מה נכון בלהסתובב

nofaritrit

New member
אני חושבת שיש לנו רקע דומה

של תרגול רוחני ומודעות. גם אני מחשיבה אוטיזם כמצב תודעה חלופי , לדעתי זאת הסיבה שהוא גם משתנה לכל מיני כיוונים ולא תמיד יציב. זאת אולי הסיבה לקושי ליכולת למדוד אותו או לאבחן אותו גנטית.. כי מי יודע בכלל איפה שוכנת התודעה ומהי תודעה בכלל. סוג של בחירה לא מודעת, בעיני כמו הבחירה הלא מודעת לכניסה למצב של תרדמת שגם היא נחשבת למצב תודעה חלופי וגם בה ישנו עושר גדול ופלאי למרות שמבחוץ נראה כאילו לא קורה דבר. והתקשורת נראית כאילו לא קיימת עם החוץ אבל זה רק למראית עיין כי אנישם במצבי תרדמת מתקשרים כל הזמן רק שהשפה היא אחרת מצורת התקשורת הרגילה מצרפת לך קישור שאני מאוד אוהבת על תרדמת והחיים בתוך המצב הזה.. מבחינתי המון דברים שם מקבילים לאוטיזם , רק שבתרדמת זה נראה יותר קיצוני. הנה קישור1 קישור2 קישור3

תודה

על הקישורים התחלתי להקשיב אבל אני לא יכולה להתרכז כי אני באמצע עבודה בערב בבית אני אכנס לזה שוב, אבל כן ממה שהספקתי לשמוע זה מרתק.

nofaritrit

New member
אולי אם כבר יש לנו מומחה

לריקוד סופי אתה יכול להסביר את העניין הזה של הטיית הראש בבקשה?

abashel13

New member
שווי משקל לרגל השמאלית שהיא הרגל של

ציר הסיבוב... שווי משקל שעוזר לההסתחררות נטולת סחרחורת. ובענייני הילה (אוטיסטית או לא) כשמסובבים את הגוף בכיוון אחד ההילה מסתובבת בכיוון הפוך כששמאלה זה כלפי מטה ונסגר וימינה זה כלפי מעלה ונפתח.... ומעלה מטה כאן זה גם כיוונים וגם תדרים... יש שוני בין זכרים לנקבות בכיוונים ויש שוני גם במיקום בכדור הארץ, צפוני או דרומי... הקיצר איזון קטבים... המקור המוכר לריקוד הזה הוא המסדר הסופי על שם מבלנה שהוא שמו הסופי של המשורר הידוע ג'אליל א-דין רומי ומרכז המסדר נמצא בימים אלה בקוניה שבתורכיה.

nofaritrit

New member
תודה רבה , מרתק

האם הריקוד הוא בעצימת עיניים או שאין לעניין הזה חשיבות?

nofaritrit

New member
תודה, אתמול הבן שלי החליט להתחפש

לסופי/דרוויש ..הכין לעצמו כובע ארוך ובקש שנכין לו גלימה כחולה והתחיל להסתובב. חשבתי שבריקוד שלהם יש תנועה סיבובית כזאת מאוד מדוייקת על ציר אחד ושהבן שלי מסתובב לו ככה די חופשי , נע ונד ומתנדנד ואם בכלל יש משמעות לדיוק הפיזי הזה של הסתובבות בציר או שזה סתם טכניקה לשמירה על שיווי משקל ותו לא. בדיוק כמו שמדיטצייה אפשר לעשות/לא לעשות באלף דרכים שונות. גם אני לא הסתובבתי כילדה כמו סופית וגם עכשיו אין לי טכניקה כזאת כשאני מנסה להסתובב. הנה תמונה (מטושטשת בכוונה ) של הדרוויש שלי

nofaritrit

New member
אין לך מושג איזו השפעה מיטיבה

יש לך על הילד שלי דרכי בשנים האחרונות, תודה רבה על הכל.

nofaritrit

New member
ונראה לי שאני הולכת לנסות

על עצמי עכשיו את שני הכיוונים. תודה.

מודה אתה חכם מדי בשבילי

אבל מאחר ואני חושבת שניתן ללמוד ממכה הרבה ואף לקחתי ממך כמה טיפים בעבר, אז אני קוראת את הדברים שלך שוב ושוב עד שמשהו נקלט. אם תוכל להפשיט לי את הנושא של האוטיזם והאפילפסיה זה יהיה מעולה, פשוט הקטנה יש לה גם אפילפסיה ונקודה זו מעניינת אותי. תודה

למעלה