מה זה תינוק שנשבה?

alond

New member
מה זה תינוק שנשבה?

אמרו את זה פה כמה פעמים והסבר איין.

גוססי

New member
איך אתה לא יודע?

תינוק שנשבה הינו יהודי שלא קיבל חינוך יהודי ואינו מודע לחשיבות המצוות ולצורך למלא אותן.

alond

New member
זהו? זה הכל?

אי אפשר להגיד יהודי לא מחונך? היו חייבים לעשות זאת כל כך דרמטי? LOL אז יהודי לא יכול להיות אפיקורס. מה זה מין? אומרים אפיקורסים ומינים.

גוססי

New member
אפיקורס הוא דבר אחר

אפיקורס (או מין) הוא יהודי שהתחנך לתורה ומצוות אולם בחר לכפור בהן.

israelberger

New member
הסבר המו תינוק שנישבה ומין

יש דין במשנה שתינוק שנפל בשבי האוייב והוצל משם בגיל מבוגר אי אפשר להעניש על עבירה על מצוות התורה מכיוון שהוא לא גדל וחונך בהן ומכן משליכים את הדין כלפי חילונים שגדלו בבית חילוני. מין ואפיקורס הם סוגים שונים של כופרים על פי הרמב"ם.

israelberger

New member
בבקשה

תודה לאנסרס על הציטוט. והנה הוא: משנה תורה הלכות תשובה פר´ ג הל´ יד´ ואילך. ג,יד :ואלו שאין להן חלק לעולם הבא, אלא נכרתין ואובדין, ונידונין על גודל רשעם וחטאתם, לעולם ולעולמי עולמים: המינים, והאפיקורוסים, והכופרים בתורה, והכופרים בתחיית המתים, והכופרים בביאת הגואל, והמשומדים, ומחטיאי הרבים, והפורשים מדרכי ציבור, והעושה עבירות ביד רמה בפרהסיה כיהויקים, והמוסרים, ומטילי אימה על הציבור שלא לשם שמיים, ושופכי דמים, ובעלי לשון הרע, והמושך עורלתו. ג,טו : חמישה הן הנקראין מינים: האומר שאין שם אלוה, ואין לעולם מנהיג; והאומר שיש שם מנהיג, אבל הם שניים או יתר; והאומר שיש שם ריבון אחד, אלא שהוא גוף ובעל תמונה; וכן האומר שאינו לבדו ראשון וצור לכול; וכן העובד אלוה זולתו, כדי להיות מליץ בינו ובין ריבון העולמים. כל אחד מחמישה אלו מין. ג,טז :שלושה הן הנקראין אפיקורוסין: האומר שאין שם נבואה כלל, ואיןשם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם; והמכחיש נבואתו של משה רבנו; והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם. כל אחד משלושה אלו אפיקורוס. ג,יז :שלושה הן הכופרים בתורה: האומר שאין התורה מעם ה´, אפילו פסוק אחד, אפילו תיבה אחת--אם אמר משה אמרו מפי עצמו, הרי זה כופר בתורה; וכן הכופר בפירושה, והיא תורה שבעל פה, והמכחיש מגידיה, כגון צדוק ובייתוס; והאומר שהבורא החליף מצוה זו במצוה אחרת, וכבר בטלה תורה זו, אף על פי שהיא הייתה מעם ה´, כגון הנוצריים וההגריים. כל אחד משלושה אלו כופר בתורה. ג,יח :שניים הם המשומדים: המשומד לעבירה אחת, והמשומד לכל התורה כולה. המשומד לעבירה אחת--זה שהחזיק עצמו לעשות אותה עבירה בזדון ונתפרסם בה והורגל, אפילו הייתה מן הקלות, כגון שהוחזק תמיד ללבוש שעטנז או להקיף פיאה, ונמצא כאילו בטלה מצוה זו מן העולם אצלו--הרי זה משומד לאותו דבר: והוא, שיעשה להכעיס. והמשומד לכל התורה, כגון החוזר לדתי הגויים בשעה שגוזרין שמד ויידבק בהן, ויאמר מה בצע לי להידבק בישראל שהן שפלים ונרדפים, טוב לו שיידבק באלו שידן תקיפה--הרי זה משומד לכל התורה כולה. ג,יט : מחטיאי הרבים: אחד שהחטיא בדבר גדול, כירובעם וצדוק ובייתוס; ואחד שהחטיא בדבר קל, אפילו לבטל מצות עשה. ואחד האונס אחרים עד שיחטאו כמנשה, שהיה הורג ישראל עד שיעבדו עבודה זרה; או שהטעה אחרים והדיחם כישוע. ג,כ : הפורש מדרכי ציבור: אף על פי שלא עבר עבירות, אלא נבדל מעדת ישראל ואינו עושה מצוות בכללן ולא נכנס בצרתן ולא מתענה בתעניתן, אלא הולך בדרכו כאחד מגויי הארץ, וכאילו אינו מהן--אין לו חלק לעולם הבא.

alond

New member
אני לא רואה יוצאי דופן ליהודים

טעיתי או שאני אפיקורס ומין?

answers2

New member
דע את עצמך...

בחן את עצמך (גזור ושמור) האם אתה : אומר שאין שם אלוה, ואין לעולם מנהיג? אומר שיש שם מנהיג, אבל הם שניים או יתר? אומר שיש שם ריבון אחד, אלא שהוא גוף ובעל תמונה? אומר שאינו לבדו ראשון וצור לכול? עובד אלוה זולתו, כדי להיות מליץ בינו ובין ריבון העולמים? אם ענית כן על אחד או יותר הרי שאתה מין האם אתה : אומר שאין שם נבואה כלל, ואיןשם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם? מכחיש נבואתו של משה רבנו? אומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם? אם ענית כן על אחד או יותר הרי שאתה אפיקורס האם אתה: חונכת בצורה שאינה מאפשרת לך שלא להיות מין או אפיקורס? אם ענית כן הרי שאתה תינוק שנשבה.

taro

New member
המממממ

אני לא אוהב את הדוגמטיות של הרמב"ם. אני לא מבין למה הפילוסופיה שלו צריכה לחייב אחרים. בכל מקרה, אם כבר מדברים עליו, הבאתי לך את שני המקורות שאמרתי שאביא. התגובה נקראת ל answers2

israelberger

New member
ההגדרות של הרמב"ם הן הלכה למעשה

כלל בפסיקה הוא שכאשר הרמב"ם אומר משהו ואף פוסק בעל שיעור קומה כשלו לא חולק עליו הלכה כמותו לכל בית ישראל וכך המצב. האם הבנת או שאתה צריך עוד הסבר?

taro

New member
לא, זו אמונה

ונאמר: אין למדין מהאגדה. וזו בדיוק אגדה. כל אחד רשאי לתפוס את האל בדרכו שלו (אגדה); כשם שאתה תופס את האל ככל יכול שמעודד אותך להביא את הגאולה, רשאי אחד אחר לתפוס את האל כמוגבל. אינך יכול לחייב מישהו לאגדה שלך או של הרמב"ם.

israelberger

New member
זאת לא אגדה. זאת הלכה פסוקה.

אתה עוד פעם מדבר בנושאים שאתה לא מבין ולא טרחת לבדוק. זה קורה יותר מידי בזמן האחרון.

taro

New member
הסבר לי בבקשה

ממתי הלכה פסוקה היא להכיר באל ככל יכול?

israelberger

New member
זה אפילו לא הלכה

זה בעצם הבסיס לדת שלנו (או לפחות לשלי. אני כבר לא בטוח באיזה דת אתה מחזיק). לפי מה שקראתי אומנם לא להאמין שה´ הוא לא כל יכול לא הופך אותך לאפיקורס אבל זה הופך אותך לכופר. אין אף רב בעולם שיכפור בתורה ויגיד לך שה´ הוא לא כל יכול (ועדיין יקרא רב). אולי תביא לי בבקשה פעם אחת את ה"מקורות" שלך לכך שה´ הוא לא כל יכול?

taro

New member
אל תתחמק

שאלתי שאלה פשוטה: מתי נפסקו 13 עקרי האמונה של הרמב"ם כהלכה למעשה? ויותר מכך - ממתי אי יכולתו של האל הופכת מישהו לכופר? מקורות ישראל, את דעתך אני מכיר. אני רוצה את הביסוס לדעתך. זה לא הבסיס לדת היהודית, לפחות לא עד שתראה לי הוכחות. מקורות? החל מהקבלה (לא שאני מאמין בה, אבל עדיין) וכלה בתלמוד (כאשר אלוהים בוכה יחד עם ישראל). נמאס לי כבר מהשחצנות שלך. האגדה שלך לא מחייבת את כולם.

israelberger

New member
תשובה

מאותו רגע שהרמב"ם קבע משהו עד שמישהו בעל אותו שיעור קומה (מסוג האנשים שלא קיימים כיום) חלק עליו דבריו הם הלכה למעשה לכל בית ישראל (כולל הכופר שזה לא נראה לו) וזה כלל בסיסי ביותר בפסיקת הלכה. זה שאתה לא מאמין בקבלה מחזק את הטענה שאתה כופר מכיוון שאתה טוען שהפירוש על התורה (הקבלה) לא נכון. בנוסף לכך אתה גם מין מכיוון שאתה טוען שה´ בוכה ולכן חייב להיות לו גוף ותמונה.

taro

New member
זה מתחיל לייאש

אשמח אם תצביע לי על המקום בו אמרתי שההלכות של הרמב"ם לא מחייבות. אני אמרתי שהאמונה שלו לא מחייבת, ועדיין לא הוכחת לי מדוע זו הלכה, ולא אמונה. באשר לקבלה - לא מכיר אותה, לכן לא יכול להאמין בה. מה הקשר לכפירה? באשר לבכית האל - זה משהו שמוזכר בתלמוד. אתה יכול לפרש את זה כמו הרמב"ם, אני יכול לפרש את זה אחרת. ראה למשל ספר שיעור קומה, בו מסופר על גובהו של אלוהים.

למעלה