מה ללמוד ? לאן להתקדם ?

Katarzis

New member
כמו שכתבתי קודם

לדעת לנגן סולו זה הרבה יותר מאשר לדעת איפה לשים את האצבעות. נפלת למלכודת שהכינו לך החבר'ה כאן
. אני מאמין שעוד כמה שנים אתה תפציץ, אבל לבינתיים אולי באמת כדאי לשמור על פרופיל יותר נמוך.

doc monti

New member
האמת?

דווקא shine on you crazy diamond לא רע (בשביל דיירקט). Hotel California נשמע לא טוב, אתה מנגן אותו לאט יותר מהסולו המקורי, אם אני לא טועה הקצב לא אחיד אצלך, אין דיוק בתווים וגם לא בפיל שלהם.

eran377

New member
אם יש משהו שאני באמת שונא

זה שאנשים מתחילים עם כל כך הרבה תירוצים כשהם מעלים הקלטה, וטוענים שהם מנגנים יותר טוב ממה שבהקלטה. אני מאמין שבנאדם שחושב שהוא מנגן יותר טוב מהקלטה שלו פשוט לא צריך לפרסם את ההקלטה. לקטע עצמו.. שמע. הרבה פיל לא היה פה... מציע שתעבוד על הרעדות וניקיון. בעיקר על נקיון בשלב הזה כי הנגינה הייתה לא נקיה (ועוד יחסית לקלין...) המתיחות גם לא היו מדויקות... תעבוד על הדיוק במתיחות. היה קצת פיקשושים גם בנגינה עצמה... ללא ספק.. בגדול יש לך את הנתונים לנגן את הסולו הזה טוב, אתה פשוט צריך לעבוד עליו עוד... לעבוד עוד עד שיהיה מדויק ועד שישמע נקי. גם ניגנתי אותו הרבה יותר לאט מהמקור. כמה זמן אתה מנגן תזכיר לי? בכל מקרה, אני במקומך הייתי עוזב את ההתעסקות המרובה בציוד ופורש לנגן 24 שעות ביממה לפחות
לדעתי יכול לצאת ממך משהו בהמשך, אם תעבוד טוב.

TheRealDeal

New member
חח אבל אחי.. גם אתה מתרץ הרבה פעמים

מה הסיפור..? כולם נותנים תירוצים.. קשה לצאת מרוצה מהקלטות... הוא פשוט רשם את זה באופן ישיר אתה רושם בדר"כ "אני הכי שונא לתרץ הקלטות אבל.........." ואף אחד לא אמר לך כלום.. ^_^ אני לא מתכוון לשפוט ת'נגינה לעומק.. אני בכלל בסיסט (או לפחות מנסה להיות) ואני לא מכיר ממש ת'סולו.. חוץ מזה בשבילי לשמוע סולו בלי ליווי זה כמו לשמוע בס בלי תופים.. פויה! הדבר שהכי עצבן אותי זה החוסר דינמיקה בנגינה... הכל נשמע מונוטוני כזה בווליום וזה מציק.. בגלל זה גם הבנדים נשמעים ככה אני חושב... תפרוט יותר חזק - זה חשוב לסאונד, יש לך צליל שממש הציק לי לשמוע... עזוב אותך מציוד והקלטות וכאלה שטויות, אני מדבר על הגישה שלך לגיטרה... כשאתה פורט חזק יותר גם הסאונד יצא יותר טוב, גם תהיה לך יותר אפשרות למשחק עם הדינמיקה והנגינה שלך תהיה עם הרבה יותר ביטחון ולא הססנית כמו בהקלטה... תחרוש קצת באך, נראה אותך יוצא מזה בשלום בלי עבודה על דינמיקה! :) בקיצור אחי.. אני ממש מסכים עם ערן - אתה מתעסק יותר מדי בציוד ובדברים שונים ומשונים במקום הדבר הכי חשוב - הנגינה שלך ואיך אתה נשמע דרך הציוד הקיים! תהנה!

eran377

New member
מעולם לא תירצתי משהו שקשור לנגינה

ובטח שלא תירוצים שתופסים כל כך הרבה מקום בהודעה... שאני אומר "אני הכי שונא לתרץ אבל..." בדר"כ מגיע אחרי זה הסבר על ההקלטה עצמה, איכות ההקלטה והסאונד. על הנגינה מעולם לא תירצתי, לפחות לא ככה. זכור לי איזה פעם שציינתי שההקלטה הייתה בטייק אחד אבל זה לא היה תירוץ
אם יש לי הקלטה שהיא לא טובה מבחינת הנגינה אני פשוט מוחק אותה, ובטח שלא מפרסם בשום מקום.

RoieL

New member
לא בקטע של לפתוח ריב

אבל אני זוכר לפחות הקלטה אחת שההודעה שבה פרסמת אותה כללה הרבה תירוצים

אני לא זוכר אחת כזו.

באחת ההקלטות האחרונות היה תירוץ קטן של מיקרופון או משהו כזה, אבל מאז ומתמיד או לפחות ב99.9 אחוז מההלקטות שלו לא זכורים לי תירוצים.

RoieL

New member
טוב משום מה אני לא מוצא את ההודעה ההיא

אז יש מצב שאני מתבלבל, אני זכרתי ששמת הקלטה ובהודעה כתבת על הרבה בעיות ומישהו הגיב לך "ערן די עם התירוצים
" או משהו כזה.. לא משנה.

eran377

New member
אתה לא מוצא כי זה לא היה...

מעולם לא תירצתי על הנגינה.

NYMets Man

New member
שיין און לא היה רע

אבל בכל אופן נפלת למלכודת של החבר'ה כמו שאמרו כאן... וזה שלא שאתה מנגן רע, פשוט גרמת לכולנו להבין למה הגיטריסט של האיגלס הגיע לאן שהוא, ולמה גילמור הגיע למה שהוא וכו' למרות שגם אתה ועוד הרבה אנשים שמנגנים 9 חודשים יודעים לשים את האצבעות איפה שהם שמים. אתה בהחלט לא רע, אבל שוב, אני מקווה שאתה מבין את ההבדל בין ההגדרה שלהם ל"קל" ובין ההגדרה שלך... כי זה בסף הכל מה שגרם לוויכוח ואני בטוח שאף אחד פה לא בא לזלזל בך או לעשות ממך צחוק

Gigantic Boots

New member
הנה כמה עצות:

להסתכל על שיעורים ביו טיוב לא יזיק. אם אתה רוצה להתקדם אתה צריך ללמוד ת-12 צורות של הסולמות הקלאסיים בפוזיציה אחת. זאת אומרת שאיפה שאתה מניח תאצבע אתה אמורה לקבל גישה לכל הסולמות.

Master Jewish

New member
אני רוצה להגיד לך משו

וגם לכל שאר הגיטריסטים המהוללים בפורום הזה: הגיטרה היא כלי נגינה שמטרתו העיקרית היא ליווי, ולא שכל איזה מתלהב שמחזיק את הגיטרה שלו איזה שנה יבוא ויפציץ איזה סולו "לא קשה במיוחד" וכל מה שהוא ינסה לעשות בחיים שלו זה לנגן סולואים יותר מטורפים, יותר קשים טכנית ויותר מסובכים מוזיקלית. הגיטרה היא דבר ראשון כלי ליווי ואני בטוח ש99% ממי שכותבים פה ומנגנים גיטרה בטוחים שמה שחשוב זה לדעת סולואים טוב, ועם הליווי נסתדר כבר... אנשים תפסיקו לחשוב על הפוזה של לנגן סולו מול איזה 50000 איש וכולם ימחאו לכם כפיים - זה לא המהות של הנגינה! ודאי שזה יכול להיות חלק מאוד נחמד אבל זה ממש ממש לא העיקר! תתחילו להבין שלנגן כולל עוד כמה דברים ותכלס באמת שההתעסקות הזאת ב"מי עושה סולו יותר טוב" היא כל כך לא לעניין! אותו דבר לגבי הציוד שיש לאנשים, אני מצטער אבל אני לא מצליח להבין למה לרועי יש את המאדהאני (שאני לא יודע כמה הוא היה צריך לעבוד בשבילו או פשוט לבקש מאבא...) כשהוא מנגן בקושי בבית שלו ואולי לחברים שלו באיזה מנגל - רוב האנשים כאן שמפציצים בציוד שלהם ואולי גם מנגנים את "הוטל קליפורניה" יותר טוב מהמ'שמו שכתב אותו הם לא פאקינג מקצועיים ותכלס בכלל לא צריכים את זה! אשכרה סתם בזבוז כסף! תתחילו להשקיע בדברים האמיתיים בנגינה ולא בכל המסביב!

Roy1232

New member
ת'אמת?

אני די מסכים עם החלק על הסולואים, וחשבתי כמוך די הרבה זמן - אבל בחצי שנה האחרונה אני עובד על טכניקה ואני חייב להגיד לך שליווי וטכניקה חשובים באותה מידה. אני לא מדבר על נגינה נצחית של סולואים כמו של קירק האמט - נגינה טכנית משפרת ובסופו של דבר גורמת לך לנגן יותר בקלות גם דברים אחרים, סולואים "חכמים", עם פיל (סטייל הוטל קליפורניה וCN) - וזה מה שחשוב. לדעתי שווה להתמקצע גם בנגינת רית'ם, גם בשיפור הפיל וגם בטכניקה מכאנית של כמה שיותר מהר וכמה שיותר מפציץ (לא שאני מאסטר באף אחד מהם, אבל בכל זאת) - פשוט עוד דרך להוציא יותר מהגיטרה ולהקל עליך במקומות אחרים (כמו אילתור).

Gigantic Boots

New member
צודק, ללוות ברמה גבוהה זה קשה בידיוק כמו כל

דבר אחר בגיטרה. למשל, ליווי של נגני ג'אז, הוא חשוב באותה מידה כמו הנגן שמנגן תמנגינה או אילתור.

למעלה