מה זה "יפה נפש"?

abashel13

New member
הויכוח הוא בין אלה שהדרך שהם הולכים בה

נראית להם האופציה הבטוחה וכאשר מאן דהוא מבטא את דרכו הבטוחה לא פחות

הם מסתערים עליו כממציא פתרונות קסם שלא אושרו ע"י "מנהלי" הדרך הבטוחה.

ענתנוי ואראנה וגם גור בזמנו למשל הם אוטיסטים בוגרים חיים מתפקדים ובוטחים בעצמם שמתארים

טיפול עצמי באוטיזם לאורך עשרות שנים ודברים רבים שאנשים התחילו היום הם כבר עשו ונגמלו מהם

והצעתם לטיפול עצמי נדחית על הסף על ידי כל מי שמעריך את הביטחון המקצועי... כנ"ל אנוכי שלא נזקקתי

לאנשי מקצוע בעיקר כי אנשי המקצוע שפגשתי הבינו במה שקורה לבן שלי מעט מאוד ועל כן באופן פרקטי

פעלתי על פי עצמי והצלחנו ליצור ביטחון מספק שתוצאותיו ניכרות באופן מעשי...

ואשר להתיחסות אל האוטיזם כבעיה... הרשה לי לחלוק עליך... האוטיזם הוא עובדה והיחס אליו הוא הבעיה...

כי כל מי שמתייחס אל פיתרונות לאוטיזם נשאר בטווח של הזיהוי והטיפול כאילו שזאת מחלה שמצריכה טיפול

וכל מי שמתייחס לאוטיזם כאל עובדה מתייחס לחיים עם אוטיזם קרי חיים עם מיוחדות ועל כן מחדד את היחס למיוחד

ולשונה בכלל ולא רק לאוטיזם.

ואגלה לך עוד דבר, החברה זה אני, זה גם אני, ואני כמו משתתפים נוספים בחברה בהחלט מעוניין לראות צמיחה והתפתחות של היכולות

המיוחדות של הבן שלי ושל כל מיוחד שהוא בחברה שלי על חשבון הכלל... הכלל יתפתח בהתאם באמצעות התפתחות יחידיו

קצת פחות תשומת לב לאיום האיראני וקצת מעט יותר תשומת לב למיוחדות האנושית יעשה את ההבדל.

אני לא זקוק בשום צורה שתקבל את הדרך בה אני הולך... עבורך היא לא מספקת ביטחון... נהפוך הוא אתה עשוי לראות בה סיכון ואפילו התעללות

וכבר ביטאת זאת בכל מיני מקומות... אך ברם אולם... זאת הדרך שאני ובני הולכים בה, בשותפות ובהדדיות, ויש מצב שכל מי שיוצר הדדיות בגובה העיניים

בעניין המיוחדות שלו... זוכה בכל הקופה.

abashel13

New member
שוב ושוב ושוב אגיד שיש

אפשרות לטיפול עצמי ולחינוך עצמי פשוטה ובטוחה לאלה ההולכים בה...
איני מתלונן על דבר ואיני עושה דבר לאחרים בזאת שאני אומר זאת...

אני אך מביע את עצמי ואת נסיוני אז למה להמציא לי תלונות שאין לי ולמה ליחס לי מעשים

שאיני עושה...

Navva

New member
אהבתי את המשפט:"האוטיזם הוא עובדה והיחס אליו.

אהבתי את המשפט: "האוטיזם הוא עובדה והיחס אליו הוא הבעיה".

אני לא יודעת אם אני כאמא שמרנית או חדשנית. אני הולכת בדרך ע"פ הבנתי ושע"פ השיפוט שלי מתאימה לבני בסיביבה בה הוא נמצא.
אני מנסה להקנות לבני כלים שיעזרו לו להתנהל בעולם. ולהערכתי זו בעצם הורות. שילוב של טיפול וחינוך. הטיםול הוא ברמה הפזית מגיל אפס, להאכיל לדאוג לניקיון וכד', וחינוך הקניית ערכים ומיומניות.

מה לעשות צורת ההבנה של בני היא כזו שיש חלק מהמיומנויות שרוב הילדים לומדים לבד, הוא צריך שילמדו אותו, ובעיקר במטרה שלא יפגע ע"י עצמו או הסובבים אותו. לדוגמא נושא של לעמוד בתור. ברור שאם ילד/נער/אדם בוגר יגיע למקום בו האנשים עומדים בתור כדי לקבל/לתת משהו/שררות, והוא יתפרץ וידחוף, טוב לא יצא. בדרכים שונות ואנשים/מטפלים/מחנכים שונים ניסו ללמד אותו. להערכתי בגיל 10 העיניין הופנם ברוב המקרים. זו עבודה סיזיפית שלא נגמרת, חלקה נעשת ע"י ההורים וע"י אנשי חינוך.
אני לא חסידה של "שיטה" מסוימת, כל נושא בכל זמן זו כה להתיחסות בהתאם למצב, שמורכב, מילד, הורים, סביבה נתונה וכד'.

בקיצר, אין תרופות קסם
, ו
יות יש רק באגדות

abashel13

New member
בסופו של דבר כל רגע בחיים

הוא איזשהו אימון במיומנות משנה של החיים.

זה עתה סיימנו את אירוח החג ועכשיו מתרגלים פעם נוספת

החזרת הבית למצב של פוסט אורחים.

arana1

New member
ואיך אתה יודע את זה ?

מאין לך שאלה שמתפלספים כאן לפי דעתך לא עושים שום דבר מעשי ?
למה ועל סמך מה אתה ממהר להשמיץ אחרים כאימפוטנטים ?
בדקת ?
רוצה לעשות תחרות למי יש יותר גדול ומי משתין יותר רחוק ?

אתה באמת יודע משהו על המעשים של האנשים שאתה מבטל את קיומם ?
הרבה יותר קשה לעשות דברים חדשניים ומקוריים
בין היתר ב"זכות" העמדה של אנשים כמוך וכמו האחרים כאן
אבל אנשים ממשיכים בזה למרות הכל בדיוק בגלל שהתוצאות חוזרות ומראות שהם אפקטיבים יותר מהשמרנות שבה כל הפחדנים מתבוססים

הרבה פעמים להצלחות לטווחים קצרים יש מחירים נוראים לטווחים ארוכים
העולם לומד את זה ביחוד בשנים האחרונות דרך התפתחות של ענפים כמו אקולוגיה ודרך הבנה ויישום של "קיימות" ומודלים יותר מתחשבים והדדיים בתעשיות ושיטות שהצליחו בעבר רק בזכות הבריונות והרמאות(שזה גם מה שיצר את המשברים הכלכליים הנוראים של השנים האחרונות,שאגב,גם סוחרי ההשקעות מראים גרפים נהדרים,אלא שמי שנמעך תחת הגרפים האלה זה האנשים ההגונים)

אם כן הביקורת שלהם היא אינטרסנטית

יש להם אינטרס להשחיר את כל מי שפועל אחרת מהם.... ולטעון שכל האחרים לא שווים, לא יוצלחים, ורק מזיקים....

arana1

New member
אינטרס זה לא דבר שלילי

כמו כל דבר צריך לבדוק איך הוא מיושם ומה הוא מייצג ועד כמה הוא אחראי ונכון ומקדם ומשרת גם את הפרט וגם את הכלל
לא צריך להשחיר אחרים בשביל לקדם את האינטרס שאתה מאמין בו כנכון(ולכן אני לא עושה את מה שעושים לי כאן)
אבל בהחלט יש מקום לנסות לנמק איזה פעולות וגישות ודעות לא מתאימות לאינטרס הכללי והפרטי כמו שכל אחד מאתנו מזהה אותו
זה הטעם בדיון ציבורי וגם בשביל זה נוצרו פלטפורמות כמו זו
וזה שאתה ואחרים כאן מנסים להשתיק אנשים כמוני בעוד שאני מעולם לא ניסיתי להשתיק ולמחוק אף אחד רק מחזק את התחושה שהאינטרס הכללי והפרטי כמו שאני מזהה אותו יותר קרוב לאמת

רק שאתה עוסק שוב ושוב בהשחרה ובהעלבות

אתה הרי הודית שאתה שונא מדענים.
אני לא מנסה להשתיק אותך, בניגוד לטענות שלך.
אתה כל הזמן מנסה לפגוע בי אישית.
אבל אני אמשיך להציג אוטיסטים שאינם מתאימים לקטגוריות ול"תובנות" שאתה מציג.

arana1

New member
אני שונא מדענים כי אני אוהב מדע

זה מה שכתבתי
ובשום מקום (מלבד כאן ואצלך) אמירה כזו אינה נחשבת להשחרה
היא מבטאת דעה על רמת היומרה,נפיחות האגו,חוסר האובייקטיביות וההתחזות הנפוצה במגזר המדובר שלכן גם ממיתה נזקים עצומים על כולנו
וביחוד על אנשים התלויים במיוחד במחקר כמו חולים וחריגים ונכים

זה שאני לא מסכים עם גישתך לא אומר שאני מנסה לפגוע בך אישית
אולי פרנסתך עלולה להיפגע ואני מאוד מצטער עליו אבל כולנו משלמים מחירים מסויימים על הקידמה ולדעתי שווה לשלם אותם
אתה מוזמן לקרוא למעלה את הדרך המעליבה והבוטה שבה אנשים כאן ,ביחוד אלה שמתיימרים לגישה מעשית והגונה וקוראים למחיקתי כל הזמן גם מנימוקים כמו שלך,מתייחסים לנסיונותי להתבטא בצורה שקולה ועניינית
פשוט גועל נפש של אנשים וגועל נפש של התבטאויות
שכאמור זה ממש לא מקרי שהם תמיד מגיעות מהצד של המחנכים והמחונכים
ולדעתי יש קשר הכי מהותי בין הזיוף הזה לבין מצוקות הקיום הנוראיות של האוטיסטים
ולכן חשוב להגיב ולזהות אותו ככזה
וגם זיהוי של ביקורת כהשמצה והעלבה זה סוג של מחיקה שגרועה אפילו ממחיקה פיזית בגלל שהיא עטופה בהתחסדות מזוייפת שחונקת כל אפשרות לדיון כנה ופתוח בדיוק בשאלות הכי חשובות

עצם הזיהוי של חוסר

ושוב אתה עוסק בהעלבות והשחרות

ופרנסתי לא תפגע בגלל הקדמה, לימוד אישי ובקבוצות קטנות זה העתיד, למי שיכול להרשות לעצמו.
אבל היא תפגע בגלל משמיצים כמוך

1דרור ב

New member
רק על בסיס העמדה שלי ושל אנשים דומים לי

אתה מתימר לקרוא לעצמך חדשן.אין לך מושג אפילו מהי העמדה שלי.כן, תן לי אופציה מעשית לטיפול שאני לוקח את הילד שלי אליו
כן,תן לי אופציה מעשית לתרופות של הילד שלי.אני לא קורא כבר זמן רב את מה שאתה כותב כאן,אם החמצתי אינפורמציה כלשהי ספר לי עליה שאדע.אתה ואחרים נגועים באותו דבר שבו אתם מאשימים אחרים והוא חוסר היכולת לרתום אחרים לדרך שלכם דרך כבוד לאחר.אתה מדבר כאן על קבלת האחר אבל אין לך שום מושג איך להפוך אותי מ"אויב" לתומך,כשאתה תדע איך לעשות זה חצי הדרך שלך תהיה פנויה לשינוי.ואולי אתה לא יכול,ואז מצופה מאנשים שאינם אוטיסטים ומתימרים לדבר בשם קבלת האחר והשונה לעשות את זה במקומך או למענך.במקום זה מקבלים כאן משפטים כמו "אתה לא מענין אותי " לא סופר/ת אנשים כמוך" ועוד ועוד ביטויים שהם הכל חוץ מקבלת האחר והשונה.אם זאת הדרך וזאת הגישה ,לך לך לשלום הדרך שלך לא מענינת אותי.

abashel13

New member
הדרך שלכם?

לגבי דידי אין שום צורך באחדות המטרה... ואין שום צורך לגייס אף אחד לשום דבר...

הכבוד שלי לאחר הוא לא עניין של תוצאה מעשית במציאות... אני מכבד אחרים מתוך כבוד לעצמי ולחיים

כי הם כמוני... אנשים חיים... ומתוך כבוד להם אני מרשה לעצמי לומר להם מה אני מבין על קשת

האפשרויות העומדות לרשותי ושמח לשמוע מהם על קשת האפשרויות העומדות לרשותם...

החדשנות העיקרית הנשמעת בפורום הוא לך למומחה א' או למומחה ב' והיא בגדר המלצה צרכנית וגם לזה יש

מקום במציאות....

מה שמעניין אותי היא חווית הא"ס בהנחה שככל שקולה של החוויה הזאת יישמע ויתבהר כך אמצעי הלווי

שיעמדו לרשותם של אלה החיים עם א"ס או ליד א"ס יהיו ברורים יותר.

הרעיון שהבן שלי למשל חסר כישורים חברתיים ועליי בתור הורה לעזור לו לרכוש את הכישורים הללו

מעורר בי פלצות במובן זה של מי והיכן מוכרים את הכישורים הללו... לעומת הרעיון שהבן שלי חי בחברה שכישוריו החברתיים

אינם מזוהים המאפשר לי לעזור לו לזהות אותם כי הם שונים מהכישורים הנהוגים בסביבה... זה חדשני בעיני. זה גם פשוט יותר, יעיל יותר וזול יותר.

הכי חשוב אין כאן מה למכור או מה לקנות... זה ישנו מתחת לאף וצריך רק לגלות זאת.

arana1

New member
בגלל שאיני רוצה ל"רתום" אחרים

גם איני יודע לעשות זאת,לא מתאים לי להנהיג ולהשפיע ולתת הוראות מדוייקות לאחרים איך עליהם לנהוג ומה עליהם לעשות בכל מצב
מה שאני יודע זה לדבר עם אנשים בגובה העיניים
לדבר את עצמי
חוויתי
תחושתי
רגשותי ונסיוני
ומצפה מאנשים חכמים ורגישים ועצמאים שיקחו וידחו מזה בדיוק את מה שמתאים להם

הוראות מדוייקות אתה יכול לקבל מאנשי מקצוע וגם זה רק בגלל שהם לא מבינים כלום
אין לי אופציות מעשיות לטיפול
יש לי רגשות ותחושות והתנהלות שלדעתי ולנסיוני ולעדותם של אחרים מיטיבה עם אלה שחיים איתי וגם עם אלה שלא

לא פוליטיקאי ולא יודע ולא רוצה לדעת איך לגייס אנשים למען מטרותי
יודע לחיות
משתדל שזה יהיה ישר
ומי שמרגיז אותי אני אומר לי שהוא מרגיז אותי ומי שמגעיל אותי אני אומר לו שהוא מגעיל
לא רץ לרשות הממשלה ואין לי שום רצון להתנחמד לכולם לשם קידום איזה שהיא מטרה בכלל שהמטרה שלי היא שאנשים יהיו ישרים עם עצמם ועם זולתם
אם אתה חושב שנימוסים יפים פירושם קבלת האחר אז כנראה שאנחנו חיים על כוכבים מאוד רחוקים אחד מהשני

איני זקוק לברכת הדרך שלך או לעניין שלך בחיי ובהתנהלותי
למעשה,אם היית מבין משהו בהתנהלות מכבדת באמת ולא במראית השטחית כנימוסים אז היית מבין שהפיסקה האחרונה שלך מבטאת שחצנות ואטימות שהיא דוחה ומזלזלת יותר מכל מילה גסה או התייחסות ישירה
ולכן אני הולך בדרכי עם או בלי העניין של אנשים שכמותך

1דרור ב

New member
אותו דבר אני

לא זקוק למחמאות שלך,את העצות שלך הפסקתי כאמור לקרוא מזמן.לך לך בדרכך לשלום בדרך לעוד לקוח מרוצה.

arana1

New member
אין לי ולא יהיו לי לקוחות

ואם את זה לא הבנת אז כנראה שלא הבנת ולא תבין כלום

דעתך מעניינת אותי,

אבל אני לא ממש מבינה למה את מתכוונת כשאת אומרת "הכל דינמי ומשתנה, הכל קשור ומקושר זה לזה - ולכן אם יש בעיה של אי התאמה כל הגורמים המעורבים צריכים להתאים את עצמם זה לזה".

אשמח אם תביאי דוגמה מהמציאות.

יפה נפש זה מונח ציני

שעל פי תפיסת המכנים את המכונים זה שהם מנועים מסיבות אישיות אבל מדברים בלשון כביכול מוסרית

למעלה