מה לעשות עם החונך?

יכולות כלכליות של משפחה

יש משהו שמטריד אותי מאוד במה שאת כותבת , יותר נכון שני דברים מפריעים לי בזה שאת אומרת ששכר החונך צריך להיות בהתאם ליכולות הכלכליות של המשפחה... הדבר הראשון שמפריע לי הוא זה שאני מאמינה שחונך צריך לתוגמל בהתאם למה שהוא מביא איתו- אופיו, תכונותיו, חיבורו עם הילד וכו כי זה לא פשוט להביא דברים אלה וזה שלך יש אותם טבעי כניראה זה נהדר אבל לא לכולם ואת אלה שאין להם אני חושבת שרצוי לעודד לעשות את המאמץ ומה לעשות שכר זה עידוד אם לא מספר אחת אז מספר שתיים אבל לרוב באמת העידוד מספר אחת. הדבר השני הוא שזה אומר שחונכים לא שווים לאנשי מקצוע אחרים בתחום כי הרי מרפים בעיסוק , פסיכולוגים, פסיכיאטרים , מטפלים בתקשורת וכל שאר הגדרות המטפלים לוקחים סכום קבוע מראש שנקבע על ידם בהתאם לכמה כסף הם מעריכים שהזמן שלהם שווה. כל הורה שמביא את ילדו לטיפול משלם את אותו הסכום, לא יושב עם המטפל ואומר "אוקי זה מצבי הכלכלי ככה אני יכול לשלם " . נכון הורים בוחרים מטפל בין היתר לפי כמה שהוא לוקח אבל כאשר יש מטפל טוב הם משלמים לו לפי דרישתו . השאלה היא למה שחונך לא יהיה שווה אליהם?.... ולמה יכולות כלכליות של משפחה צריכות להשפיע רק על חלק מהמטפלים?... האם בזה לא נוצרת קבוצת "מטפלי עילית" ?

שירהכ

New member
נסיכה, איפה את גרה?

אני בירושליים. לביביסיטר משלמים כאן 15-20 ש"ח לשעה. סיימתי דוקטוראט ועל שעת עבודת מחקר באוניברסיטה אני מקבלת בערך 40 ש"ח לשעה. אז למה שסטודנט לתואר ראשון יקבל יותר ממני?

שירהכ

New member
והמחירים הגבוהים

אני משלמת לבנות מנוסות שלאמא שלהן יש מעון והן עוזרות לה בו הרבה. אגב הן שומרות לי על 2-3 ילדים ערים וגם משתדלות להפעיל אותם.

גור42

New member
כי הוא לא עובד בשביל האוניברסיטה ../images/Emo13.gif

גם את לא חייבת להסתפק ב-40 ש"ח לשעה. יש לך מושג כמה מקבל אדם בעל תואר דוקטור תמורת שיעור פרטי בתחום ההתמחות שלו? אפילו סטודנט לתואר ראשון ייחשב לזול אם הוא ייקח 40 ש"ח לשעה על שיעור פרטי. וזה שהאוניברסיטה די עושקת את האקדמאים, זו עובדה ידועה. הם פשוט יודעים שאת זקוקה להם הרבה יותר ממה שהם זקוקים לך, ומנצלים את זה.

yonitbrk

New member
אתה יודע מה אומרים היום במקומות עבודה?

זה מה יש - קח את זה או לך... היום אין סנטימנטים, ולא מעניין אף אחד אם אתה סטודנט, או בעל תואר. היום מעסיקים פרטיים, חושבים רק על דבר אחד - על הכיס שלהם, לפחות רובם כך.. אתה תלך, יבוא אחר במקומך, שיסכים לעבוד בתנאי השכר האלו. המעסיקים לא דואגים היום... ורואים את זה יופי בכל מקום... בגלל זה , לפחות לדעתי, השירות שהציבור מקבל בהרבה מקומות (ע"ע ביטוח לאומי, ורק אתמול או שלשום דיברנו על זה) גרוע. חוסר בכח אדם, שיסכים לעבוד בכל תנאי ושכר ,העובדים מתחלפים בקצב עצום, שזה לא יאמן, ואף אחד לא מתרגש מזה...

גור42

New member
צודקת לגמרי. רק לא הייתי קורא לזה "סנטימנטים"

מי שנותן יחס כזה לעובדים, יורה לעצמו ברגל. זה מתכון בדוק ליצירת עובדים ממורמרים שאין להם טיפת נאמנות למקום העבודה. מתכון בדוק לבזבוז זמן, עובדים שמרכלים או משחקים סוליטייר במקום לעבוד, שירות גרוע, וחוסר מוטיבציה. יותר מעסק אחד פשטו את הרגל בגלל הגישה האידיוטית הזאת. וגם התאגידים הגדולים, שלכאורה חסינים מכל פגע, היו מרוויחים הרבה יותר אם הם היו מתייחסים לעובדים שלהם כאל בני-אדם. לזלזל בעובדים שלך זאת פשוט איסטרטגיה עסקית גרועה. ואני לא מדבר פה על השכר. זה לא קשור לכסף דווקא. הבעיה היא הגישה הזאת של "אנחנו עושים לך טובה שאנחנו מעסיקים אותך". השכר הנמוך שרוב הבוסים נותנים לשכירים שלהם, הוא רק סימפטום לגישה הרקובה הזאת.

yonitbrk

New member
אין ספק, תיארת את זה יפה מאוד

וכיום, לדעתי, ומנסיוני, אין כאן נאמנות למקום העבודה. יש כאן נאמנות למשכורת. אדם בא , עושה את שצריך לעשות, ולעיתים גם לא, ומה שמעניין אותו זאת המשכורת שתכנס לבנק בזמן. זה הכל. ואני רואה את זה אצל בעלי, וראיתי את זה במקומות אחרים , שבהם עבדתי. מעטים האנשים אשר באים למקום עבודה, בגלל שהם אוהבים את העבודה שלהם. לא יכולה לומר שאין כאלה בכלל, ואני מקנאה במי שעושה את עבודתו מתוך הנאה ואהבה, הן לעבודה עצמה, והן למקום העבודה, אבל הם לא רבים. ואלה שלא נאמנים יגידו לך "תן לי לעשות את העבודה שלי וללכת הביתה" - ומה שמעניין אותם זה רק מה שיכנס לבנק ביום תשלום המשכורת.

dd19

New member
../images/Emo13.gif אני אוהבת את המקצוע שלי

ואת מקום העבודה שלי , אבל מאז שיש לי הוצאות גבוהות בגלל הילדים ( ורק אחרי איבחון אני יודעת למה
) אני מעריכה מאוד את גובה המשכורת שלי.היא מעל השכר הממוצע ודורשת שאעבוד הרבה שעות בשביל להשיג אותה , אבל זה מה יש. רק מרגיז, שבגלל זה אני אף פעם לא זכאית לכל מני דברים, שאנשים אמורים להיות זכאים בתור משלמי מסים. אני מרגישה שאני משלמת קנס ולא מס.

dd19

New member
נכון שמעסיק פרטי חושב כך

כי הוא צריך להחזיק את העסק , ולאף אחד אין סנטימנטים גם אליו. גם אני עובדת במקום פרטי שמתנהג כך, והוא תלוי רק ברווחים של עצמו. אז אם אתה עובד טוב מעריכים אותך, אם לא - אז בור מה קורה, והמשכורת זה תלוי בכושר מיקוח בחתימת חוזה אישי., אין לו שום סובסידיות ואם יהיו לו הפסדים הוא יסגר. אבל שירות ציבורי זה עניין אחר לגמרי.גם המשכורות נמוכות בצורה בלתי סבירה. וגם כל עניין חברות כוח אדם התפתח , כי גם התקנים הרשמיים היו נמוכים בצורה בלתי סבירה.

גור42

New member
אם המעסיק שלך מתנהג ככה, יש לך מזל גדול

מה שאמרת זה הגיון פשוט, אבל לרוע המזל רוב המעסיקים אינם נוהגים לפי ההגיון הזה. אני מתרועע בחברת בעלי-עסקים מכל הסוגים כבר כמה שנים, ואני יכול לומר לך שרובם מתייחסים איום ונורא לעובדים שלהם. גישת ההתקמצנות וה"למה, מי אתה שמגיע לך לקבל שכר (שלא לדבר על יחס) נורמלי" פושה בהם כמו מגיפה. נכון שלא כולם ככה. אבל זוהי הגישה הרווחת בקרב רוב המעסיקים הפרטיים. ואחר-כך מתפלאים איך זה ש-4 עסקים מתוך 5 פושטים את הרגל בתוך שנים ספורות מהקמתם.

dd19

New member
הם באמת מתייחסים

בצורה די מגעילה לפועלים ולפקידים (מדובר על מפעל פרטי גדול).במחלקת מחשבים המצב היה אחר
, אבל גם שם המצב מתחיל להשתנות וכנראה לא לכיוון טוב. אבל עדיין זה מפעל יצרני שעומד בזכות עצמו וחייב להיות ריווחי, כי יש לו מתחרים ואם הוא יפול לאף אחד לא יהיו סנטימנטים אליו.בשירות ציבורי אין בעיות כאלה, אבל יחס מגעיל יש
.

וואלה?

ואני מכירה אדם עם דוקטורט - עובד בירושלים שמרוויח אני מאמינה הרבה מעבר ל40 לשעה, אוכל לשאול אותו הערב כי מדובר בבן דוד שלי אבל אם את עובדת באוניברסיטה את בטח יודעת כמה בערך מרוויח חבר סגל.... ובכל אופן, יש הבדל בין עבודת מחקר לעבודה עם ילד אוטיסט וצריך להבין את זה ולזכור שילד אוטיסט זו עבודה קשה...

koykoy

New member
זה בדיוק מה שחשבתי

שעשיתי חישוב שגם אני מרוויחה פחות מאותו חונך. צריך להיות מחוברים למציאות.אבל בלי קשר מבזה גם שלך לא משלמים יותר . זה רק מראה את התייחסות המדינה לחינוך והשכלה.

koykoy

New member
זה גם תלוי הכשרה

שיעור פרטי זה תמיד היה יקר. הוראה מתקנת זה עוד יותר מקצועי ולכן גם יותר יקר.ולחונך בלי הכשרה מיוחדת מילא היה לו נסיון עם ילדי הספקטרום והכשרה בחינוך עוד היה משתלם להשקיע.

גור42

New member
אנושיות ורגישות חשובות יותר מכל "הכשרה"

רוצה מישהו עם "הכשרה"? תשלחי את הילד לפסיכולוג שלא רואה אותו ממטר. אין ספק שהדיפלומות שתלויות לו על הקיר יסבו לילד הרבה יותר אושר מאשר מישהו שבאמת יכול להתחבר איתו כאדם... הרי לא סתם פסיכולוגים לוקחים מאות שקלים לשעה, נכון? (והתשובה - בוודאי שזה לא סתם. הם לוקחים שכר מופרך כזה כי יש מספיק פרייארים בעולם שמוכנים לשלם הון עתק לכל מי שיש לו תעודה על הקיר)
חונך לא צריך להיות פרופסור לפיסיקה גרעינית. הוא לא צריך להיות פסיכולוג. הוא רק צריך להיות בן-אדם. ובהתחשב בעובדה ש"להיות בן-אדם" זו תכונה כל-כך נדירה בימינו, זה לא נבון לזלזל בכישורים הדרושים כדי להיות חונך טוב.

koykoy

New member
נכון אם

הייתה לחונך רק הכשרה בלי רגישות ואנושיות הוא לא היה שווה. אבל כשמשלמים לאדם משלמים גם על נסיון והכשרה וכשהוא מכיר את הנושא ויש לו נסיון זה עוזר בעבודה מיומנות זו לא מילה גסה. לשלם פחות מ- 50 ש"ח זה לא ניצול אתם יודעים כמה משלמים בחברות כח אדם. שכר רעב הכול יחסי .

הרווחה באמת נותנת רק 20 ש"ח

אני ממש לא מצפה שהוא יקח 20 ש"ח לשעה, זה באמת מוגזם. 50 ש"ח ניראה לי מעט מוגזם, אבל היינו מוכנים לשלם כי לא מצאנו מישהו אחר (ולא שהוא לא טוב, הוא מעולה) וגם כי הוא ניראה רציני מההתחלה. פשוט אנחנו בקשיים כלכליים עכשיו, והחלטנו לצמצם לו את שעות החונך.

אני מקווה שהוא לא בקשיים

וזה שאתם לא מורידים לו שעות לא יגרום לו לבעיה כלכלית שתוביל לחיפוש עבודה נוספת כי מה לעשות רוב העבודות הזמניות היום הן נורא דורשניות ואז הוא יפסיק לעבוד אצלכם.... ואתם הרי יודעים כמה קשה למצוא חונך... אבל בעצם אם זה יקרה לכם אתם תכתבו פה ואז כולם ילמדו מזה לקח כלשהו....

למעלה