מה קורט קוביין אמר על פרל ג'ם?

one pearl

New member
אם היית קורא מה שכתבתי בהמשך

היית מבין שאנחנו אומרים אותו הדבר. מה שעושה שיר "טוב" או יצירה "טובה" לא נמדד רק בקריטריונים של "מוסיקה איכותית". רמת המוסיקה היא רק חלק מזה. מכך, המלל יכול להיות קריטריון נוסף, רמת הקליטות של השיר... לא התכוונתי לכך שהשירים של מי מהלהקות הגדולות הם לא טובים יותר מבטהובן, גם הדגשתי שאני מעדיפה בהרבה כל להקת רוק מסכנה על מוסיקה קלאסית- כי פשוט חסר שם משהו. את כל הדברים האלו כתבתי כמובן בהקשר לכך שמישהו ירד על הרמה המוסיקלית של נירוונה, והוכחתי לו שגם לפרל גאם יש נפילות מבחינה "רמה מוסיקלית" אבל זה לא הפך את Black לשיר פחות טוב, להפך, הוא אחד האהובים עלי. כנראה בשאר הקריטריונים הוא פשוט רמה אחת מעל רוב השירים...

Jagged chaos

New member
הנה משהו שיהיה לך טוב לקרוא ../images/Emo3.gif

האנפלאגד של נירוונה מעולה (היחיד שאני אוהב אצלהם). ואם כמה שהוא טוב, הוא מקום 2, כי אין על האנפלאגד של אליס אין צ'יינז
.. שמעתי מלא אנשים שאני אישית מחזיק מהם תותחים בקטע הזה אומרים את זה בנוסף...

הוד11

New member
טוב שמע

אין ספק שהאנפלאגד של אליס מדהים, מבחינתי אפילו יותר ממדהים. הביצועים שם מרגשים כל פעם מחדש והעיבוד האקוסטי עושה רק טוב לשירים של אליס. אבל מבחינתי האנפלאגד של נירוונה טוב ממנו. לא יודע למה אבל יש משהו מיוחד מאוד באנפלאגד של נירוונה שאין בזה של אליס, משהו מעבר לאיכות הביצוע (שהיא נהדרת בשתי ההופעות).

Jagged chaos

New member
קבל תגובה...

דבר אחד שמוריד לי מהאנפלאגד של נירוונה (שהוא מעולה..10 מ10) זה שכל השירים שאני אוהב בו הם קאבר, וכל אלה שפחות שלהם. oh me pleatu the man who sold the world jesus doesn't want me for sunbeam where did you sleep last night והשיר היחיד ששייך לנירוונה שאני ממש אוהב זה dumb... כל השאר הם סבבה, אבל לא חזקים מידי. אליס עשו את זה כל כך טוב

psychoit

New member
אעע

the man who sold the world
(אבל אני יותר אוהבת את המקור. למרות שהרבה אנשים חושבים שהגירסא של נירוונה מתעלה עליו
) jesus doesn't want me for sunbeam
where did you sleep last night

one pearl

New member
העיקרון הוא

שלא כל שיר של פרל גאם הוא יצירת אומנות מבחינה מוסיקלית. יחד עם זאת המוסיקה הפשוטה נשמעת הרבה פעמים יותר ממוסיקה מסובכת ולא מעניינת. תחשבו על זה...

nothingman1

New member
יש לך טעות

ג'ימי הנדריקס המציא אקורד שמשלב מינורי ומז'ורי, וזו הברקה מוזיקלית לא קטנה

one pearl

New member
אני לא ממש מבינה בגיטרה

אבל לפחות בפסנתר מה שאמרת סוטר את חוקי המוסיקה- הרי המינור והמג'ור הם הפכים... ושוב, אני מקווה שהבנתם אותי, בכך שהאיכות "המוסיקלית" היא לא התנאי היחיד להפיכת שיר ל"טוב" יותר או פחות...

nothingman1

New member
בטח שהבנתי...

אבל פעם הבאה לחשוב טוב לפני שמלכלכים על הנדריקס
ובקשר לאקורד-תנגני ביחד תוים דו,מי,סי במול ומי במול...

one pearl

New member
אף אחד לא ליכלך על הנריקס

אבל הוא לא הלחין שום דבר שקרוב לסימפוניות של אומנים קלאסים רבים עד היום, ועם כל הכבוד לחידושיו במוסיקה, איכויות המוסיקה שלו כמה רמות מתחת לאומנים הקלאסים (שוב, לא שאני אומרת שהמוסיקה שלהם טובה יותר!@!!)

brass monkey

New member
בשבילי זה תמיד היה

הגדולים ביותר: מוצארט בטהובן וג'ימי הנדריקס... את רוקיסטית בכלל?!?! ואת דעתי כבר כתבתי לך, ולדעתי גם לא ברמה נמוכה מהם... זה סוגים שונים ואי אפשר להשוות ככה.. (במיוחד בגלל העובדה שבשביל לקבוע בין שניים מי יותר חכם- צריך משהו חכם משניהם בשביל זה....ולעניות דעתי, אף אחד מאיתנו לא מגרד את הג'וק הקטן שמתחת לנעל של כל אלה...)

one pearl

New member
ם רק היית קורא את שאר ההודעות שלי

היית מבין שאני מסכימה איתך במאה אחוז...חחח אני לא מסוגלת להקשיב כמעט לשום יצירה קלאסית יותר מרבע שעה... (רק כדי להבהיר את עצמי...)

brass monkey

New member
האמת שקראתי כל אחת פעמיים...

ויש קצת מחלוקת, מצד אחד את אומרת ש"אין כמו רוק"... מצד שני שהם (שאת לא שומעת אותם בגרוש) יותר טובים... אני מבין למה את מתכוונת אבל לדעתי אין הבדל משמעותי בין הדברים, וכל עוד זה ברמה הגבוהה ביותר... זה אותו דבר בשבילי

one pearl

New member
אולי אני צריכה לעבור קורס על לכתוב

ברור יותר, אבל הכוונה שלי הייתה שלהגדרת שיר כטוב יש עוד קריטריונים חוץ מרמה מוסיקאלית (עדיין חייבת להיותר רמה) ולן אם בטהובן כתב יצירה שהיא יותר "ברמה טובה יותר" מלדוגמה שיר של פינק פלויד, להם יש את המילים, האפקטים, האמימות של השיר ודברים נוספים אחרים שהופכים את השיר שלהם לטוב משלו... הפעם הסברתי את עצמי נכון?...

brass monkey

New member
מצטער...אבל עדיין לא נראה לי

אז אצל פינק פלויד הרמה הגבוהה היא באפקטים וכו'... ועדיין אי אפשר לקבוע מה רמה גבוהה יותר...

one pearl

New member
האפקטים לא קשורים

למה שאתם מגדירים "רמה מוסיקאלית" ולכן, מה שעושה את פינק פלויד זה גם הרמה המוסיקאלית הלא מבוטלת שלהם, אבל בנוסף לכן גם האפקטים והמילים וכו'. יש להם הפסד כנגד בטהובן אולי ברמה מוסיקאלית אבל בגלל דברים אחרים הם אולי טובים יותר

brass monkey

New member
מה את מגדירה רמה מוזיקלית?

ואיך מגדירים את זה?? לדעתי אי אפשר להחליט על זה ככה. לדעתי זו רמה מוזיקלית גם לבחור את האפקט הנכון במקום הנכון... או לשם שינוי לעשות סולו איטי/מהיר... לדוגמא יש גיטריסט של מתית'יהו והוא עושה מעין סולו בו הוא יוצא וחוזר לסולם- דבר מאוד מיוחד בצורה מסוימת- ותמיד עושים את זה גיטריסטים... אבל עדיין הסולו לא משו... למרות שה"רמה המוזיקלית" שלו היא מאוד גבוהה. במילים אחרות נראה לי שהקביעה הזאת "רמה מוזיקלית" זה די בולשיט... ככה אני רואה את זה... (בלי לפגוע כמובן!)

למעלה