כל הפרטים בקשר להכל....
בקשר לגיבוש שייטת - אני אספר ממש בקצרה ואתם פשוט תפעילו את הדמיון ותבכו... הגענו ב-7 בבוקר לחיפה, נוסעים לבסיס של השייטת, מחכים עד 4 אחר הצהריים שלא יהיה יותר מידי חם, יורדים לחוף הים, קורעים לנו את הצורה במשך 3 שעות של תיזוזים, ריצות, זחילות, ספרינטים על החול הרך של הים, ריצה בלתי אפשרית במים, עמידה בזמנים בלתי הגיוניים, שתיית מימיה של ליטר אחד כל חצי שעה גם כשהבטן מתפוצצת ואתה מקיא את הנשמה... ובקיצור עינוי מתמשך! ואז כשאתה בטוח שהכל מסתיים נותנים לך 10 דקות ויוצאים למסע 4 ק"מ פשוטו כמשמעו עם 12 ק"ג על הגב וציוד קבוצתי... שורדים את המסע למרות שפרשו כבר 5 מקבוצה של 16... (כל הגיבוש זה כ-300 אנשים), הולכים "לישון" 20 דק´ ואז מתעוררים עם מים קפואים על הפנים להודיע לך שיוצאים למסע 8 ק"מ... שורדים את המסע, פורשים עוד שישה אנשים ונשארנו חמש... חוזרים לישון שוב חצי שעה ואז עם עלות השחר בסביבות 5 לפנות בוקר כשכולך מוטש וגמור מעירים אותך שוב באכזריות ומודיעים לך שיוצאים למסע נוסף של 10\8 ק"מ.... באמצע המסע לא יכלתי לזוז יותר ואני ועוד אחד פשוט צנחנו על החול בחצי עילפון... אסף אותי ג´יפ, הרופא בדק אותי ואמר לי שהיה לי חום והגוף שלי התמוטט אבל בניגוד ל-190 אנשים אחרים שפרשו או הופרשו הוא אמר לי ולעוד כמה שמגיע לנו גיבוש נוסף מפני שנפלנו על סיבה רפואית... הגיבוש הבא היה ב-19 לחודש בזמן שהייתי בפולין ככה שוויתרתי על הגיבוש, אבל שנה הבאה אני ינסה שוב דרך יום סיירות, אלוואי! המסע לפולין היה מדהים, שאלנו את כל השאלות הקשות וראינו את כל מה שתמיד שמענו עליו... התרגשנו, חלק מאיתנו בכו, צילמנו המון, דיברנו הרבה, עשינו גם הרבה כיף כדי לא להשתגע מהמראות - מסע מומלץ ביותר! שנמשך 9 ימים וחבל שנגמר... ויתורים קלים הם יהודה ושומרון ועזה, אלו שטחים עם רוב ערבי של 3.5 מיליון פלשתינאים ויש הצדקה לבקשה שלהם לקבל שטח זה... ל-250 אלף מתנחלים יש מדינה אוהבת וחמה ול-3.5 מיליון פליטים פלשתינאים אין!