מה הוא אושר?

הצופה.

New member
מה הוא אושר?

קראתי בספרו של הדלאי למה שמטרת חייו של האדם זה להיות מאושר כמה פשוט חשבתי , איך לא חשבתי על זה קודם? חשבתי על לעזור לעולם?? לשמור על המשך המין האנושי? להותיר חותם? להיות עשיר? לזיין הרבה? אהבה? ילדים? אבל פתאום בא זה ואומר בפשטות להיות מאושר אמרתי אני הולך על זה אני רוצה להיות מאושר קמתי בבוקר אמרתי היום אני מתחיל מה הצעד הראשון כדי להיות מאושר?? ממה מורכב אושר? ניסתי להבין אושר מה הוא כדי שאוכל לצעוד בדרך אבל עצרתי נדהמתי מזה שאין לי תשובה ובכן עזרה אני צריך מה הוא אושר?

nomaind

New member
אושר הוא......

אושר הוא לזהות את האני האמיתי שלך. אושר הוא להפסיק לרצות. אושר הוא להפסיק להשוות. אושר הוא להפסיק להיקשר. אושר הוא לאהוב ממקום נקי בלי לבקש תמורה. אושר הוא לקבל אהבה ממקום נקי בלי לנסות למצוא חן. אושר הוא להשתחרר מהצורך להוכיח את עצמך. אושר הוא לכבד את עצמך. אושר הוא חופש ומתן חופש מוחלט לסובבים אותך. אושר הוא תמימות. אושר הוא........ אושר הוא........ האושר הוא ריגעי, והרוצה לאחוז בו לנצח משלה את עצמו. בים יש גאות ושפל וגם בנפש האדם. בהצלחה

nehud

New member
אושר הוא ל....

להפסיק גם לדקלם מנטרות של אחרים גם כאשר הם צודקים.
ב
אהוד

nehud

New member
מהיא חווית האושר שלך

האם יש לך זיכרון מחווית האושר שלך ולא אוסף של מילים נכונות אבל יבשות המנסות לתאר את החוויה שנה טובה והרבה
ואושר אהוד

nomaind

New member
אני עובדת על זה ../images/Emo8.gif

לך יש חוויות לשתף? קידה

nehud

New member
שנה טובה וחוויתית

השאלה שלך במקום - חוויות יש גם יש! הצורך להפוך אותם לנחלת הכלל לא נראת לי כרגע ממספר סיבות דוגמת: החוויות שלי אינם מיצגות דבר וחצי דבר לכל אחד אחר. מטבעי אני די מופנם ומשתף במסורה את הסובבים אותי . כל אחד חייב להרגיש את התחושות בגופו באופן אישי הנושאים והעוצמות יחסיים שנה טובה אהוד

Rinor

New member
אושר...

קמת וחשבת כיצד להיות מאושר... חשבת אולי כי אתה כבר מאושר אך לא מודע לכך? אושר לדעתי הוא מצב תודעתי, זהו לא רגש... רגש הוא שמח או עצוב, מדוכא או נרגש, כאשר גם כאן, אין רגש טוב ורע, כל רגש הוא טוב כי כל רגש הוא חלק ממה שאנחנו ומקיומינו באשר לאושר, הוא מצב תודעתי, אם אתה יודע שאתה מאושר, אם אתה פתוח לאותו אושר, אתה מאושר, האושר קיים, נמצא, סובב, בנו, ביקום, עליך להפתח, לדעת, אתה מאושר...זהו מצב בו אתה מכוון את עצמך בכל אשר תעשה...אם הנך יודע, אתה כך. מקווה שעזרתי במעט... יום טוב מלא אור ואהבה ניר

Tal_Ya_Tal

New member
מהו אושר אמיתי

הדרך בה אנו חווים את החיים כאושר מוחלט, היא בכך שאנו רואים וחשים את אלוהים כאוהב ותומך ללא תנאי.כשאנו מסירים מעלינו את רגשות חוסר האמון, האשמה, הטינה והספק או הכעס כלפי אלוהים, או כלפי תבונת היקום, חיינו מתפקדים בשלמות. כשאנו פתוחים באמת לזרימת אנרגיית היקום , הנעה בחופשיות דרך גופינו, כאשר אנו מתואמים לתכלית חיינו, אנו מתואמים לזרימת אנרגיית היקום.
מאמץ הוא סימן מובהק כי סטינו מהערוץ של אותה זרימה. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
מצב תמידי של BLISS../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

זה נפלא להמצא במצב תמידי של BLISS זהו המצב האידיאלי, כמו הארה. ואם אנו יכולים לזכור כל הזמן את מקורנו, אנו אכן מצויים במצב זה. אך לא מתוך תחושת נבדלות אלא מתוך תחושת אחדות עם המוחלט ועם כל שאר האנושות. כשאנו במצב, זה, כבר לא מעניין מי אני או מיהו מי הכל קורה בו זמנית והכל חדור בכל והכל אחד מוחלט, שלמות מוחלטת. L&L TALYA

nomaind

New member
הארה ../images/Emo42.gif

את מתארת "הארה". אבל רק רגע אחד ,אנחנו פה .רובנו רחוקים מהארה אם בכלל נגיע אליה בגילגול זה ובכלל. אז בבקשה תקני אותי אם אני טועה. תגדירי אושר לאדם שהולך בדרך (והדרך ארוכה). אדם שמפרנס, צופה בחדשות, הולך לאספות הורים. האם את נמצאת במצב של BLISS תמידי???????? כי אם כן אני רוצה לגעת בך. קידה

nomaind

New member
../images/Emo23.gifאת מוארת arlot../images/Emo24.gif

אם כן מהו אושר?????????

nomaind

New member
סליחס סליחה arlot../images/Emo19.gif

פניתי אליך בלשון נקבה.

berrya

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

לפי דעתי אין דבר כזה BLISS תמידי. לפחות לא בעולם הזה. הכל יחסי. הטוב נמדד ביחס לרע. אם לא היה לנו חוסר סיפוק לא היינו יודעים אושר. אושר לדעתי הוא מידה נכונה. כשמתאים אז מאושר. כשיודעים לשים גבולות כי כל אושר (או כל דבר אחר) שיוצא מגבולותיו הופך להיות משהו אחר.

Tal_Ya_Tal

New member
זהו ב-ד-י-ו-ק../images/Emo70.gifכשיוצאים מתוך תפישת

היחסיות מגיעים ל-BLISS תמידי. זהו המצב של ההארה. אילולי אפשר היה להגיע למצב זה 'בעולם הזה' מה בעצם אנו עושים כ-א-ן??? L&L TALYA

berrya

New member
את חושבת שמטרתינו כאן היא להגיע

למצב של BLISS תמידי?

למעלה