מה הוא אושר?

jongler

New member
גם זו זכותך

זכותו הטבעית של האדם הינה חרותו חרות אמת הינה חופש מוחלט מכל תלות . המוח שלנו מקטלג, נותן תויות :יפה,מכוער,רע,טוב,נכון ולא נכון. גלגל הוא גלגל לא משום החומר שבו אלא גם משום הרווחים שבו. עוולות וטימטום הם התוצאה של מוח מעוות, של אדם החי בבועה הפרטית של המחשבה שלו - עם הדעות והשיפוטיות שלו ללא יכולת לראות את התמונה המלאה וזאת משום בורות עצומה למהותו. האדם התרחק מעצמו ולכן השיר נכתב את תוקפת אך אינך תוקפת איש מלבד עצמך בדיוק כפי שהשיר מבטא -העולם מעכל את עצמו למוות. הכתיבה שלי כאן היא בסך הכל לתת משהו ,כיונון למי שמוכן, למי שליבו נכון... אין לי תשובות אלא רק רצון לחיפוש. חג שמח ושנה טובה

berrya

New member
מנער את עצמך מאחריות בקיצור

סליחה שאני תוקפת אותך (או את עצמי בעצם) אני מבינה ממך שאתה לא שונה מאנשים בעלי גישה דתית מסורתית שבאים לחדר של התינוקון הקטן שהגיע לעולם ומוצאים אותו כחול חנוק ומת וכל מה שהם עושים עם זה זה להגיד אלוהים נתן אלוהים לקח. לנטוש גורי חתולים בכביש מהיר זה לא טוב או רע זה פשוט ככה אוו הגענו לגישה החילונית המיואשת. "ככה זה" בקיצר מאיפה שאני לא מסתכלת על זה. אני מעריכה הרבה יותר אנשים שפועלים כדי לתקן את מה שלדעתך אני מקטלגת מלחתחילה, הייתי צריכה לראות שזו אהבה של האל - גורים נמחצים מתחת לגלגלי מכוניות. אני בעצם תוקפת את עצמי עכשיו אם הייתי מניחה לרגע למוחי המקטלג ומשתחררת מתודעתי בעצם הייתי רואה שאין בזה כל רע. אין כאב וסבל זה הכל אצלי בראש, אין לנו פיזיות וגשמיות זה הכל an illusion אבל הבנתי אתה מסתכל על הרווחים ולא על הגלגל עצמו, זאת אומרת שמבחינתך העולם הפיזי לא קיים רק האנרגיות שסביבו. אתה בוחר להסתכל רק על מה ש"לא רואים". מתעלם מהפיזיות שלך, מתעלם לחלוטין מאופיו של העולם שברא אותך(או את הכלי שבזכותו אתה מתקיים פה), בו יש קיץ וחורף, יום ולילה, חם וקר, ין ויאנג, חיים ומוות, התקדמות ונסיגה. תורת הכאוס היא בעצם קיטלוג שלנו. אתה רואה רק איך ההתפרקות תביא להתחדשות. מתעלם לגמרי מתהליך ההתפרקות או לפחות מטבעו כי לדעתך אין לו טבע, זה הההכל בראשי הכלוא. סבבה. ראייתי כבולה. כל אחד באמונתו יחיה. ומכוון שתקפתי אותך (אותי בעצם) כל כך הרבה אם יורשה לי להגיד שאני ממש מעריכה את היכולת שלך להמשיך ולתקשר איתי בשרשור הזה. ושיהיה לך כל טוב ואם יום אחד תרצה להפשיל שרוולים ולהתחיל לתת מהאהבה שלך לעולם הנראה, ברכתי וכוחי איתך. שתהיה לך שנה מבורכת וחג שמח

jongler

New member
בריה

בריה יקרה "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות" נאמר פעם, ראי ערך מלחמות וסבל וגם ויכוחים כביכול סתמיים, "שלום מתחיל מבית" נאמר במקום אחר, רק לאחר שבי, בביתי יהיה שלום אוכל להפיץ אותו לעולם. האם את שלום או בשלום? האם לך היכולת להעביר או ליצור שלום בסביבה? האם את יודעת מהו שלום? מהי אהבה? מהי נתינה? אושר, חופש, אהבה הם מושגים סתמיים שכל דיכפין בא ונתן בהם סימנים. המוח האנושי ברובו אינו מסוגל לקלוט אושר וחופש ועל כן כל הסבל שבעולם, האדם הביא על עצמו במו ידיו את חורבנו והוא אף מתעקש שזו הדרך היחידה ואין זולתה. "הארה היא חלום תמהוני" - כנראה... מוזר יהיה לראות אדם שמהלך בין הררי האשפה האנושית מחייך ושר שירי חרות, יקראו לו משוגע, אגואיסט ורק מעטים יתבוננו בו ויאמרו - אולי הוא האי של שפיות בים של טומאה אך רוב הסיכויים שהוא יגמור על צלב או מוקד כזה או אחר. כל כאב מורכב מדיגדוג עדין, כל דיגדוג מורכב מכאב מוחלש - זאת היתה כוונתי במרווחים, החיים כמארג מורכב אך כל כך פשוט, כל כך תמים שאנו ברוב טיפשותנו הפכנו לאכזרי.

Tal_Ya_Tal

New member
צר לי מיקי../images/Emo10.gif לא מדובר באושר כזה../images/Emo70.gif

כמורה רוחנית את בודאי יודעת ש'יחסי וזמני' הם עניין של תפישה ושהתפישה שלנו היא זו היוצרת את העולם אותו אנו חווים. ושאין סם יותר חזק ויותר מתעתע מן הסם שלקחנו כשאכלנו מ'עץ הדעת טוב ורע' וקבלנו את התפישה הדואלית. הארה, היא מצב של התחוורות. של חזרה לדעת השפויה או אז, נוצר מצב של אושר תמידי. לא יחסי, כי אין שם יחסיות. לא זמני, כי אין שם זמן. יש רק נ-צ-ח L&L TALYA

את צודקת כרגיל.

אם כך האושר מיועד למי שנימצא שם ולא כאן? או למי שחש שהוא שם ולא כאן ועכשיו? האם האושר הוא משהו רוחני בלבד? והכי חשוב טליה היקרה אנחנו מכירים מראשל"צ. כתבנו יחד בעיתון "במקום". שמי מיקי שמריה.

Tal_Ya_Tal

New member
אהלן../images/Emo24.gifמיקי../images/Emo74.gifשנה../images/Emo75.gifטובה

החלפתי אותך עם מישהי אחרת אתך ה
וא-כ-ן מה נמצא כ-א-ן? 'כאן' כוונתך ל'כאן ועכשיו'? כי אם זה כך, אתה יכול לחוש באושר רק כשאתה בכאן ועכשיוכלומר בהווה. כלומר בהווה.בהוויה.זהו מצב של תודעה. אך זה לא מצב התודעה של מי שחווה את 'המציאות היומיומית' שזהו מצב של סבל, גם אם יש כ-א-ן רגעי 'אושר' הם בדרך כלל משתייכים לאותן 'הארות' קטנות בהן אנו חשים באחדות עם המוחלט. אך בדרך כלל אנשים מדברים על אושר ומתכוונים בעצם לשביעות רצון. כאשר המאוויים הקטנים שלהם מתממשים. ומהר מאד קל להוציא את המצב הזה מאיזון, ברגע שהדבר הפעוט ביותר שקורה שלא לשביעות רצונם. ו... WELCOME ON LINE
L&L TALYA

להתחיל את הבוקר עם שירים משמחים

ליהנות מכך שבחיים הינך ולפניך יום של הפתעות טובות! לצאת מהבית ולראות את הדברים הטובים, היפים והמשמחים לדעת כי מגיע לך להיות נאהבת כי הבורא אוהב ותך וזה חשוב יותר מכל דבר אחר להבין שכדי להיות מאושרים יש להיות מודעים להיותך נאהב/ת על ידי עצמך - בנוסף לבורא ואהבה כזו אין משמעותה לאול במסעדות פאר ולקנות מודלים אלא לחוות אתהאהבה העצמית בשירת השמחה של תאי גופך לנפש שלך... שנה טובה וחתימה טובה אסתיה

קיבלת תשובה? אם כן, אל תקרא את זה.

אושר הוא מלשון - אישור. אדם מאושר כאשר הוא מקבל אישור על עצמו ועל מעשיו. האישור לא חייב לבוא מבחוץ, אלא דווקא מבפנים. כאשר אדם שלם עם עצמו בכל נקודה ובכל מצב. אדם צריך להיות תמיד קונסיסטנטי וישר וללכת תמיד באותה דרך בלי סטיות. אם אתה מוצא שהדרך שלך ישרה כמו סרגל ואתה שלם איתה - לך בה. אם פתאום יש לך שאלות לגבי הדרך, אתה חייב לעשות סוויץ' ולהחליפה באחרת, או לבדוק אם לא אתה הוא זה שסטה מהדרך ולכן יש לך שאלות עליה. עליך לחפש היטב את הדרך האמיתית. כך תהיה מאושר, כך תקבל אישור על עצמך. אל תצפה לקום בבוקר עם חיוך על הפנים. זהו לא אושר אמיתי. זה עלול להיות מזויף ולהעלם במשך היום. עליך לעבוד קשה כדי למצוא את הדרך לאמת וללכת בה בכל כוחותיך. כן, אפשר לעזור לאחרים, אפשר לעשות דברים משמחים, אך זהו עדיין לא אושר. ייתכן והדברים האלה יעזרו לך למצוא את הדרך, אך הם לא האושר. ללכת בדרך האמת הוא למלא את התכלית לשמה הגעת לעולם. ברגע שאתה סוטה מתכליתך אתה באופן אוטומטי לא מאושר! מצא את התכלית ולך אחריה. זה יכול להיות עזרה לאחרים, זה יכול להיות ילדים, זה יכול להיות הכל, אבל זה אצלך ובתוכך, ושם אתה תמצא את עצמך, את תכליתך. נסה לחשוב, לשם מה הגעת לעולם, מה אתה יכול לעשות? איזה כלים ניתנו לך על מנת למלא את ייעודך? האם אתה משתמש בהם בהגינות? בתבונה? חשוב היכן תוכל למצוא את הוראות השימוש הנכונות לכישוריך ופעל לפיהם. בהצלחה! ושנה טובה! ג.גינרמן

למעלה