מה לעשות עם החונך?

מה לעשות עם החונך?

בעלי הודיע לי לפני כמה ימים שאין מצב שנשלם 800 ש"ח לחונך מעכשיו. הוא רוצה שנקצץ לחצי (10 שעות בחודש במקום 20) או נחפש מישהו אחר. אני די נקרעת: מצד אחד גם אני חושבת שזה סכום לא מועט, ועכשיו יש לנו בעיות כלכליות יותר מלפני חודש, אבל מצד שני 10 שעות לחודש זה כלום. למצוא חונך חדש לא יהיה קל, מה עוד שהבן שלי מת על הנוכחי והוא יהיה ממש שבור ומאוכזב אם ניקח ממנו שעתיים בשבוע. מה לעשות? ללכת לרווחה? זה יעזור? מה קורה עם השעות שקיצצו? יחזירו?

לשרשר תשובות לפה בבקשה

שכחתי לסמן "ברצוני לקבל מסר על תגובות להודעה הזו" בהודעה הראשונה תודה!!!

דעתי

יש לי בעיה עם ההתייחסות ואני חייבת לומר שלמרות שאני ועמנואל מסכימים על המון דברים פה אני מוצאת את עצמי בדעה ששונה גם ממנו.... אני חושבת שחונך הוא כמו איש מקצוע וכמו שמתנהגים לאיש מקצוע צריך להתנהג אליו וההיפך איך שלא מתנהגים לאיש מקצוע לא רצוי ולא ראוי להתנהג אליו. חונך אומנם לא למד איך להיות חונך אבל לדעתי חונך טוב עושה עבודת קודש ובהמון מובנים העבודה הזאת כמו שאני רואה את זה הרבה יותר חשובה מטיפולים שעולים יותר מכפליים ולפעמיים גם יותר מכפול שלוש לשעה וזה רק כי הוא לא למד אז אמירה שזה יותר מדיי כי הוא לא בעל מקצוע זו אמירה שנורא קשה לי איתה. מעבר לזה שאני מכירה לא מעט צעירים בעבודות הרבה יותר קלות שדורשות הרבה פחות קבלה ויחס והתמודדות וכישרון וחוכמה או בעיברית פשוטה לא דורשות כלום והשכר בהן לשעה או זהה אם לא גבוה יותר ולדעתי צריך לתמרץ בחור שעושה באמת מעשה גדול וחשוב עבור הסכום הזה משהו שהוא לא לפתח קריירה מזהירה בארומה. ולגביי הפחתת השעות ... כאילו שוב לדעתי זה לפגוע בבחור והבחור הוא בחור שהילד מחובר אליו ומאושר ממנו והבחור עוזר לו ולדעתי גם עושה את ההשלמה של כל הטיפולים הדבר בלעדיהם הטיפולים לא יעבדו- עושה לילד כיף, שומר על שפיותו ונותן לו להתפרק ככה שבטיפולים יוכל להתרכז ואני לא הייתי עושה את זה ... אני חושבת שזה כולה 400 שקל הפרש ואפשר לחסוך אותם מהמון מקומות ולתת אותם לבחור שגורם לילד לכל כך הרבה דברים טובים ועושה עבודה כל כך מקודשת

snooopi

New member
שלום ענת

השאלה בחיים היא לא תמיד מה המצב האופטימלי אלא מה הרע במיעוטו... וככל שיש יותר נסיון בחיים רואים שהדברים אינם שחור ולבן. בשבילך אולי 400 ש"ח זה לא הרבה, יש אנשים שבשבילם זה המון וחייבים לעשות סדר עדיפויות. לכן השאלה היא לא אם היה אפשר להוציא את אותם 400 ש"ח כי אז אני בהחלט חושב שזו האפשרות האופטימלית. השאלה האם להגיד לאותו חונך שאין אפשרות להמשיך להעסיק אותו, או לאפשר לו להמשיך לעבוד בויתור מסויים על השכר שלו. אני יכול להגיד לך שבעבר כאשר החברה שלי הייתה בקשיים עמדתי בפני שאלה דומה, האם לפטר מספר עובדים, או לקצץ בשכר של כל העובדים (כולל אותי כמובן) ולא לפטר אף אחד. אני בחרתי באפשרות השניה ואני בטוח שרוב העובדים העריכו את זה. וכאשר מצב החברה השתפר השכר שוב הועלה. אני גם חושב שאפשר להגיע איתו לסיכום שאם הסיוע מהרווחה חוזר, גם השכר שלו יחזור ל40 ש"ח לשעה. עמנואל

זה עצוב לי לדעת

כל מה שנכתב פה לא יודעת פשוט אותי מעציב... בכנות לדעתי עבודת החונכות היא עבודה כל כך חשובה ומי שבוחרים לעסוק בה הם בני אדם כל כך גדולים מבחינה ערכית לדעתי וכל כך טובים ואין דבר טוב שאי אפשר לומר על אותם אנשים שבמקום לפתח קריירה מזהירה ופשוטה מבחינת אופי העבודה ודרישת המקצוע שהוא רק זמני הולכים לעבודה שדורשת כל כך הרבה תעצומות נפש וכוחות ורצון ויכולת להתמודד ולקבל ולאהוב ולתמוך ואתם לוקחים את כל זה וגם מצפים מהם להיות האפיפיור ולא לקחת תשלום סביר על העבודה הזאת ואפילו מצפים מהם לקחת מתחת והרבה מתחת ולמי שרוצה לדעת תשלום סביר לדעתי אמור להתחיל ב50 שקל כי ככה מרוויחים במקצועות הפשוטים האחרים ובנינו ככה אני לוקחת על שעת עבודת גרפיקה פשוטה בבית במחשב עם הכוס קולה ליד לא בהתמודדות עם ילד נ"ט (אוטיסט זו עבודה קלה עבורי). והקשר לרווחה ... אתה יודע מה עמנואל אם החונך היה האחיין של לילי אבירי אוקיי הייתי מבינה היה אפשר לומר "אתה מקבל פחות בגלל שהדודה שלך נותנת פחות" וגם עם זה אני רחוקה מלהסכים אבל במצב הנוכחי למה שהחונך יסבול בגלל ששירותי הרוווחה במדינה הזאת איומים והוא בחר לעבוד ברווחה ... אלא שוב אם מה שאתה אומר לו זה "אם לא מתאים לך תעזוב ותעבור להיות נציג שירות בסלקום שלא תלוים ברווחה" אבל הריי רוצים את החונך... לא יודעת עצוב לי היחס הזה אל האדם הזה

גור42

New member
בעקרון את צודקת, אבל יש הבדל בין רצוי למצוי

מה לעשות. יש אנשים שבשבילם 400 שקל זה הרבה כסף. אני לא מצפה מחונך להיות האפיפיור, אבל אני גם לא מצפה מהורים של ילד להיכנס לחובות או לרעוב רק בשביל שהחונך ימשיך לעבוד. אבל את יודעת מה כן מרגיז אותי? כשלאדם יש כסף, והוא מתקמצן עליו מול החונך שלו. בפעם היחידה שניסיתי לעבוד כחונך לילד אוטיסט, עשו לי את הקטע הזה. פשוט אמרו לי במפורש: "אתה לא שווה לי יותר משכר מינימום". וזה כל כך מרגיז, שאי-אפשר לתאר את זה במילים. אבל אם היה בן-אדם בא ואומר לי בכנות "תשמע, אנחנו במצב כלכלי לא משהו, ואנחנו פשוט לא יכולים להרשות לעצמנו לשלם לך 50 שקל בשעה", לא היתה לי בעיה עם זה. אם הייתי מסכים לזה או לא - זה כבר תלוי במצב הכלכלי שלי. אבל בוודאי שלא הייתי חושב שיש פה משהו לא בסדר.

גור42

New member
רק עכשיו קראתי את התגובות פה. באמת עצוב.

באמת עצוב שאנשים מתייחסים לאנשים שנותנים את הנשמה שלהם כאילו שהם חלאות רודפי בצע. פשוט בושה מה שקורה פה. אני חוזר ואומר: אין שום רע בלבוא לחונך ולהגיד לו "במצב הכלכלי שלנו, 50 ש"ח לשעה זה פשוט לא משהו שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו". אבל מכאן ועד להפוך את האנשים שעושים מלאכת קודש לפועלים פשוטים, רחוקה הדרך.

b o t t e n

New member
לא הגיע כי לא שלחתי../images/Emo13.gif כלומר ../images/Emo43.gif

כהרגלו בתפוזיות.

yonitbrk

New member
יקירתי, תתעוררי

במקצועות הפשוטים, כמו בתעשיה, לדוגמא, משלמים הרבה פחות מ- 50 ש"ח לשעה. בחייך מורה בבית הספר מקבלת פחות. איפה את חיה. היום משכורת מינימום עומדת על 21 ש"ח לשעה, נדמה לי, ואולי אפילו פחות. אני יודעת שהחונך שלנו, אשר הגיע דרך הרווחה, מרוויח 19 ש"ח לשעה, וזאת מתוך ידיעה, שאין באפשרותי להוסיף לו על כך, ובכל זאת הוא ממשיך ומגיע. ולגבי ההתבטאות "החונך יסבול" - כל מי שבא לעבוד דרך הרווחה, ידוע לו מראש שזה גובה התשלום. והוא עושה את הבחירה שלו. זה לא משהו שבא בהפתעה. היום אף אחד לא מתחיל לעבוד, מבלי לדעת מה גובה התשלום. אז מה זה, "היחס הזה אל האדם הזה". כן, יש קיצוצים, אין יותר אפשרות לעמוד בגובה התשלום, ואף אחד לא עושה זאת מתוך רוע, אלא מתוך מצוקה. ואין מה לעשות. והחונך שלנו, ידע מראש, שאין באפשרותנו להוסיף לו, ושוב, בכל זאת עשה את הבחירה שלו. היו אחרים, שבאו לראיון, וכששמעו שאין באפשרותי להוסיף על תשלום המינימום, שהרווחה משלמת, לא התביישו להגיד שזה לא מתאים להם, והלכו.

אני ערה לגמריי

למרות שהיה לי יום לימודים מתיש לקחתי תפוז שהעיר אותי לגמריי (חולת תפוזים) ואני לא מדברת כרגע על תעשייה , בטח לא על תעשייה של פועלים פשוטים כי אל תעשייה כזאת לא הולכים מי שלומדים באוניברסיטה ומי שנחשבים למדנים וחכמים אותם ולדעתי לילד אספי שיש לו אינטילגנציה גבוהה ומעלה רצוי שיהיה חונך ברמה שלו - אינטילגנט , כזה שעבודה תעשייתית פשוטה היא לא ברמתו ואם כבר תעשייה אז הוא יפנה להיי טק ... אגב את יודעת מה השכר שם?......50 שקל לשעה זה כלום ולגביי ההשוואה למורות זה לא ניראה לי במקום להשוות ... אני לא רוצה חונכים גרועים כמו שיש מורים גרועים, אני לא רוצה שירותי רווחה גרועים כמו מערכת החינוך הגרועה ... אני חושבת שנכון להשקיע יותר ולקבל יותר וכן זה לקבל יותר הרבה יותר ... ולגביי החונך שיש לעומר שלך, אוקי זה קיים וזה בסדר אבל לומר לך שזה אמור להיות הסטנדרט וזה מה שאני שואפת אליו... רחוק מכך ....

yonitbrk

New member
תעשיה של פועלים פשוטים

במקרה בעלי עובד שם, כן, פועל פשוט, מה לעשות. אבל בין זה לבין אינטליגנציה , המרחק רב. ואין לך מושג כמה אנשים אינטליגנטים , עובדים שם. ובלעדיהם, לא תהיה לנו מדינה . ומהתעשיה הפשוטה הזו, הפועל הפשוט שלנו, מחזיק ומפרנס בכבוד משפחה יחד עם עוד עשרות אלפי פועלים, הדואגים שיהיה לך לחם, חלב, עיתון לקרוא, וכן הלאה.... אז נא לא לזלזל, בבקשה. ותתפלאי או לא, המון המון סטודנטים, בוחרים להתפרנס בכבוד בתקופת הלימודים שלהם, כן , מהתעשיה הפשוטה. אינטליגנציה לא נמדדת במקום עבודה - מצטערת. מצידי שיעבוד בזבל . כל עוד הוא מתפרנס בכבוד, בחור טוב, חרוץ, עם יוזמה, והבנה , אקבל אותו בכבוד, וכן, גם עומר. לגבי שירותי הרווחה, הם גרועים גם ככה, בדיוק כמו מערכת החינוך. ולא, לא חושבת שגובה השכר אחראי לזה , אבל זה כבר לנושא אחר.

אוקי אולי טעיתי

בכל אופן לא משנה כמה מרוויחים בתעשייה מספיק שהחונך הספיצפי של הבן של גמבה מעריך שעה עבודה שלו בסכום שהוא מבקש אין סיבה להתחיל להתווכח... אולי אם הוא היה עובד בתעשיה הוא היה מקבל פחות זה לא רלוונטי מדובר בשתי עבודות שונות באופיין ובדרישות שלהן ודרישות של לחנוך ילד אוטיסט לדעתי הן קצת יותר מורכבות... מבחינתי חונך הוא מטפל וכמו שאני לא מתכווחת עם הפסיכולוגית שלי על כמה שהיא לוקחת -350 שקל ל50 דקות ואני מאמינה שגמבה לא מתווכחת עם שאר המטפלים של הילד ככה אמור להיות גם עם החונך....

dd19

New member
לדעתי העניין כאן אחר.

אני מעיזה לנחש שהתכוונת להגיד שאם לילדים לא יהיו חונכים מתאימים האינטלגנציה לא תעזור לילדים האלה באף עבודה, כי בשביל לעבוד בכל עבודה שהיא חייבים כישורים חברתיים.

גור42

New member
וגם לך אני אומר: יש הבדל בין הרצוי למצוי.

נכון. לפעמים אנשים מסכימים לעבוד בשכר רעב כי אין להם ברירה. זה לא הופך את כל העסק הזה לבסדר. וזה בוודאי לא מקנה לאנשים את הזכות לגנות את מי שמצפה ליותר.

yonitbrk

New member
אני לא ראיתי פה גינוי

אלא מצוקה של משפחה, שלא מסוגלת לעמוד יותר בגובה השכר שהחונך מבקש, ולא חושבת שצריך לשפוט אותם על כך, אלא לנסות ולהבין גם את הצד שלהם. הם לא עושים זאת מתוך רוע לב, אלא מתוך מצוקה נטו.

dd19

New member
כולם מסכימים שהמורים לא מרוויחים מספיק.

לדעתי הצעירים לא צריכים ללכת ללמוד הוראה בכלל, עד שיווצר מחסור כי גם השביתות האחרונות הוכיחו שאין סיכוי אחר.

למעלה