אני חושב שהיהודים מאד מאד שונים מהערבים בעיקר אלו התומכים בחמאס ובכלל בהשמדת ישראל , ובכלל אין סימטריה - ליהודים מדינה אחת ולערבים 22 מדינות לאוםרק כי בעינייך ערבים שונים מיהודים במשהו. הם לא. אתה לא שונה מהם.
בכל מקרה אני בצד של היהודים. ראינו מה קרה לשמאלנים בעוטף עזה שניסו להיות פרולליסטים ולדאוג ל"מסכנים " בעזה מאשר לבני עמם כי הם החליטו שכולם אותו דבר .
נכון הם גם המתנחלים כולנו מתנחלים , לא רואה במילה מתנחלים מילת גנאי, ולא משנה אם אותם מתנחלים מתישבים בתוך הקו הירוק או מעבר לקו גבול שרירותי מלפני 56 שנה שהערבים והאו"ם מעולם לא הכירו בו כגבול לגיטימי ( הקו הירוק)זה מה שאתה אמרת, לא? לא אמרת שעוטף עזה הם ״גם מתנחלים״?
יש קונצנצנסוס רחב לגבי המילחמה הזאת אז כן ביבי גנץ ואיזנקוט.... ראשי הצבא כולם תומכים במילחמה הזאת,אז.... אנחנו נכנסים למלחמה כי ביבי מפחד על הכסא? כן, זה נכון, אבל זה לא ״הטיעון המנצח״ שהייתי מביע במקומך.
לא ברור לי מה זה "כי ביבי מפחד מהכיסא" , הרי כל פוליטיקאי עושה מה שבוחריו רוצים ככה זה צריך להיות וכעת כמעט כולם אצלינו רוצים מילחמה עם עזה עד הסוף. ופוליטיקאי שלא יתמוך בקו הזה יעוף מהכיסא בבחירות הבאות ( אלה אם הוא שייך למפלגות הערביות שאז הוא צריך לתמוך באויב בעזה כדי לשמור על כסאו )
כל עוד יש סכנה של ירי טילים על ישראל אז צה"ל ישלוט בעזה, בכל מצב אחר הטילים יחזרו . אגב הערבים עושים לנו את העבודה, כי הם דורשים לחזור למצב הקודם עם החמאס ועם הטילים ועם ההתעצמות הצבאית ועם האיומים על ישראל מה שמחזק את הצורך להמשיך ולכבוש את עזה. ופוליטיקאי שיוציא את צה"ל מעזה יאבד את כסאו.בסופו של דבר יחזרו או לא יחזרו זה עניין שלהם, אבל בעזה ישראל לא תשלוט לאורך זמן. ולו כי אין שום רצון כזה. גם ביבי מצהיר את זה, אפילו עכשיו.
היום כולם מבינים שהוצאת צה"ל מדרום לבנון על ידי אהוד ברק היתה טעות , החיזבאלה הפך לאיום קיומי על ישראל. יש להניח שבקרוב נחזור לדרום לבנון , אני שוקל להתנחל שם מתברר שאין בלבנון שום בוץ ( אלה רק אחרי שיורד גשם ) אבל יש שם ניאונאצים שרוצים להשמיד אותנו וצריך להרחיק אותם צפונה.
כיבוש עזה לפני 10 שנים היה עולה לנו הרבה פחות , היום כולם מצטערים שלא עשינו זאת אז ולפני כן ולא היה חסר סיבות, אבל היינו שבויים בקונספציה של השמאל ( כולל ביבי ) שנוכל להרגיע אותם עם תמריצים כלכלים.לא, נמנענו מכיבוש קרקעי של הרצוע לא בגלל החשש מארה״ב. אני מודע טוב מאוד למה היה המצב באזור לפחות עד לפני עשור, ולארה״ב לא הייתה משמעות במערך השיקולים, לפחות לא מבחינת הדרג המבצעי. גם הפעם נכנסנו רק אחרי הרעשה ארטילרית ואווירית כבדה וסופגים כמות עצומה של נפגעים (הגענו לכבר כמה מאות חיילים שנהרגו בלחימה עצמה), וזה אחרי כל ההכנות שהצבא עשה שלחלקן אתה אפילו לא מודע. אין שום מצב שהתוצאות שמושגות עכשיו היו מושגות לפני 10 שנים, פשוט לא.
נו אז היהודים אשמים, לא חדש שמאשימים את היהודים בכל הצרות בעולם.יש אומרים, ובמידה מסוימת של צדק, שהתקיפות של אל קאידה בארה״ב היו בעיקר בגלל התמיכה של ארה״ב בישראל והמדיניות שלה במזרח התיכון.,
אני מעדיף את הגישה הזאת מאשר את הגישה של ביידן שדוחף את האף שלו לכל סיכסוך בעולם. את הנשק מהאמריקאים או ממקרות אחרים נממן בכספינו לא רוצים "מתנות".יש גם אומרים, גם הם במידה מסוימת של צדק, שארה״ב בכלל לא צריכה להיות מעורבת במדיניות החוץ שלה באופן כה פעיל. ואתה יודע מי מביע את זה הכי חזק? דונאלד טראמפ. הוא זה שחוזר על סיסמאת America First שהתחליה לפני יותר מ100 שנה ושימשה, בין היתר, כהצדקה לאיסור הגירת יהודים לארה״ב לפני השואה.
אגב טראמפ כן התערב לטובתינו אבל הפעם באמת לטובתינו - העביר שגרירות לירושלים והכיר בריבונותינו ברמת הגולן.
דוקא טראמפ הקטין את המימון לאונר"א שזה ארגון פלסטיני שנועד להנציח את "זכות השיבה"באמת? הם המממנים הכי גדולים של הפלשטינים.
אובמה גרם נזקים גדולים לישראל ולעולם כולו. בגללו איראן המשיכה במירוץ הגרעיני.ביבי תקע סכין בגב לטראמפ? אני זוכר את ביבי משתין מהמקפצה על אובמה... איזה מזל שיש לנו מנהיג כזה גדול שאפילו אתה ואני מוכנים להסכים שהוא לא מסוגל לנהל קשרים עם הידידה הכי גדולה שלנו...
ה"סיוע" האמריקאי שהןא נתן לנו גרמו נזק גדול לתעשיות הישראליות בעיקר התעשיות הבטחוניות והגדילו את התלות שלנו בארה"ב ובגחמותיה המטופשת ( כמו הדרישה ההזויה להחזיר ערבים לצפון הרצועה )
לא יודע ...אכן נקווה שביבי יוחלף. סתם מתוך סקרנות, את מי אתה מציע כאלטרנטיבה?