מה קרה

Ze Colmeia

New member
מה קרה../images/Emo35.gif

לא הייתי פה כמה זמן, ושוב אנשים מתחילים לזלזל בקפואירה
אנשים אני שולח לכולכם את השאלה הזו: מה אתם חושבים על קפואירה, אומנות לחימה או ריקוד

MerlinTheWizard

New member
לא סתם אוווומנות לחימה

אלא אמנות לחימה. ומי שאומר שזה ריקוד זה רק בגלל שהוא מקנא בחוסר היכולת שלו.

Elvador

New member
לדעתי .

אומנות לחימה , שמפתחת גמישות וזריזות באופן מדהים .

bruinen

New member
קפואירה זו אומנות לחימה נהדרת

שמפתחת גמישות כושר זריזות וגם מחשבה

rowshi

New member
לדעתי

ריקוד. גם משום ששמעתי מורה (נקבה) לקאפוארה שטוענת שזה ריקוד, וגם משום שכך זה נראה. וחוץ מזה, לי עוד לא יצא לראות מישהו שנלחם "על אמת" בקפואירה, רק את כל הבעיטות והסלטות באוויר, שהם לא הכי יעילות. לכן אני חושב שזה יותר ריקוד. זה מאד יפה ומרשים ולפי מה שהבנתי משפר קורדינציה וכוח, אבל אני לא חושב שזה כזה יעיל בקרב....

hajy

New member
לדעתי.....

קפוארה היא אומנות "לחימה" יפה אבל אני חושב שהיא יותר בקטע של ריקוד והופע פחות בקטע הלחימתי כמו לדוגמא קראטה, טאקוונדו, קונג פו, נינגיטסו וכו'........... אני לא חושב שאפשר לקרוא לקפורה ממש אומנות לחימה כי היא לא ממש עוסקת בלחימה...... תקנו אותי אם אני טועה אבל הקפואירה התפתחה בברזיל על ידי העבדים השחורה והצורה שבה נילחמו איתה היא יותר כמו של התגנבות (אבל לא כמו בנינג'יטסו), העבדים פשוט היו עושים את הג'ינגה שבעייני השומרים או כל מי שהחזיק אותם היתה ניראית כמו סתם ריקוד, אבל כשהוא היה עובר לידי הם היו תוקפים אותו מאחור, מורידים אותו באיזה בעיטה ובורחים.... כריקוד הקפוארה מפתחת גם יכולת אקרובטית, גמישות, זריזות וכו' אבל בתור לחימה, היא לא מיוחדת כי גם ללא אומנות לחימה אפשר להוריד בן אדם בבעיטה פשוטה או באגרוף.....

j i m m y

New member
על קפואירה אבאדה, שמעתם ?

זו אומנות לחימה.. לכל דבר.. אין לנו כלל אקרובטיקה כמו שאתה מכיר אותה בקפואירות אחרות. אם אתה מכבד את הטאי קוונ-דו, אז הגיע הזמן שגם תכבד את הקפואירה. אנחנו לומדים שיטות להילחם, לא לרקוד.

hajy

New member
לא יודע......

את האבאדה באמת עדיין לא ראיתי......

Ze Colmeia

New member
שימו לב...

כל קפואריסט (רציני) יגיד לכם שקפואירה היא אומנות לחימה, ורוב האנשים שלא מכירים קפואירה יגידו לך שקפואירה זה ריקוד, למה זה
זה בגלל שהם כנראה ראו הופעות אז מה הם ראו תרגילים יפים ואקרובטיקה, אבל קפואירה זה לא אקרובטיקה (למרות שלמעשה התרגום של קפואירה זה אקרובטיקה). פעם שאלו את המאסטראית של אבאדה (בראיון לטלויזיה) למה כל הקפואריסטים קוראים לקפואירה אומנות לחימה, הרי כל מי שרואה את זה יודע שזה ריקוד
בתשובה היא אמרה לה:"ראית איזה יופי, 500 שנה יש את האומנות לחימה הזו ועדיין חושבים שהיא ריקוד" למי שלא הבין אני יסביר את הקטע, העבדים החביאו את העובדה שהם לומדים אומנות לחימה בזה שהם קראו לזה ריקוד, ותראו עד היום זה עובד
סתם נקודה למחשבה
נ.ב תאמינו לי שקפואירה היא מאוד יעילה (אולי לא מול בן אדם שלומד קונג פו 5 שנים) אבל יעילה
אם אתם רוצים, אני יספר לכם כל מיני מיקרים שהיו...

hajy

New member
ספר בן אדם.....

חצי בית ספר אצלנו לומד קפוארה ועדיין לא ראיתי אחד שהשתמש בזה....... אני באמת רוצה לדעת אם זה יעיל.........

Ze Colmeia

New member
אוקי...

פעם כשמאסטרא בימבה (המאסטרא הכי גדול של הקפואירה בכל הזמנים) היה כבר בשנות ה-60 שלו הוא ניגן ובאמצע הרודה בא אליו קפואריסט עננננק (לא זוכר את שמו) אבל ממש ענק 2 מטר פול שרירים ממש טנק, הוא בא למאסרא בימבה בזילזול "אתה מאסטרא בימבה
" מסטרא בימבה ענה שכן, ואז הקפואריסט אמר לו שוב בזילזול אני רוצה לשחק איתך (אבל יותר בסיגנון של קרב מאשר משחק) טוב... עכשיו כמה תלמידים שלו אמרו לו "מאסטרא בימבה, תן לנו לשחק איתו אנחנו נלמד אותו לקח
" מאסטרא בימבה אמר לא עזבו תשאירו לי אותו... טוב מאסטרא בימבה מעביר את הגונגה למישהו אחר שינגן, הוא מזמין את הקפואריסט (נקרא לו מעכשיו זומבי, סתם שם שעלה לי בראש) הוא מתחיל לשיר שיר לעלות את האוירה, הוא מסמן לזומבי להכנס בגלגלון, איך שזומבי עושה את הגלגלון מאסטרא בימבא מחטיף לו מרטלו לפנים (מרטלו= בעיטת הצלפה לפנים) לזומבי נופלות כמה שינים והוא מתעלף במקום, אחרי שזומבי מתעורר הוא אומר למאסרא בימבה "מאסטרא, מה זה היה
" מאסטרא בימבה עונה לו "מה, זה היה הרגל שלי
" עוד סיפור, משהו שקרה פה בארץ, שני אנשים שיחקו בת אחת קטנה ורזה רזה בחגורה לבן לבן (החגורה הראשונה) מול אדם גדול בחגורה ירוק ירוק (חגורה דיי מתקדמת) הגבר הגדול לא הסתכל לשניה בדיוק, הבת הורידה לו (בטעות) מיאלוג'י קומפאסו לפנים (=בעיתה מסובבת שבאה עם העקב) היא שברה לו את הלסת. אצלנו בקבוצה, איזה אחד עשה הפלה מאוווד מקצועית (במילותיו של המאמן שלי) והפיל את זו ששיחקה מולו כל כך חזק הכי נלקחה מיד משם לבית חולים (מחשש לפגיעה בגב) למזלינו לא קרה לה כלום בסוף. עוד אחת מהקבוצה שלי, איזה אחד בחגורה כתום כתום (בוא נגיד אדם שלומד 3-4 שנים) שיחק עם מתחיל לא מדורג, הוא נתן לו (שוב בטעות) מיאלוג'י קומפאסו לפנים לילד היה פנס ומין חתך מגניב כזה מתחת לעין. יש עוד מלאאאא סיפורים שסיפרו לי אבל כמובן שאני לא זוכר את כולם כרגע אז אני מקווה שזה מספיק כדי להוכיח לכם ש"אפילו" קפואירה יכולה להיות רצינית לפעמים. נ.ב נזכתי בעוד סיפור 3 סיפורים
1.יש אדם בארץ באבאדה (אני לא אציין את שמו, בגלל שהוא לא אוהב שמדברים על זה) הוא אחד הקפואריסטים הכי טובים בארץ (לדעתי) אבל כל מי שרואה אותו עושה קפואירה נגנב, הוא לגמרי באטרף, הוא כזה חמום מוח, אז פעם אחת הוא נקלע למשחק שהתחיל להיות רציני הוא חטף מרטלו לפנים, וגם אחרי ניתוח היום הוא חצי עיוור. 2.יש גם סוג משחק בקפואירה שנקרא מקוללה שאותו מתרגלים עם מקלות סוכר, אבל במקור עושים מקוללה עם מצ'אטת (מין סכינים גדולות כאלה) בברזיל עשו מקוללה עם מצ'אטות ולאדם נכנס המצ'אטה בדיוק בין העניים, הוא הלך לבית חולים עם המצ'אטה תקועה לו בארש בין העניים, למזלו הוא חיי היום והוא בסדר גמור, חוץ מהצלקת הגדולה בפנים שלו. 3.סיפור אישי, זוכרים את האדם שהיום חצי עיוור
טוב, שנה שעברה הוא בא להעביר לנו אימון אחד, ברודה הוא התעצבן עלינו שאנחנו לא לוחצים ידים אחרי כל משחק (מה הוא רוצה מאיתנו קבוצה שכולה ממתחילים) אז הוא בא לילד אומר בסוף משחק צריך להיות כבוד וללחוץ ידים הוא בא אליו ולוחץ לו יד, אז הוא בא אלי אתם רואים אתם צריכים כבוד בקפואירה וללחוץ ידים הוא מושיט לי יד לוחץ לי אותה ואז אומר אבל אתם גם יכולים להיות אלימים, והוא נות לי בנסו (בעיטת דחיפה) לצלעות אני עפתי איזה 3 מטר אחורה כמעט נשברו לי הצלעות, אבל אני מבטיח לכם שמאז אני לחצתי יד אחרי כל משחק

rowshi

New member
על פי זה אתה קובע!

לפי מה שאתה כותב, קאפוארה היא כן אומנות לחימה, ועוד אחת טובה, משום שאנשים נפצעים שם... לעזאזל, אלו הקריטריונים שלך, תסלח לי אבל אם זה מה שקובע לפי דעתך יעילות של אומנות לחימה אז גם נהיגה במכונית היא אומנות לחימה (משום שהרבה אנשים נפצעים שם ונהרגים, שזה מגניב כמובן...). הטיעונים שלך לא משכנעים. וכאן אני אפסיק לכתוב, משום שזה יכול להיות קצת לא יפה, ומגעיל מצידי להמשיך ולהגיד לך מה דעתי ...

Ze Colmeia

New member
לא הבנתה את העיקרון....

של ההודעה שלי, מה שניסיתי להראות זה שכן יש בעיטות רציניות ויעילות בקפואירה, תגיד ראיתה פעם ריקוד שמישהי חטפה מכה מזו שרוקדת לידה ושוברת משהו
תראה פעם בא אלינו אדם שלומד קונג פו 12 שנה (הוא חבר של המאמן שלי) בסוף השיעור אחד התלמידים שאל אותו האם הוא חושב שקפואירה היא יעילה, הוא אמר שאם יודעים איך להשתמש בה כן
והוא גם הוסיף שהמון אנשים באומנויות לחימה אחרות ממש נדהמים מעבודת הרגלים שיש בקפואירה. אז כן לא נתתי סיפורים של אנשים שנתקפו ברחוב והם הגנו על עצמם (למרות שאני בטוח שזה קרה), אבל המטרה שלי הייתה להראות לך שזה לא איזה סוג של ריקוד מודרני מעפן או משהו כזה.

Ze Colmeia

New member
נ.ב

אם תלך לברזיל אז תראה באמת מה זה קפואירה, פה בארץ מלמדים אותה ועושים אותה בצורה יותר רכה, אבל עם תלך לברזיל תראה קרבות רצינים של קפואירה, אני בטוח שאחרי שתראה אחד כזה אתה כבר לא תחשוב שקפואירה זה ריקוד, בגלל זה תמיד אומרים שאף פעם לא באים לבד לרודה בגלל שזה יכול פתאום להיות רציני ואז זה בדרך כלל לא נגמר טוב, אז בשביל זה יש לך חבר שיבוא ויקנה מהר לפני שאתה נפגע.

Ze Colmeia

New member
נ.נ.ב

עוד יתרון של הקפואירה על אומנויות לחימה אחרות זה הנידות שלה והמגוון שלה, למשל ג'וג'יטסו וג'ודו אלא אומנויות לחימה של עבודת קרקע, קונג פו, קראטה וטיקוואן דו אלא אומנויות לחימה בעמידה, בקפואירה יש לך את הכל, יש לך משחק ריצפה (שזה דומה מאוד לאומנויות לחימה עם עבודת קרקע, רק למי שמאווווד מנוסה, אפילו המורה שלי מחשיב את עצמו כאחד שבקושי שולט במשחק ריצפה) יש לך משחק רגיל שזה כמו הרבה אומנויות לחימה אחרות. אתה רואה קפואירה היא מאוד מגוונת ולא נשארת עם סוג אחד של עבודה יש בה הכל ולכן אתה גם יכול להתמודד עם כל אדם שבא מולך, לפי דעתי זה מה שמייחד אותה מכל האומנויות לחימה האחרות.

Elvador

New member
אולי השאלה היא ...

אולי הקפוארה יכולה גם להוסיף מאוד לאומנות לחימה אחרת . אני למשל חושב על הפקידו או איגרוף תאילנדי . מה איתכם ?

j i m m y

New member
בקפואירה יש אלמנטים

מקיק בוקס, מג'וג'יטסו ומטאיקוונדו. אה, וגם מאקרובטיקה. אני מתכוון לקפואירה החדשה, רג'יונל (הזרם המרכזי בקפואירה, ממנו מתפצלים כל מיני סוגים של אסכולות, כמו קורדאו ד'ה אורו, קפואירה בנטוס, קפורג'ינגה, אבאדה, מינייס ברזיל, ועוד ועוד..) לכל אסכולה יש את הסגנון ואת היחוד שלה. אבאדה נחשבת יותר אלימה ואפקטיבית, שבמידה ותגיע לברזיל, תנסה להיכנס להודה בהודאה שאתה מאבאדה, ספק גדול אם יתנו לך להיכנס אליה.. (מנסיון של מכר שלי.)

rowshi

New member
לא נכון...

אני יכול להגיד לך שבמה שאני עוסק, נינג'יצו, יש הכל מהכל. בעיטות, בריחים, נעילות, הטלות, אגרופים, קרקע, בקיצור הכל. לכן הטענה שלך בקשר למגוון כבר לא נכונה. וגם אני יודע שבקונג-פו (הלכתי לשם כמה שיעורים וגם אח שלי מתאמן בקונג פו) יש הכל מהכל. אני לא יודע בוודאות על אומנות לחימה אחרות, אך אני בטוח שהמגוון קיים ברובן. פחות או יותר.

לפי דעתי קפואירה היא ריקוד.

לפחות כך מציגים אןתה בארץ. סיפוריך מראים את הצד הלחימתי של הקפואירה אך מנסיוני דברים כאלה קורים בקפואירה בטעות, וגם אם יש משחק אלים אז הוא מאופיין בעיקר בהפלות. אתה באבאדא ואני מסכים איתך שזוהי הקבוצה הכי אלימה לעומת שאר הקבוצות שפגשתי.(יש בה שימוש יותר של כוונה להכניס בעיטה כדי לפגוע). איני מזלזל בקפואירה וזה דבר מדהים ויפה לעין. מישהו פעם אמר לי "קפואריסטים יודעים להתקיף אך אינם יודעים להגן". אני יודע שההגנה בקפואירה הן ההתחמקויות אך בקרב כאשר הכוונה של מישהו רק להוריד אותך לרצפה קשה להשתמש רק בהתחמקויות לאורך כל הקרב.

למעלה