורו (שמתמקדת יותר באספקט הוויזואלי ולא הלחימתי) ואני מודע לקטלניות של האומנות. לפני שהתחלתי להתאמן גם אני זלזלתי ביעילותה של הקפוארה בלחימה אבל אחרי שהתאמנתי בעצמי וראיתי אנשים מתקדמים ממני, הבנתי הכל.

Ze Colmeia

New member
הנה...

לכם ועוד בקורדאו שהם הכי פחות אגרסיבים במשחק שלהם.

Ze Colmeia

New member
לכולם../images/Emo70.gif

אני מצטת שוב"תראו איזה אומנות לחימה טובה זו קפואירה, יש אותה כבר 500 שנה ועדיין חושבים שהיא ריקוד" בקיצור תראו המטרה של הקפואירה והצורת הסוואה שלה עובדת עד היום, כשפיתחו אותה ועשו אותה בברזיל לפני 500 שנה חשבו שזה ריקוד, ועד היום 500 שנה אחרי עדיין חושבים שזה ריקוד. טוב תמשיכו לחשוב שזה ריקוד, המסורת ממשיכה

Ze Colmeia שכנעת אותי שקפואירה

אינה ריקוד ואני חוזר בי מדברי, אך אני חושב שקפואירה לא תעבוד מול מישהו מאומן כמו שכתבתי לפני זה קשה במהלך כל הקרב להתחמק ורק לזוז צריך גם להשתמש בידיים. זה גם מעייף אתה צריך לשמור על אנרגיה לאורך הקרב. אני אספר לך שלמדתי תקופה קצרה קפואירה ולאחר ההודעה שכתבתי לפני כן נזכרתי שהשתמשתי בקפואירה לצורך הגנה אך זה לא היה מול מישהו מאומן. דברתי עם קפואריסט והוכחתי לו שקפואירה אינה טובה נגד מישהו מאומן.

General D R A

New member
אוקי לי נמאס...

עמדתי מהצד עד עכשיו, אבל גם אני חייב להגיד משהו... אני קפואריסט, קבוצת אבאדא, לומד כמעט שנתיים, ומודה: קפוארה אינה אומנות לחימה יעילה עכשיו, באה השאלה למה ? אז קודם כול, אני לא בא מהצד ותוקף סתם, שנתיים הם זמן מספיק (לדעתי לפחות) לקבל פחות חוות דעת ראשונית... אוקי, הבעיה הראשונה של קפוארה שחמישים אחוז מהגוף מתבזבז, ולמה ? כי אין לנו אגרופים ! בקראטה יש, בטאיקוואנדו יש, אבל לנו אין... דבר שני, משחקי רצפה הם הדבר הכי לא אפקטיבי שיש, אולי לברוח כן, אבל חניקות למדנו ? בריחים ? נקודות תורפה בגוף האדם ? דבר שלישי, חוסר השימוש בנשק, חוץ ממקוללה, אין הרבה קשר לשימוש בנשק כיום, וזה די בעייתי... דבר רביעי, הרוחניות, אין את הרעיון של נשמה וגוף כאחד, פשוט תעשה כי זה טוב... אבל !!! וזה אבל גדול !!! אני בחיים, אבל בחיים, לא מתכוון להפסיק בגלל זה... ולמה ? פשוט, כי אני נהנה... כי זה עושה לי טוב, כי אחרי כול אימון אני יוצא עם חיוך, זה למה !!! ואתם חושבים שלא אכפת לי מכול ה4 שציינתי למעלה ? בטח שאכפת לי, אז משלימים מה שחסר, קונים שק איגרוף, עושים מדיטציה אם רוצים וכו'... כשמשהו עושה לך טוב, כול עוד הוא אינו "רע" (מכול המונחים..) אין סיבה שתפסיק... אז אל תקראו לקפוארה אומנות לחימה מצידי, גם אני לא קורא לה ככה, קראו לה טקס חיזור של טווסי בר, חושבים שאכפת לי ? אני ממילא לא בקפוארה בשביל האספאקט הלחימתי, אם הייתי שם בשביל זה, הייתי מעדיף קרב מגע ישראלי (אין כמו כחול-לבן !). כול הסלטות של בראבו עשו ועושות עד היום רק דימוי רע, אבל גם זה לא משנה, עובדה שקפוארה היא אומנות "הלחימה" השולטת ביותר בארץ (לפי מס' חוגים...) אז מה עושה קפוארה כול כך טובה ??? אפשר להשוות קפוארה לאומנויות לחימה אחרות ככה: נניח שכול האומנויות האחרות הם מכוניות מרוץ, פורמולה אחת ככה, כול אחת שונה מהשנייה, האפקטיביות שלהם על אמת נמדדת (או נמשלת) למהירות... במקרה הזה קפוארה היא אודי TT... ולמה ? תעשו פתיחות עם כולם, אחת מהם תיקח (לדעתי קרב מגע, אבל לא חשוב...) בטח שלא האודי, נכון ? אבל עכשיו, בוא נסתכל על היופי, על הזרימה, על הרעש מנוע, מי יותר ? האודי כמובן ! וזה מה שעושה קפוארה אטרקטיבית, ואהובה עלי, ועל עוד מיליונים אחרים בעולם, היופי, הזרימה, מגוון האפשרויות שבה, זה הדבר בו היא עולה פי כמה על כול שאר האומנויות לחימה הקיימות... ו...זהו, אני אסכם את זה ככה, קפוארה אינה אפקטיבית, ואתם יכולים להתווכח על זה עד מחר, אבל אני קפואריסט עם קצת ניסיון מודה, אבל, אין עליה בכול שאר הדברים שציינתי, וזו הסיבה שאני כול כך אוהב אותה !!! סוף הסיפור... הערה לזא-קומאה: אני יודע שאתה יודע מי אני , וזה יופי, עכשיו אין צורך לעשות אאוטינג פה, ולפרסם שמות... תודה וביי...

fa jing

New member
../images/Emo45.gif אמרת את הדבר הכי חשוב....

שאתה עושה את זה כי זה כיף...... תמשיך, אני מעולם לא למדתי קפוארה וגם לא יודע אם אעסוק בזה ( למרות שרציתי בעבר), אבל זה בהחלט נראה כיף לא נורמלי.... ויש גם הרבה בחורות נחמדות...

amir_aikido

New member
משהו לחשוב עליו

רק ביום שישי שמעתי מורה מאוד בכיר, אומר שהוא בכלל לא מלמד להילחם, ושהשיטה שבה הוא מתאמן אוסרת על כל טכניקה שהם מגלים שפוצעת מתאמנים
ואף אחד מעשרות הנוכחים (כולם מתאמנים באמנויות לחימה) לא חשב שג'ודו איננו אמנות לחימה, ולא הרגיש שהשיטה הזו מאוד אפקטיבית במהלך האימון. זו טעות למדוד הכל במשקפיים של טכניקות, חסימות, הפלות, ועוד יותר טעות להתייחס למדד מספר האנשים שהגיעו לבי"ח
זו אמנות לחימה אם אתה חושב על זה כעל אמנות לחימה, וללימוד שאתה לומד שם יש ערך לאמן לחימה. ובכלל, ריקוד הוא דבר מאוד שימושי לאמנות לחימה, ולוחם טוב כמעט בכל אמנות זז כמו רקדן טוב: בתיאום ובחן. (אני חושב שניתן היה לראות זאת אצל כל המורים שלימדו במפגש הפורום, לא רק אצל סנסי שלמה, וזה מאוד בלט לי דווקא בראנדורי הקרקע שסנסי יונה עשה עם עמית). ובערך פעמיים בשבוע אני שלמה שולח אותנו ללמוד ריקוד כדי לעשות ראנדורי טוב יותר
סתם כמה נקודות למחשבה
אמיר א

mickeym

New member
חבל לבזבז אנרגיה על אנשים שחושבים

שמדד ליעילות היא כמות האנשים שנפצעים במהלך האימון. בסופו של דבר, חשוב להבין שאנחנו עוסקים במשהו שיש לו את הפוטנציאל להיות מסוכן. חניקה לאורח זמן יכולה להביא לעילפון, בריח חזק מדי יכול לשבור מפרק כזה ועוד. כשאנחנו מגיעים לדוג'ו אנחנו שמים את בריאותינו בידיו של בן הזוג שלנו. אומנות לחימה שבה לא ניתן לסמוך על הפרטנר שלך שישמור עליך, אינה אומנות לחימה. זו בריונות.

bennyTKD

New member
ברוס לי, אומנויות לחימה וריקודים

(האמור להלן מבלי להיכנס לויכוח עצמו לגבי קפואירה). רק אל תשכחו שברוס לי היה רקדן צ'ה-צ'ה-צ'ה מעולה, והוא עצמו אמר שיש הרבה מהמשותף בין ריקודים לאומנויות לחימה. כל מי שהתנסה בריקודים (כמו עבדכם הנאמן) יודע שגם שיטת הלימוד עצמה די דומה: כשאתה מתחיל ללמוד (ריקודים או אמנות לחימה), אתה מסתכל על הוותיקים בעיניים מקנאות, כשהם עושים הכל פי עשר יותר טוב ממך. ואין לומדים? - המורה מדגים צעד מסוים ואתה מנסה לבצע אותו. בפעמים הראשונות אתה בקושי מצליח לעשות את התנועה, ומבקש שידגים שוב בהילוך איטי. לאחר שבוע שבועיים אתה חושב שאתה יודע את התנועה, ואז עושים את הליטושים הסופיים ולומדים איפה בדיוק הרגל צריכה להיות ובאיזה זוית בדיוק היד צריכה להיות ולאן מכוון הראש וכו'. אחרי כמה שנים, כשאתה חושב שאתה עושה הכל מושלם (והמתחילים מסתכלים ע-ל-י-ך בעיניים מקנאות), אתה רואה רקדנים בינלאומיים (או מאסטרים באומניות לחימה) ומבין שיש לך עוד הרבה מה ללמוד. בני

למעלה