מה זה דמוקרטיה

ששון72

New member
השרשור מדבר על "האם התקשורת שמאלנית או לא"...

"האם התקשורת מוטה לצד מסוים או לא"

ואתה מתעקש להמשיך ולכתוב את ההבלים הרגילים שלך המעידים יותר מכל על חוסר האינטילגנציה שלך.

אנו מדברים על סיקור הוגן ונטול פניות ואתה כותב על מדוע לדעתך אנשי תקשורת טובים הם רק שמאלנים.
אני מדבר על אתיקה, על דיווח וסיקור הוגן, אני מדבר על עמוד שדרה מקצועי.
הבאתי לך מספר דוגמאות ולא התייחסת אפילו לאחת מהן.
בקיצור אני שואל שאלה A ואתה עונה על תשובה C.
אז, או שאתה באמת לא מבין וזה לא מפתיע (ראה ערך בן גוריון ומלחמת העצמאות
) או שפשוט אין לך מה לומר ולכן אתה משחק אותה "אהבל".....מטעמים מובנים
....

לעניות דעתי, אתה "מתעקש לא להבין"
....שכן אפילו אתה לא יכול להיות כה "חסר הבנה"....

puma141

New member
שחר

תקרא את המחקר שהבאתי לפוס. אין שמץ בכלל שהתקשורת שמאלנית.
זה מוכח באותיות קידוש לבנה!
אני לא הייתי צריכה את המחקר הזה כדי להבין את זה, אבל למי שצריך הבאתי.
גם מה שהבאת אתה מראה חלקים מזה....
זה כאילו הם מכרו את עצמם, ה"אינטליגנציה" שלהם ממש לא לטעמי בלשון המעטה...

poseidon111

Active member
אני מתקשה להאמין שעל הדבר הזה שאת קוראת לו

"מחקר מקיף", את מתבססת.
זה לא מחקר, זה מאמר דעה.

puma141

New member
יש גם חלק מהמחקר של אבי גור.

יש שם דוקטורים כמו בכור, שכותבים.
לא רק על זה אני מתבססת- אלא על מראה עיניים........:) ועל האזניים שלי.

poseidon111

Active member
זה לא מחקר, לא גור ולא לביא. שניהם מספרים על התרשמויות,

אבל בשביל זה לא צריך לקרוא "מחקר".
כל ימני כמו שני המצוטטים הללו, יגיד לך את אותו דבר.
ועוד דבר, ברגע שמראה עיניים ומשמע אזניים יהיו אובייקטיביים וכלי אמין
ל"מחקר", כל אחד מאיתנו יהיה חוקר.
בינתיים מה שקראתי זו התרשמות, לא מחקר ובטח לא מקצועי.

puma141

New member
עלי זה מאוד מקובל

הכי נכון שיש, ולא ראיתי שם "שני ימנים".
בוא תתעסק בעיקר- מבחינתי כ ל מה שרשום שם-אמת צ ר ו פ ה.

אתה רוצה מה? להוכיח אותי....להתווכח איתי על קטנות, ולא על העניין עצמו?
יאללה שוט!
כל הבמה שלך.

מבחינתי-כל מה שכתוב נכון, וזה מעט מידי לעומת מה שבאמת קורה במציאות....

puma141

New member
1.

ד"ר גיא בכור, "אנחנו" ו"הם":
כשהתקשורת דיברה ומדברת על "הצבא הישראלי", "המשטרה בישראל", "החיילים הישראליים", "הטייסים המרושעים", "המדינה הזאת" - התקשורת "הזו" עברה לצד המחרימים את ישראל. התקשורת כבר לא בצד שלנו אלא שואבת את מקור הלגיטימציה שלה מבחוץ, לא מבפנים. המגמה הזו רק התגברה לאחר "צוק איתן", משום שהתקשורת הזו אינה משלמת שום מחיר על התייחסותה המרוחקת למדינה שלנו.

puma141

New member
2.

ד"ר גיא בכור באולפן הבוקר של ערוץ 2 עם אברי גלעד והילה קורח:
"מה שעושים לציבור כאן הוא דבר מביש. הוא רוצה להתעדכן, אין לו צינורות אינפורמציה אחרים, אז מכניסים לו אינדוקטרינציה: "צריך להביא אבו מאזן" / "לא צריך להביא אבו מאזן". זה לא תפקידה של התקשורת לשמש (שופר של השמאל). אתמול בניגוד להרגלי צפיתי בתוכניות. כל הזמן כיוון פוליטי אחד, זה בלתי נסבל. בלתי עולה על הדעת". ~ד"ר גיא בכור קיבל תואר דוקטור למשפטים, פרשן לענייני המזרח התיכון, עיתונאי, מזרחן, היסטוריון ומשפטן ישראלי, זוכה הפרס הישראלי לביקורת התקשורת לשנת 2014

גאוני ונכון כ"כ!

puma141

New member
דר למדעי המדינה ענת רוט שימשה כיועצת למצנע

לברק.....רחוקה מהימין, או שאולי פה- לא :)

ד"ר ענת רוט, על הפער האדיר בין דימויים של "המתנחלים" כ"משיחיים" ו"קיצונים מסוכנים" בתקשורת ובאקדמיה לבין תפיסת העולם הממלכתית והמתינות האחראית אותה פגשה במציאות תקופת ההתנתקות ואותה תיעדה בדקדקנות. רוט היא דוקטור למדע המדינה, ששימשה בעבר כיועצת לכמה מראשי מפלגת העבודה כגון אהוד ברק, עמרם מצנע ומתן וילנאי וכתבה את הספר "לא בכל מחיר" בהתבסס על עבודת הדוקטורט שלה באותו נושא.

רוט מביאה ראיות לכיסוי התקשורתי המונוליתי שהציג את המוחים שוב ושוב כמיעוט קולני ואנרכי, המסוגל לכל, כולל יציאה למלחמת אחים. זאת בעוד הן בדיונים פנימיים והן כלפי חוץ הצהירו מנהיגי המחאה ורבנים בכירים כי הם מתנגדים נחרצות לכל מעשה אלימות. כך לדוגמא, באחד מרגעי השיא של המאבק, בכפר מימון, החליטה הנהגת המחאה שלא לנסות ולפרוץ דרך מעגלי כוחות הביטחון שניצבו בינם ובין רצועת עזה. רבבות "כתומים" ששו להוראה להתקדם לעבר גוש קטיף. סביבם נפרסו עשרים אלף שוטרים וחיילים, ולכולם היה ברור שעימות היה מוביל להרוגים, גם ללא נשק חם. מתוך אחריות ובניגוד לרוח שנשבה מכיוון המפגינים החליטו מנהיגי המחאה לשוב על עקבותיהם ולהתפזר.

פרשנים ועיתונאים, שחלקם תודרכו מראש, הציגו את המתנחלים כמיעוט משולהב ופורע חוק, מסוכן ואלים, שטובת המדינה מחייבת להכניעו בכל מחיר. "אספסוף מאיים למוטט את מדינת ישראל", כתב עיתון "הארץ". "המצעד הזה", הסביר מנגד חנן פורת, "כולו תפילה, תפילת רבבות עם, לעורר רחמי שמיים". התקשורת לא האמינה לדבריו. רוט מביאה בספרה תיאורים תקשורתיים דמוניים רבים מספור. כולם התבדו.

וט מספרת כי החוויה המרכזית שלה מאירועי ההתנתקות היתה הפער בין הדימוי למציאות: "כשהתחלתי את המחקר, החזקתי בתפיסה המקובלת במחקר ובציבור שהמתנחלים הם ציבור קיצוני, מסוכן ואלים, שיהיה מוכן להילחם על שלמות הארץ בכל מחיר. לתדהמתי, גיליתי שיש פער עצום בין הדימוי למציאות, ושכפי שהוכח בכפר מימון - ואח"כ גם בימי הפינוי ובעמונה - מדובר בציבור ממלכתי ואחראי".

puma141

New member
חלקם-פאקינג-תודרכו-מ ר א ש!

היא אומרת, והיא רק דוגמה קטנה כאמור.

אבל סליחה- התקשורת מאוד אובייקטיבית. :)
אולי העובדה שאנשים פשוט לא רואים מה קורה להם מול העיניים, היא מה
שגורם למצב כאן להיות כמו שהוא. מימין-ומשמאל.
ההיענות לשיסוי מכל הכיוונים, בחירת הדעה על פי שטיפות המח.....
או בחירת שטיפת המח, כדי לגבש דעה, מבלי לראות את המניפולציה שקורית כאן מכל כיוון אפשרי! כל אלו יקבעו את הכל איך שהוא כרגע.
כשאנשים לא אמיתיים- למרות דעתם המסויימת, רואים את זה......מרחוק אפילו.
אני לא מוכנה להכנס לקלחת המטורפת כאן, גם כשה"אינטרס" שלי, הוא כזה שמגבה את דעותי בתקשורת לא הוגנת, מזלזלת, לא אובייקטיבית ומכורה.
בעיני כדי לעשות משהו טוב עבור המדינה הזו, זה להתנער מכל דבר או מכל אחד שעושה מניפולציות. זה כולל את התקשורת, וזה כולל את ביביהו וזה כולל עוד הרבה מאוד אנשים ודברים שנעשים. אין דרך אחרת לתקן. המצב פשוט.....יתקבע.
אני לא שם. לא בהתחפרות הזו.......

את שוכחת פרט אחד קטן ושולי

התקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה.
התקשורת לא אמורה ולא צריכה לרדת לגובה העיניים שלי ושלך.
התקשורת חייבת לשמור ולבקר את דרכי הפעולה של השלטון. כל שלטון.
מה שאני קוראת במאמר שהבאת, זאת גירסה אינטליגנטית ורהוטה ל-
"אכלו לי ושתו לי" מבחינה תקשורתית.

בקיצור, כמו שכתב מישהו באחת התגובות:
"לרוב נמאסה העיתונות החופשית לא רק כהשלטון בידי הימין. זה היה כך גם בזמן שלטון השמאל. (זוכר את מלכת האמבטיה?). תפקיד העיתונות הוא לגלות כל הזמן את מחדלי השלטון הרוב. זהו תפקידה בדמוקרטיות בעולם. ללא עיתונות נושכת את שלטון הרוב המגלה את מחדליו תהיה ישראל בקרוב או רומניה או ברית המועצות או אירן או סוריה בהן יורים על עיתונאים."

אז התגובה הזאת היא טיפה בים התגובות של כל הימנים המתלהמים שסוף סוף גילו את האור והם רוצים שיוויון זכויות גם בתקשורת כאשר הם לא מבינים אפילו את תפקיד התקשורת. הם חושבים שהתקשורת צריכה להיות סחבקית עם העם.
טוב, שהמגיב הזה הזכיר לי את 'מלכת האמבטיה'. כן, בתקופה של שלטון שמאל.
אז אם תשתיקו את התקשורת, אנחנו באמת נהפוך לאיראן. או שבעצם איראן כבר כאן.

puma141

New member
חלק ממה שכתבת אני לא סותרת.

אבל שוב את מערבבת הכל.....
"תשתיקו"? זה מה שהבנת מדברי? תהיי בריאה.
תמשיכי לעוות יחפה......איך שבא לך. :)

נודניקית אני לא מדברת עלייך באופן אישי!!

באמאשלי את שורפת לי את כל הפיוזים!
כשאני אומרת "תשתיקו" אני מתכוונת לכל המתלהמים הימניים שיוצאים בשצף קצף נגד התקשורת ובעיקר מדובר על פוליטיקאים ואנשי ציבור שהתקשורת לא מפנקת אותם ושאר אנשי עמך שלא מבינים את תפקידה של התקשורת ומנסים להשתיק אותה.
בקיצור,
התקשורת תמיד חייבת להיות נגד הממשל. ברור? שמאל ימין מרכז. תמיד צריך תקשורת שתאזן את העגלה בבחינת גלגל נוסף. תקשורת שהולכת עם השלטון זה מתכון לאסון ולדיקטטורה. לכן גם העיתונאים חייבים להיות ברמה כפי שסופרמן שלך מתאר

puma141

New member
התקשורת בהחלט חייבת להיות נגד הממשל-

אבל זו כל הבעיה:)
הם בוחרים להם נגד מי להיות, התקשורת הקיימת. עובדה שהם בעד חלק מהממשל,
בלשון המעטה! ומאוד נגד באופן ספיציפי כמה אנשים.
הכל מכוון מנווט- ע"י אנשים שיש להם אינטרס או כלכלי או אידיאולוגי- חד משמעי.
בעיני זה זילזול באינטליגנציה, גם שלך. אם את לא רואה את זה בצורה בהירה וברורה.

איך בחייאת יחפה, איך הגעת מכל מה שכתבת- למסקנה שאני בעד שתקשורת תלך עם השלטון?
זה ערבוב דברים לא קשורים.......בכלל! :)

ששון72

New member
לאור המאמר המדהים שהבאת,אני מוכן לפתוח מחדש את הסכם הממון..

בינינו, ואולי אפילו להתפשר פה ושם

אני מוכן לקחת אותך למרות שאינך יודעת לבשל....
....אחלה פומה את!!!

puma141

New member
חחח שחר......

אבל אני לא מתפשרת!

אז מה נסגר? התקשורת ימנית או אובייקטיבית לתפארת?

למעלה