יש לך אי דיוקים קשים בנסיון להסביר אמפתיה מהי
את לא חייבת להגיב ויש להניח כמובן שלא תגיבי ,אבל מאד רצוי שתקראי עד הסוף .
אמפתיה היא בשום פנים ואופן איננה "משהו שמרגישים עם הסובל." וגם לא "באמפתיה
רמת ההזדהות עם הסבל גדולה יותר" ציטוט מדברייך . ועוד שטות מבית היוצר שלך :
"ובאופן אישי, אני חושבת שבשני המצבים הרגשיים האלו, לא "האני" נמצא במרכז,
אלא מי שסובל"
אמפתיה היא דבר חיובי ורצוי ואת מתבלבת בינה לבין הזדהות !
הגדרה של אמפתיה על פי דניאל גולדמן: "אמפתיה היא יכולת לראות ללב הזולת, הנבנית על מודעות עצמית. ככל שאנו פתוחים יותר לרגשותינו, כן אנו מיומנים יותר בקריאת תחושות זולתנו. האמפתיה ניכרת ביכולת לאמץ פרספקטיבה של אדם אחר ובהאזנה לדבריו. "
באמפתיה קיימים גורמים רגשיים וקוגניטיביים :
המרכיב הקוגניטיבי: הבנת המתרחש בלבו של הזולת ע"י חשיבה הגיונית.
המרכיב הרגשי: השתתפות ברגשות הזולת, דאגה ורצון לעשות משהו למענו.
אחד המאפיינים של אדם בריא בנפשו היא היכולת לחוש אמפתיה גם במצבים של קושי (אני יכול לכעוס על הזולת ויחד עם זאת להבין את מצבו). כדי לרכוש יכולת זו יש לפתח הבנה רגשית. ההבנה הרגשית, שבבסיס האמפתיה היא זו שמאפשרת להבין סיבה ותוצאה של רגשות
והיא תבוא לידי ביטוי בצורה החיובית הבאה:
יש שלב נפרד של התבוננות מהצד
נשמר ייחודו של כל צד
הכניסה לנעלי הזולת היא רק שלב בתהליך
ההפרדה בין האני לזולתו הכרחית, ומהווה תנאי לכך, שניתן יהיה לסייע לזולת בהתאם לצרכיו.
כאשר האמפתיה הופכת להזדהות (או סימפטיה)הפעולה תשתנה
ובטוייה השלילי יהיה כך:
אין שלב ביניים בין ההאזנה להבנה
אין הפרדה בין המקשיב לבין הזולת
קולטים וקשובים לחוויית הזולת כל העת
המזדהה "כלוא" בנעלי זולתו - הם מתמזגים לאחד
לסיכום: אמפתיה היא היכולת להאזין לזולת מבלי לאבד את הגבולות ביניהם ובמקביל היא גם בוחנת את הדברים מזווית המציאות של הדובר עפ"י קני המידה והתפיסה שלו. פעולת הגומלין שלנו עם הווייתו של הזולת מעוררת בנו משהו מוכר, ולפיכך מתחדדת הבנתנו לרגשות הזולת.
אז נכון שאני תוקפנית מעוררת גועל בעינייך (כמובן שלא בעיניי) אבל נשאלת השאלה למה את מתעסקת בזוטות ולא בעיקר?
והעיקר הוא לא "אני" אלא הבחורה "האומללה" "המשוועת לעזרה" שמשום מה אפילו לא התייחסת אליה באופן אישי אפילו לא בקטנה!
אז קדימה, צדיקה , תגלי אמפתיה משולבת בסימפטיה ותושיטי לה יד לעזרה פחחחחח
ואם את רוצה להחכים אז קחי טיפ ממני ברוב אדיבותי למרות שלא מגיע לך ותרכשי את הספר :נוירוני המראה " ואולי תקבלי מושג רחב על מהות האמפתיה ומה מקורותיה .
ותזדרזי כי שבוע הספר מסתיים בסוף השבוע.