הם תובעים את האדמה הזאת לערבים , ואני תובע את האדמה הזאת ליהודים , זה לא אותו דבר . זה ממש לא זהה אלה רק אחרי שאתה מחליף את המילים מה שהופך את המשמעות.
רק כי בעינייך ערבים שונים מיהודים במשהו. הם לא. אתה לא שונה מהם.
מה זאת אמרת שאין ישראלים תמימים ? בגלל שכולנו חיילים ומתנחלים ( להזכירך גם תושבי העטף נחשבים "מתנחלים" ) ? איך זה תומך בחמאס ? אז מה אם אני מודה "באשמה" הזאת , שרק בעיניך ובעיני שמאל קיצוני והאויבים זה פשע להתישב בארץ ישראל ( כולל בתוך הקו הירוק ).
זה מה שאתה אמרת, לא? לא אמרת שעוטף עזה הם ״גם מתנחלים״?
אם הערבים יחזרו לצפון הרצועה בלי שצה"ל ישלוט שם בטחונית , היהודים לא יחזרו לעוטף עזה , הם יצביעו ברגליים, וביבי יודע שהפעם הם לא יצביעו לו אם ימשיך בתסוסתנותו מול עזה, זה מחיר כבד מידי למדינת ישראל. זה קו אדום שבו ישראל תגיד לנשיא ארה"ב "לא".
אז.... אנחנו נכנסים למלחמה כי ביבי מפחד על הכסא? כן, זה נכון, אבל זה לא ״הטיעון המנצח״ שהייתי מביע במקומך.
בסופו של דבר יחזרו או לא יחזרו זה עניין שלהם, אבל בעזה ישראל לא תשלוט לאורך זמן. ולו כי אין שום רצון כזה. גם ביבי מצהיר את זה, אפילו עכשיו.
אגב בסבבים הקודים נמנענו מכיבוש קרקעי של הרצועה גם בגלל החשש מארה"ב, והנה עשינו זאת הפעם כולל השטחת עזה ( לפחות הצפון) , שאתה נחוש בצידקתך אז ארה"ב מתישרת איתנו.
לא, נמנענו מכיבוש קרקעי של הרצוע לא בגלל החשש מארה״ב. אני מודע טוב מאוד למה היה המצב באזור לפחות עד לפני עשור, ולארה״ב לא הייתה משמעות במערך השיקולים, לפחות לא מבחינת הדרג המבצעי. גם הפעם נכנסנו רק אחרי הרעשה ארטילרית ואווירית כבדה וסופגים כמות עצומה של נפגעים (הגענו לכבר כמה מאות חיילים שנהרגו בלחימה עצמה), וזה אחרי כל ההכנות שהצבא עשה שלחלקן אתה אפילו לא מודע. אין שום מצב שהתוצאות שמושגות עכשיו היו מושגות לפני 10 שנים, פשוט לא.
הצבא עשה עבודה טובה בהכנות ותכנון המבצע הזה, וצריך לתת להם את הכבוד על כך (בלי להמעיט בגודל הבזיון שממנו התחלנו את המלחמה, כמובן).
חלק מתומכי הרפובליקנים נחשבים אנטישמיים מצד ימין , הם פחות גרועים מהאנטשימיים הפרוגרסיבים מצד שמאל ובכל מקרה האנטישמיות הזאת מופנית ליהודי ארה"ב שפחות מענינים אותנו.
אני מציע לך לבוא לפגישות עם חברי בית הנבחרים במחוזות הבחירה שלהם, אתה תופתע מאוד לגלות איפה שונאים יהודים יותר ואיפה פחות.
אי אפשר שארה"ב תהיה חברים של איראן, ארה"ב ניסתה להיות חברה של סעודיה , ואז מתוכה יצאו אלקיאדה שעשו את פיגועי התאומים. אלה אם כן ארה"ב תהפוך להיות עוד מדינה מוסלמית
יש אומרים, ובמידה מסוימת של צדק, שהתקיפות של אל קאידה בארה״ב היו בעיקר בגלל התמיכה של ארה״ב בישראל והמדיניות שלה במזרח התיכון.
יש גם אומרים, גם הם במידה מסוימת של צדק, שארה״ב בכלל לא צריכה להיות מעורבת במדיניות החוץ שלה באופן כה פעיל. ואתה יודע מי מביע את זה הכי חזק? דונאלד טראמפ. הוא זה שחוזר על סיסמאת America First שהתחליה לפני יותר מ100 שנה ושימשה, בין היתר, כהצדקה לאיסור הגירת יהודים לארה״ב לפני השואה.
אולי, אבל יש להם אפס סנטימנטים גם כלפי הפלסטינים וזה כבר טוב. חוץ מזה מי שהכיר ברמת הגולן והעביר שגרירות לירושלים היה טראמפ.
באמת? הם המממנים הכי גדולים של הפלשטינים.
טראמפ שונא את ביבי ובצדק , ביבי תקע לו סכין בגב שמיהר לברך את ביידן שנבחר לנשיאות ובכלל לא עמד לצד טראמם בתקופת הבחירות האחרונות.
ביבי תקע סכין בגב לטראמפ? אני זוכר את ביבי משתין מהמקפצה על אובמה... איזה מזל שיש לנו מנהיג כזה גדול שאפילו אתה ואני מוכנים להסכים שהוא לא מסוגל לנהל קשרים עם הידידה הכי גדולה שלנו...
נקווה שביבי יוחלף כי גם הוא אחראי למחדל של 7 באוקטובר בזה שמימש את מדיניות התבוסתנות של השמאל מול עזה והאמין ש"תמריצים כלכלים לעזה יביאו לרגיעה בטחונית" וקרה ההיפך - תמריצים כלכלים לעזה הגבירו את ההתעצמות הצבאית של האויב בעזה.
אכן נקווה שביבי יוחלף. סתם מתוך סקרנות, את מי אתה מציע כאלטרנטיבה?