מה קרה לי

crane

New member
אני לא יודע

תלמד אצל מי שתצליח למצוא. בסופו של דבר, על כל ההבדלים שביניהן, כל המכוניות הן מכוניות.

אתה שואל אותי על מכוניות? ../images/Emo12.gif

(איפה הטייגר-באלם?
) לדעתי, "אין אדם למד אלא את שליבו חפץ". מצא מורה שמוצא-חן חן בעיניך, שמלמד שיטה שמתאימה לך, ועשה מה שאתה יכול. כשתחזור לארץ תחשוב איך להמשיך.

fa jing

New member
הפואנטה!!!

זה נוסע וזה נוסע...... בסוף בשני הרכבים מגיעים לאוטו היעד.....לכן זה ממש לא משנה במה נוסעים. אני אסע בסקייטבורד ואחר בפרארי....בסוף שנינו נגיע לאוטו מקום(אם ניסע באותו כיוון.....כל ההבדל הוא זמן והשקעה!

לא משנה לך במה אתה נוסע?

לי כן. איגרוף תאילנדי לא מתאים לי. לאחרים כן, יופי. לי לא. אז יש משמעות (מבחינתי) למה שאני לומד. ועם כל הכבוד, לא כל השיטות מגיעות לאותו מקום - שיטה שמתרכזת בקרב בזירה לא תעסוק בלחימה נגד יותר מיריב אחד, רק כדוגמא. כמה רחוק תגיע עם סקייטבורד בעליה מים המלח לערד? גם אז לא תעדיף פרארי?

fa jing

New member
אני אעדיף פרארי לא בגלל הפרארי אלא

בגלל הבחורות שבאות איתה בעסקת חבילה

fa jing

New member
כמה בעיות

1. מיהו מאסטר? 2. מי מחליט מי יהיה מאסטר? 3. מאסטר מילה תלויית אגו!!!!!! 4. תמיד נחמד לכתוב מאסטר זה נותן אסמכתא....בולשיט!!!!! 5. כתבת:"המורים שלו ידעו אחד על השני ותיאמו בינהם מה הם מלמדים אותו, ואם שלחו אותו ללמוד אצל מישהו אחר זה היה מתוך ידיעה מה אותו אדם מלמד" מהיכן קראת את האגדה הזו....אני מחוץ לביה"ס שלך אבל מפליא אותי שאני קצת יותר בקי בהיסטוריה שלו ובשושלת מאשר אתה.....חקור שוב את מוצא הגונג פו שלך!

מיהו מאסטר? כמה פעמים שאלנו את זה?

בדוק מי היו המורים של ואנג שו-צ'ין. מצא אחד שלא היית מחשיב אותו לבעל ידע נרחב ועמוק מאוד בתחומו, שראוי היה לקרוא לו מאסטר. את ה"אגדה" שמעתי מוונג פו-לאי, בתרגום אריק הונג. אני מניח שהוא יודע על ואנג שו-צ'ין יותר ממך. ואנג שו-צ'ין למד מחמישה מורים עיקריים, ומתוכם שניים היו החשובים ביותר בעיניו ואליהם התכוונתי.

fa jing

New member
כמו שאמרתי...תחקור דויד תחקור

כשמבררים משהו הדרך הכי נכונה להתעמק בו היא ממקורות אובייקטיביים שאינם קשורים אלינו במישרין. וואנג פו לאי קשור אליך במישרין(לביה"ס) ולראיה קיימת בביה"ס סברה כי וואנג שו ג'ין נדד לעיר טאי ז'ונג בדרום טיוואן מכיוון שיה אמן לחימה דגול והוא נסע להפיץ את הידע שלו וגם כי הוזמן ע"י אחרים ונקרא לתיגר!!!!! סיפור נחמד...אף מפספס את האמת!!!1 האמת היחידה בסיפור היא זואנג פו לאי היה אמן לחימה דגול וגדול (גם במימדים
). הסיבה האמיתי שוואנג שו ג'ין עבר לטאי ז'ונג היא כי הוא נמלט וואנג שו ג'ין היה מנהיג כת דית בשם אי גוואן דאו שאינה היתה אהודה על השלטונות דאז....ולכן הוא ברח לטאי ז'ונג....הסיבה שכיון אנשים כגון: וואנג פ לאי אומרים כי הוא הגיע לטאי ז'ונג מכיוון שהוא הלך לשם בענייני אמנויות לחימה וקריאות תיגר פשוט אינה נכונה. דויד גם מאסטרים כמו וואנג פו לאי, המאסטר שלי האן (שאני מעדיף לקרוא לו מר האן) הם אנשים...הנוטים לאמונות והגזמות וסיפור סיפורים, התפקיד שלנו כתלמידים להביט גם בעין בוחנת ולא כסומים בערפל!!! הבאתי את הדוגמא של המורה שלי כי כן!!!! לפעמים הטלתי ספק ומותר לי כי אני בן אדם והמורה שלי גם כן, בין כבוד רב ואהבה שאני רוכש לו יש מקום גם לא לקבל כל דבר כתורה מסיני. הסקפטיות היא מאור ההתקדמות! חנן

מוזר

לי תמיד סיפרו שוונג שו צ'ין ברח מסין בגלל מהפיכת התרבות. את זה סיפרו לי מורים בביה"ס שבו אני לומד.

fa jing

New member
וואנג לפי מה שאני זוכר הגיע

מטיאנג'ין (העיר בה גרתי) אבל אני לא זוכר ב 100%. בכל מקרה מטאיי פאיי הוא ברח לטאי ז'ונג עפ"י מה שפירטתי

angeleyes

New member
טאי ז'ונג זה בטאיוואן?

אני לא כ"כ הבנתי מה אמרת בהודעה הזו. בכל אופן, אם אתה מתכוון לסיבה ממנה עבר וואנג שו ג'ין מסין לטאיוואן, אני, כתלמיד במרכז שש שנים רצוף, + שנה בביקורים מסין, מעולם לא שמעתי סיפור אחר מלבד העובדה שהוא נמלט בגלל הקומוניסטים. האם שמעת ממישהו שהוא עזב את סין בגלל רצון לקרוא תיגר על אומני לחימה בטאייוואן?

fa jing

New member
הוא היה בסין אח"כ בטיוואן בטיפיי

ואח"כ נמלט לטייז'ונג.....

ואיך זה קשור למורים שלו? + סיפור

כמו דלית, גם אני לא שמעתי מהמורים שלי סיפור אחר מעבר לזה שוואנג יצא מסין בגלל הקומוניסטים. דיברנו על המורים שלו, אתה סוטה מהנושא. בכל מקרה, אני לא לומד מוואנג שו-צ'ין, גם לא מוונג פו-לאי. אני לומד מיחיאל ניר מלחי, ובניגוד לשני הקודמים אפשר לשאול אותו בפשטות, ובעברית, איפה הוא למד, למה הוא למד דוקא שם, ואיך הוא ממליץ לי ללמוד. אתה טוען שצריך ללמוד מכל מי שאפשר; אני טוען שאולי זה נכון, אבל זה ייקח המון זמן, ואם יש לי מורה ודרך בה בחרתי, אעדיף להשקיע את הזמן שיש לי בשיטה שבה בחרתי. זה לא מפריע לי להגיע לשיעורים של מורים אחרים ושיטות אחרות, להעשרה (ולהזכירך, אימון הפורום הראשון היה רעיון שלי); אבל כל זמן שיש לי מורה שמלמד את השיטה שהכי מתאימה לי, אני אצמד אליו. אם אאלץ לגור במקום בו אין נציג השיטה שלי, אחשוב מה לעשות. ראית כאן מה המלצתי לאחרים. סיפור מכיוון אחר: גל גרוסמן למד טאי-קוון-דו בקנדה, 5 ערבים בשבוע, שלוש שנים, והגיע לדאן-1 כמה חודשים לפני חזרתו לארץ, להתגייס. דיברתי הערב עם אימו, והיא סיפרה לי שכאשר הוא הגיע לארץ וחיפש טאי-קוון-דו, הוא לא היה מרוצה מהגישה של המדריכים והתלמידים, ולמרות אהבתו לתחום החליט לא להתאמן במקום שלא התאים לו. הוא עזב את אמנויות הלחימה. והוא לא למד במרכז הישראלי לטאי-צ'י
אנשים עושים את ההחלטות שלהם לפי הרבה נתונים. קשה לשפוט אדם שאינך עומד במקומו, במיוחד כשדעות קדומות מפריעות לראות את הדברים נכון.

fa jing

New member
היי דויד....

הדיון הוא לא האם וואנג עזב את סין בגלל הקומוניסטים או לא- ואני מאמין שכן. הדוגמא שניסיתי לתת כאן היא לגבי מעברו בתוך טיוואן מטאיפיי לטאיז'ונג. במקרה זה הצמידו סיפורים לא נכונים לגבי מעברו, מה שניסיתי לומר הוא שהיה אינטרס ליורשיו לשייך את מעברו לכך שהוא עבר עקב סיבה הנובעת מהיותו אמן לחימה מכיוון שזה מוסיף הילה לביה"ס וליכולתיו שאינן נתונות בספק. הסיבה שוואנג עזב את טאיפיי היתה מכיון שהוא היה ממנהיגי כת האי גוואן דאו- דת פולחנית (שאני לא יודע עליה רבות....בעצם כלום), והוא ברח מהשלטונות שאינן אהבו את הכת ואיני יודע מה הסיבות לסלידת השלטון. ניסיתי להבהיר קצת את הנק' שגם את אשר אומרים לנו מורינו וחכמינו עלינו לקבל את הדברים בפרופורציות הנכונות ובעין בוחנת. מהיכרותי עם התרבות הסינית (ואני חושב שזאב פוקס כתב היכן שהוא בנושא זה), יש להם הנטיה לייחס סגולות לאבות הקדומים ולקדמונים אפילו אם זה היה דור אחד קדימה. מהיכרותי עם נטיה זו לעיתים הייתי לוקח בערבון מוגבל גם סיפורים שמר האן (המורה שלי) היה מספר לי על המורים של השיטה, כל שאני מנסה לומר הוא שניר, וואנג פו לאי וואנג שו ג'ין אינם חסינים מאותה תופעה שהיא אנושיות, לכן אנחנו צריכים לסנן בין עובדות לסיפורים (ואני מאוד אוהב סיפורים), סיפורים נועדו בכדי לשדר מסר מסויים ברגע שהמסר יש בו משהו הסוטה מהמציאות או סוטה מסר חינוכי או ביקורתי כלשהו הסיפור פיספס קצת, אין כל רע בסיפורים לצורך האדרת שמם של הגיבורים אך כאן השאלה היא מה האינטרס לכך, לקדם את אלו החיים כיום או ככבוד נטו לגיבורים- אני מעדיף את האופציה השניה. לא רק אני טוען כי יש ללמוד מכל מי שאפשר (מכל מלמדי השכלתי) אני חושב שכל אחד עם משהו בקודקוד מבין זאת, אבל אם נהיה ריאלים נראה שזה בלתי אפשרי ולעיתים גם כל המוסיף גורע. הנק' שלי היתה כזו: אם יש אדם X שמתאמן באמנות Y והגיע מצבו לכך שאינו יכול להתאמן בה עקב נסיבות זמן ומקום, ואותו אדם X כמהה להתאמן זה לא ברור לי מדוע יפסיק להתאמן כלל (בתנאי שהוא רוצה להתאמן), במקרה וזה תלוי אופי (של אותו איש) והוא לא כל כך מהמתמידים אני מניח כי הוא לא היה ממשיך לאורך זמן גם בX. אבל אם זה מישהו שכמהה להתאמן אני מניח שהוא היה ממשיך גם במשהו אחר. אולי כאן עניתי על השאלה שלי בעצמי!!! אולי זה לא תלוי בביה"ס אלא תלוי בכח הרצון והמשמעת של המתאמן. אולי עשיתי הסקה סטטיסטית שגויה כאשר הצגתי את תלמידי המרכז ככאלו(לגבי הדוגמאות של אלו שבחרו להפסיק כלל כאשר אין בנמצא טאי ג'י כמו של המרכז, אבל זה הרושם שקיבלתי( ללא שום כוונה כביקורת על המרכז) הרי אמרתי כבר באחת ההודעות הראשונות שאיני מכוון זאת אל המרכז אבל משום מה זה פשוט קצת יותר בולט לעין כשזה בא מהכיוון הזה. לגבי גל גרוסמן.....כנראה שהוא לא כל כך אהב את מה שעשה....אחרי הכל הוא הפסיק, אם הוא היה רוצה הוא היה ממשיך.....ולא משנה במה והיכן ....אני מאמין כי הוא היה מוצא את דרכו גם באמנות אחרת אם באמת הוא היה רוצה להמשיך להתאמן. אני יכול לתת לך סיפור אישי שלי. אני התחלתי מטאי ג'י, לצערי המורה שלי חזר בתשובה והחליט כי הוא מפסיק ללמד, עם כל הצער שבדבר לא יכולתי לעשות כלום בנידון. הלכתי למורים אחרים שעבורי לא סיפקו את הסחורה (עבור מה שחיפשתי) כך קרה שהתאמנתי בערך כשנתיים לבד בטאי ג'י, אנשים ידעו שבימים מסויימים בשעות מסויימות בשבוע אין מה לקבוע איתי כי "חנן הלך להתאמן..." רצה הגורל ויום אחד בפארק פגשתי מישהו שעשה דברים מוזרים הוא לימד תנועה שמעולם לא ראיתי ומה גם שהוא הלך במעגל מה שנראה לי בכלל תמהוני ומוזר. אני לא זוכר איך ולמה אבל התפתחה שיחה וממנה שיעור ניסיון עד היום אני מתאמן בבה גוואה ובזכותו ועידודו גם נסעתי לסין להתפתח בזה הלאה.... מה הפואנטה בסיפור הזה? יש הרבה פואנטות ותלוי על מה מסתכלים אבל אם נישאר בנושא השרשור, העניין הוא שמי שרוצה להמשיך להתאמן ....פשוט מתאמן, כל השאר הם תירוצים
אין כאן את השיטה...... זה לא מה שלמדתי...... זה לא כמו אצלנו ..... וכו'....וכו'.... עבורי וכמו שאמרתי פעם היו שתי גורמים: 1. הרצון להמשיך להתאמן. 2. מציאת המורה שלי. ששניהם היו והינם מורים מדהימים הן מבחינת יכולתם והן באישיותם, תמכו ודחפו ועדיין דוחפים ללא לאות. תודה רבה להם!!! חנן

הרבה מלים, מעט תשובה

מה שאני יודע על וואנג שו-צ'ין, בא בעיקר מהמקור הזה. עד שכתבת על זה כאן, לא שמעתי דבר על שוואנג שו-צ'ין נשלח מטאי-פה לטאי-צ'ונג מאיזו שהיא סיבה. לא שמעתי את הסיפור הזה, לא מהמורה שלי ולא מוונג פו-לאי, רק ממך. אתה טוען שאצלנו משקרים על וואנג שו-צ'ין, מענין שאת השקר הזה מעולם לא שמעתי ב-15 שנים שאני לומד את השיטה הזו. יותר מזה, אני לא רואה שום קשר בין מה שסיפרת על וואנג שו-צ'ין לנקודה הבסיסית עליה דיברנו - לימוד אצל יותר ממורה אחד. לגבי לימוד שיטה אחרת - קרא שוב את מה שכתבתי, גם לבני וגם ל-angeleyes. האם בנקודה כלשהי המלצתי להם לא ללמוד שיטה אחרת? האם מישהו מהם סיפר שהמורים במרכז אמרו להם לא ללמוד שיטה אחרת? כששאלתי את יחיאל ניר על זה, הוא ענה לי (ועד כמה שאני יודע, זו "תשובת בית-הספר" עד היום): תלמד מה שאתה רוצה, רק תפריד בין הדברים השונים שאתה לומד - אל תכניס טאי-צ'י לשיטה אחרת, ואל תכניס שיטה אחרת לטאי-צ'י. מתישהו לא תוכל להימנע מזה, אבל נסה לקיים את ההפרדה ככל שתוכל." אתה רואה כאן המלצה לא להתאמן בשיטה אחרת? לגבי גל גרוסמן, אני היכרתי אותו, אתה לא. אני דיברתי עם אימו, אתה לא. אתה טועה. הוא למד בקנדה אצל מורה עם גישה שאותה הוא לא מצא בארץ, והעדיף לא להתאמן בצורה ש(לדעתו) היתה "מלכלכת" את מה שלמד קודם. הבאתי את סיפורו כדי להראות שיש כל מיני סיבות לאדם להפסיק להתאמן, חלקן יכולות להיראות לנו בלתי-מובנות כי איננו עומדים במקומו. חנן, משהו במרכז דורך לך על איזו יבלת. למרות ההכחשות שלך, שוב ושוב אתה קופץ דוקא כשמדובר במרכז, ולא כשמדובר על אחרים. שוב ושוב מראים לך שאתה טועה, ואתה ממשיך. זו היבלת שלך, לא שלנו.

fa jing

New member
דויד.....הפעם אני ממש לא אגרר

לעניין הזה.... מוזר שתמיד אתה לוקח הכל בצורה אישית. קרא את הודעתך!!! האם טענתי שמישהו שיקר לך? האם אמרתי שניר שיקר? שוואנג שיקר? האם אמרתי שאתה לא המלצת למישהו ללמוד שיטה אחרת? דויד הפרד בין הרגש לרציונאל!!!! למען האמת כתבתי הודעה ארוכה שתענה לך....אבל למה לי? אני ממש לא בעניין של ויכוחים אישיים מה עוד שלא יצא לי להכיר אותך אז ממש יהיה טיפשי להתווכח איתך. יבלת????? נו טוב על זה באמת אין לי מה להגיב

angeleyes

New member
אנא זיכרו את הנזיר שעזר לבחורה

לחצות את הנהר... חנן, רציתי להגיד לך משהו: לפני שהגעתי לסין, ז"א לפני יותר משנה, כל מה שידעתי עליך היה ממה שכתבת בפורום. באותה תקופה, לפחות, אכן "היה לך משהו" נגד המרכז, לדעתי. אני שמח מאוד לכתוב כאן שלדעתי במובן המסוים הזה התבגרת, לפחות בעיניי, ואני אכן חושב שאתה הרבה יותר הוגן ופתוח בנושא זה. דוד, לדעתי, יכול להיות שאולי יש לך משקעים ממה שחנן (לא אני, ז"א) כתב כאן בעבר. יכול להיות שהיתה לו יבלת ונעלמה? לענייננו: חנן, אני מעולם לא שמעתי את הסיפור על המעבר של וואנג שו ג'ין בתוך טיוואן, גם לא ממך כשהיית כאן. הפעם הראשונה שקראתי על כך היתה לפני מספר ימים, בהודעה שלך. האם תוכל לספר לנו עם מי דיברת על הנושא הזה? מי בדיוק סיפר את הסיפור הראשון, ומי את השני? האם מדובר על ישראלים, סינים או טיוואנים? תודה לשניכם, אני מקווה שתקחו את כל העסק קצת יותר בקלות
חג שמח.

למעלה