מה נכון בלהסתובב

nofaritrit

New member
הנה

קישור. כילדה הסתובבתי המון בלי להסתחרר. משהו היה כל כך נכון בזה עבורי. אשמח לשמוע מאסי"ם רעיונות, הארות על התנועה הסיבובית וההשפעה שלה על הבפנים והבחוץ עבורם.

nofaritrit

New member
ממשיכה

קצת על סיבוב הסופי: יש בנו סוד. דבר - מה בפנים נע וסובב. והעולם כלו רק בזכותו של הסחרור הזה סובב. תועה הרגל, והראש סחרחר ומסתובב, למי אכפת, אל תעצור דרויש,, הסתובב. (מתוך הדיוואן - אוסף שירי שמש טבריזי, מאת רומי - תורגם ע"י אלכס פייגן) כשהיינו ילדים כולנו הסתובבנו, כולנו רקדנו ושרנו. גדלנו, וכמו שגדלנו שכחנו. תנשום, וותר על הרצון להיות מרהיב, תרקוד חבר, הסתובב. על חווית הסיבוב מאת רונן יצחקי: הסיבוב הסופי, Whirling, שהוצע על ידי רומי, הוא ריקוד של הודיה והתמזגות. באופן בו אני חווה אותו מתרחשות בו שתי תופעות מרכזיות שהפוכות אולי זו מזו. התופעה הראשונה היא תחושה של עידון - כמעט עד כדי היעלמות, כמו הצטמצמות לכיוון האפס כך שלבסוף מסתובב לו ציר עדין וחסר כל חומריות. התופעה השנייה היא תחושת התעצמות - נוכחות כולית ומלאה, כמו התרחבות שממלאת את כל החלל בכוחות אין סופיים. אין אפשרות לתפוס את התופעה הזאת דרך ההיגיון, מה שכן נחוץ זהו ניסיון. אך גם ניסיון לבדו, ללא אמונה, אינו מספק את החוויה המלאה. במציאות המערבית בכלל והישראלית בפרט אני מוצא את המושג אמונה מעורבב לו בתוך בליל של מושגים דתיים וחילוניים שונים שאין בכוונתי לעשות בהם סדר, אך אולי יהיה נכון לומר שהכוונה במילה אמונה מציגה מצב של קבלה ופתיחות בניגוד למצב של ספק והתנגדות. כך שלרקוד את הסיבוב הסופי מתוך חוסר פתיחות יהיה כמו ללכת לשוק בלילה ולנסות לבחור את הירקות בחושך - משל סופי עתיק. "

schlomitsmile

Member
מנהל
מזכיר לי את השירשור הזה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=612&MessageId=145072467

וואו אני בהלם

עכשיו אני מבינה שלא טעיתי, הנסיכה הקטנה בת שנתיים וחצי יודעת מה שאנחנו לעולם לא נדע או לא יכולים לדעת. לפעמים היא מסתובבת להנאתה ואני באינטואיציה שלי לא ניסיתי למנוע ממנה למרות שכל מי שהיה בסבבתי היה צורח עלי שאני יעצור אותה, לעולם לא נתתי למישהו להפריעה לה, גם הצורך בנידנוד העצמי, וגם מצבים בהם היא שוכבת על הריצפה ומסתכלת על התקרה ומזיזה את הראש מצד לצד ולפעמים צוחקת צחוק מתגלגל, הכל נועד לאזן. למה להפריע לה אם זה עושה לה טוב? זו גם הסיבה שאני לא עוצרת אותה בשום פעולה שהיא עושה שלנו מהצד זה נראה "לא נורמאלי", אני חושבת שהיא למרות גילה הצעיר יודעת יותר טוב מכולם מה טוב בשבילה ורק צריך להיות קשובים אליה וללכת איתה בדרך שלה ורק אז הבובה שלי נפתחת ומתייחסת גם לאחרים. שלומית תודה רבה הוספת לי עוד תובנות וחיזקת את דעתי בכך שהיא מיוחדת מאוד ולחיוב לא לשלילה, על כך תבורכי

arana1

New member
גם למדע,הקוטבי לאמונה,ה'סיבוב' הוא אלמנטרי

גם בתפישה הקוטבית לאמונה,במדע הספקני והסגור והקר,לסיבוב,אם כSPIN או בכל אחד מיצוגיו המכנים יש תפקיד ראשוני במעלה בהגדרת זהות ותפקוד ומיקום של עצם בשדה המציאות ובהגדרת קשריו ואפשרויותו ועתידו הרבה אוטיסטים נוהגים להסתובב,שעות ולפעמים אף יותר,גם אני הייתי כך הרבה אוטיסטים גם נוהגים לבהות בדברים מסתחררים סיבוב,כמו שיודע כל מי שמכיר מעט מכניקה בסיסית,מעניק יציבות בתנאי סביבה משתנים ואוטיסטים בניגוד לנ"ט חווים את ה"מציאות" כמשהו שמשתנה כל הזמן במהירות ובקיצוניות וכמו שתיארת הסיבוב מיישב סתירות ומעניק יכולת לחיות היבטים שונים ואף הפוכים של המציאות בו זמנית דרישה שהרבה אוטיסטים חווים כשיגרה למה הסיבוב הוא כל כך מרכזי ומהותי ושורשי למציאות איני יודע למה אוטיסטים יותר רגישים להיבט הזה איני יודע אבל כחוויה הסיבוב המתמיד מעניק אפשרות לחוויה ותפישה לא כחנית ולא אגוצנטרית של המציאות כחוויית ידיעה שקושרת את השולי למרכזי ואת העליון לתחתון שלכן גם מעניק סוג של זהות ותבונה שמאפשרת אחדות שלא בנוייה סביב לעומתיות והתנגדות אלא סביב קבלה תבונית ורגשית של הקיים והקיום הסיבוב מחולל יכולת הכללת פרטים לאחדות ללא כפייה כיוון שתנועתו מאירה את הקורים הסמויים המחברים ביניהם כחוקיות חיה שיוצאת מהדברים עצמם ולא נכפית מבחוץ סביר שזו הסיבה שהרבה אוטיסטים לא מגיבים טוב להוראות ולא מבינים תפישות כיוון נחרצות לא במרחב ולא בזמן יש אפשרות לתפוש את התופעה וההופעה הזאת דרך ההגיון אלא שזה הגיון אחר שלא כופה ישר מדומה איפה שעגול ולא מנסה לעגל את מה שישר(אפשר למצוא לזה עקבות בהמון תגובות ו"סימפטומים" מוזרים שנוטים להיות ישרים בדיוק איפה שכולם מעגלים ועגולים בדיוק איפה שכולם מניחים וכופים התיישרות לפי הכללים) הסיבוב מבטא שיווי משקל בין התנועה לעצירה בגלל שמצד אחד הוא לא הולך לשום מקום אבל מצד שני הוא גם לא עומד ולכן הוא מאפשר נוכחות ומבט שמאזנת בין המיידי לממוסך ובין הנצחי לזמני לזיהוי מדוייק של מה אפשרי ונוגע בכל מצב ומצב הרבה אוטיסטים הם גם אפילפטים במידה כזו או אחרת ולכן חווית המציאות שלהם היא יקום מפותל,זה סוג של סיבוב "קפוא" שגורם למי שניחן או לוקה בו נוכחות שנראית כמנותקת וקפואה בזמן שלמעשה היא מסתובבת סביב עצמה במהירות אין סופית,זה כמו לראות גלגל שנע מהר מאוד שלכן הוא נראה כמוצק,זו גם הסיבה למה שנתפש כעודף ישירות וסוג של פשטות או תמימות אצל הרבה אוטיסטים שכמו שציינת היא בעצם סוג של פתיחות סגורה,או סגירות פתוחה,לא משנה,וזה כל העניין שבמצבים כאלה גם הכיוונים בין הסיבה והתוצאה הם הפיכים וגמישים,וזו הסיבה שהרבה אוטיסטים לא מסתדרים עם הצורה הנוקשה שבה הנ"ט מתארים את החיים ומספרים סיפורים. במצב סיבובי המציאות היא אין סוף סיפורים שזורים ואת מקומה של נקודת מרכז אחת עיקרית(תפישה שסביבה בנויים מה שנחשבים ככישורים חברתיים) תופשים אין סוף הצמתים שבהם קולות הסיפורים מצטלבים לנוכחות שלכן היא חולפת וקבועה כאחת. אני מקווה שלא מסתובב לכם הראש

nofaritrit

New member
הסיבובים שלך דווקא מעניינים

גם אהבתי את הקישור שעשית בין הסיבוב לתפישה הלא לינארית שלהם למציאות.

ענתנוי

New member
עם ונגד כיוון השעון

אני מסתובבת לפעמים גם כיום.... כיוון אחד משחרר עודפי "אהבה" ועוזר לי להתמודד עם הצפה. כיוון שני מושך אליי אהבה ועוטף אותי בה. אני חושבת שזה משהו שעוד לא לגמרי הבנו, שקשור למבנה שלנו....

nofaritrit

New member
מעניין , נדמה לי שהסופים

מסתובבים נגד כיוון השעון...או שאולי אני טועה. אבל מעניין העניין של השחרור וההתמלאות. מזכיר קצת רפואה סינית.

ענתנוי

New member
משמעות הכיוונים

אצלי עם הכיוון זה "לשחרר אהבה" ונגד הכיוון זה "להתעטף באהבה". אולי זה שונה אצל כל אחד...

arana1

New member
יתכן

לכל אחד יש צד שהוא יותר פתוח ומפוזר וצד שהוא יותר סגור ודחוס (נגיד יש אנשים שהרגשי אצלם הוא מרכז הזהות ויש אנשים שאצלם זה האינטלקט) סיבוב סביב הצד הדחוס והכבד מחולל מסך שבו הצד הזה מהווה את המרכז והאחר את השוליים סיבוב סביב הצד האחר מחולל מסך שבו דווקא המפוזר הוא המרכז והדחוס הוא השולי ולכן זה הגיוני שכיוון הזרימה מתהפך בסך הכל כל היקום מורכב מספירלות מסתובבות אלא שבגלל גודלו האין סופי הגלקסיות מסתובבות לכל הכיוונים ולפעמים באותה גלקסיה אפשר למצוא המון כיווני סיבוב "מקומיים" שונים והפוכים נדמה לי שכל העצמים במערכת השמש מסתובבים לכיוון אחד בסך הכל כל אדם ,ועצם,הוא מערבולת שטבורה נראה כקטן לאין סוף ושוליה נראים כמתרחבים לאין סוף אולי בגלל שהסיבוב מאיר את היחסים בין האיןסופיים השונים וההפוכים הוא יכול לגלות משהו על מקורה של המערבולת הזאת וסיבתה הגיוני שזה אהבה

ענתנוי

New member
סיבוב כפול

במצב של שלווה, של אהבה שלמה - אני לא יכולה להסתובב כי יש בתוכי סיבוב כפול, בו זמני לשני הכיוונים. הצורך בסיבוב של הגוף הוא להיעזר בתנועה של הגוף כדי לתקן אי איזון במחשבה, שגיאה של מודעות.

arana1

New member
סיבוב כפול ורגישות להדדיות

אחת הסיבות לחוסר היכולת של המדע הקלאסי לגעת ולהבין אוטיזם נובע מכך שסיבוב בו זמני לשני כיוונים שונים שובר מטבעו את כל ההנחות המכניות והגאומטריות שעליהן מבוססת תפישת המרחק והזמן האינטואטיבית לאנשים "רגילים" אחת המשמעויות של של סיבוב בו זמני ל2 כיוונים שונים הוא שיוויון מוחלט בין הקשבה לדיבור,בין התנועה פנימה לתנועה החוצה(זו גם הסיבה שהדדיות מהותית מתבטאת גם כרגישות "יתר" לצלילים ורעשים) ובהקשר של מופרכות המבט האקדמי והטיפולי על אוטיזם זה מתבטא כמגבלה הנובעות מהעובדה שהשיוויון הזה מחולל ומתבטא גם כשיוויון בין האובייקטיבי לסובייקטיבי,בין המבט המעורב,מבפנים לבין המבט החיצוני והמרוחק, ולכן,כדי שאפשר יהיה לתאר תורה ושיטה כוללת מהפרטים והמאפיינים שתהיה נכונה לכולם תמיד על ה"חוקר" והמטפל להיות מעורב בשלמות בחיי האוטיסט וזה לא קורה ולא יכול לקרות בשיטת הרפואה והטיפול התעשייתית שעדיין מבוססת על שכירות זמנית של כח אדם משכיל ומתמחה יותר או פחות בשביל להבין אוטיסט בצורה אובייקטיבית צריך לקיים מבט ונוכחות סובייקטיבית בחייו נדמה לי שזה מה שאת ניסית לעשות עם החבר שלך בשביל להבין אוטיסט ולגזור מזהותו כללים שיהיו נכונים למגוון האין סופי של שונות פרטיו ושונותו מאחרים צריך להיות איתו כל הזמן,בכל המצבים ואין מצב שאנשים שלוקחים מאות שקלים לשעה יבזבזו על היצורים המסכנים האלה יותר מהזמן המינימלי שמאפשר להם לעשות קופה יפה ולכן למסקנות ולתובנות שלהם לא רק שאין ערך אלא שהם מטעות ומזיקות ולא הוגנות בטירוף אם אתה רוצה להבין אוטיסט אז תתאהב בו אחרת פשוט חבל על הזמן שלו ושלך

האם זה טוב גם

לאמא ובת, כי אני מאוהבת בה בטירוף עד כדי כך שכשהיא לא לידי אני חשה כאב פיזי, אני יודעת שלכמה בני אדם פה זה ישמע לא אמיתי אבל זאת האמת. יש לי עוד 4 ילדים ואני אוהבת את כולם אבל הקטנה הזו פשוט שיא היופי התמימות והטוהר שיש בעולם. לעיתים אני חשה רגשי אשמה כלפי האחרים שהרגשות שלי כלפיה כה עזים למרות שאני מעניקה לכ אחד ואחד והם לא יודעים את התחושה שלי. מצטערת אם יש כאלה שזה לא יקראה להם כאן, אבל זו האמת שלי.

arana1

New member
זה טוב כי זה גם מעבר לזה

וכל הכבוד לך שאת מבטאת את זה גם לעצמך וגם לאחרים ברור שיש בזה גם בעייתיות מסויימת(בכל זאת מדובר בחיים המחורבנים שלנו) אבל מה שאת מדברת עליו קיים ומאוד נוכח בלא מעט משפחות עם אוטיזם ויצא לי גם לחוות את זה אישית בזמנו,כילד,היה לי לפעמים קשה עם זה(גם מהסיבות שאת מזכירה וגם מאחרות) והרגשתי שיש משהו ביחס המאוד מיוחד כלפי שלוכד ומגביל ומעמיס עלי דברים שאחרים לא נדרשים לעמוד בהם וגם יוצר כלפי טינה ואפילו שנאה מצידם של אחרים אבל במשך השנים הבנתי שזה ככה ומסיבות כאלה ואחרות זה נכון ומתאים שזה יהיה כך בכל מקרה אין הרי הרבה מה לעשות,אנחנו מרגישים מה שאנחנו מרגישים ורואים מה שאנחנו רואים וכל ההתייסרויות והאשמות העצמיות והאחרות לא ישנו את זה וצריך לזכור שהיא גם נאבקת ומתמודדת עם דברים שאחרים לא מתמודדים ולכן גם זקוקה וראוייה לקשר המיוחד הקטע שחלק מהיחסים המיוחדים הנוצרים ומתגלים כך נובע מזה שמדובר במשהו שהוא גם מעבר ליחסי הורה וילד יש כאן גם קטע של אדם לאדם שמתקיים אפילו מעבר לקשר המשפחתי(זה כמו מלאך שצנח אלייך הבייתה) שלכן מעשיר ומקרין גם על התבניות השגורות של היחסים טעמים נוספים

תודה על התשובה

וכן הגדרת את זה יפה זה כמו מלאך, שבא אלי הביתה ואני זכיתי שהמלאכית שלי תבוא אלי. תודה לך.

nofaritrit

New member
הזכרת לי שהבן שלי היה קטן ועוד לא אובחן

שהגענו לפעוטון מסויים ורצינו להרשם לשם. הגננת התקשרה יום למחרת וספרה לי שהבן שלי פשוט שינה לה את כל האוירה בחדר. היא אמרה שלי שהיא התקשדרה אח"כ לחברה שלה וספרה לה שבקר אצלה מלאך בדמות ילד.

למעלה