מה ללמוד ? לאן להתקדם ?

Benayoun

New member
ממה שהתרשמת אני יכול ללמוד אותו.?

כי אני מנסה וזה קשה לי מאוד. זה בד"F סולו למתחילים ?

Benayoun

New member
מה ללמוד ? לאן להתקדם ?

אני אנסה להעביר את המסר שלי בהודעה הזאת כמו שצריך : אני לומד ללא מורה כרגע. יש לי חשמלית וגם קלאסית. אני יודע לנגן שירים בפואאור קורדס וגם סולואים פשוטים כמו : knoking on heaven doors , californicaion smells like teen spirit וכאלה אבל סולואים כמו hotel california stairway to heaven לא ממש כי הם ממש קשים ומהירים בשבילי. אני רוצה להגיע לרמה שאינ אנגן אותם. מה אני צריך עלשות אמרו לי ללמוד סולמות זה לוקח המון המון זמן ואני נגן חובבני אני לא מבין מה יעזור לי לדעת את הסולמות פרט לידע כללי שזה קיים ( הכוונה איך זה יעזור בניגון שיר מסוים - אשמח להסבר ) ואם יש משהו אחר ללמוד כדי להגיע לרמה לנגן מה שאמרתי - מה צריך לעשות או משהו אחר בכללי ללמוד שאולי אני לא יודע וצריך. כל מיני טכניקות או דברים תיאורטים תודה ומצטער שאלות של מתחיל

The Walrus

New member
אני לא חושב שזה סולו למתחילים.

הייתי מדרג אותו כבינוני. אם אתה שומע ביטלס, הסולואםי שלהם מאוד פשוטים יחסית. let it be וsomething מאוד קלים, והם בהחלט קלאסיקות. גם הסולואים של פינק פלויד (נושא רגיש משהו בפורום) לא קשים מבחינת מהירות, אבל - וזה אבל מאוד גדול - גילמור הוא גיטריסט ענק מבחינת הבעת רגשות, יש לו טאץ' מאוד מיוחד שאני אישית עוד לא שמעתי אף נגן בעולם (!) חוץ ממנו שהצליח לחקות אותו בהצלחה. ז"א, את התווים לא קשה לנגן, אבל זה פשוט לא נשמע כמוהו... הבנאדם גאון, הגיטריסט הטוב בעולם לדעתי. וכמובן שיש עוד המון שמות של סולואים קלים שיתנו לך.

לא מומלץ להתחיל מסולואים של גילמור

זה המון מתיחות וויבראטו יענו הרבה טכניקה של משחק עם המיתרים ולא סתם טאבים... עדיף לנסות משהו יותר פשוט (מה שכן אפשר לנסות זה את wish you were here

ran 15

New member
סולואים קלילים להתחלה ..

יש כל מיני סולואים של greenday ודומיהם..ואז יש את כל הפופ ושירי הגלגל"צ למינים שאפשר ללמוד תסולואים שם. לדוגמא phill colins יש לו כמה שירים עם סולאים שהם בהחלט קלים מאוד... עוד סולו שאישית קידם אותי מאוד היה - two princes ...פשוט חייב אותי להזיז מהר יותר את האצבעות.. בקשר לליווים , כדי לעבוד על קצב אין כמו הליווים של dire straits ליווים קלים אבל מבחינת קצב להתחלה הם טיפה מוסבכים ומאתגרים , תנסה את Sultans of swing את lady writer ואת news לבינתיים... עוד שירים שעזרו לי להתאמן על מהירות , הם ליוויים שמלווים את רוב השיר , בשירים של להקות כמו 3doors down good charlote ודומיהם...ד"א יש הרבה מעברים שם מפוואר קורדס לאיזה "סלסול" נקרא לזה וחזרה לפוואר קורד שזה מאוד עוזר ומשפר אותך... ד"א את the loner אתה גם יכול לנגן , נראה לי זה של גרי מור (משהו כזה נכון ?!..
) ... בקיצור לא חסרים...בקשר לעבודה על סולמות , עזוב שנייה שתוכל להלחין לך סולו , ועזוב את העובדה שלאצבעות כבר יש תבנית שהן רצות איתה ופשוט סולואים עוברים קל וחלק יותר.. עבודה נכונה על סולמות - מפתחת את השמיעה , תורמת לדיוק וזריזות האצבעות , ומלמדת אותך הרבה על הקוארדינציה בה אתה נמצא (כמובן מההיבט הטכני...) בקיצור אל תוותר לא על האקורדים שכמו שנאמר בונים לך יציבות על הצוואר , ואתה לומד להכיר את הגיטרה טוב יותר ולפתוח את השמיעה למגוון רחב יותר של צלילים ובעזרת אקורידים אני אישית עבדתי על הקצב שלי... יש לך עבודה (האמת שגם לי ^^ ..) בהצלחה , והכי חשוב תהנה..

ran 15

New member
מארק = דייויד ../images/Emo3.gif ?...אני רשמתי איפשהו דייויד

WTF ?!!!?...

RoieL

New member
לא אבל דיברת על גיטרת רית'ם בסטרייטס

שאותה מנגן דייויד נופלר שהוא אח של מרקנופלר (למנוע אי הבנות)

RoieL

New member
מתיחות זה העיקר

את הטאץ' הוא יפתח בהמשך, אבל טכנית מאוד קשה בהתחלה לתת מתיחה של 2 וחצי טון.

Roy1232

New member
אחח, comfortably numb...

הוא יוצא הכי טוב כשאתה לא מנסה לחקות את גילמור, פשוט לתת לו טאץ' משלך - וזה עובד עם עוד סולואים שלו. אי אפשר לחקות את הבנאדם, הוא גאון.

קצת off

מה אתה חושב על הטאץ' של ברי סחרוף? אני שואלת כי לפני כמה ימים הייתי בהופעה שלו ומה שהוא עושה עם הגיטרה.. ואחר כך חשבתי שיש לבן אדם את הטאץ' הכי יפה ששמעתי וכמובן ישר השוואתי לגילמור כי פינק פלוייד היא אבן היסוד הכי בסיסית שלי. וגילמור כבודו במקומו מונח והוא באמת גיטריסט ענק מבחינת טאץ ותיזמון אבל וואלה ברי גאון

RoieL

New member
אפשר לדפוק לך את הראש בקיר?

גם אם השאיפה שלך היא להיות גיטריסט ליד מאוד חשוב שתעבוד הרבה על אקורדים, זה אולי נראה לך זניח אבל כדי לנגן סולואים מהירים אתה צריך יד ימין יציבה וזה השלב הראשון. חוץ מזה, הסולו של הוטל קליפורניה מאוד פשוט לאחר שמתחילים (את החצי הראשון הצלחתי לנגן אחרי חצי שנה על אקוסטית [עם קצת מאמץ בגלל תיבת התהודה]). פשוט שב מול התווים או הטאבים ונגן לאט כדי לשמור על קצב קבע מטרונום בקצב נמוך או אפילו תפעיל את השיר ותריץ אותו באיטיות, אפשר אפילו עם מדיה פלייר. אתה לא תתאר לעצמך כמה זה יעזור.

Benayoun

New member
אוקי תודה על הטיפ. אתה אומר לנגן לאט

ולקחת הרבה זמן על כל שיר. הוטל קליפורניה לא קשה. סבבה תודה אבל לא התיחסת לסולמות או משהו אחר שאני צריך לעשות שלא הזכרת תודה

The Walrus

New member
דווקא הוטל קליפורניה סולו מאתגר משהו

הוא אולי לא מאוד מהיר, אבל יש בו כמה ליקים מצויינים ומאוד מעניינים.

RoieL

New member
מאתגר אם אתה מנסה לנגן את הקטעים של

שתי הגיטרות עם יד אחת אולי. לא בקטע של התנשאות, אבל סולו שנשמע מצויין הוא לא בהכרח סולו מסובך טכנית. תראה את הסולואים של SOYCD ו- CN.

sheepeH

New member
לעזאזל איתך

ישבתי 15 שניות ובהיתי בSOYCD כדי לפענח על איזה שיר אתה מדבר. X_X

למעלה