מה אתם חושבים על...

haleth

New member
כרקדנית בטן חובבת -

הרשה לי למחות. זו מוזיקה נהדרת.
(גם אם היא לא מתאימה לקפוארה) מרלין - מזל טוב ליום הולדתך הקרב!

orii

New member
המפגש הבא ומזג האוויר

אני חוזה, ברמת וודאות שרק מושיקו יכול לה, שבמפגש הבא יהיה נעים רוח לא תנשב וגשם לא ירד...לפחות לא בזמן השעורים וזאת מכיוון שהמפגש יהיה במקום סגור. בדוג´ו של רוני קלוגר. זה התיכנון. סלבו, מה קורה? יש חידושים?

אורי

עד סוף השבוע מקווה לשלוח לך אי מייל שהכל סגור סופית, וניתן יהיה לפרסם את זה בפורום. (למרות שיש בעיה קלה - צריך למצוא זמן לריקודי בטן
)

bizhar

New member
מה זותומר´ת "זמן לריקודי בטן"?

חשבתי שמתחילים עם ריקודים ואם יהיה זמן נעבור לפושינג..האנדס.

orii

New member
ריקודי בטן זה הדבר הכי

קרוב לטאי צ´י מבחינת עקרונות התנועה, לדעתי.

matigol

New member
פרט לכך שבריקוד בטן האגן לא נמצא

סימטרית מתחת לעמוד השדרה אלא מתנדנד מצד לצד. וזה סותר עיקרון תנועה מהותי בטאי -צ´י.

orii

New member
כן ולא

מההתרשמות הלא מקצועית שלי (haleth, help) רוב הריקוד עמוד השידרה ישר ונמצא הישר מעל האגן. האגן עושה כל מיני תנועות מעגליות שזורמות דרך הגוף המשוחרר (והזקוף). אם אדע את זה, אדע המון טאי צ´י - לפחות את זה שאני כל כך משתדל ללמוד. מההתרשמות שלי זה יותר שונה מהטאי צ´י שאתה לומד. בכל מיקרה לא התכוונתי שריקודי בטן זה טאי צ´י.

haleth

New member
הלת נחלצת לעזרה!

אז ככה: מבחינה חיצונית יש אכן דמיון רב בין ריקודי בטן לטאי צ´י: מפרקים משוחררים, עמוד שידרה ישר (שווארמה), אפילו תנועה מהאגן... וכאן זה נגמר. אני מניחה שכל שיטה של תרגול גופני מטביעה את חותמה על המתאמן/ת, ועוד אני מניחה שהשפעה זו אינה רק גופנית. - טאי צ´י בוודאי. לגבי ריקודי בטן - יש אפקט חזק של תחושת הגוף, הכרה והשלמה, וכמובן נשיות וחושניות. ולפני שיתחיל כאן עוד שרשור בלתי נגמר - ריקודי בטן קלסיים הם אירוטיים אבל לא פורנוגרפיים, ויש גם גברים שרוקדים ולא בתפקידי דראג קווינס - יש תפקיד גברי מסורתי שמתבטא בתנועות חזה מודגשות פחות, תנועות סיבוביות רחבות יותר, ובריקודי מקל - המקל עבה יותר (לא להגיב!). התחלתי ללמוד ריקודי בטן כאשר למדתי כחצי שנה טאי צ´י. בתחילה הלימודים המקבילים אפילו עזרו לי - תחושת המרכז היתה יותר מודגשת, והמפרקים היו יותר משוחררים. כעבור כמה שנים, כאשר למדתי קאטה של מקל, היה לי קל ללמוד את התנועות שהיו ברובן מוכרות לי, אם כי כמובן אופיין היה שונה לגמרי (רק לקח לי כמה שיעורים להיפטר מהמנהג לאחוז במקל *בחינניות*...). אבל לאחר שנה וחצי של לימודים (ואפילו כמה הופעות, חברים!) התחלתי להרגיש ניגוד רציני. שמעתי הסברים שונים לניגוד - אני לא יודעת. בשבילי, לפחות, טאי צ´י וריקודי בטן לא הולכים ביחד. אבל אני עדיין רוקדת לפעמים, בשביל הכייף.

orii

New member
help. haleth, health

כל המילים שאני מכיר במיצלול הזה באנגלית. לי אישית זה נשמע חבל שהפסקת לרקוד (אבל מה אני יודע). אשמח אם תנסי להסביר את הניגוד לדעתך. יש לי הרגשה שהטאי צ´י "שלי" יותר קרוב לריקודי בטן ואין בינו לריקוד ניגוד.

matigol

New member
אכן אורי, מה שאני זוכר מפגישתינו

הקצרה אכן מזכיר ריקוד בטן. אבל, זה מאפיין של שיטתך ולא מאפיין גורף של טאי-צ´י לזרמיו השונים (שלא מזכירים ריקוד בטן)

WhiteBear

New member
אחלה של דבר ../images/Emo45.gif, איזו שאלה..../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני באמת מתפלא עליך שאתה שואל כאלה שאלות... הרי ברור שקפואירה זה שיטה מעולה. למי איכפת מה אנשים בפורום חושבים, הרי אתה ואני יודעים את האמת

מאטריקס

New member
....

אני חושב שקפואירה זה צורת לחימה חזקה וטובה - כן, היא מאוד גמישה ויעילה. מה רק, שהרבה מכות בו די קלות להגנה בשיטות הסיניות והיפניות... כמובן - שקפואירה יכול לגמור את היריב תוך רגע, אבל לדעתי, היא לא הטובה ביותר. אני, אישית, מעדיף בהרבה את ה"קונג פו"...

Jogodor1

New member
נחלץ להציל את המצב ../images/Emo66.gif

אז בואו נתחיל... קודם כול, אני לא יודע בקשר לאימון עם מוזיקה שונה, עד היום התאמנתי רק מוזיקה של קפוארה, כי זה נראה (נשמע) לי הכי מתאים. דבר שני, אין שום סיבה שתלך להרביץ לחבר´ה מפ"ת, על פי מה שאוהד אמר, מכות לא חסרות להם בחיים... דבר שלישי, בקשר ליעילות של קפוארה בקרב, נושא שנטחן עד דק, לא יצא לי להשתמש בקפוארה, אבל אישית, אולי הכוח שאתה מפתח ברגלים יעזור, אבל אתה בטוח לא תתחיל לעשות ליריב שלך בז´פלור או פארפוזו, כי אתה תיפול על הפנים, החיים זה לא סרט... דבר רביעי, התמונה של הבן אדם שעושה סטומאו צ´יקולונה (אני חושב שזה המונח הנכון ?) מדהימה !!! זה באמת ביצוע קשה !! דבר חמישי, למי שכתב לזקומויא, סתם שתדע, הם עצמו בקפוארה, אז הוא לא ממש שופט את האומנות, אלא רק את העמידה... דבר שישי, ולזאקמויא עצמו, אל תזלזל, זה תרגיל קשה לאללה... דבר שביעי, קפוארה זה ה"דבר" (סתאאאם.....) דבר שמיני, לוויט באר (טל), אתה עוד זוכר משהו מהאימונים שלך בקפוארה ?

למעלה