מה לדעתם יקרה...

masorti

New member
זה הדבר הראשון היום...

שבו את אולי צודקת. אם כי גם בזה אין לי בטחון.

אל תדאג, היא טועה

או סתם מטעה, אחד מהשניים.. יש מבחן, ומן הסתם צריך לדעת בו "קצת" אנגלית (או צרפתית).

argonauts

New member
לגבי מבחן

יש מבחן שפה, אבל הוא בשלב הראשון שבו הופכים להיות תושבים, לכן במבחן האזרחות יש רק מבחן בהיסטוריה ואזרחות. אולם מהגרים שהגיעו למעמד תושב דרך ספונסרשיפ של בן משפחה למעשה לא יעברו מבחן ידיעת שפה לקבל מעמד תושב.

היא לא תהפוך למדינה אזרחית-חילונית

היא פשוט תהפוך למדינה פלשתינית, יש יותר פלשתינים או כאלה שמגדירים את עצמם ככאלה מאשר יהודים או כאלה לפחות שיביעו נכונות להגר לכאן. (גם אם אני מתעלם ממשתנה הריבוי הטבעי ומתרכז רק בהגירה). היא לא תהיה שייכת לכל אזרחיה, היא תייצג את רצון רוב אזרחיה שיהיו פלשתינים והם ירכיבו את את הממשלה, בתי המשפט, הם יחוקקו חוקים ויעצבו את המדינה איך שנראה להם, למיעוט היהודי לא תהיה מילה ולא כמו שלפלשתינים שלהם יש את פלשתין בגדה והרצועה, ליהודים לא תהיה אלטרנטיבה, לא תהיה להם מדינה, הם יאלצו, שוב, להיות מיעוט חסר בית במדינות אחרות (ראינו טוב טוב לאן זה הוביל ב2000 שנה האחרונות, הייתי רוצה להאמין שהעולם השתנה או למד משהו, אבל אני יודע שזה קישקוש אחד גדול, אני לא סומך על אף אחד, קהילות נמחקו, יהודים גורשו, פוגרומים רבים, שואה...).

זה בהנחה שדברים לא ישתנו

עד היום חלקם היחסי של ערביי ישראל לא השתנה. מניין לך שבעתיד הוא ישתנה באופן לא פרופורציונלי?

rsr500

New member
חלקם היחסי של הערבים לא השתנה

מכיוון שהעלו אנשים ארצה (מרוסיה, מאתיופיה). מה יקרה כשכמות העולים תפחת? אני לא מדבר על הטווח הקרוב, צריך להסתכל קדימה.

motyka

New member
מניין ההוכחה הסטטיסטית?

האם יש הוכחות לטענה?

מדובר בהיגיון פשוט

מאז ומתמיד הריבוי הפלשתיני (הן בשטחים והן אצל ערביי ישראל) היה גדול יותר מהריבוי הישראלי, עד לשנים האחרונות ההבדל היה עצום, נכון שישנה היום ירידה מסויימת אך עדיין, לא דיי בירידה הזו כדי לשנות את העבר, מאז ומתמיד המאזן הדמוגרפי מראה בעקביות על ירידה מתמדת באחוז היהודים במדינה ועליה מתמדת באחוז הערביי ישראל-פלשתינים, המגמה הזו לא השתנתה גם בזמן העליה הגדולה מברית המועצות לשעבר בשנות ה90'. חוץ מזה יותר מ40% הם מתחת לגיל 18, כלומר הם הבאים בתור להיות בגיל הפיריון. עכשיו העיניין הוא רק עיניין של זמן, ומתי הנקודה הקריטית תגיע, האם זה כאשר יהיה רוב פלשתיני בין הים לירדן? לזה אנחנו כבר עכשיו קרובים למדי, האם זה כאשר הפלשתינים אזרחי ישראל יגיעו ל30% או 40%, זה גם בעתיד, זה יקח קצת יותר זמן, אבל גם כאן, לא הרבה זמן, בכל מקרה, המגמה לא עומדת להשתנות. אני זוכר שלפני שנים לא רבות, בתחילת שנות ה90' היהודים היו 81-82% מהאזרחים, נכון ל2005, הם הפכו ל76%, זה למרות שעלו לכאן מעל מיליון יהודים (או כאלה שנספרים ככאלה).

יש מספר אפשרויות

מאחר וישראל נוצרה קיימת ויכולה להיות קיימת אך ורק כמדינה יהודית היא תפסיק להתקיים וישראל תהפוך בעצם לפלשתין, או "פלשתין המערבית" והיא תתאחד (לא יהיה דבר שימנע ממנה לעשות זאת) עם פלשתין שבגדה והרצועה, כדי ליצור את פלשתין ההיסטורית, ממש כמו שרוצים הפלשתינים הן בגדה והן ערביי ישראל, כמו איראן, אל קעידה, חיזבאללה, החמאס, ובכלל טרוריסטים איסלמים וכן בעלי בריתם הנאמנים, יפי הנפש מהשמאל הקיצוני, אנטי ציונים, "נאורים" וSO CALLED "אבירי זכויות האדם". היהודים במקרה הטוב יחזרו להיות מיעוט שתלוי באדוניו הפלשתינים ויקבלו זכויות כאלה או אחרות, במקרה היותר ראלי הפלשתינים "יתנקמו" ביהודים וינסו להחזיר לעצמם את הכבוד שמעולם לא היה להם על חשבון היהודים. בכל מקרה, רוב היהודים יברחו מכאן לאירופה, אוסטרליה או צפון אמריקה, שוב, לחזור להיות "מיעוט שווה זכויות" (איזה יופי...) שהרי אם כבר להיות מיעוט אז למה להיות כזה בפלשתין? אפשרות אחרת, ראלית יותר, אנחנו נקבור את הראש בחול, חס וחלילה שתהיה לנו ביקורת זו ""גזענות""... מספר פלשתינאי ישראל ילך ויגדל, עד למצב שבו יתקרב למספר היהודים, היהודים פתאום יתעוררו ויגלו שהם עומדים להפוך למיעוט במדינתם, על כל ההשלכות המתבקשות, הערבים ידרשו שינויים ואם לא יקבלו אותם יפנו למוצא אחרון שהוא פעילות אלימה, היהודים ירצו למנוע את השינוי בכל מחיר ואם יכשלו אז יפנו למוצא האחרון פעילות אלימה, התוצאה היא מלחמת אזרחים, מלחמת אזרחים שבה כולם יבחשו בה, ארצות הברית תעזור לנו, אירופה האימפטנתית בטח תקרא ל"הפסקת אש" (כן אחלה פתרון...) ומדינות ערב יעזרו לאחיהם המוסלמים בפלשתין, מי אמר מלחמת עולם שלישית ולא קיבל? אם ישראל תהפוך לפלשתין (חס וחלילה) ואנחנו נהיה מיעוט חסר מדינה (אף אחד לא ישאל אותנו כלום...), אז הסיכסוך הישראלי פלשתיני בין היותר ממאה שנה יגמר, זה מאחר ולא יהיה יותר צד ישראלי (אחלה "שלום", חסכנו לעולם כאב ראש..
) האם פלשתין תהיה מדינה "צודקת", "מוסרית" "דמוקרטית" ו"נאורה"? את האמת, מה זה משנה בכלל, זה עיניין שלהם, את היהודים זה בכלל לא צריך לעניין, אותי זה בטח לא יעניין, אם ליהודים לא תהיה מדינה מצידי שמחר יפגע בכדור הארץ אסטרואיד ענק... למזלנו זה לא יקרה, אני לא חושש, רוב היהודים הם ציונים, אפשר לקלל אותנו כמה שרוצים ולקרוא לנו "מדינת אפרטהייד" או "מדינה גזענית", הם מיעוט זעום ועלוב, הניזון משנאה, אני לא חושב שאנחנו ניתן לטבע "לעשות את שלו", לא ניצמד לספר או לחוקים "אוניברסלים" בכתובים באוויר, אם האינטרסים והקיום שלנו במדינתינו יהיה בסיכון אז נפעל, בין אם ברמה חוקתית או באופן פיזי, הכל כשר, הכל תלוי בתוצאה.

rsr500

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יובל, אי אפשר לנסח את המצב בצורה טובה יותר מאשר אתה ניסחת אותו.

NorthernStar

New member
מדהים איך בכל פעם מחדש

קבוצה שדוכאה בעבר וזוכה לשיויון זכויות הופכת באחת שמרנית, א-סולידרית ואפילו עויינת למאבקים לשיויון זכויות של מיעוטים מדוכאים. או בקיצור: הזדהות עם האגרסור, הדכאנות, עד כדי דיכוי אכזר של אחרים.

ערב רב

New member
ומה עלינו להסיק מדברים אלה

לגבי היום בו ערביי ישראל יהפכו לרוב? דומני שמסקנות עגומות למדי, לדידך.

NorthernStar

New member
המסקנות הן לגבי התנהגות היהודים

אנילא מתיימרת להיות מגדת עתידות, בניגוד לכל מיני אחרים.

ערב רב

New member
אינני מכיר אף אדם

שלא עוסק בספקולציות לגבי העתיד (גם בעוד 5 שניות). ברור שתפסתי אותך במלה והרי לא התכוונת לשלטון ערבי, אבל אני מציע לך לנסות ולחשוב על כך.

NorthernStar

New member
חשבתי וברור לי

אין גרוע מאפרטהייד, והמשטר הציוני הוא בדיוק כזה.

"בדיוק כזה"

הרי בעצמך הסכמת שבניגוד לדרא"פ, "האפרטהייד בישראל סמוי ולא גלוי". ו... סוריה, איראן, הרש"פ, סודן, לוב, מצרים, לבון, סעודיה - בכולן רע יותר לחיות מאשר בישראל. אין גרוע מלייבא את רמת החיים משם - לפה.

ערב רב

New member
אבל אם יקום משטר אפרטהייד ערבי

לאחר שיהיה רוב ערבי בארץ שיקים משטר של "דיכוי אכזר" של היהודים, כדברייך? מעבר לכך, האם אפרטהייד גרוע מנאציזם, פשיזם, טוטליטריזם, פונדמנטליזם? למה את בכלל מתכוונת כשאת אומרת 'אפרטהייד'?

למעלה