מה דעכתם על Trilogy?

gunr7

New member
תשמע:

בוא ואציג כמה עובדות: ELP קבעה כמה מהסטנדרטים הקונקרטיים שעיצבו את הז'אנר באותו מידה כמו YES GENESIS ואפילו יותר מלהקות כמו CAMEL וJETHRO TULL. החברה יודעים להלחין (ואני מדגיש: להלחין), ועושים זאת באופן מצוין כשיש להם מצב הרוח לכך (והרבה פעמים מה לעשות, לא היה להם). חלק ניכר מהמוזיקה שלהם מייצגת את כל מה שאפשר לאהוב או לא לאהוב בפרוג (TARKUS,THE ENDLESS ENIGMA וכו..). עכשיו, אם אתה אוהב נוסחה מסויימת שעובדת אצל יס וג'נסיס, ואצל כל הלהקות החדשות ("ניאו"), שאם אני זוכר נכון אתה כן אוהב, קשה מאוד להתנער מהחיבה לסגנון הזה, כי הוא מצוי בהרבה מאוד דברים שאתה כן אוהב. נכון סהם יכולים להשמע מעצבנים לעתים קרובות, אבל אני חושב שלפסול את כלל המוזיקה שלהם בצורה גורפת ("חרא"), הוא דבר שאף חובב פרוג לא יכול להרשות לעצמו לעשות. המוזיקה שלהם, כעובדה, היא לא חרא, וכוללת איכות רבה, הרבה יותר בוא נגיד מכל מיני פלאואר קינגס וכל מיני להקות כאלה שאם אני לא טועה אתה אוהב. להגיד אני אוהב פלאואר קינגס ולא ELP, מצהיר על חוסר הבנה טוטאלית, ונסיון להתפלצן ללא בסיס. יש הרבה להקות פרוג שאני לא מתחבר אליהן ממש, אבל לא אגיד על אבות המזון של הפרוג (שאותו אני אוהב), שהם "חרא", בטח כשאין איך להסביר זאת.

עכשיו *זה* זיון שכל

אין שום נוסחה משותפת ליס וג'נסיס, ובוודאי שאין נוסחה משותפת בין הלהקות האלה לELP. יש הגדרה כוללנית של הז'אנר, וזה הכל. אין שום חוק שאומר שאם ELP משלבים רוק ומוסיקה קלאסית אני מוכרח לאהוב אותם, או שזה אמור להישמע טוב בצורה כלשהי. אין דבר כזה, המוסיקה שלהם היא לא חרא כעובדה. כן, הם נגנים טובים, והם יודעים להלחין יצירות מורכבות, אבל זה לא עושה אותם לפחות חרא ממה שהם לדעתי. להגיד אני אוהב פלאוור קינגז ולא ELP, מצהיר על זה שאני אוהב להקה אחת ולא אוהב להקה אחרת. זה לא קשור להבנה (מה יש פה להבין? מדובר פה בטעם האישי שלי, שאולי אתה לא מבין אותו) והבנאדם היחיד שמתפלצן פה ללא בסיס זה אתה, כי אתה בונה פה תיאוריות שלמות על חווית המוסיקה האישית של אנשים אחרים שאין לך חצי מושג לגביה. אבות המזון של הפרוג על הזין שלי. רק בגלל שלהקה הייתה משמעותית בשנות השבעים ומכרה הרבה עותקים, לא אומר שאני מוכרח או צריך לאהוב או אפילו לכבד אותם על השגיהם, כשכל מה שאני מרגיש כשאני מאזין להם זה שהמוסיקה שלהם משעממת ומגעילה. יש מיליון דרכים להסביר את זה, אבל אני בטח לא חייב לך שום דין וחשבון על איזה להקות אני אוהב לשמוע ואיזה לא. אם להיות ילדים קטנים, הפלאוור קינגז להקה פי אלף יותר טובה ממה שELP אי פעם היו מכל בחינה אפשרית, וזאת עובדה. הפרוג הוא לא קדוש, ולא צריך להעריץ להקות רק בגלל שן משתייכות לז'אנר הזה, שבסה"כ הוציא קומץ של להקות טובות ושפע של להקות שמשועבדות לז'אנר ומפגינות את כל מה שגרוע בו.

gunr7

New member
טוב

לכלכת אותי ביותר מדי בוץ. אני הולך להתרחץ.

cut2

New member
מה שמצחיק זה

שבזמנו, היה זה דווקא gunr שאמר (לעמי): "[הלטרסקלטר, ] הפרוג הוא לא קדוש". חוץ מזה, עופו כבר מהפסים האישיים.

אתה באמת לא יודע אמת מהי

קראתי בדיוק מספיק מאמרי ברייטמן, ולקחתי אותם ברצינות המותרת. שמעתי מספיק אלבומים של ELP, ביניהם את אלה שנחשבים להכי טובים שלהם, בשביל להבין, בכוחות עצמי, ובלי שום קשר לברייטמן, אליך או ל"חובבי הפרוג", שאני לא אוהב את הלהקה הזאת. בדיוק כמו שאני לא אוהב את ג'נטל ג'יאנט וארט ברז. זה לא עושה לי את זה, זה לא מדליק אותי, זה לא מרגש אותי, זה לא מרשים אותי. לא התבצרתי בדעתי, נתתי להם כל צ'אנס שביכולתי לתת. אני לא לוקח את ELP ברצינות יתרה, בדרך כלל אני פשוט מתעלם מהם. בן אדם פה שאל שאלה וביקש לדעת מה חושבים גם אוהבי וגם שונאי הלהקה. ברשותך, אני אמשיך להפגין את שנאתי הממוקדת ללהקה כאוות נפשי, ואתה תפסיק להיות קוץ שרירותי בישבני, אוקיי? כי זאת לא הפעם הראשונה שאתה מתנפל עלי ללא כל הצדקה, ונשבר לי כבר מזבי חוטם שכמותך. איפה חירטטתי? כתבתי פאקינג שני משפטים תמציתיים, איך זה יכול להיות חירטוט?

ehh

New member
אתה בעצמך אמרת -

מי שלא אוהב... לא אוהב. מה זה השטות הזו של "אני דורש הסבר"? אולי אתה זה שצריך להסביר למה אתה כן אוהב? אחד מתחבר והשני לא. אחד נהנה והשני לא. אין פשוט מזה.

Nadavcat

New member
"שטות" זה בטוח לא.

מי שאוהב אוהב. מי שלא, לא. אבל. לכל אחד מהשניים הנ"ל, יש הסבר... לא בקטע של לעמוד מול שופט ולתת דין וחשבון. אלא, להגיד מה במוזיקה מסויימת עושה לך את זה, או להפך.. אני לא חושב שזה מסובך. דוגמא : אני אוהב את אמרסון לייק ופאלמר כי : 1. ההשתוללות של אמרסון על הקלידים פשוט עושה לי את זה, לבן אדם יש המון כשרון ודימיון על קלידים. והוא מוציא את זה פשוט מעולה בחומר שלו. 2. אמרסון ולייק משתלבים פשוט מעולה עם הבס + קלידים. 3. לייק בסיסט מעולה וזמר שאני מאד מאד אוהב. 4. פאלמר אחד המתופפים היותר מעניינים שהיו בתולדות הרוק על כל סוגיו (שאני מכיר) 5. שאני מסיים לשמוע שיר/אלבום שלהם. אני אומר לעצמי : "איזה כתיבה מעולה, איזו נגינה מצויינת. איזה כיף ששמעתי את זה ולא משהו אחר." כמו מה שכתבתי... בטוח יש גם הפוך... נ.ב. אין צורך להתרגז או לתקוף פה... אף אחד לא כותב פה "שטויות"

ehh

New member
לא יודע.

אבל זה נשמע כמו ניסוי מעניין. את באה בשבת? תביאי מגבעת ויהיה אקשן.

pasteran

New member
ומי ישא את המגבעת?

אני מקווה שתביאו הרבה חברים. איך שאני נכנס לחור הקומוניסטי ההוא אני חוטף תג'ננה. תביאו סרטים כתומים אם חייכם חשובים לכם

ehh

New member
לא מדויק

מה זה "בסיסט מעולה"? טכניקה טובה? יש הרבה אנשים עם טכניקה טובה. מה שחשוב זו ההלחנה, ומה לעשות שרוב הדברים ש-ELP כתבו לא מעניינים. בנוגע להשתוללויות של אמרסון - שים לב שכתבת "עושה לי את זה". לי, מה לעשות, היא לא עושה את זה. ובמילים יותר בוטות - אני לא אוהב את הפלצנות של אמרסון. מה שאתה קורא השתוללויות, אני מכנה פלצנות. וכן, ראיתי שכתבת "איזו כתיבה מעולה" וכו', וזה בדיוק ההבדל. הכתיבה "עושה לך את זה", ולי היא עושה בדיוק ההפך. בנוגע להערה האחרונה - אתה כנראה צריך להיות ממש עיוור אם אתה לא רואה שאנשים כותבים פה שטויות כל הזמן.

kurush

New member
מה רע בסרסורים מלאס וגאס?

למעלה