מה ללמוד ? לאן להתקדם ?

khammel

New member
רוב התקופה של קווין מהלילה באופרה ../images/Emo35.gif

אין לי מושג מה אתה מתכוון אבל אני מנגנת די הרבה שנים קווין ולא הייתי יוצאת בהצהרה כזאת.

RoieL

New member
את צודקת, קצת הגזמתי

אבל דיי הרבה מהשירים בתקופה היותר מאוחרת, ובפלויד לא הגזמתי בכלל (יודע את כל מדאל, הצד האפל, וויש יו, אנימלז, החומה, חלק מפיינל קאט, את מומנטרי אני האמת בקושי מכיר, אבל גם את רוב הדיוויז'ן בל אני יודע).

khammel

New member
../images/Emo132.gif

The more I learn, the more I learn how much I have yet to learn יש הבדל תהומי בין לדעת וליישם. אני בטוחה שאתה יודע את כל מה שציינת. על היישום יש לך עוד הרבה מאד עבודה.

ע"י החזקת כפתור הבאס וסיבובו נגד

כיוון שעון. רגע, אבל אתה בטח רוצה לומר שאין נוב באסים במאדהאני ואני אומר שיוריד באסים דרך כל פדאל אחר.

doc monti

New member
יפה לך...

הטון שולט רק על הגבוהים, כידוע לך. ואם הוא עובר רק דרך המדהאני בדיירקט, קצת בעיה להגביר באסים. אני רק רוצה להדגיש שלהודעה ההיא לא הייתה שום חשיבות פרט לעובדה שרציתי קצת צומי
עכשיו כשקיבלתי אותו, אני חוזר לישון.

bebi vegeta1

New member
המ אתה יכול להקליט עם WEBCAM אם ת'כ"כ רוצה

זה יהיה חרא אבל נטול לייטנסי קרא את זה "אבל גם אחרי שאתה מכניס טאץ', מתיחות מדויקות, ויברטו, סליידים וקצב" הממ תקרא עכשיו את הטיעון שלך עם מנגינה אחרת trilogy suit op. ברוח הדברים שלך :"אבל גם אחרי שאתה מכניס טאץ', מתיחות מדויקות, ויברטו, סליידים וקצב וסוויפ פיקינג הסולו הזה לא מאוד קשה." |סיים ציניות| באמת איזה זיין שכל אתה סליחה על הביטוי אבל מה שאמרת מטומטם בדיוק כמו מה שכתבתי ברוח הדברים שאמרת קצב וטכניקה אלה דברים נרכשים אני לא אומר שהסולו של hotel california הוא הכי קשה שבעולם וכו' אבל חדל זיוני שכל ופה זה יעצר מבחינתי כקורא בפורום כי יש כבר דברים שאי אפשר לראות שוב ושוב ושוב ושוב ושוב.....Nפעמים. אני אפסיק עכשיו באמת... ולשאר קוראי הפורום סליחה על הבוטות

RoieL

New member
הסולו עצמו לא מאוד קשה, אני עדין עומד מאחורי

זה, והנה ההקלטה שלי זה עובדה, שלמרות שניגנתי בלי לשמוע אפילו את המיתרים בלי מגבר יצא בסדר (לא ג'ו וולש, אבל בסדר). ובקשר לוובקאם- כנראה שזה היה יותר טוב כי אז הייתי מקליט עם המגבר והתוצאה הייתה יותר איכותית וגם הביצוע היה יותר טוב. אבל אין לי מצלמה.

Vintage

New member
../images/Emo45.gif

אף אחד לא טרח להתייחס לגרסא האקוסטית שלדעתי למתחיל תתרום גם הרבה, בקיצור שיר שאפשר ללמוד ממנו המון אם טורחים ללמוד את שתי הגרסאות, והמהדרין יטרחו ללמוד גם את גרסת הג'יפסי קינגס

The Walrus

New member
סולמות זה דבר מאוד שימושי

לא רק תיאורתי, בכלל לא. בוא נתחיל מזה שסולמות זה המפתח לאילתור - נגיד כתבת שיר ואתה רוצה לכתוב בשבילו סולו, איך תדע איזה תווים "מותר" לנגן ואיזה "אסור"? זה סולם. אותו דבר גם אם יש שיר שאתה רוצה לאלתר עליו, סולו ארוך שאין לך כוח ללמוד, אתה יכול פשוט לאלתר, ובכלל, אחרי שלומדים סולמות מרגישים הרבה פחות כבולים לסולואים שלמדת. סולמות זה גם מאוד עוזר בלמידת סולואים - ברגע שאתה מבין על איזה סולם מבוסס הסולו, ז"א איזה תווים יכולים להיות בסולו, הרבה יותר קל להוציא משמיעה לבד סולואים (כי יש לך כמות תווים מוגבלת ש"מותר" להשתמש בהם), וככה האצבעות מתרגלות לנגן בפוזיציות של הסולם שהם מאוד פופולריות בהרבה סולואים, והסולואים שבסולם הזה יבואו לך טבעי יותר. בקיצור מומלץ. גם אין הרבה מה לדאוג, כי שאני אומר סולמות אני לא אומר להתעמק הרבה,, אלא הבסיס: פנטטוני, מינורי, מז'ורי וכו'.

Benayoun

New member
לתשובה כזאת חיכיתי. תודה רבה. עכשיו השלב הבא

מאיפה אני לומד אני מזכיר: בלי מורה לחפש פשוט באינטרנט מדריך ולהתחיל ללמוד ? אמרו לי סולם פנטטוני זה הנפוץ בשירי הרוק שיש כיום

bebi vegeta1

New member
אתה יכול מפה

http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php זה גם מפרק לפי פוזיציה למרות שיש patterns אחרים לכל הסולמות. פנטטוני נפוץ גם בבלוז(רק מוסיפים עוד תו) וגם שמעתי כמה מנגינות ג'אז שמנגנים על פנטטוני ככה שאתה לא ממש מוגבל בסגנון אגב גם בקלאסי יש פנטטוני אם אתה מכיר את morning של grieg זה בפנטטוני לפחות ההתחלה המפורסמת מה גם שיש עוד סולמות מבוססים על 5 צלילים במוזיקה לא מערבית כמו hirojishi שמרטי משתמש בו לא מעט שהסולם נפוץ במוזיקה יפנית

RoieL

New member
הבטחתי אז הנה

להגיד שלא ניגנתי את הסולו הזה כבר הרבה זמן עד היום בצהרים זה יהיה תירוצים גם אם זו האמת, אז אני אדבר אתכם תכלס: הוקלט עם כבל של קלוץ, סטראט דלוקס ומתאם ב- 8 שקל, החלטתי להקליט את הסולו פעם אחת ולא לעשות מאה הקלטות כדי שיצא לי פיקס כי זו לא חוכמה גדולה. בדיעבד ניגנתי מאוד מלוכלך יחסית לנגינה הרגילה שלי וגם לא ממש שמרתי על קצב וגם הגיטרה ל הייתה מכוונת, משהו שלא שמתי לב אליו כי לא ניגנתי עם מגבר או מיקרופון. נו שויין. הקטע הזה לגמרי לא משקף את הטאץ' או הטכניקה שלי לדעתי, אבל לא משנה. ככה זה כנראה כשמקליטים בלי לשמוע מה אתה מנגן
בכל מקרה, ההזמנה שלי עדין תקפה- אם מישהו נמצא באיזור נתניה ובא לו לג'מג'ם קצת אז שישלח מסר כי אני אשמח להראות מה היכולות שלי
בכל מקרה, עכשיו כשיש חופש מתישהו אני אפגש עם חברים ואקליט את הסולו של Walking by Myslef או אולי Manhattan של אריק ג'ונסון שאני לומד עכשיו, אלו קטעים שלדעתי יותר משקפים את הרמה שלי. לא משנה. אגב, אם אפשר, את הקללות, ההשמצות וחומרי הנפץ למסרים בבקשה. קליק.

RoieL

New member
טוב על תתיחסו למה שקורה אחרי הסולו של האיגלס

מסתבר שזה גם הוקלט

The Eraser

New member
../images/Emo6.gif

שמע אחרי הכל כולנו בני אדם.. טעויות קורות. [אני זבל אם זה לא היה מכוון] בכל מקרה אחלה ביצוע לאחד מ2365 הסולואים של "זרח יהלום מטורף". מה שחסר זה הסאונד הכינורי הזה שיש שם אבל הוא כמובן לא יכול להתקבל בהקלטה דיירקט. בקשר להוטל קליפורניה- אני לא זוכר את הסולו המקורי אבל אני זוכר שהוא היה טוב. זה היה דיי צולע. כלומר רואים שבסולו השני יותר התעמקת וכאלה.

בלי מלים. אני חושב שנתת לנו תשובה מצויינת

אני רק מאוד מקווה בשבילך שהבנת אותה.

למעלה