מה עליי לעשות?

קארניו

New member
למען הסר ספק

וחשוב לי לציין
שאין לי מושג מה כתב לך אייסמן כי אינני נכנסת לתגובות שלו , לא קוראת אותן וגם לא מגיבה עליהן .
כך שאין לי מושג על מה הלנת שאני מעתיקה ממנו.
אני מקווה שאת מאמינה לי ואם לא , אז לא .

Ricca

New member
לא מאמינה לך בכלל.

1. אני לא מאמינה שמישהו חוץ מאיסמן טורח לשנן ולזכור את הפוסטים שלי מהעבר.

2. אני לא חושבת שזה מקרי ששבע דקות בגן עדן אחרי שהוא העלה ציטוט משרשור אחר ובנושא אחר, החלטת להשתמש בו כדי להעביר נקודה.

קארניו

New member
את לא חייבת להאמין

שלא נכנסתי ולא קראתי את הקישור שהוא הביא אודותייך .
יתרה מזו, אני מעולם לא נטלתי לעצמי את זכות הבכורה מאחרים מאף אחד וגם לא השתמשתי
בזכויות יוצרים של אחרים וניכסתי אותם לעצמי .

חבל שאין לי דרך להוכיח את זה חוץ מאשר המילה שלי
אבל את באמת לא חייבת
להאמין .

christina101

New member
בטח העבר שלך מאוד מזהיר

וואוו את כזאת חכמה! איך פיתאום ניזכרת בדיוק בסיפור שלה מהקישור של אייסמן,ממש צירוף מקרים! צריך לתקוע אותך במוזיאון.

קארניו

New member
לא רק שאת טפשה את גם חצופה !

את כאן יומיים ורבע ואילו אני בפורום הזה יותר משנה כך שאני מכירה את הנפשות הפועלות
ואת הסיפורים שהם פולטים הרבה יותר טוב ממה שאת חושבת
ולכן אינני זקוקה לתזכורות או לקישורים שמביאים אחרים .

christina101

New member
אסקי\קארניו

אני כאן יומיים,אבל אני קוראת בפורום הזה כמה שנים. ככה שגם אני מכירה את הנפשות הפועלות. ובכל זאת,כמה עצוב לי עלייך. את בת 36 תתבגרי

קארניו

New member
זה בדיוק כמו שאגיד שאת ועומדת =ישות אחת

שתיכן חיילות ממושמעות של מפלצת שהגתה את הרעיון ההזוי שאסקי ואני (וקודם לכן היא גם
הוסיפה למשוואה את רוני חן ) היא דמות אחת . ואתן אימצתן לכן את דרך המחשבה שלה.

בנוסף, שתיכן מתנהגות כלפיי בדיוק באותו אופן , שפה דומה , הופעתן לראשונה בפורום באותו יום
ואין תגובה אחת שלי ששתיכן לא מתייחסות אליה ומעירות ותוקפות אותה . נוצר הרושם שרק
אני מעניינת אתכן ורק בשבילי אתן נכנסות הנה!

אז כל הסימנים מראים שיש לנו דמות אחת , קרי, כריסטיאנה ועומדת!

christina101

New member
ובואי נאמר שאת צודקת

אני עומדת ועומדת אני.זה עדיין לא סותר את העובדה שאת ואסקי7 אותה דמות,וקשה לי להאמין שאנשים לא מבחינים בזה.אולי אם היית קצת יותר פיכחית היית יודעת איך לעשות את זה בצורה עדינה ולא מורגשת,אבל זה לא מה שקורה בפועל.בפועל את שולפת את אסקי7 בדיוק באותו רגע שאת צריכה תגבורת וככה את חושפת פעם אחרי פעם שאת היא.קשה לי להאמין שיש מישהי שלא מכירה אותך באופן אישי ומתנהגת כמו חיילת,כמו שקראת לי,ולא סתם חיילת.הלוואי על כל אחד חייל כזה נחמד וחסר חיים שכל פעם שמישהו רק מתחיל לדבר איתי פתאום יופיע ויתחיל להילחם לצידי באהבה ונאמנות אין קיץ עד זוב דם התוקף הרשע.איזה אינטרס יש לה?למה היא מאוהבת בך עד עמקי נשמתה,שהיא מוכנה להילחם בשבילך את כל המלחמות,כשאת הרוב המוחץ שלהן את מייצרת בעצמך????? תעני לי על השאלה הזאת בלי להתשתמש באסקי7 נראה אותך

Aski7

New member
את פוחדת

היא דווקא תשתמש באסקי 7
זבובית זו תגובתי האחרונה אליך טוב?
אני מכירה את קארניו מאוד טוב בחיים בכלל יודעת את שמה איפה היא גרה מה היא עושה בחיים : היא חברה שלי!!!
אני יודעת שהמוח היבש והרדוד שלך לא עשה 1+1 בכיוון הזה.
אבל אני אניח לך להיות קולומבוס (עאלק) ולגלות לנו את הודו
אני הייתי מתייעלת במקומך אבל אם את רוצה להמשיך לבזבז את מעט התגובות הרדודות בלהתקרצץ אז את מוזמנת להמשיך.
ותביני מי נהיה לאט לאט כאב ראש צפוי בפורום הזה.

nowonder

New member
בדיוק הפוך,

אמפתיה היא משהו שמרגישים עם הסובל.
סימפתיה היא משהו מרגישים עבור הסובל.
באמפתיה רמת ההזדהות עם הסבל גדולה יותר ויש מי שחושב שהמרכיב הקוגנטיבי בהבנת הסבל מצומצם יותר.

ובאופן אישי, אני חושבת שבשני המצבים הרגשיים האלו, לא "האני" נמצא במרכז, אלא מי שסובל. ושראוי שיהיה יותר משניהם בעולם הזה.

אבל אני מתרשמת מאיך שסחפת ככה אחריך. אתה צריך לשקול הנהגה של מרי.

ואגב, לא צריך להרגיש אמפתיה (או סימפתיה) כלפי הקורבן, כדי להגעל מהתנהגות של תוקפן.

I C E M A N 7

New member
פאק, את צודקת!

ואני מתכוון ל"צודקת" האמיתית :)

אכן בלבלתי את היוצרות ואת המוח.
הסימפתיה היא האחות החסודה והנעלה של האמפתיה הרגשנית והטיפשונת.
אני מקווה שאת אמפתית לחרא של בנאדם שאפילו לא מסוגל לזכור את הגדרותיהן של תחושות הזרות לו כל כך.

אולם בכל זאת נותרה בינינו מחלוקת:
באמפתיה "האני" הוא במרכז, כי ההזדהות עם מצבו של הסובל נובעת מההזדהות עם סבלי.

קארניו

New member
יש לך אי דיוקים קשים בנסיון להסביר אמפתיה מהי

את לא חייבת להגיב ויש להניח כמובן שלא תגיבי ,אבל מאד רצוי שתקראי עד הסוף .

אמפתיה היא בשום פנים ואופן איננה "משהו שמרגישים עם הסובל." וגם לא "באמפתיה
רמת ההזדהות עם הסבל גדולה יותר" ציטוט מדברייך . ועוד שטות מבית היוצר שלך :
"ובאופן אישי, אני חושבת שבשני המצבים הרגשיים האלו, לא "האני" נמצא במרכז,
אלא מי שסובל"

אמפתיה היא דבר חיובי ורצוי ואת מתבלבת בינה לבין הזדהות !

הגדרה של אמפתיה על פי דניאל גולדמן: "אמפתיה היא יכולת לראות ללב הזולת, הנבנית על מודעות עצמית. ככל שאנו פתוחים יותר לרגשותינו, כן אנו מיומנים יותר בקריאת תחושות זולתנו. האמפתיה ניכרת ביכולת לאמץ פרספקטיבה של אדם אחר ובהאזנה לדבריו. "

באמפתיה קיימים גורמים רגשיים וקוגניטיביים :
המרכיב הקוגניטיבי: הבנת המתרחש בלבו של הזולת ע"י חשיבה הגיונית.
המרכיב הרגשי: השתתפות ברגשות הזולת, דאגה ורצון לעשות משהו למענו.

אחד המאפיינים של אדם בריא בנפשו היא היכולת לחוש אמפתיה גם במצבים של קושי (אני יכול לכעוס על הזולת ויחד עם זאת להבין את מצבו). כדי לרכוש יכולת זו יש לפתח הבנה רגשית. ההבנה הרגשית, שבבסיס האמפתיה היא זו שמאפשרת להבין סיבה ותוצאה של רגשות

והיא תבוא לידי ביטוי בצורה החיובית הבאה:
יש שלב נפרד של התבוננות מהצד
נשמר ייחודו של כל צד
הכניסה לנעלי הזולת היא רק שלב בתהליך
ההפרדה בין האני לזולתו הכרחית, ומהווה תנאי לכך, שניתן יהיה לסייע לזולת בהתאם לצרכיו.

כאשר האמפתיה הופכת להזדהות (או סימפטיה)הפעולה תשתנה
ובטוייה השלילי יהיה כך:
אין שלב ביניים בין ההאזנה להבנה
אין הפרדה בין המקשיב לבין הזולת
קולטים וקשובים לחוויית הזולת כל העת
המזדהה "כלוא" בנעלי זולתו - הם מתמזגים לאחד

לסיכום: אמפתיה היא היכולת להאזין לזולת מבלי לאבד את הגבולות ביניהם ובמקביל היא גם בוחנת את הדברים מזווית המציאות של הדובר עפ"י קני המידה והתפיסה שלו. פעולת הגומלין שלנו עם הווייתו של הזולת מעוררת בנו משהו מוכר, ולפיכך מתחדדת הבנתנו לרגשות הזולת.

אז נכון שאני תוקפנית מעוררת גועל בעינייך (כמובן שלא בעיניי) אבל נשאלת השאלה למה את מתעסקת בזוטות ולא בעיקר?
והעיקר הוא לא "אני" אלא הבחורה "האומללה" "המשוועת לעזרה" שמשום מה אפילו לא התייחסת אליה באופן אישי אפילו לא בקטנה!
אז קדימה, צדיקה , תגלי אמפתיה משולבת בסימפטיה ותושיטי לה יד לעזרה פחחחחח

ואם את רוצה להחכים אז קחי טיפ ממני ברוב אדיבותי למרות שלא מגיע לך ותרכשי את הספר :נוירוני המראה " ואולי תקבלי מושג רחב על מהות האמפתיה ומה מקורותיה .
ותזדרזי כי שבוע הספר מסתיים בסוף השבוע.

ChinoShoko

New member
החיים לא פיקניק

גם לי כואב על כל חתול רחוב שאני רואה , אבל החתול של גרושתי עדיין אצלי ולא מתאים לי להביא עוד חתולים. ככה זה מאמי , אי אפשר להציל את כולם

Ricca

New member
ברור שאי אפשר להציל את כולם.

אבל זה לא תירוץ לבעוט בפחתול שמנסה להתחכך בך ברחוב.

ריקה

בישראל יש גיל מינימום לנישואין שכיום עומד על 17 שנים. כדי לחתן קטינה בגיל 16.5 צריכה להיות 'סיבה מיוחדת' קרי הריון או לידה מיחסים בין בני הזוג <לפי הסיפור הרתה אחרי החתונה>. תסכימי שכדי לתת לילדה להתחתן בגיל כזה ללא 'סיבות מיוחדות' צריכים להיות תנאים/ערכים מאוד מסוימים באווירה המשפחתית. אני באופן אישי לא יודעת מה יותר 'נורא' בסיפור - שנתנו לה בכלל להתחתן רגע אחרי שבקעה מהביצה, בעודה תחת אופוטרופסות של הוריה, או שהרתה בלי הכרה ולמעשה נמצאת שלוש שנים במצב הריון כרוני, נטולת שינה, כלים, ובשלות רגשית להתמודד עם כל מה שעובר עליה, או זה שהבעל בהתכתבות שלה קושי מחובר לסיפור ומגיב אמוציונלית להיסטריות שלה. אני שאני יודעת זה שלצעוק תתגרשי!! או תברחי לא בטוח שנבון במצבה.
ילדה שילדה ילדים ויושבת בבית, בלי מקצוע ובלי השכלה, קרי תלויה לחלוטין לפרנסתה/תם בחסדי הוריה ו/או מזונות בעלה <אם תזכה לקבל> תהיה ללא ספק סחורה לוהטת בשוק פנוים פנויות של היום, בו הגברים גם בגיל 35 עוד נבהלים מרעיון של ייצור צווח משלהם, אז של זכר אחר?!

ChinoShoko

New member
אולי אני מיושן

ומה אני מבין בילדים , אבל אם היא נמצאת בחו"ל ואמא שלה בוכה כשהיא מדברת איתה בטלפון כי היא עצובה שהילדה חיה ככה , והילדה טוענת שהוא מכה אותה , אותי לא היה מעניין איך היא תראה בשוק הפנויים פנויות כי לא אני ולא את מכירים את הנסיך שהיא גרה איתו , ואולי יום אחד הוא יכה אותה חזק מדי בטעות ואז היא לא תראה טוב בשום שוק. תכריכים ותולעים מוציאים את הצד המכוער מכל אחד

למעלה