לגיטמיות של דה-לגיטימציה מסוג מסוים.
"אין לי בעיה תגדיר את עצמך כמ שאתה רוצה אבל אם אני בוחרת להגדיר את הקשיים שלי כלקות למה אתה משתיק אותי? אם אני בוחרת להגדיר את הקושי של ילדי כלקות ומשנה את חיי כדי לחיות עם ויסות חושי לא תקין מדוע אתה מתעקש שהילדים שלי מדוכאים ומושפלים? האם זה לא דהלגטמציה?" כן, זאת דה-לגיטימציה, אבל היא לגיטימית לחלוטין. אם אני אישה ורואה את עצמי כשוות ערך לגברים, ואת כאישה מתעקשת לחוש נחותה ופחותת ערך או יותר מזאת, מתעקשת להתייחס לנשים שבסביבתך כך, זכותי לומר לך חד משמעית - את טועה ועמדתך אינה לגיטימית בעיניי, משום שהיא פוגעת לא רק נקודתית בך עצמך או בנשים הספציפיות שבסביבתך אלא גם בי אישית. אם אוטיסט בוחר להגדיר את עצמו באופן שונה מן המקובל בשדה המקצועי ושונה מן התפיסות השגורות הקיימות בחברה, זכותו המלאה היא למחות כנגד כל תפיסה שהוא אינו מזדהה עימה, ולעשות לה דה-לגיטימציה, משום שמדובר גם בו עצמו ובתפיסת זהותו. בדיוק כשם שנשים עשו בעבר (שאופן תפיסתן נתפס כאסוציאטיבי מדי גם אצלן, אגב), או אנשים עם נטיות מין שונות מן המקובל וכו'. אם עמדתך פוגעת באחר, גם אם בצורה מובלעת שטוענת על ההפך, זכותו של האחר להשמיע את קולו ולחוות את עמדתו, מבלי שיאשימו אותו בחוסר רלוונטיות או בפגם רציונלי שבדבריו. לי נראה ברור לחלוטין מי צודק ומי טועה בעניין הזה, למרות שאני רק אחד הקולות שרוב הזמן שותקים ברקע. לי אישית הנימוקים של אראנה נשמעים לחלוטין הגיוניים ורלוונטיים, ולא צריך להתאמץ מדי בשביל לשים לב שהניסיון שלך להגן על אישך אין בכוחו לחזק או להחליש את טיעוניו הקודמים. אבל אם כבר נכנסת למישור האישי, בהגנה על בן זוגך היקר, אספר גם אני משהו שקשור אליי באופן אישי, וקשור לסוגייה הנדונה - אוטיזם כלקות או כשונות, וקשור במקרה גם לאראנה שעדו טפל עליו בנחרצות כזאת. עדו וכנראה גם את משווים אוטיזם לחוסרים כמו עיוורון למשל. אני אישית יכולה לומר לך, שאילו היה לי בן זוג עיוור, הייתי יוצאת איתו למרות שונותו, למרות העדר יכולתו לראות. ללא צל של ספק לא הייתי מתייחסת אליו בזלזול רק בגלל לקות ראייתו, אבל הייתי (וכנראה גם הוא עצמו) מחשיבה את עיוורונו כפגם. לעומת זאת, כאשר אני בת זוג של אוטיסט, איני מנהלת עימו יחסים למרות היותו אוטיסט אלא בגלל או בזכות שונותו מן הממוצע, בגלל אוסף המאפיינים שזהותו האוטיסטית מקנה לו - כגון מידת רגישותו הנדירה, מערך ערכים שונה לחלוטין ממה שנתפס כנורמטיבי או רצוי בחברה של היום, בזכות דרכי החישה והחשיבה המופלאים כל כך, אופני הבחנה אחרים שלו בין העיקר לטפל, בין האמת לשקר, בין הראוי ללא ראוי, בין היפה למכוער, וגם בגלל סגנון התבטאותו הייחודי. אולי את או בעלך הייתם מעוניינים בילדים נעדרי "לקות", בסופו של דבר, ילדים "כמו כולם". אני אישית לא הייתי רוצה בן זוג "נורמלי" כמו שיש ל"כולם", כי אני אוהבת אותו בדיוק כפי שהוא. ואת יודעת מה, אני כמעט בטוחה שאילו הייתי מתייחסת לשונותו כ"לקות", מעמדה מתנשאת (גם אם לא מודעת להתנשאותה), הוא היה אומר לי תודה רבה ולא להתראות. מה שהילדים שלכם לא יכולים אולי להבין ולומר לכם היום, ולכן יש אוטיסטים (וגם נ"טים ו"אנשי האמצע") רבים שזועקים זאת במקומם.