מה לעשות עם החונך?

shavririt

New member
יש כאן שתי בעיות שונות בשכר..

א. שכר המורים ועובדי שירות המדינה בכלל- רבים מהם משתכרים שכר בלתי סביר ולא מספיק לפרנסה, בעוד המנהלים חוגגים. ב. שכר על בסיס שעות יהיה כמעט תמיד גבוה משכר חודשי, על היתרונות והחסרונות, וכן העסקת עובדי קבלן וחב' כ"א (מעניין מה יקרה כעת עם יישום החוק של הפנסיה והקביעות לעובדי חב' כ"א, ואיך ישאירו את עובדי הקבלן נטולי זכויות (אני מאלו, והתנאים מחפירים). לכולם מגיעים תנאים הוגנים.

dd19

New member
אני לא חושבת שצריך לדאוג

במיוחד לבחור. הוא צעיר ומוכשר ויסתדר. לדעתי הילד יפסיד יותר.

snooopi

New member
ערב טוב

לפי מה שכתבת בעבר אני חושב שבכל מקרה עדיף החונך הקיים על פני חונך חדש שהבן שלכם לא מכיר. מצד שני אני בהחלט חושב ש40 ש"ח לחונך שאינו איש מקצוע זה קצת גבוה, וייתכן שאם תציגו לו את המצב ותבהירו לו שאין ביכולתכם להמשיך לשלם את הסכום הזה, תוכלו לצמצם פחות את מספר השעות ועדיין להקטין את ההוצאה. עמנואל

הוא לוקח כמעט 50 ש"ח לשעה, ליתר דיוק 49

בעלי דיבר איתו היום בבוקר, ואמר לו שכל מה שנוכל להוסיף זה 400 ש"ח, ואם המועצה לא תיתן לנו 20 שעות, ניקח רק 10, שזה שעתיים וקצת לשבוע. זה מעט מידי, אבל מה לעשות, אנחנו ממש לחוצים כספית. הילדה נכנסה לחוג אנגלית ויש לנו הוצאות נוספות.

Felicia1

New member
זה נראה לי ממש הרבה כסף

ולא שאני מזלזלת בחונך. כשאנשים עם תואר בקושי משתכרים 25-30 לשעה. אני עם תואר שני ועם 16 שנות ותק משתכרת כ-36 ש"ח לשעה.

snooopi

New member
לי זה גם נראה הרבה

לפחות בירושלים 30-35 ש"ח נחשב תשלום יפה, ומדובר בד"כ בסטודנטיות שנה שניה ושלישית בחינוך מיוחד.

dd19

New member
אז אולי בהתחלה תרדו

ל 15 שעות ורק אחר כך ל 10 , כדי שלילד לא יהיה מעבר חד מדי?

גור42

New member
"הסחפות פראית"? קצת פרספקטיבה, בבקשה.

יש הרבה דוגמאות בשוק של היום שעליהם אפשר להגיד "הסחפות פראית": כשרופא שיניים לוקח 500 שקל על עבודה של חצי שעה, זו הסחפות פראית. כשפסיכולוג לוקח 200 שקל לשעה על לבלבל לילד שלך את המוח, זה הסחפות פראית. כשחברה כמו קומפי לוקחת מאות שקלים על מקלדת פשוטה מפלסטיק, זו הסחפות פראית. כשמוכרים להורים לומדות שכל מתכנת חובב היה יכול ליצור בשבוע של עבודה ב-200 שקל, זו הסחפות פראית. כשמנהל חשבונות לוקח 2000 שקל על "טיפול בתיק" שכולל שניים וחצי טלפונים ו-10 דקות של מילוי טפסים, זו הסחפות פראית. את ההסחפות הזאת, אגב, חוויתי על בשרי ממש לא מזמן. עכשיו, בבקשה תסבירי לי: מה כל כך מוגזם בסטודנט שרוצה להתפרנס ומבקש 50 שקל לשעה תמורת עבודת הקודש שהוא עושה? זה כל כך נורא שהוא רוצה שיהיה לו איזה רגע לנשום בין העבודות המזדמנות שהוא עושה לבין הלימודים?

רק 200 שעה פסיכולוג

זול...ועוד לשעה הוריי משלמים בלי תלונות 350 שקל ל50 דקות לפסיכולוגית ששומרת על שלוותי הנפשית.... אז שסטודנט עושה אותה עובדה בשביעית כסף הוא מגזים....טוב גור ניראה לי שאנחנו באמת יצורים מוזרים שנינו ... מעיזים לחשוב שלאדם יש זכות לתוגמל על מעשיו....

גור42

New member
לאנשים האלה אין שום בושה ../images/Emo31.gif

350 שקל ל-50 דקות? זאת כבר באמת הסחפות פרועה. אני מניח שהורייך מבינים שאין להם ברירה ובגלל זה הם משלמים, אבל זה ממש מרגיז. מה שבטוח, זה שם בפרופורציה את הטענות כאילו ש-50 שקל לשעה זה מוגזם. באיזשהו מקום עובר הגבול בין רצון לגיטימי להתפרנס לבין עושק וניצול לרעה של מעמד. ונראה לי שמי שדורש 350 לשעה מאנשים פרטיים, עבר את הגבול את זה.

b o t t e n

New member
אני משלמת 70 ש"ח לשעה + נסיעות בינעירוני

ל-6-7 שע' שבועיות פרטי. מהעיירה אני מקבלת &^* באוזן
מה עם עזרה מהמשפחה, ע"ח חשבון מתנות יומולדת, יום נישואין וכו'...???

כל הכבוד

ככה מעודדים עבודה במקצוע שאומרת התקרבות צעירים לאוטיזם שאומר הגדלת הפתיחות באוכלוסייה לאוטיזם כל לכל צעיר יש חברים ומשפחה והוא מספר ומשתף והנה לאט לאט הסטיגמה תשתנה....

b o t t e n

New member
../images/Emo51.gif מדובר בבחורה עם המון ניסיון

השילוב, וגם השכלה רלונטית. ועוד ועוד.. ממש רבר כישורים וידע. וזה שווה לנו כל שקל, כי היא מדהימהההההה! וקודם מצאנו, ואח"כ התארגנו כלכלית לזה.

dd19

New member
האם אתם יכולים

לצמצם משהו אחר? לפי מה שכתבת החונך הזה הוא דמות משמעותית ביותר אצל הבן שלך. יש לי הרגשה שבעלך לא מעריך את זה ורואה רק את ההוצאה הכספית.

koykoy

New member
עם כל הכבוד לחונך הדגול

אני חושבת שגם האקדמאים שבינינו לא מרוויחים ככה מה קרה?

וואלה.....

תגידי איפה אתם חיים?וזו שאלה רצינית... מורים פרטיים שיכולים להיות גם סטודנטים מתחילים לתמחר שיעורים בסביבות ה80 שקל לשעה (אני משלמת על השיעורים הפרטיים שלי כפול מזה לשעה) וזה 30 שקל יותר מאותו חונך, אני על עבודות גרפיקה לקחתי לפני שנתיים 50 שקל לשעה והיו אנשים ששילמו , היום אם יהיה לי זמן לעבוד אני אקח 75 שקל על עבודה בבית במחשב עם קולה ומסנג'ר פתוח וזה לשעה וזה 25 יותר מאותו חונך גדול מבוגר ממני שיש לו אחריות כלכלית כל הרבה יותר מאשר יש לי ואגב 75 זה זול ואני בלי בעיה גם יכולה לקחת מעל 100 בלי לימודים אקדמאיים בלי כלום... בנות מהכיתה שלי שבאות לעשות בייביסיטינג בלילות שהילד ישן וכל מה שהן עושות זה ש.ב וצפייה בטלויזיה לוקחת 45 לשעה רק 5 שקלים פחות ... להמשיך?.......

snooopi

New member
כנראה שאת גרה במקום מיוחד'...

אם אלו המחירים שהיינו משלמים לבייביסיטר ולחונכים, או שהיינו פושטים רגל, או שלא היינו יוצאים מהבית...

גור42

New member
אלו המחירים שמשלמים למורים פרטיים - בכל הארץ.

היתה על זה כתבה בעיתון לפני כמה חודשים. גם הסטודנט הכי זוטר לוקח 50 ש"ח לשעה על שיעור פרטי. אז מה אתה מתפלא כשאותו סטודנט בדיוק דורש 50 ש"ח לשעה על עבודה כחונך? כל אחד צריך להתפרנס ממשהו. ואם אתה אומר לסטודנט שכחונך הוא שווה רק חצי ממה שהוא שווה כמורה פרטי, לא צריך להיות גאון כדי לדעת במה אותו סטודנט יבחר. זה עניין פשוט של היצע וביקוש.

למעלה