מה אתם חושבים על...

beatman

Member
שיחגגו ת'חג כמה שבא להם

אבל לגבי השנה החדשה אתה צודק 100%

פצצות של חג!

מה רע? חג זה חג..כיף למי אכפת מאיפה זה בא?? מופלטות זה טעים!!!!! קיצר בחדרה נחמד רק קוקזים חוגגים את החג יותר ממרוקאים חג שמייח =)

אני חייב לשאול...

האם לחג הזה יש איזשהו קשר ליהדות? ומה המטרה של החג הזה (פרט לאכילת מופלטות, ועוד)?

SpyKid

New member
למה חייב להיות איזשהו קשר ליהדות??

מבחינתי לפחות - חגים נועדו כדי שתהיה סיבה לשמוח ולאכול
למי אכפת מה ההסטוריה שעומדת מאחורי זה? ולמה צריך לייחס ליהדות איזשהו ערך עליון?

כי מה לעשות - זאת מדינה יהודית

ודווקא אני (כיהודי) מאוד פתוח בנושאים האלה.. ואני לא נגד תרבויות/דתות אחרות. פשוט הרבה מהמזרחים "מרימים ת'אף" כשמגיע חג המולד וראש השנה האזרחי, וקוראים לכולנו גויים ונאצים על זה שאנחנו מעיזים בכלל לחגוג את החגים האלה. אבל הם בלי שום בעיות חוגגים את המימונה, חינה, וכו' שאם אינני טועה, זה גם לא בדיוק קשור ליהדות.

טלינקה5

New member
זו מסורת שהתפתחה רק במרוקו

אבל זה עדיין קשור ליהודים. המוסלמים במרוקו לא חוגגים את זה.

חח נו באמת... ../images/Emo3.gif

זה קצת יותר מזה... וכל התלבושות, הריקודים, המוזיקה הערבית.. זה "לא ממש" קשור ליהדות.. ובכלל הכובעים האדומים האלה.. שגם (איזה גם, רק) מוסלמים לובשים אותם.. והחלוקים האלה שהם לובשים.. זה בכלל הלבוש הלאומי של מרוקו.. (של מרוקו ושל המרוקאים שחיים שם, ואין לא שום קשר ליהודים) זה כמו שאני עכשיו ישים עליי שרשרת עם צלב, רק בגלל שבאתי מאוקראינה ושם נהוג לשים כאלה.. בקיצור, זה ממש לא מתאים..

וגם בקשר לטקס חינה....

אין לו שום קשר ליהדות... אלה ספציפית למרוקאים המוסלמים.. ודרך אגב גם המימונה וגם טקס חינה אף עדה מזרחית אחרת לא חוגגת.. פרט לעדה המרוקאית.. (והמרוקאים הלא יהודים שחיים במרוקו כמובן) ולא פלא שהרבה אנשים מרימים גבה בגלל היחס המועדף שהם מקבלים (מהפוליטיקאים, מכלי התקשורת, וגם זה שכמעט בכל עיר חוגגים את החג שפרט לעדה אחת, אין לו קשר לאף אחד)

SpyKid

New member
תראה, אני נגד כל אדם שלא מוכן

לכבד תרבויות שונות משלו, אבל כמו שלדעתי אין שום דבר רע בלחגוג את ראש השנה האזרחי כך גם אין שום דבר רע בלחגוג חגים שמקורם במקומות אחרים.

m i s t e r T B

New member
כן זה נקרא חג האמונה שבא יום

אחרי קריעת הים (למי שלא מבין, בשביעי של פסח נקרע הים לבני ישראל). ובחג הזה אוכלים רק מתוק. גם אצל הפרסים והכורדים יש משהו דומה

מימונה של האשכנזים....../images/Emo4.gif

בואו לענות לאדם הנכבד למה יום השואה כן, ומימונה לא. הוא לא מסתפק בזה שכל כלי התקשורת, וכל הפוליטיקאים נותנים להם תשומת לב כל כך גדולה.. מה עוד הם רוצים? תגובתי אליו (שדווקא נכתבה מאוד בעדינות ובאדיבות) נמחקה, ואני נחסמתי. תנסו אולי אתם...

L e s h i y

New member
"תרבות מרוקו"? יש דבר כזה?

כאן המקום לצטט את חיים חפר:" "רוב העדה המרוקאית לא תפסה את העניין של מה שנקרא העולם המערבי. אולי ההתפתחות שלהם תבוא עוד מעט, אולי היא בתהליך, אבל מה שהם הביאו ממרוקו זה לא מי יודע מה – אולי כמה מופלטות ותרבות של קברים".

SpyKid

New member
../images/Emo31.gif, ולמען האמת מתוך היכרות-מה

עם תגובותיך אני לא ממש מופתעת מהחסימה... אני אישית מסכימה עם אותו אדם.

למעלה