מה זה "לקות"?

arana1

New member
נשען גם נשען

אולי השיטה מעט יותר "רכה" משיטות אחרות ועל כך כל הכבוד והערכה אבל נקודת המוצא והמטרה הייתה ונשארה זהה לזו שבשיטות אחרות

ענתנוי

New member
מה זו תקשורת?

תכנית DIR, בדיוק כמו כל תכניות הטיפול האחרות, מבוססת על הנחה (שגויה) שיש מודל תקשורת אחד תקין וכל מי שלא מתאים למודל הזה זקוק לעזרה ותיקון. "בוא נעבוד ביחד על תקשורת נכונה" זה הרבה פחות הרסני מ"תשכח את כל מה שנדמה לך שאתה יודע ותקשיב רק לי" שמאפיין את גישת ה-ABA, אבל ברמה העקרונית - אין ביניהם שום הבדל. תקשורת, עבור אוטיסט, היא קודם כל תקשורת סביבתית, ואין כיום שום תכנית שמתייחסת בכלל לנושא הזה.

זה אולי נכון לגרסאות מעוותות של DIR.

אל תשכחו שבישראל כמעט ואין אף אדם שהוסמך לתת טיפולי DIR. מי שקורא בישראל לטיפולים שלו בשם הזה, למד את הנושא בהתכתבות. בשיקגו קיבלנו טיפולים במרפאה שהיו בה אנשים מוסמכים לזה באופן רשמי. שם זה ממש לא היה דחיפה של הילד בכוח לסוג תקשורת מסוים. להפך. הרבה מהתירגול שעברנו בתור הורים היה תירגול לאימוץ דרכי התקשורת של הילד. אני מבין מה גורם לרושם המוטעה שלך. אלא שהוא מוטעה.

netanelb5

New member
לקות=חסר משהו מהשלם,

אוטיזם זה לא שונות, הבן שלי לא שונה. הוא נכה שתמיד צריך תיווך בלי זה מה יעשה???הלוואי וזה היה שונות .שיהיה עצמאי ויתפקד . ולא יזדקק לאפ אחד זה מה שאני וההורים רוצים לילדים שלנו. זו האמת ואין מה לחפש מכל הכיוונים ולדמיין שהילדים שלנו בריאים ושונים זו חארטה.

abashel13

New member
יש תיווך תומך עצמאות ועצמיות

ויש תיווך מחליף עצמאות... ותמיד אפשר להרחיב את קשת העצמאות וההבעה עצמית של כל אדם... זה שבתנאים הנתונים הבן שלך מגלה עצמאות קטנה יחסית לסטנדרד המקובל מראה רק שכיווני התפתחות העצמאות שלו אינם סטנדרטיים... יש מתאם בין תפיסתך את עצמאותו ובין האפשור שאת מספקת ובגידול ילדים בכלל "הילד שלי לא יכול בלעדי" הוא תמיד מכשול לעצמאותו...

ענתנוי

New member
נכות = חסר משהו מהשלם

ואוטיסטים יכולים לסבול ממגוון של נכויות. או לא. לקות = פגם בשלם. האם בנך פגום מעצם היותו? האם הוא "פחות אדם" מכל אדם אחר?....

arana1

New member
הנחת השלמות מאפיינת רק נ"ט

ולכן הם מגדירים את כל מי ששונה מהם כלקוי אני ואוטיסטים אחרים לא מגדירים את מי ששונה מאתנו כלקוי בשבילי הוא אדם בעל תפישת מציאות מוגבלת ומגבילה בדיוק כמוני פשוט שונה ובמקומות רבים מזיקה לדעתי מעולם לא חשבתי שאני מושלם ומעולם לא כתבתי או אמרתי את זה(אולי כתגובה מבודחת),בדיוק להפך,היחס לאוטיסטים משקף תפישה של שלמות שאין לה על מה לסמוך ואין לה על מה להישען,ולכן הוא כל כך אלים ולא מכיל ומדיר מהחברה אנשים שלא עומדים במה שנחשב כציפיות להתנהגות שלמה ונכונה אני לא מסתובב כל היום ומיישר אנשים שלא עומדים בציפיות שלי אני לא דורש מאנשים להתנהג כמו שצריך לדעתי הרי כל מה שאני כותב כאן מיועד בין היתר לנפץ את תחושת השלמות הכוזבת שבה נאחזים כולם שלכן לדעתי גם אם הילד לא מדבר או לא מסתכל בעיניים או עושה תנועות מוזרות הוא עדיין בסדר גמור זה אלה שבטוחים משום מה שהם מושלמים שבטוחים שתפקידם זה לעשות את המוות לילדים ואנשים כאלה ושוב כרגיל טופלים את הכשלים שלהם בדיוק על אחרים שאינם נוהגים כמותם פשוט מטורף מה שהולך כאן

מה תגידי לאדם היושב על כסא גלגלים?

אדם שיש לו לקות מתקשה או מוגבל בפעילות מסוימת. זה לא אומר שהוא אינו בעל ערך, יכולת או הגשמה שאינה שווה או אף עולה על אדם ללא לקות. נקודת ההשקפה שאדם לקוי הוא פגום ממש מקוממת אותי. מה תגידי לאדם היושב על כסא גלגלים שאין עוררים שהוא לקוי תנועה? שהוא פגום? או שתראי אותו כאדם שלם עם יכולות רבות ועם מגבלה קשה אחת. מהטיעונים שלך על מהי לקות עולה דעה קדומה ומקוממת על התמודדות של אדם מוגבל. להשליך מכך שזה שאני מגדירה את ילדי כנכים, ומקבלת עבורם, בצדק גמור, קצבת נכות אני חולקת איתך את דעתך על מהי לקות, מכעיס!

arana1

New member
למה שוב ושוב מביאים כאן את ההקשר הלא נכון

כבר כתבתי את זה כאן ואכתוב את זה שוב אני בנוסף לאוטיזם גם נכה,נפצעתי בצורה לא פשוטה במלחמה ואני סובל מתוצאות הפגיעה הזאת ואין לי בעייה להודות בצרכים המיוחדים הנובעים מכך,משהו בי נפגם,זה לא נורא ולא מוריד מערכי לטעמי ולטעם אחרים ואני שמח לקבל בתודה את כל התמיכה שאני יכול בעניין הזה אלא שכשאת אומרת שמהטיעונים נגד תפישת האוטיזם כלקות עולה דעה קדומה וזלזול נגד אנשים מוגבלים את מטעה נורא זו פשוט דמגוגיה והיא לא הגונה בגלל שנכתב כאן בפירוש הרבה יותר מפעם אחת שזה ממש לא העניין למה את כותבת שזה מה שעולה מהטיעונים נגד לקות בזמן שנכתב כאן במפורש מפי בעלי הדבר עצמו שהכוונה שלהם היא למשהו אחר לגמרי ? למה את כותבת שזה מה שעולה מהטיעונים בזמן שהופיע כאן שוב ושוב פירוט של סיבות אחרות לטיעונים האלה ? זה פשוט לא הוגן ולא מתאים ולא מאפשר ליצור דיון ושיחה

kagome10

New member

netanelb5

New member
אז ככההה לפי הגדרתכם...

אני פשוט אפתח את הדלת ואתן לבן שלי משמתקרב לגיל 7 ללכת לבד בלעדיי ושלום על ישראל.(אני בגיל חמש יצאתי לבד למטה).שיעשה מה שהוא רוצה בלי תיווך . אני לא מבינה איך אתם שקוראים לעצמיכם אוטיסטים משווים את עצמיכם לילד שלי.

netanelb5

New member
אגב אני חירשת מגדירה את עצמי נכה,אמא לילד נכה

ואני נכה בעלת חוסר שמיעה.חסר לי משהו. רק נכה אמיתי יבין את הקשיים שלו ולא יסתיר אותם. יש נכים שכן יכולים לתפקד ויש שלא אבל החוסר תמיד יהיה איתם . אם אתם רואים בזה שונות ולא לקות אז אל תשתמשו בקצבת נכות אל תבקשו הטבות או תמיכה.... ולא צריך לבכות אין חשש שהילד ילך למוסד פסיכיאטרי סגור או יתאבד פתאום

מרב געש

New member
ומצד שני - עצם העבדה שיש כאן מיעוט עם שונות

כן יוצר להם קושי - הם לא מובנים, המערכות והרוב לא מכירים בשונות שלהם, לא יודעים איך לעזור להם להתפתח בסביבה שמתאימה ומטפחת אותם, מערימים עליהם המון קשיים עם שיטות שלדעתם יוצרות אצלכם המון מצוקה. אז אולי כן מגיע להם עזרה, וסיוע, והכרה, בשונות הזו מבלי לקרוא לא נכון. הם לא אשמים שקוראים לקצבה קצבת נכות ולא קצבת שונות, הם לא אשמים בכך שלא מבינים אותם, או לא יודעים איך לעזור להם. ואם חוסר ההבנה והפתיחות ימשיכו אז הם כן יגיעו למוסדות כי נהרוס אותם נפשית................. אפשר לתת לדוגמא את ההומוסקסואלים ששנים חשבו שהם לא בסדר, ושצריך לתקן אותם, ולמצוא את הסיבה לתופעה. ועכשיו יש לה לגיטימיות, והם מובנים, ומקובלים בהרבה מקומות, אמנם לא בכולם, אבל הם יכולים לחיות את חייהם כראות עיניהם.

צודקת אבל...

חבל על העצבים שלך. יש כאן שיח בין הורים לילדים בתפקוד גבוה לאוטיסטים בוגרים בתפקוד מאד גבוה, שלא ממש רלבנטי לגבי הצד היותר נמוך של הספקטרום.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא נכון ה
שלי למשל אינו בתפקוד גבוה. ומה שחשוב יותר, זה נראה לי טיעון לא ענייני- במקום להתייחס לעצם הנושא, את בעצם אומרת: האנשים האלה לא יודעים על מה הם מדברים, כי הם/ילדיהם לא באמת סובלים. אז קודם כל האנשים האלה כן באמת סובלים, וזה כואב ופוגע שמזלזלים ככה בסבל שלך. זה לא אומר שהם צודקים או לא, הם פשוט רואים את הדברים אחרת ממך. אגב, יש גם א"סים בתפקוד גבוה והורים לא"סים בתפקוד גבוה שחושבים כמוך. ויש גם אוטיסטים קלאסיים בוגרים והורים לאוטיסטים קלאסיים שחולקים עלייך. ושנית, האנשים אינם הנושא. אפשר לקיים דיון ענייני, לחלוק אפילו בעוז, אבל להתייחס בכבוד, ולדבר לגופו של עניין .

למעלה