מה אתם חושבים

מתנוטי

New member
מה אתם חושבים

על מרכז ריכבה כנות? המאממנים שם טובים? והסוסים? בכלליות מה אתם חושבים עליהם?

לודמיר

New member
מקוםם מצויין!!

בוא אני יספר לך קצת על האנשים: ג'יין- זאתי שמטפלת בסוסים. אתה יכול לשאול כל רוכב שהיה אי פעם בכנות, איזה בנאדם מדהים היא! בוא נאמר, שאת החברה שמתחרים עכשיו מכנות, היא גידלה מגיל אפס, והייתה כמו אמא שנייה שלנו. יקי- אחד המאמנים הכי טובים בארץ, חוויה לעשות אצלו שיעור. אבל הוא לרוכבים היותר מתקדמים. מור- מצויינת עם ילדים ועם רוכבים מתחילים. האווירה: כיף, כולם ביחד, צחוקים יחד עם ג'יין ויקי. מכבדים כל תלמיד בפני עצמו, וכל אחד מקבל יחס בנפרד. הסוסים: מדהימים. כל מדריך יכול לספר לך שהסוסים בכנות, הם סוסים מיוחדים. יש להם לב כ"כ רחב בגלל איך שמטפלים בהם. הסוסים הכי טובים לילדים וללמוד עליהם לרכב. כל עוד אתה לא תסתמך עליהם לעשות רמה ד' בדרסאז' ו-130 בקפיצות, הם יעשו ההההכל. הטיפול בסוסים: מה שג'יין עושה עם הסוסים זה פשוט מדהים. כל אחד הוא הבייבי שלה. היא מתנהגת אליהם כמו אל תינוקות. מנקים אותם כל יום, וטוב שג'יין גם לא מנגבת להם את התחת אחרי שהם מחרבנים.. חחח... זהו. אני יכולה להגיד לך, שכנות זה אחד המקומות היותר מדהימים שקיימים, גם בשביל רוכבים וגם בשביל הסוסים. אני יודעת להשוות כי הייתי גם במקומות אחרים. לא שאני אומרת שהם לא טובים, הם היו מצויינים. אבל זה לא אותו הדבר בכנות. לא יודעת איך להסביר לך. בקיצור, ממליצה בחוםםםםםם!

שירלי317

New member
אז זהו, ש...

בלי להכפיש או להעליב, פשוט מנקודת מבט שלי על כנות , האנשים, הסוסים והמקום: כל מה שקרן אמרה על ג'יין ויקי נכון, על הסוסים, נכון.. על האנשים נכון.. אבל דבר אחד אני יכולה להגיד.. לא לצפות לתודה על העבודה הקשה.. לפחות אם אין לך פרוטקציות למיניהן.. ובלי להכפיש את שמם הטוב, יקי וג'יין (כמובן שהם לא טלית שכולה תכלת) אבל גם הם יכולים להיות תכמנים וחסרי טאקט.. אני אישית מעדיפה חווה יותר משפחתית.. שבה כולם שווים ובלי פרוטקציות.. אבל זו רק דעתי, ורק מה שאני עברתי ב8-9 השנים שהייתי בכנות ובעצם גדלתי שם כמעט.. ובמיוחד בשנה האחרונה.. וזה חלק מהסיבות שעזבתי את המקום. אבל זה תלוי מה מחפשים בחווה, זה תלוי בבנאדם, וזה תלוי בעוד מיליוני דברים.. החווה עצמה מאוד נחמדה אבל כל אחד ומה שמתאים לו.. ודרך אגב קרן, קצת חוצפה שלא הזכרת שיש את הדס שמדריכה בכנות דרסז' ולפי דעתי היא מדריכה מעולה, למתחילים ומתקדמים. בכל מקרה, שיהיה לכולם יום נעים..
גיאצי, קבל -

aloniguy

New member
לא מסכים....

כל מי שנמצא בכנות עכשיו יכול להעיד שאי אפשר לקבל ככה סתם הערכה ושיאמינו בך וכו'.... את כל הדברים שאני מקבל מיקי וג'יין השגתי עם המון המון עבודה קשה.... וכל הקטע של הפרוטקציות.... גם לא נכון.... בהתחלה שרק התחלתי לעבוד באורווה לא סמכו עליי, ולא נתנו לי "אקסטרות".... ואיך בדיוק היית מרגישה בחווה שכולם שווים אם היית עובדת כמו חמור במשך כמה שנים ופתאום היה מגיע משהו חדש שלא עובד ולא כלום והיית מקבל את אותו היחס? חחחח וחיבוק בחזרה!

../images/Emo182.gifאוקי אולי אני מתערבת

ואולי אני לא מכירה תסיטואציה אבל לא משנה בכל מקרה הערכה ותודה *לא* עולים כסף. בין אם זה תודה למישהו שקורע את התחת שלו ובין אם זה מישהו שרק מאכף סוסים לדוגמה. זה כל כך דבילי שרק מי שקורע תתחת שלו זוכה להערכה שזה הדבר הכי בסיסי שצריך להיות בחווה ומי שלא עושה אותו דבר לא מקבל כלום. כשאני נכנסת אחרי מישהו לאיזה מקום והוא מחזיק את הדלת או שמישהו מנקה פרסות לסוס שלי (סתם דוגמה בשביל הקשר) אני אומרת לו תודה למרות שהוא לא עושה שום מאמץ, זה בשביל הנימוס ובשביל הכבוד ואם אין אצלכם את זה (שוב, משהו בסיסי שחייב להיות) אז מצטערת אבל החווה שלכם היא לא בדיוק המקום המושלם

aloniguy

New member
תראי...

בגדול את צודקת.... ושום מקום לא מושלם... ויש כבוד ויש הערכה, בדיוק כמו ששירלי אומרת שאין כבוד אפשר להביא עוד 4 אנשים שיגידו שיש הרבה כבוד והערכה... ושירלי מתארת את זה כאילו כנות לא עשתה שום דבר למענה ואף אחד אף פעם לא אמר לה תודה ולא העריך אותה... ואני מדבר כבר על יותר מהערכה בסיסית כי יש הערכה בסיסית... אני מבין אותך אבל זה קצת יותר ממה שנרשם כאן ואת צריכה לדעת את כל הסיפור בשביל לקבוע אם החווה מושלמת או לא רק לפי הסיפור עם שירלי...

שירלי317

New member
העניין זה לא רק הערכה, אבל זה כבר

סיפור אחר.. אף אחד לא ממש רוצה להקשיב ולחשוב שאולי כנות לא כזה מקום מדהים.. ויש לי חדשות בשבילך גיא, אני יכולה להביא לך עוד לפחות 5 אנשים שיגידו לך כמעט בדיוק את מה שאני חושבת.. אבל זה לא העניין.. יש כאלה ויש כאלה.. כי כמו שאמרתי זה נקודת מבט אידיבידואלית וייחודית לכל אחד, וגם היחס בכנות שונה לגמרי לכל אחד.. וזה לא רק מצד יקי וג'יין...

aloniguy

New member
אז....

אותם 5 אנשים לא מוכנים להשקיע מספיק בשביל לקבל את ההערכה הזאת.... ולקבל את ההערכה הזאת אחרי השקעה עצומה שכזאת תהיה הערכה הרבה יותר גדולה מהערכה בסיסית..... ובשום מקום היחס לא שווה לכל אחד.... יש אנשים שתתיחסי אליהם ככה ויש אנשים שתתיחסי אליהם בצורה אחרת...

שירלי317

New member
תאמין לי שהם מוכנים..

אבל אני לא מדברת על אנשים אחרים כרגע, כי כל אחד יש לו את הסיטואציה והעניינים שלו.. בדיוק כמו שאני הייתי בסיטואציה אחרת לגמרי ממך בכנות.. ואני אומרת, שוב, אני לא מדברת רק על הערכה, הסיבה עצמה שעזבתי כוללת עוד כל מיני מעשים שלא היו צריכים להיעשות ודברים שלא היו צריכים להאמר, וגם אחרי שעזבתי, אני יודעת שזה היה נבון מצדי.. נכון, זה חתיכת שינוי.. אבל במקביל עברתי עוד שינויים.. שכנראה שהרבה אנשים לא שמו לב אליהם.. אבל המעבר של החוות והבצפר והכל.. זה היה חלק בנסיון שלי להתבגר.. ובכנות היה לי קצת קשה לעשות את זה מכל מיני סיבות.. ואני שמחה שטוב לך ולשאר החבר'ה בכנות.. אני שמחה שמעריכים אתכם ואת העבודה שלכם.. תאמין לי שאני הכי שמחה שבעולם בשבילכם! פשוט, כנראה שזה לא המקום בשבילי.. ונכון שהיה לי קשה לעזוב אותן ואת חלק מהאנשים.. ואת הסוסים המתוקים.. אבל זה היה צריך להיעשות.. כי אחרת הייתי ממשיכה לחזור הבייתה בוכיה ועצבנית.. ולא אמרתי שהיחס צריך להיות שווה לגמרי, נכון שהוא בשום מקום לא שווה.. כי אנחנו בכל זאת בני אדם ולכל אחד יש את השגעונות והקטעים שלו.. אבל הכוונה שלי היא שזה שבנאדם חדש לא אומר שצריך להעריך פחות את העבודה הקשה שלו.. אלא אפילו להפך.. אבל עזוב, לא הבנת, אז לא הבנת.. נמאס לי לנסות להסביר את עצמי בלי שאתה יודע את כל העובדות.. ואני די בטוחה שאם אני אספר לך הכל לא תחשוב שיקי הוא כזה נשמה טהורה.. אז אם אתה רוצה, נדבר על זה במקום אחר.. לילה טוב!

aloniguy

New member
טוב...

אני מעריץ את יקי, ואני חושב שיש לי סיבות מוצדקות.... ואת מוזמנת להגיד לי דברים שאני לא יודע על יקי... ואף אחד לא נשמה טובה... כמו שאמרת לכל אחד יש את הקטעים שלו... אבל לא משנה מה תגידי (אלא אם כן תגידי לי שהוא רצח מישהו או דבר מוגזם שכזה) אני ימשיך להעריץ אותו... אולי אני יגיד, וואלה לא בסדר מה שהוא עשה, או דברים בסגנון.... אבל אני מעריץ אותו בגלל מי שהוא לא בגלל מעשים שהוא עשה... ואני יודע שיקי לפעמים עושה דברים לא במקום, כמו מה שהוא אמר בשיחה פתיחת עונה, ובסדרים כאלה אני לא מצדיק אותו, אבל כשאומרים עליו דברים שלדעתי לא נכונים אני אגן עליו... כשהוא עושה דברים שלדעתי לא בסדר, אני לא אתבייש להגיד....

שירלי317

New member
יש לי מספיק דברים להגיד..

יש לי מספיק דברים להגיד לך על יקי כבנאדם אבל אני לא אתחיל ללכלך עליו כי זה ממש ממש לא המקום וזה גם ממש לא כוונתי בכל מה שכתבתי בשרשור הזה.. ואתה מוזמן להעריץ אותו כמה שאתה רוצה.. לפי דעתי זה בזבוז אנרגיה.. וכנראה שאתה מסונוור מדי מהערצה כדי לראות הרבה דברים..

aloniguy

New member
בינתיים

ההערצה הזאת רק תורמת לי, אני רואה את יקי כמודל לחיקוי ברכיבה, וגם כבן אדם הייתי לוקח ממנו כמה דברים.... נמשיך באייסי....

שירלי317

New member
שיהיה

לי כבר נמאס מלנסות להסביר את הרגשות שלי.. עכשיו הבנתי למה אתה כל כך אוהב את הורסמן... ועכשיו הבנתי גם שכנראה שאתה לא מכיר אותי מספיק טוב כמו שאתה אולי חושב..

למעלה