אוקי...
פעם כשמאסטרא בימבה (המאסטרא הכי גדול של הקפואירה בכל הזמנים) היה כבר בשנות ה-60 שלו הוא ניגן ובאמצע הרודה בא אליו קפואריסט עננננק (לא זוכר את שמו) אבל ממש ענק 2 מטר פול שרירים ממש טנק, הוא בא למאסרא בימבה בזילזול "אתה מאסטרא בימבה
" מסטרא בימבה ענה שכן, ואז הקפואריסט אמר לו שוב בזילזול אני רוצה לשחק איתך (אבל יותר בסיגנון של קרב מאשר משחק) טוב... עכשיו כמה תלמידים שלו אמרו לו "מאסטרא בימבה, תן לנו לשחק איתו אנחנו נלמד אותו לקח
" מאסטרא בימבה אמר לא עזבו תשאירו לי אותו... טוב מאסטרא בימבה מעביר את הגונגה למישהו אחר שינגן, הוא מזמין את הקפואריסט (נקרא לו מעכשיו זומבי, סתם שם שעלה לי בראש) הוא מתחיל לשיר שיר לעלות את האוירה, הוא מסמן לזומבי להכנס בגלגלון, איך שזומבי עושה את הגלגלון מאסטרא בימבא מחטיף לו מרטלו לפנים (מרטלו= בעיטת הצלפה לפנים) לזומבי נופלות כמה שינים והוא מתעלף במקום, אחרי שזומבי מתעורר הוא אומר למאסרא בימבה "מאסטרא, מה זה היה
" מאסטרא בימבה עונה לו "מה, זה היה הרגל שלי
" עוד סיפור, משהו שקרה פה בארץ, שני אנשים שיחקו בת אחת קטנה ורזה רזה בחגורה לבן לבן (החגורה הראשונה) מול אדם גדול בחגורה ירוק ירוק (חגורה דיי מתקדמת) הגבר הגדול לא הסתכל לשניה בדיוק, הבת הורידה לו (בטעות) מיאלוג'י קומפאסו לפנים (=בעיתה מסובבת שבאה עם העקב) היא שברה לו את הלסת. אצלנו בקבוצה, איזה אחד עשה הפלה מאוווד מקצועית (במילותיו של המאמן שלי) והפיל את זו ששיחקה מולו כל כך חזק הכי נלקחה מיד משם לבית חולים (מחשש לפגיעה בגב) למזלינו לא קרה לה כלום בסוף. עוד אחת מהקבוצה שלי, איזה אחד בחגורה כתום כתום (בוא נגיד אדם שלומד 3-4 שנים) שיחק עם מתחיל לא מדורג, הוא נתן לו (שוב בטעות) מיאלוג'י קומפאסו לפנים לילד היה פנס ומין חתך מגניב כזה מתחת לעין. יש עוד מלאאאא סיפורים שסיפרו לי אבל כמובן שאני לא זוכר את כולם כרגע אז אני מקווה שזה מספיק כדי להוכיח לכם ש"אפילו" קפואירה יכולה להיות רצינית לפעמים. נ.ב נזכתי בעוד סיפור 3 סיפורים
1.יש אדם בארץ באבאדה (אני לא אציין את שמו, בגלל שהוא לא אוהב שמדברים על זה) הוא אחד הקפואריסטים הכי טובים בארץ (לדעתי) אבל כל מי שרואה אותו עושה קפואירה נגנב, הוא לגמרי באטרף, הוא כזה חמום מוח, אז פעם אחת הוא נקלע למשחק שהתחיל להיות רציני הוא חטף מרטלו לפנים, וגם אחרי ניתוח היום הוא חצי עיוור. 2.יש גם סוג משחק בקפואירה שנקרא מקוללה שאותו מתרגלים עם מקלות סוכר, אבל במקור עושים מקוללה עם מצ'אטת (מין סכינים גדולות כאלה) בברזיל עשו מקוללה עם מצ'אטות ולאדם נכנס המצ'אטה בדיוק בין העניים, הוא הלך לבית חולים עם המצ'אטה תקועה לו בארש בין העניים, למזלו הוא חיי היום והוא בסדר גמור, חוץ מהצלקת הגדולה בפנים שלו. 3.סיפור אישי, זוכרים את האדם שהיום חצי עיוור
טוב, שנה שעברה הוא בא להעביר לנו אימון אחד, ברודה הוא התעצבן עלינו שאנחנו לא לוחצים ידים אחרי כל משחק (מה הוא רוצה מאיתנו קבוצה שכולה ממתחילים) אז הוא בא לילד אומר בסוף משחק צריך להיות כבוד וללחוץ ידים הוא בא אליו ולוחץ לו יד, אז הוא בא אלי אתם רואים אתם צריכים כבוד בקפואירה וללחוץ ידים הוא מושיט לי יד לוחץ לי אותה ואז אומר אבל אתם גם יכולים להיות אלימים, והוא נות לי בנסו (בעיטת דחיפה) לצלעות אני עפתי איזה 3 מטר אחורה כמעט נשברו לי הצלעות, אבל אני מבטיח לכם שמאז אני לחצתי יד אחרי כל משחק