מה ההגדרה של ג'ול?

Theherod

New member
מה ההגדרה של ג'ול?

הואיל והשאלה בנושא חדש, פתחתי שרשור חדש, מקווה שזה בסדר... קראתי את ההגדרה של ג'ול, אחת מהן- "ג'ול אחד שווה ערך לעבודה הנדרשת להפעלת כוח של ניוטון למרחק של מטר כך שניתן לכנותה גם ניוטון מטר." איך מפעילים כוח של ניוטון לאורך מטר? כלומר, ניוטון זו כמות אנרגיה מסוימת, מטר זו יחידת אורך, איך מפעילים אנרגיה לאורך מסויים...? תודה

Theherod

New member
נצל"ש-מטען חשמלי של קווארקים

מהערך בויקיפדיה: "לקווארקים מטען של 2/3 (שני שליש) או של -1/3 (מינוס שליש) ממטען האלקטרון." תהיתי אם זו טעות ניסוח, או שזה אכן כך: המטען החשמלי של אלקטרון הוא שלילי. אם המטען שלהם הוא x ביחס לאלקטרון, זאת אומרת שהמטען החשמלי ה"אמיתי" שלהם הוא מינוס שני שליש ושליש (מספר שלישלי חלקי מספר שלילי, שליש, או חלקי מספר חיובי, מינוס שני שליש)? בדקתי את הערך באנגלית, שם עד כמה שאני רואה לא כתוב שזה ביחס לאלקטרון... תודה

נראה לי שאתה מבין את זה נכון

למרות שהעניין של ליחס לקווארקים מטען מוגדר משונה לי. מצד שני, התחמקתי באלגנטיות מכל קורס בחלקיקים...

volkanian

New member
הסבר

המטען של הקווארקים הוא שליש ושתי שליש כאשר _הערך המוחלט_ של מטען האלקטרון הוא אחד או של הפרוטון. ומכאן יוצא של UP יש שני שליש מטען ול UP ו STRANGE יש מינוס שליש.

הבהרת ההגדרה

ראשית, שים לב שניוטון היא יחידה למדידת כח, לא אנרגיה. הג'אול הוא יחידה למדידה אנרגיה. עכשיו, כמו שההגדרה אומרת - כשאתה מפעיל כח קבוע של 1 ניוטון על גוף תוך כדי שהוא עובר 1 מטר, הרי שהוצאת עליו 1 ג'אול, היא האנרגיה. לדוגמה, אם הגוף הזה הוא בחלל (ולכן אין חיכוך ודברים כאלה), הגוף יאיץ כתוצאה מהפעלת הכח המתמשכת הזאת.

aetzbar

New member
בוחרים קובית ברזל שאורך

צלעה הוא 5 ס"מ, ואנרגיית הרחיפה שלה היא 1 איק , ומניחים אותה על מישור חלק ואופקי את הקוביה הזו יש למשוך באמצעות קפיץ, לאורך מטר , כך שהקפיץ יציג אנרגיית דחיפה של עשירית איק במשך ניסוי זה היות ועשירית איק זה ניוטון, ניסוי זה עונה על השאלה, איך מפעילים כוח של 1 ניוטון לאורך מטר ?. אנרגיית התנועה של קוביית הברזל המואצת לאחר 1 מטר, היא 1 ג'ול אנרגיית תנועה זו באה מהמושך, ולא מהכוח הפועל. פירוט מושגים חדשים מופיע בשרשור "מושג האנרגיה והחוק השני של ניוטון" א עצבר

SpyKid

New member
הוא התכוון להתעלם מההודעה של עצבר,

לא מההודעה של עצמו

aetzbar

New member
מסה, משקל, כוח, עבודה, כל אלה

מקבלים ביטוי כמותי באמצעות מושג האנרגיה - יש להצביע על כך בגלוי. א עצבר

Theherod

New member
תודה לכולם../images/Emo13.gif נראה לי שהבנתי

הכוונה היא להפעלה של כוח על עצם במישור, בלי חיכוך, בלי כוח משיכה, נכון? כי על כדור הארץ, החיכוך וכוח המשיכה משנים את המידה (אם למשל, מנסים להרים את ניוטון לגובה מטר, צריך להאיץ אותו, כמו בחלל, אבל צריך גם להתגבר על כוח המשיכה), נראה לי. ועוד שאלה, בנושא אחר, אני לא ממש מצליח להבין איך מוקדדים קיבול חום סגולי, לא מהערך בווינט ולא בויקיפדיה. "קיבול חום סגולי (או חוֹם סגולי) של חומר מסוים הוא מונח המתאר את כמות החוםQ שיש להשקיע ביחידת מסה של אותו חומר על מנת להעלות את הטמפרטורה שלו במעלה אחת. את קיבול החום הסגולי מסמנים באות C. ביחידות SI סטנדרטיות היחידות של קיבול חום סגולי הן ג'אול לקילוגרם למעלה (צלזיוס או קלווין). באופן כללי, אם נתונים מסה כלשהי m ושינוי טמפרטורה כלשהוT, הרי C=Q\mT." לא הבנתי כל כך איך מודדים את החום (Q), ואת הנוסחה בסוף (מה שיכול מאוד להיות קשור לזה שלא הבנתי מה זה Q). מהערך אני מצליח להבין ש(אולי?) זה ג'ול לקילוגרים למעלה? איך זה מסתדר...? תודה

volkanian

New member
חום מודדים בז'ולים

קיבול חום סגולי הוא כמה חום (אנרגיה בצורה של חום) צריך להשקיע בקילוגרם של חומר כדי להעלות את הטמפ' שלו במעלה אחת. זה רק סימון של יחידות C=Q\mT ישנה נוסחא שמתארת את הקשר בין מאפיינים שונים של חומרים לקיבול החום.

aetzbar

New member
התרגום המעשי של תשובתך מחייב

שימוש ב 3 מכשירי מדידה. המכשיר הראשון הוא מד חומר, שאיתו יש לבחור קילוגרם חומר מסויים. המכשיר השני הוא מד טמפרטורה, שבאמצעותו יש לקבוע את הטמפרטורה ההתחלתית של החומר. המכשיר השלישי הוא מד חום, שבאמצעותו יש למדוד את כמות החום שהושקעה בחומר, וזו הביאה לעליית הטמפרטורה ב 1 מעלה. האם תוכל לתאר את המבנה של שלושת מכשירי המדידה ? בתודה א עצבר

Theherod

New member
וואו, זו הייתה תגובה זריזה

ועוד בשעות כאלה... אז אני מבין שה-Q מסמל את הג'ולים, כן? תודה רבה

volkanian

New member
כן

ונדמה לי שמסמנים חום בQ כי לפני התרמודינאמיקה המודרנית חום היה מן נוזל שנקרא "קלוריק" אני לא כל כך בטוח שזו הסיבה אבל זה נראה הגיוני. (תקנו אותי אם מישהו יודע בוודאות)

למעלה