מה לעשות עם החונך?

דבורי

New member
מורה פרטי לא מקבל תלמיד ל-20 שעות בשבוע

אלא צריך לחפש 10 תלמידים (ובדרך כלל ימצא רק 5-6) כשכל אחד לומד שעה אחת או שעתיים.

yonitbrk

New member
מצטערת, אבל אצלנו זה לא ככה

בייביסיטר לא לוקחת יותר מ- 25 שח לשעה, וזה על שלושה ילדים , שכמו שכתבת - ישנים. נכון מורה פרטית לוקחת על שיעור פרטי , לילד עד כיתה ו' 80 שח אך סטודנטים יקחו גם 50-60 ש"ח לשעה. לא יודעת מאיפה לקחת את המחירים הללו. יתכן ובאמת זה תלוי באזור מגורים . אבל אלה המחירים אצלנו, במרכז ראשון.

המחירים בתל אביב

שלוקחות בנות 17 18 על בייביסיטר במרכז תל אביב (אני לומדת במרכז תל אביב) .... אחותי בצפון תל אביב בת 14 וחצי מתחילה לקחת בסביבות ה25 אבל זה שכנים וזה בגלל שזו ההתנסות הראשונה שלה במקצוע הזה.... מורים פרטיים שעה וחצי בבית של תמר זה משהו כמו 160 שקל גם לכיתות ו ... מורות פרטיות לאנגלית זה מתחיל מ120 ונמשך וכן גם סטודנטים אותם מחירים ובכיף... ואתם יודעים משהו אני מאושרת לשלם את זה למורים שלי כי אני מקבלת מורים שמאושרים ללמד אותי ופנוים לשיעור ומשקיעים ולא טרודים במחשבות נוספות וב"איך אגמור את החודש" ... ויש לי שני מורים פרטיים (אחת מהם בחופשת לידה חוזרת עוד חודש חודשיים ... מחר מבחן במקצוע שלה מקווה שלא ארד בציון) ושניהם מדהימים והמאמץ חוזר....

yonitbrk

New member
יפה

אצלנו, המורים בהם נתקלתי, עושים זאת כהשלמת הכנסה, ולא מתבססים על ההכנסה של השיעורים כהכנסה עיקרית. ומעולם לא היתה לנו בעיה עם מוטיבציה . בד"כ מורים פרטיים, וסטודנטים עוברים מתלמיד לתלמיד, לפחות 3 שיעורים ביום. וגם הסטודנטים, איתם נפגשתי, לא זאת היתה ההכנסה העיקרית שלהם. מרביתם ,אם לא כולם, עבדו בעבודות נוספות , וזאת היתה תוספת נטולת מס. לגבי בייבי סיטר, אצלנו, זה יותר תלוי בגיל , תלמידה תיקח משהו כמו 15 שח לשעה, וסטודנטית, תיקח 22-25 שח, לא יותר.

גור42

New member
אם בייביסיטר ב-25 ש"ח, למה שחונך יקבל פחות?

לא צריך להיות מדען טילים כדי להבין מה לא בסדר בתמונה הזאת. והעבודות הנוספות שבהן אותו אדם עובד זה לגמרי לא רלוונטי. סטודנט שעובד בבורגר-ראנץ' עדיין זקוק להכנסה נוספת כדי לגמור את חודש. כנ"ל לגבי מורה בבית-הספר. כי צריך להודות באמת: עם המשכורת המקובלות במשק, לא פשוט להסתדר. מישהו פה אמר 36 ש"ח לאקדמאי עם תואר שני ו-16 שנות ותק? איך לעזאזל גומרים את החודש עם משכורת כזאת? זאת בדיוק הסיבה שהיום אף אחד, כמעט, לא מסתפק בעבודה כשכיר. בדיוק בגלל זה אנשים יוצאים לעבוד כמורים פרטיים או כנותני שירותים אחרים. ואם 50 ש"ח לשעה נשמע לכם דימיוני, אז אולי כדאי גם לכם לחפש תוספת הכנסה מהסוג הזה. כי באמת, מ-30 ש"ח בשעה כמעט ואי-אפשר להתקיים.

dd19

New member
אז גם החונך המדובר

ישיג עבודה אחרת או נוספת.לא צריך לדאוג לו. הוא יסתדר.

גור42

New member
אני לא חושב שמישהו פה דואג לו ../images/Emo13.gif

החונך הזה יודע יפה מאוד לדאוג לעצמו. אולי קצת יותר מדי טוב. אני חושב שאם משפחה אומרת לך שיש להם בעיה כלכלית להמשיך ולשלם לך את אותו השכר, צריך ללכת לקראתם.

dd19

New member
../images/Emo13.gif נכון ביותר. גם אני לא דואגת לו.

הרי אף אחד לא חייב לו כלום והוא יסתדר. אבל אם הוא דורש ומקבל סכומים כאלה (וכנראה אנשים משלמים לו , מי שיכול) אז כנראה שהוא שווה משהו. חוק פשוט של ביקוש והיצע. וחונך טוב ממין זכר לילד ממין זכר - זה מצרך די נדיר בסביבה חינוכית וטיפולית נשית. אבל אם מאיזו שהיא סיבה לא יכולים לשלם לו ואם הוא לא אידיאליסט (הרי רוב האנשים לא , אבל יש צעירים שכן
) אין טעם לבוא בטענות על גובה הדרישות שלו.

גם פה זה ככה

ופה זה הכל מסודר במרכזי למידה שמורים מתאגדים ואנשים באים לשיעור שהוא בעיקרון פרטי קבוצתי יענו בין שניים ל5 תלמידים במרכז המסודר והם מלמדים שיעור אחד כזה ביום ומלמדים בבתי ספר והם בוחני בגרות ... מעטים המורים שבאים אליהם הביתה ... אין מורים שבאים הביתה- לא פה.. ובכל אופן לא מדובר במורים רגילים אלא במורים עם ניסיון מיוחד והכרות ולרוב הם בודקי בחינות של משרד החינוך מה שמאפשר להם להביא ידע שאין לסתם מורים וזה שווה את זה ...

yonitbrk

New member
נסיכונת - מרכזי הלמידה הם בבית הספר?

אצל רז ניסו לעשות משהו כזה, אך זה לא היה לעניין, והפסיקו עם זה. היתה מורה שנתנה שיעורי תיגבור פעמיים בשבוע, אחרי שעות הלימודים, אך משום מה זה לא עבד טוב, והשנה לא אירגנו את זה בכלל. אבל סיפרו לי שבחטיבות הביניים יש דבר כזה, ופעמיים בשבוע, נשארים לתגבור , שוב אחרי שעות הלימודים, מדובר בשעות מרוכזות, עד 5 , וזה בתשלום נפרד, אבל סימלי .

לא

אין בינם לבתי ספר כל קשר למעט שחלק מהמורים מלמדים בבתי ספר... והתשלום על המרכזי למידה האלה רחוק מאוד מלהיות סימלי- מעל 600 שקל לחודש מקצוע אחד עם עוד תלמידים שעה וחצי בשבוע...כאשר ככל שלוקחים יותר מקצועות זה פחות כסף- על 4 במרכז של הבית של תמר משלמים בסביבות ה1500.... בכל אופן המורים של מרכזי הלמידה והמורים בבתי הספר בד"כ בקשר ואני בכיתה ט קיבלתי פטורים ממקצועות מסויימים בבצפר כי לקחתי שיעורי עזר במרכז למידה והמנהל של המרכז (הבית של תמר , אני ביום ראשון עוברת למרכז אחר בעקבות מורה אהוב מהבית של תמר) שכבר עזב - שיהיה לי כוח אכתוב קצת על המקום ואבטל את כל המלצותיי שהיו עליו בעבר והמנהל בבצפר שלי החליטו שהלימוד שלי שם ראוי להערכה ולפטורים... אגב יתרון במרכזים האלה זה דיווח מאוד מפורט להורים מהמורה מה התלמיד עשה ולא עשה במהלך השיעור... אני מאוד אוהבת את הפידבקים החיוביים....

yonitbrk

New member
יפה

הנה, עוד משהו, שלא כל אחד יכול לתת לילד שלו, שימי לב למחירים, ולחשוב שלא מדובר בשיעורים פרטיים, כך שתעשי חשבון כמה רווח עושה המקום הזה.

המקומות אכן מרוויחים בגדול

ושוב זה לא אחד אני מכירה אישית שלושה בסביבת מגוריי- יש מבחר וכולם מרוויחים מאוד יפה ולא כל אחד יכול להרשות אותם לעצמו אבל את הבירוקרטיה והבלגן שבגללם אמהות מוותרות על העבודה ובגללו את מפחיתה את הזמן בפורום המקומות האלה בהמון מובנים חוסכים.... במקום שאמא שלי תדבר עם המורה לאזרחות לגבייי החומר הנלמד המורה המדהים שלי לאזרחות אמור לעשות זאת ולשלוח לה בדואר דו"ח שיחה וכאשר לא מדובר במורה אחד אלא בהרבה מורים שכולם מתורגלים לדבר בעצמם עם המורה ולהעביר כמובן את הפרטים להורים אז יש פה חיסכון זמן... מעבר לזה יכול להיות לי יום בו יש לי שני שיעורים פרטיים, אני דווקא אוהבת להכניס את הכל ליום אחד ולצאת עם כמה שיותר אח"צים חופשיים שאני בבית מתקלחת מוקדם ועוברת לבגדי בית ולומדת בבית ועושה את כל הדברים בבית בכיף ואז במקום שהאבא יסיע ויחכה שעה עד לסיום השיעור ואז יסיע לשיעור הבא ויחכה עוד שעה שני השיעורים הם באותו מקום האבא יכול להסיע, לפרוש לסופר לשעתיים ובמקרים של מרכזי הלמידה כל שיעור זה שעה וחצי בד"כ בין שיעור לשיעור רבע שעה הפסקה ככה שב3 ורבע שעות יש זמן לקפוץ הביתה והנה עוד חיסכון זמן... מבחינת הקלות הם מומחים בזה והם עוזרים להשיג וממליצים ומדברים גם עם המנהל בעת הצורך מבחינת הכרת לוח המבחנים שלי והכוונה מתי ללמוד למה ולפני מבחן א אם להפחית את השיעורים במקצוע ג כדי להעלות את כמות הזמן ללימודים למקצוע א הם נורא עוזרים... והתשלום לא מזומן ולא צריך לזכור כל שיעור לשלם ויש עוד יתרונות... כככה שאפשר בלי זה אבל נוחות יש בזה ותמורת הרווח הם עובדים... ועם ההכרות שלי עם התלמידים שם הרוב בהחלט ילדים של אנשי עסקים מאוד מכובדים

dd19

New member
אני שילמתי למורה פרטי במתמטיקה

80 ש"ח וזו הייתה הנחה על הכרות אישית (אסורה לפרסום לאחרים) , המחיר הרגיל שלו לשעה היה 100 ש"ח לשעה. הוראה מתקנת (לפני 7 שנים) - 130 ש"ח לשעה.

shavririt

New member
אצלנו לפני שנים ספורות -

שילמנו למורה פרטית במתמטיקה, לשיעורי "דחף" לפני הבגרות במתמטיקה לצעירים שלנו (הפייה מעולם לא נעזרה בשיעור-עזר כלשהו)- 120 ש"ח או יותר, לא זוכרת בדיוק, וגם אצלה זו היתה הנחה על סמך היכרות אישית, היא בת כיתה..אבל הרווח כאן היה שאצלה כל שיעור הוא התקדמות עצומה בחומר.. ממש אחד על אחד. והיא גם נותנת חשבוניות כי אצלה זו הפרנסה ולא חלטורה.

dd19

New member
../images/Emo13.gif 130 היה עם חשבונית

ו ה-80 (ו 100) ללא חשבונית. הרי רוב המורים עושים השלמת הכנסה ב'שחור'.

Digi Lista

New member
45 ש"ח לשעת בייביסיטר?...

ענת-אתם כנראה גרים באיזור ממש מבוסס,באיזור שלי(צפון) אפילו 25 נשמע לעיתים מוגזם לבייביסיטר ועוד על ילדים ישנים,כאחת שעושה בייביסיטרים לכול הגילאים וסוגי האוכלוסיות(כולל שלישייה עם פיגור עמוק,ילדי סי.פי,ילדים רגילים וכו'...)מעולם לא התכוונתי לקחת סכום שקרוב ל45 לשעה אחת,גם ככה לא תמיד נעים לי לקבל כסף כשהילדים ישנים(והאמת שברוב הבייביסיטרים אני מעדיפה את הילדים יהיו כמה שיהיו ערים)אבל 45 נשמע לי ממש מוגזם...כשאפילו דרך המועצה בעבודה הרגילה שאני עובדת(סייעת ומלוות הסעה של ילדי סי.פי)הסכום לשעה הוא 24 שקלים ואצל סייעות מהעיר בה נמצא הבית ספר המשכורת לחודש עבודה של 5 ימים בשבוע(9 שעות כול יום) הרווחים מגרדים את ה4,000 וגם זה בקושי... מצד שני אני כן מסכימה שחונכים עושים לעיתים עבודת קודש וראוי לתגמל אותם כמו שצריך בהתאם ליכולות הכלכליות של המשפחה או לדברים אחרים שחשובים עבורם,הדיון הזה עניין אותי כי ברור לי שבעתיד(אולי אפילו הקרוב,יש מתנדבים?
) גם אני אהיה חונכת(כרגע לומדת קורס ABA ובשלב הבא גם קורס שילוב במידה ויפתח באיזור שלי ואחר כך יש לי רעיונות נוספים כולל תואר,אני רואה בעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות עבודת קודש במלוא מובן הכוונה) ולכן דיונים כאלה מעניינים אותי.

dd19

New member
נראה לי שבדיון כאן

משווים חונך וביביסיטר. אבל בייביסיטר זה לא חונך.חונך עושה עבודה של מטפל מקצועי אפילו אם אין לו תואר מקצועי.

אורזיגל

New member
לא כל הסומכים, הסומכת שלנו מפקדת כבייביסיטר

וזה לגמרי בסדר מבחינתי, כיוון שרז מקבל כל מה שהוא צריך בבית ספר ואני זקוקה לחונכת ע"מ שאוכל לנוח מבלי להצטרך להשגיח עליו.

למעלה