מה קרה לי

nitzano

New member
My point

What you practice is a combination of three arts : Xingyiquan , Baguazhang , Taijiquan . The three were never a 'system' .If Wangshujin didn't add the three it only means that someone else added them . I got the feeling that some members in the Mercaz think against combining Gong-fu from other arts : אז אם הדרך שלי נבחרה, והמורים שלי טובים, אז מה אני אחפש אצל מורים אחרים ? אני לא מרגיש שחסר לי משהוא, וככל שהוותק שלי גדל ואני מתוודא ליותר דברים בשיטה התחושה הזו גדלה. אין לי צורך לשלב שיטות. My point is : If One can't practice with his 'Best ever most perfect teacher in the world' because he is not in the same country ,and he can find a good teacher of another art with a different Gong-fu .One can study something new and gain a lot . I can't see any problem in practicing a certain gong-fu you don't have in your art . I don't think practicing Yiquan or Wu style taijiquan will interfere with your own style . Some martial art teacher in China explored china just to learn more from other styles .​

angeleyes

New member
מהי שיטה

אנחנו נכנסים כאן לאזור לא בדיוק ממופה. בכל אופן, אני לא מתכוון להגדיר עכשיו מהי שיטה, ו-אאל"ט כבר היה כאן דיון מאוד ארוך בנושא. בקשר לשתי הטענות האחרות במה שכתבת - אני בהחלט מסכים שאפשר ללמוד מכל אדם, ואני כבר בכלל לא מדבר רק על אמנויות לחימה. בקשר להפרעת אימון מסוים לאימון אחר, האם אתה חושב שאם אתחיל היום להתאמן באגרוף תאילנדי (אני מקצין, בכוונה) לא יגדל מספר התיקונים שאצטרך לקבל בפעם הבאה שאראה את המורה שלי פי כמה, מאשר אם אלמד למשל, אי צו'אן?

nitzano

New member
ללמוד טכניקה

זה בדיוק ההבדל בין ללמוד גונג-פו ללמוד טכניקה ! טכניקה שונה ,תשריש הרגלים 'רעים' בין שיטות שונות . גונג פו שונה לא יפריע בין שיטות שונות .אם תלמד את מראה התנועה של אי צ'ואן או תלמד את התוכן (גונג פו) התוצאה תהיה שונה . לדעתי הגונג פו של אי צ'ואן לא רק שלא יפריע אלא גם יועיל .

angeleyes

New member
עכשיו אני מבולבל

א. אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון כשאתה משתמש במושג גונג פו? ב. אני הבאתי את אי צ'ואן כדוגמה לשיטה הרבה יותר קרובה לשיטה שלי לעומת אגרוף תאילנדי, ולא להיפך. האם בעצם הסכמת עימי?

nitzano

New member
גונג פו = יכולת .

לדעתי היא חסרת צורה .לדוגמא :גמישות שרירים ,קואורדינציה ,תנועה אחידה ,רפלקסים ....... אינני מסכים עם הדימוי ל Mui tai מכיוון ,שלדעתי גם לוחם טאי ג'י אמור לנוע חיצונית ולמראית עין כמו לוחם Mui tai . אינני סבור שלוחם שינג אי צריך לעמוד בסאן טי בזמן קרב ,כמו שלוחם בה גואה לא צריך ללכת במעגל סביב יריבו עם הטית הגוף אליו . כל התרגולים נועדו לרכישת יכולת .לדוגמא: 5 הפאזות של שינג אי הינן תרגול לכוחות שונים ולא טכניקות התקפה והגנה .

angeleyes

New member
לא הבנתי למה לא הסכמת עם הדימוי

הרי לא כתבתי "אם אתאמן כמו שנראה אגרוף תאילנדי" אלא "אם אתאמן באגרוף תאילנדי", כלומר, את אותם אימונים. גם אם לוחם טאי צ'י לדעתך אמור להראות כשם שנראה לוחם מואי תאי (ואני לא בטוח שאני מסכים במאה אחוז) אני עדיין מאמין שאופן התנועה שלו יהיה שונה. דוגמה קטנה היא משהו שדוד כפרי כתב פעם לאחר אימון שעבר בשיטה שונה (באימון פורום אאל"ט): הראו לו שבאגרוף תאילנדי סופגים ברכיה כאשר היד צמודה לגוף, והוא מצא שבשבילו זה עובד יותר טוב כשהיד מוחזקת במרחק מהגוף, תוף כדי שמירה על "מבנה", משהו שכנראה מגיע מאומנויות סיניות ולא תאילנדיות. דוד, אולי אתה זוכר את מה שכתבת ותוכל לעזור בהסבר?

היה מדובר על החזקת פדים בהם בעטו

לואו-קיקים, בשיעור איגרוף תאילנדי. אמרו לנו להצמיד את הפדים לגוף, ואני ניסיתי כמה אפשרויות ובסוף ראיתי שיותר נוח לי לקער את החזה ולהרחיק ממני את הפד, וכך יותר קל לי לספוג את הבעיטות. לא ניסיתי את זה בלי פד.

fa jing

New member
אז שוב פעם הכל או כלום

זו הנק' שאינה ברורה לי!!! מדוע ישנם כאלו המעדיפים לא להתאמן כלל אם זו אינה השיטה שלהם. טאי צ'י הוא טאי צ'י (בתנאי שעושים אותו נכון) התנועות שונות קצת הסדרות שונות בהרבה אבל העקרונות הם שם העקרונות הם זהים ואנו מתאמנים על העקרונות ולא על התנועות אחרי הכל זה מה שעושה אותנו לאמינ לחימה מאשר סתם לוחמים. לכן עדיין לא ברורה לי הנ'ק של העדפה לא להתאמן כלל.....ועד כמה שזה נשמע מופרך להרבה לטאי ג'י בה גוואה ושינג אי עקרונות דומים ואני אף אומר גם זהים ב-95% כש5% תלויים באבבולוציה והבנת האמנות האופן סובייקטיבי. חנן

חנן, אל איזו הודעה אתה מתייחס כאן?

המרחק בין ההודעות גדול מדי לראות את זה על המסך.

להודעה של חנן

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=30980880 בכל מקרה, לא זכור לי שלמי מתלמידי המרכז נאמר אי פעם שלא לתאמן במקום אחר. נכון, שמעתי ממורים מסוימים לפעמים זלזול באמנויות אחרות, אך מכאן ועד המלצה שלא להתאמן המרחק גדול. להיפך, מכל הפגישות עם ניר קיבלתי רושם ברור כי הוא מעדיף שאתאמן במשהו, אפילו אם לא בשיטה, מאשר שלא אתאמן כלל. השאלה היא בין השאר של חלוקת זמן וסדרי עדיפויות. אם אני רוצה להגיע לביתי, ואני יודע שהמסע אליו בקו ישר ייקח 87 שנים, האם יש טעם או רצוי להתחיל לחקור ולהתבונן בכל פינת חמד בצדי הדרך, עם הידיעה הברורה שכל עיכוב כזה מאריך את הדרך הביתה?* *לתוהים - לא התייחסתי לאמנויות לחימה כלל. זו תהיה שעלתה בעקבות צפיית יתר בסדרה וויאג'ר מבית היוצר של סטארטרק.

orii

New member
"טאי צ'י" זה זו רק מסגרת נטולת תוכן

מההכרות שלי עם לא מעט מורים ותלמידי טאי צ'י בארץ, יש הבדלים אדירים בין שיטות ומורים. המסגרת דומה התכנים שונים לגמרי. לא כל מורה שונה מכל מורה אולם יש טווח רחב מאוד של פירושים לקלאסיקות של הטאי צ'י. ההבדל בין השיטות הוא כזה שתלמיד וותיק מאוד באאת נמצא ברמה אפס בשניה. קל לבדוק את זה. אני חושב שיש שיטות שניתן בקלות לשלב וכאלו שלא.

fa jing

New member
ברמת העקרון כולם דומות.

תנועה מלאה כוונה מלאה כתפיים שמוטות בית חזה מעוגל מותן ישובה ושקועה....וכן הלאה......

orii

New member
אבל בתכלס לא.

וזה מה שקובע. יש דרכים שונות מאוד ליישם את אותם העקרונות. והדרכים האלו קובעות אם אתה נוסע בקורקינט או בפונטיאק ואם אתה נוסע לתל אביב או לבאר שבע.

fa jing

New member
אורי תפתח את הקלאסיקות של

הטאי ג'י הבה גוואה והשינג אי ותמצא אצל כולם ללא יוצא מן הכלל את השירים!!! השירים הם אלו המציגים את עקרונות השיטה ואתה יודע מה תגלה? ש95% מהשירים הם זהים אני לא אומר דומים אני אומר זהים!!!! אתה יודע למה? לא בכדי, מכיוון שכולם מקורם מהשירים של השינג אי אני לא יודע למה דווקא מהשינג אי ייתכן כי היא הוותיקה מבין אמנויות אלו או בגלל שפשוט שם העלו זאת על הכתב קודם, אבל מה שיפה הוא שהם זהים. שאר 5% אלו השירים שאנשים מכל שיטה הכניסו מאוחר יותר. כל אחד אכן עושה זאת אחרת ומה שהוא מכניס פנימה שונה בהתאם להבנתו ותרגולו אבל במבט גלובלי השיטות מבחינת העקרונות כמעט זהות, אולי אחד נשען קצת יותר קדימה והשני לא, אולי אחד חושב על X והשני על Y אבל בעקרון העקרונות זהים. אני אולי אשמע יהיר הפעם אבל בכתבים סיניים זה פשוט הרבה יותר בולט לעין ולכן קשה לפרט זאת כאן.

nitzano

New member
גם השינג אי

מסתמך על כתבים אחרים ,שלא מעט א"ל הושפעו מהם .

למעלה