מה הוא אושר?

jongler

New member
יחסיות ללא יחוס

"העולם הזה" מבעד לעיניים שלך, מבעד לדעות ולניסיון העבר שלך... האדם במצב "רגיל" חווה חוסר סיפוק שאותו הוא מנסה למלא - מין, ממון, יוקרה, כבוד, רכוש - ה"שלי", פיתוח והאדרת ה"אני" - אגו. לאחר שהתנסה בסיפוק אחד הוא רץ למלא "סיפוק אחר", כביכול זהו סיפוק אחר אך בעצם הכל נובע מאותו חוסר סיפוק אחד גדול והאדם ממשיך לרוץ אחרי זנבו... "הרע" הינו אמצעי על דרך החסר לחוות את האשליה "בעולם הזה", הוא רק צד נוסף למטבע שמצידו השני ישנו "טוב" שגם צד זה הינו רק אמצעי. האדם לא זוכר את עצמו! (גורדייף) ומשום כך הכל רגעי, זמני בר חלוף, משתנה , בן אדם נתון לחסדי היקום שסביבו (כוחות חיצוניים וכוחות פנימיים) אין הוא אדון לעצמו! ועד שלא ישיג אדונות עצמית(ולא מלשון בעלות אלא כהוויה שאינה נגועה בהבלי "העולם הזה") לא ידע סיפוק אמת מהו. אדם שהוא אדון לעצמו("מואר" אם תרצי) אינו חווה אושר או אהבה אלא הוא האושר ואהבה , הוא החרות המוחלטת, הוא הסיפוק עצמו - הוא אחד ושמו אחד....

berrya

New member
אני רוצה שתגיד לי שכך מתקיימת

המציאות שלך! אני רוצה שאתה תגיד לי פה שאתה האושר והאהבה. כל הזמן כל רגע נתון אפשרי? אתה כל הזמן במצב אופורי של אושר כן? ובקשר לסיפוק. מצאת את הבן אדם הלא נכון. אני כמעט בטוחה שהחיים החומריים שלך והחומר שאתה ממלא סביבך רבים משלי (וסליחה על היחסיות וההשוואה). סיפוק וחוסר סיפוק הוא עוד חלק של השלם שאני פועלת דרכו. לא היחידי! אני מקבלת גם את זה. גם זה קיים. אני בטח לא עבד של חוסר הסיפוק. אני כן עבד של החופש, מתוך בחירה מלאה. כך אני בחרתי להתמודד בדיוק כפי שאתה בחרת להתמודד ע"י התעלמות מהצורך לסיפוק. ראיה כבולה לדעתך. מקבלת. לא על סיפוק דיברתי. על מידה נכונה. על דלק לגוף, על טיפול נכון במכונית הזו שאתה נוסע בה. כי גם היא קיימת. על לראות סבל של אחרים ולהרגיש שכל תא בגופי רוצה לעזור. האמן לי בעייתי אינה חוסר סיפוק אישי. אני בהחלט חווה גם חוסר סיפוק אך מנסה לשחרר אותו ממני. חבל להשליך עלי משהו שלמדתי אותו והתחלתי להתמודד איתו כבר לפני הרבה מאד זמן. אני מאמינה ומעריכה מעשים הרבה יותר מדיבורים. ולא רוצה להפריד בין גופי ובין רוחי ובין נפשי. הההכל שלם אחד ואני אתמודד עם ככככוווולו לא מקפחת (אוי איזו ראיה כבולה) שום חלק. מיזוג, עירבוב, יחד. שתהיה לי שנה משולבת ולך שנה מוארת. ובריאות לכל.

Tal_Ya_Tal

New member
היי שוב../images/Emo24.gifnomaind../images/Emo24.gif

לא אמרתי שאני מצויה במצב תמידי של-BLISS א-ב-ל אין זה אומר שאני לא מיחלת לכך. למצב של ההארה. אילולי אפשר היה להגיע למצב זה 'בעולם הזה' מה בעצם אנו עושים כ-א-ן??? תוכל לנסות זאת בעצמך ואז תוכל גם לגעת בעצמך L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
הארה../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif../images/Emo42.gif=התחוורות

התחוורות = התפקחות. התפכחות=ההבנה המושלמת. ההארה, אינה אלא הכרה וכלל איננה שינוי. כאשר אנו חוזרים אל השפיות, מקבלים את הכפרה. כשהשכל חוזר לאלוהים והופך להיות כלי שרת לכוחו. כוחו של אלוהים פועל מעבר לחוקיו של העולם הזה. כאשר השכל מטוהר מפחד, רק מחשבת האהבה נותרת בו. זוהי ההתגלות העדינה, של האיחוד שלנו עם כל מה שחי. זהו מצב של הכרה, שבו הרוח, מתאחדת עם השכל. ההתגלות, היא האירוע היחיד בזמן, שהזמן אינו פועל עליו. שהו מצב, שבו אנו, מכירים באחדותנו עם השכינה. L&L TALYA

nomaind

New member
מילים ,מילים ../images/Emo23.gif טליה

פרופסור אחד בא לביקור אצל מאסטר. בזמן שמזג המאסטר תה לפרופסור הפרופסור דיבר על רוחניות ותורות שונות. המאסטר מזג תה לכוס עד שהתמלאה והמשיך למזוג עוד ועוד. הפרופסור צפה בתה הנשפך עד שפקע "הספל עלה על גדותיו, אין מקום עוד" צעק. "אתה הוא הספל " אמר המאסטר "איני יכול ללמד אותך עד שתרוקן את כוסך".

Tal_Ya_Tal

New member
מכירה את הקואן../images/Emo8.gifהזה../images/Emo185.gifוא-כ-ן אי

אפשר להסביר 'הארה'במילים
L&L TALYA

nomaind

New member
לא הבנת אותי../images/Emo39.gif

הכוונה הייתה : מה את או אחרים עושים עם כל הידע וכל המילים היפות בחיי היומיום? האם החיים שלכם נראים כמו שאתם מדברים? האם הספל שלך גם עולה על גדותיו?

Tal_Ya_Tal

New member
למה את סבורה שלא הבינותי../images/Emo35.gifמונואיד

האם את מפקפקת ביכולת ההבנה שלי גם כשאת מגישה לי את הכפית עד הפה???? והאם את הבינות את תשובתי לך? L&L TALYA
*ישנן כל מיני דרכים ללמוד. הדרך שלנו ב'ערוץ' הזה, היא באמצעות מילים. אך זו לחלוטין לא הדרך היחידה. וא-ג-ב, למי את מתכוונת כשאת אומרת 'אתם'? האם את מתכוונת לכל העצמויות 'שלי'? או שאת מתיחסת לכל גולשי הפורום? או לפריטים ספציפיים מתוכו????
ותאמיני לי, יש לי הרבה מה לעשות מלבד לבלבל לאנשים סתם את המוח. זוהי שליחות לא בבל"ת. L&L TALYA

madai

New member
אושר קשור להרמונייה

אושר הוא היכולת ליצירת מתחם הרמוני עם הסובב אותנו. אושר יתכן כאשר אדם הרמוני עם הסביבה, והאושר יכול להתקיים במספר תחומים שונים. אדם יכול להיות מאושר מאוד והרמוני בתחום אחד, בעוד שתחום אחר בחייו יהיה דיס-הרמוני. אולם כאשר אדם מתחיל להפיק את ההרמונייה מתוכו - הדבר משפיע על המעגלים המקורבים לו ומתפשט החוצה אל המעגלים הרחוקים יותר. יום מופלא, מדעי.

אושר הוא מצב יחסי וזמני.

הוא לא יכול להיות קבוע, כי להיות מאושר קבוע זה ארשת של טימטום על הפנים כמו חווית האורגזמית. גם סמים ואלכוהול מובילים לאושר זמני. ותראו את הפנים של אלה שלוקחים ברגע הכייף. בתי חולים לחולי נפש מלאים באנשים מאושרים, אם בגלל התרופות ואם בגלל השיגעון. כל הדרכים שכתבתם מובילות לאולי אושר. אך מכיוון שהאושר הינו יחסי למחזיק בו. כל אחד יכול להגיע אליו בדרכו. לדוגמה: אסיר המקבל חופשה ראשונה. רעב מאוד המקבל ארוחה חמה, נשיקה ראשונה, אורגזמה, התפרקות, התפייסות, הארה, להגיע לשיא, לזכות באליפות, להתחתן. וכו'. . "לפעמים רגע אחד של אושר זה לתקוע נוד בחשאי".(ציטוט) באהבה רבה ובברכת שנה טובה לכולם. מיקי

האושר שאתה מתאר אותו...

הוא כמו שבירה זמנית של רעב תמידי. אבל מה רע בללכת עם תחושת שובע כל הזמן? למה אתה חושב שזה בלתי אפשרי? אושר הוא אחד הדברים שיותר קל להבין אותם בחוויה מאשר במילים, אבל אני מקשר אותו לתחושת הזנה שלא נפסקת (ואני לא מתכוון להזנה גופנית)

arlot

New member
אושר והמון../images/Emo70.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

אושר בישבילי הוא לזרום עם החיים ,לזרום בזרם הטבעי לך ,אושר בישבילי הוא שלווה והרמוניה , אושר בישבילי הוא השלמה עם העבר והעתיד ,אושר הוא כשאני אוהב ומרגיש נאהב
, אושר הוא מצב תודעתי ,אושר עצלי הוא כשאני עוזר לאדם אחר
, אני חווה אושר כשאני מטפל למשל .האושר יכול לנבוא גם מה
והקרניים המזינות שלה
מואר או לא מואר , חשוב כמה אתה יכול לקבל וכמה אני יכול לתת . כמות האור שאני מצליח לעגן בחיי לא מדידה כל כך ואני לא מתכוון לבקש מדידה בזמן הקרוב אך כשיש אדם שמאיר את דרכי אני לבטח מביט בצד המואר שלו

berrya

New member
כסיכום למה שאמרו פה?

אושר הוא אישי ויחסי ולכל אחד אושר משלו.

jongler

New member
או

מישור הזמן הוא השונה - כאשר אינך חי את הרגע הכל נראה רגעי. האושר אינו רגעי עבור אחד שחי את הרגע

berrya

New member
אני רוצה להבין משהו

אתם מדברים כאילו אתם לא מהעולם הזה. יש מציאות גם חבר'ה, והיא מביאה סטירות לפעמים אז מה אתה אומר לי בעצם שאתה עובר משבר שנופל עליך כי אין מה לעשות קורה! לא הכל בשליטתינו. אז אם באותם רגעים אתה חי את הרגע אתה בעצם מאושר? כי מהמשפט שלך מבינים שמי שחי את הרגע הוא חיי באושר. והמצב הזה שאתם מתארים של bliss תמידי אתם עומדים מאחורי המילים שלכם? אתם מאושרים כל רגע ורגע? אתם מחייכים כל היום? אין כעסים, אין אגו, אין תחושת פגיעה? אין הרגשת חוסר סיפוק? או נפילת מתח? אף פעם? כל הזמן אושר?? כל הזמן מתוק לכם? האושר מאבד ממשמעותו ומעוצמתו. איפה השלמות פה? איפה האיזון? אנחנו לא בגן עדן אנחנו on planet earth לי זה נראה כמו לקפוץ קצת מעל הפופיק וקצת להתעלם מהעולם מהחיים והמוות זו לא נשמעת לי הארה אלא זיוף וסילחו לי, אני אומרת את דבריי כדי להשמע לא כדי לפגוע. אבל אתם במילא לא תיפגעו כי אתם מוארים בבליס תמידי.

jongler

New member
משהו

אף אחד לא טען שהוא מואר אבל, טעמתי משהו... שהוא כנראה מעבר לבועת המחשבה הממוצעת. אני מודע לכך שרוב הסיכויים שלא תסכימי והצדק עימך, גם אני לפני שטעמתי לא ידעתי. לא ניתן ללמד עיוור גוונים של צהוב. אנשים חיים את חייהם דרך מסננת - מסך המחשבות, אינם חיים את חייהם בעוצמה, במלאות, בחופש אלא בצימצום. כל בוקר נפתח אחרת בהתאם לחלומות שחלם בלילה, לתחושות הגוף ולמחשבות אחרות - האדם לא אדון לעצמו. רגשותיו "מציפים" אותו, יגון שמחה כעס געגוע, כמו עלה בים סוער "חי" האדם את חייו, מיטלטל חסר אונים אחר מסך תחושותיו ומחשבותיו. האם זה planet earth שתיארת?

berrya

New member
יקירי

בוא נעשה קצת סדר. טעמתי גם טעמתי עיוורת אינני. planet earth שתיארתי הוא ילדה בת 5 שרואה את אמאלה נרקבת. planet earth זה ילדה בת 9 שצריכה להתחיל לטפל בעצמה כי אף אחד לא לוקח על עצמו את התפקיד planet earth זה שאנשים רעים גונבים לי כלבה planet earth זה ללכת לחפש את הכלבה במכלאות ולראות מאות כלבים יושבים בתוך כלובים שהם לא יכולים אפילו לעמוד בתוכם planet earth זה אדם שהיה לו נמק ברגל וכרתו לו את הרגל הלא נכונה אח"כ גם את הנכונה, כיסא גלגלים לכל החיים בגלל טעות של רופאים. planet earth זה אנשים שמשאירים גורי כלבים על כביש מהיר. planet earth זה לראות בן אדם פוגע בעצמו לא פעם ולא פעמיים ושאין לי אפשרות לפעול! Planet earth זה אדם שבקושי מדבר עברית מגיע למיון עם פנים מפוצצות וחתכים מסכינים בכל הפנים ומספר שעלו עליו 5 אנשים. planet earth זה מלחמה עקובת דם שמתמשכת כבר כל כך הרבה שנים ל ש ו ו א יש מקום לכולם. הילדים שלנו מתים כי איזה שמן יושב למעלה ובולע ובוא בזמן נותן להם הוראות לתקוף זה planet earth planet earth זה הומלסים שאתה עם החופש והאושר שלך עובר לידם בלי לשים לב שהם קיימים planet earth זה אנשים סובלים שאף אחד לא עוזר להם planet earth זה אנשים שהורגים אחד את השני והורסים את העולם שסביבם planet earth זה אנשים מסכנים שמקבלים מכות חשמל ונלקחת מהם זכות הבחירה planet earth זה לראות חיה מקבלת זריקת הרדמה planet earth זה לראות חיה שעורכים עליה ניסויים planet earth זה שחיטות בכל מוסד אפשרי במדינה הזו!!!!! planet earth זה לראות בן אדם שהאגו שולט בו והוא בטוח שהוא מלא אהבה Planet earth כמו שפורטיס תיאר אותו: סוטים מסוכנים רוקדים באפלה וילדים מוכים שוב מבקשים סליחה מטורפים אוחזים בנשק ומשחקים במלחמה רוצחים, אונסים, סדום ובבל בכל פינה רודפי בצע וכבוד עד כלות הנשמה שוחד ושחיתות הם קנה מידה ולכל גנב יש תואר אצולה אנשים הם סרט מצוייר על עולם מסריח ואכזר חולים מעורערים שרים באפלה וזקנים מוכים מפחד ואימה אחוזים בשגעון לכח כסף ושליטה לוקחים דורסים רק רוע ושנאה והשקרנים סופקים כפיים בשמחה טמטום ואטימות זו הגישה ודעת הקהל נשארת אדישה אנשים הם סרט מצוייר על עולם מסריח ואכזר ואהבה זה עסק שיצא מן האופנה מה שנשאר זו קצת בושה. מצחיק שהשיר נקרא "?1900" היה אפשר לקרוא לו נצח. יש לי עוד הרבה דוגמאות, אני בטוחה שגם לך אפילו עוד לא הזכרנו את השואה. רוצים להתעלם ממה שקורה סביבכם ולחיות בבועה הקטנה שלכם? שיבושם לכם, אני לא יכולה להעלים עין ולחשוב שהעולם מאושר. זה אגואיזם! לא הארה.

למעלה