מה קרה

כולם היו מספיק חכמים בשביל לא

להתערב בדיון, אבל אני טיפש. אני שואל את עצמי (ואותך) שאלה אחת: אתה רואה בדוגמאות שנתת דוגמאות חיוביות ליעילות השיטה שאתה לומד?

j i m m y

New member
כן, אני מכיר את האדם הזה.

טוב, תקשיב משהו: הוא נראה חמום מוח. הוא רק נראה חמום מוח. גם אתה היית נראה חמום מוח או פסיכי אם הייתה לך עין אחת מזכוכית. המבט החמום שלו הוא בגלל זה.

joginho123

New member
אז ככה

קודם כל היי עמית זה דניאל מה שלומך חמודה ד"ש לאיתן... עכשיו בתור מדריך קפוארה ותלמיד בקורס מדריכים מטעם וינגייט, אני יכול להגיד לכם שכל הבולשיט הזה שאתם אומרים על קפוארה יכול להיכנס לי אתם וידעים לאן. אז א. התרגום של קפוארה זה לא אקרובטיקה אבל לא חשוב. ב. אם מישהו יבוא וייתן לי מכות אני יברח לא משנה מיזה סבבה? ואם אני יצתרך ולא תיהיה ברירה תאמינו לי שלא תיהיה לי בעיה. ג. שבאים אליך עם מקלות אתה לא תעשה קונג פו תאמין לי .... אוקיי קפוארה משפר אינסטינקטים זריזות,חשיבה כח,קורינציה והרבה מאד דברים אחרים. אתם יכולים להגיד מה שבא לכם על קפוארה אבל תאמינו למי שיודע והיה שש שנים בג'ודו ושלוש שנים בקונג פו והיה הכי טוב בקבוצה ויודע מה יותר טוב הקםוארה תרמה לי בחודש מה שהדברים האחרים לא תרמו לי בתשע שנים. קפוארה זה אומנות לחימה לכל דבר אך היא מוסוות בריקוד אני אתן לכם דוגמה.. מי ינצח בן אדם שיבעט למישהו בכל הכח בפנים או בן אדם שיודע לבעוט בכל הכח לפנים ולעצור את הבעיטה מ"מ לפני שהוא פוגע... בכל מקרה אם מישהו רוצה לדבר איתי על זה הוא יכול לפנות אלי לאי סי קיו 120063444

Ze Colmeia

New member
אתה...

מאמן
מאיזה קבוצה אתה
איך קוראים לך
אולי אני מכיר אותך...

Forrozeira

New member
מה?!

"למרות שלמעשה התרגום של קפואירה זה אקרובטיקה" מה?!?!?! התרגום של קפואירה הוא בערך, פחות או יותר- "עשב נמוך" רק כדי לתקן עיוותים כאלה ואחרים. תודה רבה. ושלום.

dswbg

New member
תגידו, אני היחיד כאן שזה

מפריע לו שלפי ההגיון של הטעון הנ"ל גם באלט זו אמנות לחימה שמסתתרת טוב טוב בתוך ריקוד...? האם גם שחייה צורנית היא זרם של של אמנות הלחימה במים היפנית (Suijutsu) והיא פשוט מוסוות בצורה כ"כ מתוחכמת שאף אחד לא שם לב....? איך אמרת Ze Colmeia ? אה כן , "סתם נקודה למחשבה"...

כן, אתה היחיד

לעומת שאר האמנויות שהזכרת, קפואירה פותחה במכוון להטעיית המתבונן מהצד. אמנות לחימה היא בד"כ משהו שהיום או בעבר שימש ללחימה ממש, והיום משמש גם כדרך חיים (להבדיל משיטות לחימה - הבחנה אישית שלי).

dswbg

New member
ואתה לא ממש מוצא

שום סוג של טאטולוגיה בטעון הזה...? נ.ב שים לב שאני מדבר על הטיעון בלבד, אני לא טוען שום דבר לגבי האפקטיביות של הקפוארה, פשוט כי אין לי הרבה ניסיון בזה.. [ מה שכן, לך כאיש טאי-צ'י בטח יש כמה הערות/הארות לגבי תרגול קרבות ללא מגע ממשי (בסדר, חוץ מבעיטה אחת או שתים ש'התפלקו' פה ושם) כצורת תרגול עקרית/ראשית... ]

איפה הטאוטולוגיה?

הטיעון (אם הבנתי נכון) 1. עבדים מאפריקה הובאו לאמריקה הדרומית 2. אותם עבדים לא הורשו ללמוד אמנויות לחימה 3. העבדים הורשו לרקוד נובע-> 4. העבדים החלו להסוות את אימוני הלחימה שלהם כריקוד 5. אימוני הלחימה, למרות ההסוואה, עדיין בעלי אוריאנטציה ללחימה 6. שחיה צורנית, היא סוג של ריקוד נובע-> 7. לכן גם שחייה צורנית היא הסוואה של אמנות לחימה? איבדתי אותך. איבדתי אותך גם בהערה האחרונה - מדוע כאיש טאי צ'י אני מתורגל בקרבות ללא מגע? צורת התרגול העיקרית - קאטה - אינה תרגול קרבות. היא תרגול יחידני. תרגולי זוגות מבוצעים במגע מלא מלא (שזה יותר מלא מסתם מגע מלא. עובדה, כתוב מלא פעמיים).

dswbg

New member
דווקא אבדת אותי ישר בהתחלה

והטאטולוגיה היא כאן : "פעם שאלו את המאסטראית של אבאדה (בראיון לטלויזיה) למה כל הקפואריסטים קוראים לקפואירה אומנות לחימה, הרי כל מי שרואה את זה יודע שזה ריקוד בתשובה היא אמרה לה:"ראית איזה יופי, 500 שנה יש את האומנות לחימה הזו ועדיין חושבים שהיא ריקוד" קצת כמו "תראה איזה יופי של חיה זה שפן הסלע כבר 500,000 שנה שהיא משכנעת את כולם שהיא פיל ועדיין כולם חושבים שהיא שפן סלע", רואה את המעגליות..? כפי שאמרתי קודם, התכוונתי לטיעון בלבד ואני לא מנסה לרגע לטעון שבקפואירה אין "אוריאנטציה ללחימה"... (אגב, אורינטציה ללחימה יש גם בלקנות שק אגרוף ולבעוט בו על בסיס יומי או אולי גם בניתוח שיטתי של סרטי קונג-פו...) בקשר להערה האחרונה, תירגע... מה שהתכוונתי הוא שבודאי כאיש טאי-צ'י אתה אולי ער יותר מאחרים לנקודה של תרגול רק קאטה ולחסרונות של תרגול כזה - לא חס וחלילה בגלל שזה מה שאתם עושים במרכז אלא בגלל שבטאי-צ'י מכל אמנויות- הלחימה 'חוטאים' בזה במיוחד... מה שמעלה את השאלה - האם אימון בלחימה בו לא מתרגלים לפעמים מגע מלא הוא אכן אימון לחימה או אמנות לחימה - הופ..שוב אנחנו בקפוארה... שוב, אני לא טוען שקפואירה היא במובהק לא אמנות לחימה ואני משוכנע שבתרגול נכון היא אכן כזו ואפלו קטלנית. אני גם לא מוצא פסול בשום עיסוק שגורם הנאה לעוסק בו (ולא בא על חשבונם של אחרים כמובן) ואם כתוצר לוואי אתה מפתח זריזות, קורדינצייה, כוח, סיבולת, גמישות ויכולות מסוימות של הגנה עצמית - מה טוב.. מה שכן, קצת מוזר לי לראות שברגע ששמם של ג'קי צאן או ג'ט לי עולה כאן בפורום תמיד יהיה מי שידאג להזכיר ש"זו לא ממש אמנות לחימה, זה וושו מודרני" או ש"כן זה נראה מאד יפה ומרשים, אבל צריך לזכור שזה בא על חשבון היעילות.." וברגע שמדובר בקפואירה שלפחות איך שאני מכיר אותה מעלה על ניסה ערכים דומים הטיעונים הללו לא עולים.... ןלחשוב שכל זה התחיל מדיון על טאטולוגיה, באמת התכונתי רק להתייחס לצטוט הנ"ל כשהתחלתי להגיב, אולי כדאי שאני אלך לשון עכשיו

לא כ"כ מוזר.

אתה מתייחס לשני דברים שונים לחלוטין* כאילו היו זהים. אתה מתייחס לאמנויות לחימה (קפואירה וטאי צ'י) שמסיבות שונות מוותרות בשלב ההתחלי של הלימוד על מגע מלא מלא כמו לאמנויות שנועדו והתפתחו על מנת לבדר (וושו מודרני ושחיה צורנית). אף אחד לא טען שקפואירה היא אמנות לחימה כיוון שהיא דומה לריקוד. *אני מסרב בכל תוקף לכתוב לחתולין. אין מילה כזו.

dswbg

New member
המממ....

אני רואה את ההבדל, אך וושו מודרני לא התפתח כדי לבדר לעומת זאת קפוארה כיום לא עוסקת בלחימה אלא בבידור.. אין לי שום בעיה עם וויתור על מגע מלא מלא בשלב ההתחלתי של הלימוד וגם לא בשלב שאחריו... יש לי בעיה עם ויתור עליו לחלוטין (
?) ועדיין לקרוא למה שאתה עושה אמנות לחימה או בניית לוחם.

וושו מודרני צמח מתוך מה שלימדו

באופרה הסינית - בפירוש אמנות שנועדה לבדר קהל. הדמיון לאמנויות לחימה כמובן אינו מקרי, אך מטרתו של הוושו המודרני אינה לחימה, ולא הייתה כזו. לגבי וויתור על מגע מלא לחלוטין - לא יודע איך מלמדים בארץ, אך אני די בטוח שבמקור היית צריך להיות לא רע (בלשון המעטה) כדי להיות במצב כזה (שלא יצליחו לגעת בך בכלל).

dswbg

New member
אני לא כ"כ בטוח שאתה צודק..

ויתקנו הסינולוגים אבל אם אני לא טועה להתפתחות של הוושו המודרני יש קשר הרבה יותר הדוק למהפיכת התרבות מאשר לאופרה הסינית. גם המכון לוושו בביג'ינג לא קשור בשום אופן ישיר (עד כמה שידוע לי, מהיכרות שטחית) לאופרה הסינית ... חוץ מזה ראוי לזכור שגם "סאן-דא" נכלל בקטגורייה של וושו-מודרני, נכון אתה יכול לטעון (וגם במידה לא מבוטלת של צדק..) שהוא נכלל גם בזו של "בידור" אבל לפי עניות דעתי גם בקטגוריה של מגע מלא וגם כנראה בקטגוריה של מה שהגדרת כ"אוריינטצייה ללחימה" אגב, היחידים שלא מצליחים לגעת בהם הם אלו עם הרקע באתלטיקה-קלה... לפחות בתחום הזה אני מכוסה...

nitzano

New member
מסכים

למיטב הבנתי ,בכדי לא להעיר את העם מתנומתו לאחר שנגזלה מסורת אמנויות הלחימה המסורתיות ,נתנו להם את החיקוי מעורר הרחמים הנ"ל . לצערי זה עבד כל כך טוב ,שהם חושבים באמת כי זה המסורתי . עד כדי שאמרו לי :"למה אתה זז כל כך מהר ??"

haleth

New member
שמעתי אותך!

ויש מילה כזו, לחתולין לחתולין יש. הנה, עובדה, זה כתוב פעמיים |איקון של עפעפוף תמים|

למעלה