מה עליי לעשות?

קארניו

New member
אסביר לך -

אותה גברת באה מהמקום הפרטי והכואב שלה והזדהתה עם פותחת הפוסט ולכן היא לא
מסוגלת להיות אמפתית
כלפיה . כי להיות אמפתית זה לראות את מצוקת האחר מבלי להזדהות איתו וגם לא לרחם עליו .
כל היופי באמפתיה זה למתוח גבולות ולעשות הפרדה בין "אני" לבין "אתה" ולבחון יחד
פתרונות הולמים מבלי שתהיה לה כל נגיעה אישית .
ברגע שהיא התנפלה עליי היא בעצם שידרה את המצוקה הפרטית שלה ובכך "הסגירה " את
עצמה .
ואם נחזור לפותחת הפוסט , אז היא אינה מתכוונת לשנות ולהשתנות ולכן אין מקום כאן כלל
לאמפתיה ומי שרוצה לשחק במשחק הרחמים מוזמן להשתתף בו בחפץ לב בלעדיי כי אני אישית לא מוכנה לקחת
חלק במשחק הלא יעיל הזה. וגם כמו ששמת לב אין לי שום בעייה לעמוד מול עדר הכבשים
שפועה שטויות ברוב איוולת .

I C E M A N 7

New member
לא רחמים ולא אמפתיה

רובכן מגיבות מתוך סימפטיה.
ומכיוון שאת נקבה
אינטליגנטית, אני משוכנע שאת יודעת מה ההבדל.
אתן מזהות בה משהו מכן.

סימפטיה משעשעת בעיניי כי "האני" נמצא במרכזה, וכי היא לעיתים מתיימרת להיות אחותה החסודה והנעלה - האמפתיה.
ומכיוון שאמפתיה אמיתית היא מוצר כל כך נדיר, אליה יש לי כבוד גדול ואפילו לא קמצוץ של בידור.

Ricca

New member
יש משהו במה שאתה אומר,

אבל אני לא חושבת שיש סתירה בין סימפטיה לאמפתיה כמו שאתה טוען.

בכל מקרה.. אפשר ליעץ לבחורה בלי לבעוט לה בבטן.

וזאת כל האמת.

I C E M A N 7

New member
בוודאי שיש

אמפתיה במקרה הזה היא "איזו אומללות היא בטח מרגישה להיות תקועה במצב הזה", ואילו סימפטיה היא "איזו אומללות אני הייתי מרגישה אם הייתי תקועה במצב הזה".
מבחינתי מדובר בהבדל של שמיים וארץ, כי כאשר סימפטיה מתחפשת לאמפתיה היא בעצם צביעות. לא באמת הכותבת מעניינת אותך, אלא את עצמך (זו הסיבה שגם לא ממש משנה לך אם הפוסט אמיתי).
וצביעות קורעת אותי כל פעם מחדש

Ricca

New member
אני בחיים לא הייתי נתקעת במצב הזה.

בעיקר כי אני כלבה חסרת סבלנות.

בחיים לא הייתי בסיטואציה שאפילו התקרבה לזה..
אז עכשיו שחידדת את מה שאתה אומר, אני די בטוחה שאני חשה אמפתיה.

I C E M A N 7

New member
האומנם?

הסתבכת עכשיו.
זו הצרה של נקבות שאני מחבב. אני זוכר הכול :)

היית נתקעת במצב כזה בנסיבות חיצוניות אחרות.
סימפטיה, מותק. אין פה שום אמפתיה.

I C E M A N 7

New member
אני חושב

שדווקא מקיאטו באה מתוך אמפתיה.
כשאת אמפתית, את מזדהה עם נסיבות הכותב.
מבינה את הקשיים ואת המכשולים.

אני?
אני לא פקטור כי אני לא אמפתי לכותבת.
א. כי אני חרא של בנאדם.
ב. כי יש לי מנה שבועית כל כך קטנה של אמפתיה, שאני מעדיף לברר היטב אם האדם אמיתי/שווה את זה. עניין של יעילות :)

Ricca

New member
אתה חושב שיש דמיון?

אני לא.

אני יכולה גם להסביר, אבל זה אישי מידי בשביל הפורום.

בכל מקרה ההבדל העיקרי זה שאיתו, ממש לא עשיתי ילדים, וגם לא התכוונתי לעשות ילדים בשום שלב. תודה לאל על הפוסטינור!

I C E M A N 7

New member
קחי לך את הסופש

ותבררי עם עצמך אם אין דמיון.
שימי לב גם למי הגבת בלינק ששמתי לך.
גם לה לא היו ילדים

נסיבות חיצוניות, מותק.

ונכון, זה לא לפורום וגם לא בשבילי. אולי תרגיל עצמי בשבילך.
למרות שאני מודה שאני סקרן לשמוע את ההסבר.

Ricca

New member
א-פונטו.

עם מישי בהחלט הזדהיתי. התיאורים שלה הזכירו לי מאוד מה שאני עברתי עם הטמבל.

עם שירה? אין שום דבר מקביל..
אתה יודע, לא כל מע' יחסית בעייתית היא זהה..
.

I C E M A N 7

New member
הסופש כבר הסתיים?

קיבינימט, לא הספקתי כלום

אישה, תני צ'אנס לאונה השמאלית להיכנס לפעולה!
דברים נראים אחרת לגמרי כשזה קורה, ראבק

שיהיה אחלה סופש

Ricca

New member
אני לא בקטע של מודעות עצמית..

זתומרת..
כזו שלא מגיעה בבקבוק וויסקי הכוונה.

Aski7

New member
שלום לך

לא ממש מעניין אותי נושא הויכוח ואם את צודקת או לא ומי כן צודק, סתם בגלל שהזכרתי את זה לפני שבוע ההבדל בין סימפתיה לאמפתיה אני אגיב: אני כן תומכת בדעתו של אייסמן בקשר להבדלים שבין אמפתיה לסימפתיה ושאכן הבעת סימפתיה,
את זה אפשר לראות מהתגובות שלך:
״המציאות שלה מחרידה״- זה ניתוח אישי ודעה אישית מתוך ראייה שלך נטו היא במיוחד לאור הכתוב ולאור סירובה העיקש להתגרש אינה רואה את מציאותה ככזאת. זאת הדרך בה את מפרשת את המציאות שלה, ויכולות להיות נשים רבות דווקא ממוצא קווקזי וערבי שלא יחשיבו מציאות זו למחרידה ובלתי נסבלת..
״זה אומר שהיא צריכה להישאר איתו ולסבול?״ - זה שוב פירוש שלך למציאות והסקת מסקנה שהיא לא צריכה להישאר איתו ולסבול.
וההוכחה החותכת לזה שזו סימפתיה היא: ״ ממש כואב לי הלב על בחורה בת 20 ש..״
זה פרשנויות שלך והמלצות שלך לפי השקפתך והבנתך את החיים ואת מגלה סימפתיה למצבה וכאב גם בלי ממש לחשוב ״ מה אם היתי במקומה״ את מגיבה למצב כפי שהיית מגיבה וחושבת במקומה וזה בדיוק מה שאמפתיה היא לא!!!

אמפתיה כפי שכבר כתבתי דורשת מודעות רגשית מאוד גבוה והכרה שאת מוציאה כרגע את רגשותיך על הנושא ודעתך לגמרי מהתמונה ורואה רק את הבחורה!! בתוך העולם שלה!!! ואת הרצונות שלה ומבינה איך היא מרגישה כשהיא לא רוצה להתגרש בכלל!! את יכולה (בלי להסכים או לא להסכים) להבין בדיוק מה היא מרגישה ובלי שום קשר לזה שאם הית במצבה היית פועלת אחרת.
זה פשוט עזיבת כל הנורמות שלך בצד ולהבין שיש אנשים שסף הסבל הכאב והראיה שלהם את הכאב היא שונה!
אני אגב ממש לא תומכת בדרך חיים שלה אבל ברור לי שהיא התרגלה לחרא שלה. והיא עדיין לא מוכנה לוותר עליו.

אגב עצם זה שהבעת דווקא סימפתיה וכאב למצבה זה לא משהו רע.. וגם לא חייב שהיית במצב דומה בשביל זה (אני עד היום מרגישה המון סימפטיה להמון יצורים כאן) זה המשחק של המוח שלנו מה אם כן היינו במצב הזה??!!!
להרגיש סימפתיה זה מאוד אנושי. וגם נחוץ כדי לנסות לגרום לבנאדם לשנות את דרכו!! מה שהיא לא רוצה לעשות.
וללמוד להביע אמפתיה דורש המון מודעות רגשית ואפילו ריחוק.
הבנה וידיעה של הרגשת הצד השני בלי שום ערבוב נפשי אישי ובלי שום הכנסת דעה אישית וללא שום הזדהות.

רוב האנשים לא יודעים להביע אמפתיה וזה בסדר.
ורוב האנשים מתבלבלים בין השניים.

תוכלי בבקשה

להראות לעם איפה בדיוק "כבר כתבת על אמפטיה ומודעות רגשית גבוהה"?

ובכל מקרה, הסימפוזיון לגבי מה זה היה שם אצל ריקה <ומה שזה לא יהיה זה היה ממקום חיובי> לא יכול לטשטש את העובדה שעם אנטיפתיה לא עוזרים לאנשים בוודאות. הסיפור הוא סיפור, אמיתי או מומצא, וכשמהתוכן עולה מצב של בלבול או חולשה גדולה - לתקוף בגידופים מעיד יותר מכל על קטנותו/ה של המגיב/ה. למי שקצת הלך לאיבוד מרוב דינמיקה חברתית סביב הזנב של עצמו אולי צריך להזכיר את מטרות הפורום, והן לעזור לפונים. אם מישהו לא מעוניין לעזור במקרה זה או אחר - שלא יגיב לכתוב, ההשתתפות בפורום איננה צו 8. אבל כשמישהו בוחר במזיד להתכסח עם הפונים ובוחר בשפה שבאופן וודאי תפגע ברגשותיהם - אין לדבר כזה מקום בשום פורום, ובטח שלא בפורום סיוע

Aski7

New member
יקירתי

אחפש אחורה ואני מבטיחה שאם השרשור לא נמחק אראה לך.

בכל מקרה את במאה אחוז צודקת בשאר הדברים שרשמת ואולי לא הבנת היה בי הצורך אך ורק לחדד את ההבדל בין אמפתיה לסימפוניה ולהסביר מדוע היא הראתה סימפטיה.
מעולם ולהיפך לא אמרתי שהיא הביע או הראתה משהו רע.
וציינתי שאם רוצים ללמד מישהו או לעזור למישהו לשנות סימפטיה כן נחוצה והשקפתינו נחוצה.
אני לא הבעתי את השקפתי בקשר לבחורה יותר מאשר את העובדה שאיני מרחמת עליה, כי אני מרגישה שהיא סתם רוצה לפרוק ולא לשנות., לא תמכתי בגידופים או השפלה או כל סוג תקשורת נחות אחר.
ברור שכוונה של ריקה הייתה טובה. וכך גם דרכה.
אז הירגעי אין צורך להגן עליה מפני שאינה מותקפת על ידי.

ואת יודעת את זה.
סתם כואב לך שאיני תומכת בך כמו כל עבדיך הנאמנים.
ואף שלפעמים אני מסכימה לדעותיך אני לא פעם בזה לנסיונות שלך להשפיל אחרים כי אינם חושבים כמוך או אינם תומכים בך.
ההתנשאות הגלויה שלך על כל אדם שלא חושב כמוך והשתלטנות נטולת כל ניסיון ל״שלום״ או יחסים טובים (זה בסדר את לא חייבת לאף אחד דבר) בכדי לחזק את שמך כמפלצת נראים לי קיצוניים ורעים.
אני ארשה לעצמי לקחת מה שנראה לי ממך (ספר נחמד ״משהו קרה״) ואתעלם ממה שלא.
(התחכמויות ילדותיות והמצאות שאינך מאמינה בהן בעצמך)

מצטערת

שאני לא משלבת אותך/כן במשחקים
ככה זה מפלצות, משחקות רק עם חזקזוקים עם אג'נדה או דעות עצמאיות, כדי שיהיה מעניין וגם הוגן

אבל אם כבר לנסות ולחקות את ההצלחה - את מוכרחה לעמוד על ההבחנות הלא מדי דקות בין חריפות להתלהמות, בין להתווכח עם דעות מנוגדות/אחרות של חברי הפרלמנט או לתקוף אותן כשהן לא פוגעות לטעמי למטרה או לא ענייניות, לבין פשוט להתנפל ולעלוב בפונים שבאים להתייעץ באופן נילוז ופסול או לפטור ביקורת עניינית ב'אתה אידיוט'
.
יש הבדל תהומי ברמה האידאולוגית בין שתי הגישות, ובעוד שהראשונה מייצרת עניין, השנייה - חסימת משתמש <במקומות מתוקנים>.

וגם אם זה מתסכל
, כשאדם בוחר באופן סיסטמי בהתנהלות ירודה שכזו, מבלי שיש באמתחתו פואנטה כלשהי ששווה להתייחס אליה <R.I.P נזק כחול, השם יקום דמך>, הוא לעולם לא יזכה לכבוד או קבלה שלי
.

ואני עדיין מחכה לפוסט האמפתיה

למעלה