מה ההגדרה של ג'ול?

the YOOK

New member
את מי אתה מנסה לשכנע?

את עצמל? כי על ידי כך שאתה חוזר על אותו נאום שוב ושוב אתה לא משכנע אף אחד חוץ ממך. לא ענית על נקודות שהעלתי. האם אתה מפקפק באמינותי לגבי ההוכחה שפאי הוא קבוע? האם אתה מפריד בין קטן לגדול במציאות? האם תיתכן כזו הפרדה? שים לב שאתה דוגל ברעיון שפאי משתנה ללא כל סימוכין, וזאת רק במטרה לעורר פרובוקציות. אני, לעומת את, מסביר לך כי יש הוכחה, שמשתמשת רק בתכונות שהצגתי הקובעת כי פאי הוא קבוע, ממש כשם שיש הוכחה למשפט פיתגורס (נסה למדוד כמה משולשים בצורה דומה למדידות שעשית עם המעגל. אני בטוח שגם שם תקבל לפי מדידה שמשפט פיתגורס לא תמיד נכון...). ולמה מעגלים בגדלים שונים לא דומים זה לזה? האם אתה בכלל מבין מהי ההגדרה של דמיון? - שתי צורות הן דומות אם קיימת טרנספורמציה ביניהן כך כל שכל המרחקים גדלים (או קטנים) בקבוע. אין שום קשר בין עקמומיות (שזה אגב מושג שקיים במתמטיקה, אבל דוקא חשוב למשטחים ממימדים גדולים מ- 1, וממש לא לעקומים חד מימדיים) לבין יחס הדמיון. מקווה שהפעם תקרא ברצינות ותגיב בהתאם. יונתן.

aetzbar

New member
לא באתי לשכנע, באתי להביע דעה.

אני מסתפק באפשרות הנפלאה להביע דעה בפורום זה , ודי לי בכך. גם אתה מביע את דעתך, וברוב המקרים דעות אלו אינן עולות בקנה אחד. מה קרה ? כלום. אני טוען שפאי משתנה, ואתה טוען שהוא קבוע ובלתי משתנה. איך ניתן לפסוק ? איך אני אקבל את דעתך, או איך תקבל אתה את דעתי ? האם קיימת דרך פסיקה, שמראש שנינו נסכים עליה ? האם קיימת דרך פסיקה המקובלת על הכלל ? האם יש לך הצעה לדרך כזו ? היא יכולה לחסוך דיבורים רבים חסרי טעם. אולי כדאי לדון בדרך זו לפני הכל, ורק לאחר מכן כדאי לעבור להצגת דעות מדעיות. ובמלים פשוטות, עלינו להסכים קודם כל על המובן של מלת הקסם "הוכחה" מהי הוכחה, ומתי בליל של מלים מקבל את התואר הנכסף "הוכחה". כדי להקל, אפתח ברשותך את הנושא ואומר. אנחנו דנים אך ורק בנושאים מדעיים, שהם כמותיים ונמדדים. לגבי נושאים אלה ניתן לטעון , שתי טענות מרכזיות. א: טענה של שוויון מושלם במידות ב:טענה של אי שוויון במידות. על פי תפיסתי, טענה של שוויון מושלם במידות ניתנת להוכחה בעזרת מלים בלבד, כאשר בליל המלים הזה יציג זהות במידות או תמונה סימטרית. דוגמה לטענה של שוויון מושלם : האלכסונים בריבוע מושלם, חוצים זה את זה בדיוק באמצע. טענת שוויון מושלם מוצגת על פי ריבוע ממשי משורטט, אבל משרטוט זה עוברים בדמיון אל הריבוע המושלם. דוגמה לטענה של אי שוויון: כל שני עפרונות היוצאים מפס היצור, לעולם לא יהיו שווים באורכם. איך ניתן להוכיח טענה שכזו ? האם ניתן לטעון שכל העפרונות מיוצרים באותה מכונה ובאותו האופו, ולכן הם חייבים להיות שווים באורכם. אפשר לטעון טענה כזו, אבל מדידה מדויקת מאוד יכולה להפריך את טענת השוויון. מדידה שכזו יכולה להפיק תוצאה של 20,002 ס"מ לעיפרון א, ו19.9987 ס"מ לעיפרון ב. טענת אי שוויון במידות ניתנת להוכחה רק בדרך של מדידה, ובתנאי שאי השוויון הוא מספיק גדול, כך שהוא חורג מעבר לשגיאת המדידה האפשרית. האם מקובלת עליך ההוכחה המילולית וההוכחה המעשית ? אם כן יש טעם להציג דעות, ולהעמידם למבחן מוסכם. ואולי יש לך להציע דרך פסיקה אחרת שנסכים עליה? הרי ברור שללא דרך פסיקה מוסכמת, המצב הזה של דיבורים ללא סוף ימסשך לנצח.... א עצבר

avinamal

New member
תופעה מעניינת באבולוציה

הטרול לא מצא מזון בפורום מתמטיקה (למעשה כילה את כל המלאי שם בעצמו), ונאלץ לנדוד לאיזור מחיה אחר. האם יסתגל לסוגי מזון חדשים? מהו נתיב נדידתו הלאה? אולי ישקע בתרדמת כאחד הנבגים ויקיץ לכשיתחדש המלאי? עוקבים בדריכות.

למעלה