מה קרה לי

angeleyes

New member
מה קרה לי

קודם כל, תודה לחנן (fa jing) שהזמין אותי לדיון בפורום. כבר הרבה זמן שלא כתבתי כאן, אם כי מדי פעם קראתי. חנן הביא אותי כדוגמה לתלמיד שלמד בישראל, במרכז הישראלי לטאי צ'י, עבר לגור בסין, והפסיק להתאמן - גם לא בשיטה אחרת. ראשית, אני רוצה לציין, שהמעבר שלי לסין היה שינוי מאוד משמעותי בחיי. באופן כללי הפסקתי לעבוד במחשבים, הפסקתי גם את לימודי התואר שלי, ועברתי לגור, בפעם הראשונה בחיי, בעצם, לבד (לפני כן גרתי עם ההורים) ועוד במדינה בעלת תרבות שונה מאוד מהתרבות שבה גדלתי. שנית, העובדה שמאז שאני בסין אני מתקשה להתאמן במסודר (צריך להודות, רוב הזמן לא התאמנתי מסודר, מלבד שתי תקופות, ואפילו כרגע אני לא מתאמן) כשורה במישרין גם לאופיי האישי, משום שאפילו בישראל כשהייתי מתאמן פעמיים בשבוע במרכז ועוד פעם בפארק הירקון, הייתי נאבק קשות בעצמי ע"מ לקיים אימון יומי מסודר. לכן, בעצם, אני חושב שלא צריך לקחת אותי כדוגמה המראה על הכלל, לא כתלמיד של המרכז, ולא כמישהו שלמד אומנות לחימה ועבר להתגורר במקום אחר. צריך להוסיף גם, שמאז שאני כאן, ביקרתי חמש-שש פעמים בישראל, בכל פעם כזו הגעתי לשיעורים במרכז, כאשר אחת הפעמים היתה בעצם חודשיים שגרתי בישראל ואז גם היה הגשקו השנתי (שבוע אימונים) האחרון של המרכז, ונכחתי בו מתחילתו ועד סופו (ותודה לסארס). לכן, "מעבר" לשיטה אחרת הוא לא רלוונטי מבחינתי. אני רואה את עצמי כתלמיד של המרכז ושל המורים שלמדתי מהם. אני לא רוצה לאבד את החומר שלמדתי (בדגש על עקרונות) ואני מקווה שכבר בשבוע הבא אוכל לקרוא את הפוסט הזה ולחייך לעצמי שהתחלתי אימון מסודר מחדש. בקשר לשיטות בסין, בעצם, "בנוסף" לשיטה שאני שייך אליה, בהתחלה מה שהניע אותי היה ששני אנשים חשובים מאוד בשיטה אמרו לי כששאלתי, שאין מה לחפש בסין. זו קביעה קצת בעייתית מבחינתי כיום, ואני מניח שבעצם היא מתייחסת רק לאותם מורים שהם פגשו כשביקרו בבייג'ינג. לכן, אם אני אמצא מורה שיתאים לי בייג'ינג, אכן אלך ללמוד ממנו. בקשר לשהות בחו"ל אדם שיש לי הזכות שיחשיב אותי כתלמיד שלו, נתן לי דוגמה אישית בנושא. הוא בילה שש שנים בארץ זרה בה היה היחיד מהשיטה. במשך תקופה זו היה מבקר בארץ בתכיפות קטנה משאני עשיתי עד עכשיו, והוא לא הפסיק להתאמן על מה שידע, ואפילו היתה לו קבוצה שם. כשחזר לישראל המשיך להתאמן בשיטה והיום הוא אחד הבכירים בביה"ס. אשמח לקבל תגובות, ואני מבקש סליחה מראש, אם לא כתבתי ברור, אני אחרי לילה קצר בשינה שלאחריו נסענו לטיול באתר של החומה הגדולה. חנן.

angeleyes

New member
אני מקווה שהתודה מתייחסת

לווידוי שלי (האמת? לא היה קל) ולא לעובדה ששמתי כאן פוסט. בכל אופן, תודה שקראת.

WhiteBear

New member
תודה על התגובה

ובניפרד, ובכלל:

Tonjin

New member
אני רוצה להאמין שהמשפט

"שאין מה לחפש בסין" הוא דוגמא לרשת של המלכודות והאי-הבנות שאנחנו קוראים לה 'שפה' (יש כמה דוגמאות לזה ממש כאן בשרשור הזה) ושאף אחד מהמורים שלך לא אמר לך את זה ברצינות או בנחרצות כמו שזה, על-פניו, נשמע.... חוץ מזה, להתעסק בא"ל, לגור בסין ולא ללמוד שום-דבר זה קצת כמו לאהוב ג'וני-ווקר ולשתות רק את זה כשאתה גר בסקוטלנד...

angeleyes

New member
נרחיב קצת

בעצם גם אני בעצמי אשם באי דיוק - מפאת קוצר היריעה הוירטואלית, סיכמתי במשפט אחד מה שבעצם היה כמה דקות של שיחה (כמה שיחות, למעשה). לכן, אני מתנצל. אני חושב שהמשפט לא יוחס גם לכל סין, אלא לבייגי'נג, אבל במקרה שלי זה לא כ"כ משנה מאחר ואני גר בבייג'ינג.

nitzano

New member
רק אל תגיד לי שאין מורים טובים

בביג'ינג . 12,000,000 איש בבירה , אני אישית פגשתי אחד ושמעתי על עוד כמה .

angeleyes

New member
אז זהו, שלא אמרתי

לדעתי כבר סיפרתי לך שפגשתי שני מורים שהרשימו אותי. הבעיה עם שניהם היא שהם לא מתאימים לי באופן אישי. בסופו של דבר, הכוונה המקורית ככל הנראה היתה אחת משתיים: א. "אני לא מצאתי מורה טוב בבייג'ינג" כאשר ה"אני" אינו אני, חנן, אלא אותו אדם שביקר פעם בסין ובדק את הנושא. אותו אדם, דרך אגב, הוא טייוואני. ב. אפשרות שניה היא שבעצם הכוונה היתה להגיד לי שעדיף לי להשאר בשיטה. בכל אופן, הבהרתי כבר שמדובר במשפט בעייתי. מאחר ומדובר במשהו שנגזר מהבנתי את שנאמר לי, כנראה שאני הוא הבעייתי. מה שכן, דיי מפריע לי שרוב השיטות שראיתי בבייג'ינג (ושוב, דווקא לא ראיתי הרבה) לא דומות לשיטה שאני למדתי, ואני מעוניין במשהו שיהיה לפחות דומה ככל האפשר, על מנת שלא "אסטה" מהעקרונות המסוימים של השיטה שלי.

nitzano

New member
להצמד לשיטה אחת

השאלה היא מדוע להצמד לשיטה אחת ? אני אישית מצאתי מספר 'גונג- פו' מעניינים אשר אינם קיימים בשינג אי צ'ואן והוספתי אותם לאימוני .לדוגמא :המרפק של בה ג'י צואן . ישנם עוד מספר סוגים אשר בכוונתי ללמוד בעתיד (חלקים משיטות ולא שיטות שלמות ).אינני מתעקש על שמירת סגנוני טהור . למעשה חכמים וטובים ממני כבר הוסיפו לסגנון אספקטים חסרים מבה גואה ג'אנג . עוד 'גונג- פו' מעניינים : פיתול עמוד השידרה בבה גואה ג'אנג . שחרור והצלפת הזרועות בפי גואה ואחד מסגנונות עגור פוג'יאן .

angeleyes

New member
להצמד לשיטה אחת?

אני מצטט ממה שאתה כתבת, "חלקים משיטות ולא שיטות שלמות". אני דיברתי על שיטות שלמות, כמדומני.

crane

New member
לפי מיטב הבנתי

השיטה שלכם לא הייתה נוצרת אם המייסדים שלה היו מתעקשים לא ל"סטות" מהעקרונות שלמדו. אם היה להם את קו המחשבה שלך, הם לא היו מצרפים יחד טאי ג'י, שינג אי ובה גואה.

angeleyes

New member
סליחה, אבל לפי מיטב הבנתי אתה טועה

וואנג שו ג'ין אכן למד ממספר מורים אבל השיטה כשיטה כן מגיעה ממקור מסוים, וממילא לא היו כאן "סטיות" מהעקרונות. אני ממליץ לקרוא שוב את המילה "מהעקרונות". בידידות, חנן

crane

New member
אני מבולבל...

אם הוא למד ממספר מורים, אז מאיפה הגיעה השיטה?

angeleyes

New member
זו שאלה מצוינת

שאני חושש שאני לא מוסמך לענות עליה. יש לי מחשבות בנושא שמבוססות על מידע מסוים, אבל אני לא אתיימר לענות עליה. אולי מישהו מהבכירים בשיטה יוכל לשפוך אור על הנושא.

אני אנסה...

אבל את תקחו זאת כ"תשובת בית-ספר". וואנג שו-צ'ין לא למד מ"מורים טובים", אלא ממאסטרים, עד שנעשה מאסטר. אם הבנתי נכון, המורים שלו ידעו אחד על השני ותיאמו בינהם מה הם מלמדים אותו, ואם שלחו אותו ללמוד אצל מישהו אחר זה היה מתוך ידיעה מה אותו אדם מלמד. רק כשכבר היה מאסטר הוא הכניס את הטאי-צ'י לשיטה; לפני זה זה היה שינג-אי ופה-קואה. וונג פו-לאי למד ממאסטר, עד שנעשה מאסטר. יחיאל ניר מלחי למד ממאסטר, עד שנעשה מאסטר. רק כשכבר היה מאסטר הוא הכניס את שלושת הקאטות של הצ'ין-נה ואת ה-הצ'י דאנקין לשיטה. אם אני אצטרך לבנות מכונית מחלקים שאמצא במוסך, אוי ואבוי למי שייסע בה. אם מכונאי ייצטרך לבנות מכונית מאותם חלקים, סביר שהוא יעשה עבודה הרבה יותר טובה. יכול להיות שאנחנו מבלבלים בין "שיטה" לבין "שושלת". השושלת של המורים של ואנג שו-צ'ין היא ארוכה מאוד: מאסטר שלמד ממאסטר שלמד ממאסטר, לאורך מאות אם לא אלפי שנים. אם מאסטר מחליט לשנות צורת תרגול כדי להעביר "יותר נכון" (לדעתו) את אותו העיקרון, והתלמידים שהוא מעמיד הם מאסטרים בזכות עצמם, אז אפשר לומר שהשושלת נמשכת למרות שה"שיטה" השתנתה. לאורך השנים הופיעו ונעלמו בסין שיטות שונות, שבהן תרגלו לאט; זה לא נקרא טאי-צ'י, אבל היו לזה מאפיינים של טאי-צ'י. כך גם בשיטות אחרות. העקרונות נשמרו, גם אם הצורה השתנתה. ואנג שו-צ'ין ראה בעצמו דור שלישי בשושלת, אבל הדור הראשון של אותה שושלת היה מספר XYZ בשושלת אחרת, וכך הלאה. הידע שנצבר בשושלות האלה, עדין קיים ועדין מועבר אלינו. שוב, זו הדעה שלי, ואני לא הדובר של אף-אחד.

crane

New member
אז...

מה הבעיה להגיד למורה: "אני רוצה ללמוד אצלך. זה מה שלמדתי בישראל- תסתכל ותגיד לי אם יש סתירה בין הדברים או שלימוד אצלך יכול לעזור לי"? ואז יש לך הכוונה של מורה. אם תרצה להמשיך עם הדוגמא שלך- אתה מרכיב את המכונית בפיקוח של מכונאי.

עקרונית זה יכול לעבוד...

מעשית, אני רוצה להרכיב מרצדס אבל המכונאי שמפקח עלי חושב להרכיב קאדילאק. זה נוסע וזה נוסע, אבל זה לא אוטו דבר
אבל תכלס, אם אין לך גישה אל מורה בשיטה שאתה רוצה ללמוד, למד ממורה בשיטה שיש לך גישה אליו. זו דעתי

angeleyes

New member
אז אם כך, אני שואל

באותה אלגוריה (זו המילה?): אם במקור למדתי אצל מכונאי של ביואיק, האם כאשר אני נמצא במדינה אחרת עדיף לי, לדעתכם, ללמוד אצל מכונאי קדילאק או אצל מכונאי של מיצובישי? (ותסלחו לי שאני לא מבין מספיק במכוניות, אז על תתפסו אותי במילה. העקרון בשאלה הוא שקאדילק וביואיק אמורות להיות דומות יותר)

למעלה