כן או לא אומנות לחימה?
למען האמת, אמיר, קראתי שוב ושוב את ההודעה שלך, ולמרות שאני חושבת שהבנתי מה אתה רוצה לומר, זה בכל זאת קצת ניחוש. הניסוח מעורפל. אני מניחה שכוונתך לומר שלמרות שיונה מדבר על ג'ודו כעל ספורט, גם הוא לא חושב שזו אינה אומנות לחימה. אם זו היתה כוונתך, הרי שאני מסכימה איתך. הג'ודו כל כולו תולדה של הג'וג'וצו, ולכן אין כל מקום לטענה כי הוא אינו נמנה על אומנויות הלחימה. שם מולדתו. על אחת כמה וכמה, כאשר אני מצרפת לעיסוק בג'ודו גם את ההיבטים המנטלים, המורליים והפילוסופים. אלא שבמקרה של הג'ודו, יש ערך מוסף: ג'יגורו קאנו לא היה טורח לייסד אומנות לחימה נוספת על מה שכבר היה לו, הג'וג'וצו. המטרה המוצהרת שלו היתה, להפיק מאומנות הלחימה משהו נוסף. שיטה שתשמש לחינוך גופני, מנטלי ומורלי, ותהיה מיועדת ל כ ו ל ם. גם למי שאין הלחימה מטרתו, לכל אדם בכל גיל. על כן הוא הוציא את האלמנטים המסוכנים. הוא שאף להפיץ את התורה הזו לכל העולם, האלמנט החינוכי היה העיקרי עבורו, ואת החינוך הגופני הוא ראה כחלק מחינוכו של אדם להיות טוב יותר ומועיל יותר, לעצמו ולחברה. השאיפה הזו, התפתחה ברבות הימים, בתהליך שכבר היה עצמאי, לספורט. ולכן ההתיחסות לג'ודו כאל ספורט. אין זה שולל את שייכותו לאומנויות הלחימה, אלא מדגיש את ההיבט של החינוך הגופני. כפי ששמעת, יונה אינו מדגיש את הפאן ההתגוננותי, אלא מחנך לאורח חיים פעיל ובריא, להשקעה בחינוכו של הגוף כחלק מחינוך האדם, ומאוד מדגיש באוזני תלמידיו את התועלת שאנו מפיקים מהג'ודו לחיי היום יום: יכולת גופנית, זריזות, קלילות בתנועה, זרימה והדגשים מוסריים. אני לומדת אצל יונה 7 שנים, ועבורי הוא סמל לאומן לחימה, למרות שבמשרדו מתנוססים פרסים עם הכתובת "ספורטאי השנה". אבל אני מניחה שאתה בעצם מסכים איתי, ורק רציתי להביא את הדברים מנקודת מבטי. אני מאחלת לשנינו שיצא לנו לארגן עוד הרבה הצלחות כאלו.