מה זה תינוק שנשבה?

israelberger

New member
אז תגיד לי סוף סוף איפה הסתירה של

העיקרון הזה ביהדות שאתה כופר בו עם החסידות והקבלה.

taro

New member
ובכן

מההתמצאות הדלה שלי בקבלה, ידוע לי על דבר שנקרא "ספירות קבליות", משהו שהרמב"ם היה חולק עליו לדעתי. באשר לחסידות, עד כמה שידוע לי יש מקומות מסויימים (בזרמים מסויימים) שאלוהים בוכה. בכל מקרה, אברר זאת עדיין, כפי שאמרתי, אני לא מכיר אותם בצורה מוחלטת. בכל מקרה, נמשיך מחר. יש לי עבודה מחר. לילה טוב.

israelberger

New member
מה הקשר לספירות?

והרמב"ם לא חלק על זה שיש ספירות. ומה אתה חושב שמתכוונים כשאומרים שה´ בוכה? שיוצאות לו דמאות מהעיניים? דמעות פיסיות מגוף פיסי? אם אתה טוען שלה´ יש גוף פיסי או דימיון כלשהו אז אתה מין ע"פ ההלכה היהודית ואין לך חלק בעולם הבא.

taro

New member
שוב?

הספירות מחלקות את אלוהים ליסודות. הרמב"ם לא חלק על הספירות כי זה רעיון שעד כמה שידוע לי פותח אחריו. אני לא יודע למה מתכוונים כשאומרים שה´ בוכה, אני בכלל לא התייחסתי לכך במובן של האם יש לו גוף או לא, אלא במובן הפשוט - בין אם בכי פיסי ובין אם מטאפורה, ה´ מפגין השתתפות בסבלו של עם ישראל, אבל מפגין אין אונים (בכי) מול סבלו, ולכן מצביע על קושי בהגדרה "כל יכול". אבל גם אם הייתי רוצה לייחס לו דמות כלשהי, אזי אני כופר לפי הרמב"ם, וכבר נאמר לך כאן מספיק, ולא רק על ידי (אלא גם על ידי סאנדצי´קן ונעים מאד) שההלכה הרמביסטית כבר מזמן לא תקפה לכל בית ישראל, שההתערבות ההלכתית של הרמב"ן בהלכה עוררה פולמוס גדול בעולם היהודי ואפילו הרמב"ם עצמו טען שאין לערב בין הלכה לידיעת התורה.

israelberger

New member
לא נכון.

על פי הקבלה והחסידות(שמבוססת על הקבלה) ה´ הוא מעל הספירות. הנשמה היא זאת שמחולקת לספירות וגם זה לא כולל את הנפש האלוקית שהיא חלק אלוקא ממעל ממש ולכן לא מתחלקת ונימצאת מעל לספירות. רואים עליך שמעולם לא למדת חסידות כי זה הבסיס של הבסיס. בקשר לנושא השני, כאשר אתה אומר שה´ בוכה כפשוטו אתה אומר שיש לו דימיון כלשהו ולכן אתה מין (ע"פ ההלכה היהודית החד משמעית למרות שאתה מתכחש לה וזה הופך אותך גם לכופר) ואין לי עיניין בוויכוח עם מין ואם אתה אומר שזה לא כפשוטו אז כאן נגמר הוויכוח שלנו.

alond

New member
הממם. אני רוצה מין. טארו הוא מין.

משמע: אני רוצה טארו. LOL

israelberger

New member
הסבר

הספירות הן בעצם צורת ההיתבטאות של הנפש בעולם ועוד כמה עיניינים. אם אתה רוצה להבין לעומק אני ממליץ לך לקרא את ספר התניא עם פירוש פשוט (אני התחלתי לקרא עם שטינזלץ ואני ממליץ)

israelberger

New member
שאלה לי אליך

אתה לא אמור להיות דתי או חרדי? איך אתה לא יודע מה זה ספירות?

אני דווקא יודע (לא לעומק)

רק רציתי לשמוע ממך. ציטוט מתגובה אחרת שלי "יתרון נוסף, אפשר ללמוד ממנו כמה דברים מזוית אחרת." מכל מלמדי השכלתי

לא השכלתני

"ומה הן הספירות? מה התפקיד שלהן? ומדוע הן קיימות?" מצטער אבל זו לא תשובה. אם אתה לא יודע או לא זוכר אז לא נורא.

מחדש

"ומה הן הספירות? מה התפקיד שלהן? ומדוע הן קיימות?" "הספירות הן בעצם צורת ההיתבטאות של הנפש בעולם ועוד כמה עיניינים." מצטער אבל זו לא תשובה. אם אתה לא יודע או לא זוכר אז לא נורא.

israelberger

New member
זה באמת לא תשובה

ובגלל זה הוספתי "אם אתה רוצה להבין לעומק אני ממליץ לך לקרא את ספר התניא עם פירוש פשוט (אני התחלתי לקרא עם שטינזלץ ואני ממליץ)". אני יודע מה זה אומר אבל זה יותר מידי ארוך ובאמת לא קשור לנושא.

taro

New member
מה?!

הספירות טוענות שיש "אלוהים" ויש "שכינה", והשכינה מחולקת לתשע שלבים, כאשר השלב האחרון מכונה "היסוד". אני לא מין לפי ההלכה היהודית המחייבת, היות וחלק גדול מהעולם היהודי מעולם לא קבל עליו את י"ג העיקרים, היות והרמב"ם עצמו טרח לעשות הפרדה, והיות ומשנה תורה, להבדיל משו"ע, אינו ספר ההלכה המחייבת. בכל מקרה, נראה שעדיין לא הורדת את האף מהעננים, ואתה עדיין בטוח שהדרך שלך היא הדרך היחידה להאמין. כמה לא צפוי מהגליאני ציוני.

taro

New member
בעצם, אני חוזר בי

אני לא כ"כ בטוח בזה (בנושא הקבלה) עכשיו כשאני חושב על זה, אבל אבדוק ואחזור אליך.

taro

New member
אז נצטט ישירות :)

"ומכה אותן המלמד, להטיל עליהן אימה. ואינו מכה אותן מכת אויב מוסר אכזרי; לפיכך לא יכה אותן בשוטים ולא במקלות, אלא ברצועה קטנה" . ספר המדע, הלכות תלמוד תורה, פ"ב ה"א .טז [כ] מי שהדין נותן שכופין אותו לגרש את אשתו, ולא רצה לגרש--בית דין של ישראל בכל מקום ובכל זמן, מכין אותו עד שיאמר, רוצה אני; ויכתוב הגט, והוא גט כשר. וכן אם הכוהו גויים ואמרו לו, עשה מה שישראל אומרין לך, ולחצו אותו ישראל ביד הגויים, עד שגירש--הרי זה כשר; ואם הגויים מעצמן אנסוהו עד שכתב--הואיל והדין נותן שיכתוב, הרי זה גט פסול. (ספר נשים הלכות גירושין פ"ב הט"ז)

answers2

New member
מה אתה מנסה להוכיח?

סך הכל הראית , שלא רק בנושא של גט הרמב"ם תומך בהכאה עד שיאמר רוצה אני , אלא אפילו תלמידי בית ספר הוא תומך להכות ברצועה קטנה. אם אינני טועה מטרתך היתה להראות שהרמב"ם בעצם מתנגד למכות . או שאני מתבלבל?

למעלה