מה קורט קוביין אמר על פרל ג'ם?

one pearl

New member
הקטע שאני התייחסתי למה שאנשים כתבו

לפני. על איכות נמוכה מבחינה מוסיקאלית של נירוונה או משהו כזה- משמע לא היו הרבה אקורדים, לא היו סולואיים מסובכים וכאלו. אני השתמשתי בהגדרה שלהם להפריך את מה שהם אמרו, שהדבר היחיד שקובע אם השיר הוא טוב זה מספר האקורדים. דרך אגב, אני ממש לא נעלבת מדעות אחרות/ מנוגדות/ הפוכות לשלי... קשה למצוא בן אדם שחושב כמוני...חחח

brass monkey

New member
או...סוף סוף. אני שמח שיש בינינו

הסכמה... וגם בהרבה שירים של נירוונה מרגישים שהם ממש לא משקיעים (חוץ מדייב התותח!) ... כאילו לא איכפת להם מהשיר...איכפת מהכסף... זה לא כמו תינוק שנולד, זה כמו שטר שהרגע יצא מהכספומט... (למרות שיש גם כאלה שכן טובים אצלם, ואפילו רבים)

one pearl

New member
תאמת, אני לא בטוח מסכימה איתך

בחלק הזה...חח אני לא מכירה מספיק טוב את נירוונה בכי לקבוע את זה עליהם... ככה יש לי את Nevermind אבל לא נמשכתי, אז אני לא מכירה עוד כל כך הרבה שירים שלהם. וממה שאני שמעתי זה לא כאילו חיפוש אחרי כסף. לא יודעת...חח

nany12

New member
יש לי שאלה יותר חשובה

אתה מדרג מוזיקה לפי מספר האקורדים? פרמיטיב

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gifבמקרה ודיברת אליי....

כי אני כתבתי משהו דומה לזה... ולא, אני לא מדרג מוזיקה לפי מספר אקורדים. אבל שיש להקה שמלחינה כל שיר עם אותם 5 אקורדים (כמו שאמרתי, rape me, drain you ו-smells like teen spirit. ואותם אקורדים ל-dumb ו-about a girl באנפלאגד). ושהופכים ללהקה כזאת לאגדה ושאומרים שקוביין הוא המוריסון של ה-90 זה אבסורד.

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gif

ב-Black אולי פחות או יותר גם 5-7 אקורדים כל השיר. אבל בניגוד לנירוונה, שבכל שיר בולטת הריקנות המוזיקאלית (גיטרה, תופים,באס); פרל ב-black ספציפית הוסיפו ת'פסנתר ות'-to to to to to... סבבה, נשמע מטומטם בטח; אבל תורידי ת'פסנתר ות'TO TO TO, וקבלי שיר שמאבד אחושרמוטה מהנפח שלו...

one pearl

New member
לא שהוספת הרקע

העלתה את איכותו המוסיקאלית של השיר, אבל זה חייב היה לעשות משהו ממש מדהים, כי זה אחד השירים הכי טובים ששמעתי...

ved42

New member
זה מזה לא נכון

אולי קורט קובין לא מלחין גדול אבל 1קשה לשיר ולנגן וגם בגלל זה 2הוא בן אדם מאוד מוזיקלי הוא יודע לנגן אל מלא קלים 3הוא כותב ליריקס מדעים גם יותר טוב משל פרל ושל אדי וכמה שאני אוהב את פרל ג'אם נירוונה לוקחים אותם אולי לא מיבחנת נגינה אבל קורט גם שר הרבה יותר מרגש ויפה מאדי

הוד11

New member
זה לא נכון מה שכתבת

הסחבה שקורט קוביין מתעב את פרל ג'אם מקורה אכן במסחריות אך לא של הלהקה עצמה. הסיפור מתחיל באמתע שנות השמונים אז לפני הופעה קטנה בסיאטל עומדת לעלות לבמה להקה בשם גרין ריבר. סולן הלהקה מרק ארם (זה ממאדהאני) רצה לתת כמה כרטיסים בחינם לחבריו אבל הבסיסט ג'ף אמנט רצה להשקיע ביחסי ציבור ונתן את כל הכרטיסים חינם ליחצ"נים. הדבר הוביל לפרישתו של ארם מהלהקה בטענה למסחריות ולסכסוך בינו לבין ג'ף אמנט וסטון גוסארד. חברו הטוב של ארם קורט קוביין נטל חלק בוויכוח והתייצב לצד ארם שהוא מאשים את גוסארד ואמנט ברדיפת בצע. מעט לפני מותו קוביין התפייס עם אדי וודר אבל מעולם לא עם אמנט וגוסארד

הוד11

New member
סיבה*

ואגב קורט קוביין היה אחלה מוזיקאי, בכלל לא 4 אקורדים ושירים על מוות. הוא ידע ליצור שירים שעד היום נשמעים רלוונטים (IN BLOOM למשל) וגם נשמעים נהדר.

everynormal

New member
וואלה??

לא שמעתי על הקטע של הסכסוך הזה אף פעם. מעניין דווקא. ונירוונה זה ממש לא רק ארבע אקורדים, ושירים על מוות.יש להם שירים כאלו, אבל זה לא רק מה שהם עשו הם היו הרבה יותר מזה. ההשוואה בין נירוונה לפרל ג'אם באמת מיותרת. כל אחד והטעם שלו. חוץ מזה הם בכלל לא דומים. יותר קל להשוות בין להקות שדומות.

brass monkey

New member
יפה שעלית על זה....אבל עצוב

שרק עכשיו.....זה היה לפני 15 שנים בערך... אחי, אם לא ידעת על זה עד עכשיו - אז תדע שבסוף קורט מת...

Jagged chaos

New member
מה הקשר?....

איזו הערה מטומטמת...מאיפה הבנת שעליתי על זה רק עכשיו, אחרי 15 שנים?..

brass monkey

New member
עזוב אני צוחק...

אני מכבד אותך בזכות העובדה שאתה מכיר את temple of the dog

Jagged chaos

New member
../images/Emo13.gif

עוד משהו מחתרתי טוב שאתה בטח מכיר?.. Mad Season. אלבום אחד ב-1995 בשם Above. סטיילי לין (אליס
), מייק מקריידי (פרל ג'ם גיטרה,כן?) והמתופף של screaming trees. כל השילובים האלה עושים טוב
. אלבום גדול!

brass monkey

New member
האמת

אני אשמח להרבה שמות...בגלל העובדה שלא היה לי אינטרנט במשך שנתיים - לא יכולתי להתקדם מבחינת ידע... אז נתקעתי קצת אחרי temple of the dog... אני אשמח להרבה מאוד מאוד מאוד שמות... (סוף סוף האינטרנט חוזר!!! תן לי יומיים ואני אדע הרבה יותר ממה שאתה יכול לדמיין (בע"ה)!!

למעלה